علیرضا رحیمی علیرضا رحیمی منتشر شده در شنبه 1401/11/8 ساعت 17:24

انواع ذرت

انواع ذرت

از ذرت به عنوان تهیه غذای انسان، علوفه برای مصرف دام، دانه برای طی ...

از ذرت به عنوان تهیه غذای انسان، علوفه برای مصرف دام، دانه برای طیور، صنایع تخمیر و تهیه فرآورده‌های صنعتی مانند اتانول استفاده می‌شود. در ادامه قصد داریم به معرفی انواع ذرت و روش‌های کشت آن بپردازیم. بذرهای ذرت بر این اساس به سه دسته کلی ذرت علوفه، ذرت دو منظوره و ذرت شیرین تقسیم می‌شوند:

  •  ذرت‌های علوفه‌ای تنها به منظور استفاده دام و طیور کشت و برداشت می‌شوند.
  • ذرت‌های دو منظوره دارای بلال‌هایی هستند که در صورت چیده شدن زودهنگام و به موقع قابلیت استفاده خوراکی را دارند اما اغلب جهت مصرف علوفه‌ای یا دانه‌ای استفاده می‌شود.
  • ذرت‌های شیرین به دو دسته سوئیت و سوپرسوئیت تقسیم می‌شوند: ارقام سوئیت جزء ذرت‌های شیرین و سوپرسوئیت‌ها جزء ذرت‌های بسیار شیرین هستند.

ذرت‌های شیرین و خیلی شیرین از نوع ذرت‌های جهش یافته هستند که میزان قند موجود در آندوسپرم آن‌ها افزایش یافته است. این ارقام را ذرت‌های قندی نیز می‌نامند. نسبت قند به نشاسته در آندوسپرم ذرت‌های شیرین و سوپرشیرین که آمیلودکسترین نامیده می‌شود، زیادتر از دیگر انواع ذرت است. زمان برداشت این محصولات زمانی است که دانه‌ها نزدیک به 70 در صد رطوبت دارند. ذرت‌های سوئیت و سوپرسوئیت دارای دانه‌های نشاسته‌ای شیرین، شیشه‌ای و براق بوده که اصطلاحاً بلال نامیده می‌شوند. دانه‌های بلال به مصرف خوراکی انسان می‌رسند. (لازم به ذکر است ذرت‌های جهش یافته به واسطه تغییراتی که در طی سال‌ها در ژنومشان ایجاد شده، به نوعی تکامل ژنتیکی رسیده‌اند که سبب افزایش کیفیت آنها شده است و با ذرت‌های تراریخته کاملاً متنفاوتند.)

 


تازه های وبسایت

پهپاد در کشاورزی فاطمه رسولی

پهپاد در کشاورزی

با پهپاد کشاورزی می توان انواع و اقسام میوه، محصولات زراعی، سبزی و صیفی جات را محلول پاشی کرد.

با آموزش اصولی و کامل گروه سیرنگ، بهترین خلبان پهپاد کشاورزی شوید.

با ما همراه باشید.

اثر فاکتورهای ژنتیکی بر درختان فاطمه رسولی

اثر فاکتورهای ژنتیکی بر درختان

فاکتورهای ژنتیکی متفاوت در درختان میوه باعث تفاوت در فعالیت متابولیکی درختان شده و جذب عناصر را تحت تاثیر قرار می دهد و این موضوع در هنگام تهیه بستر مناسب برای باغهای میوه باید در نظر قرار گیرد. بعضی از درختان میوه تمایل شدیدی به جذب عناصر خاص را دارند و باعث گروه بندی گیاهان در این زمینه می شوند. جذب بعضی از عناصر بصورت های خاصی انجام می پذیرد. برخی از آن ها بصورت جذب فعال بوسیله درختان دریافت می شوند یعنی برای جذب این عناصر، درخت انرژی مصرف کرده و آن ها را از محیط جذب می کند. شدت و میزان جذب این عناصر بستگی زیادی به شدت فعالیت متابولیکی درخت دارد. خصوصیت ژنتیکی بعضی از درختان باعث ایجاد ریشه های افشان و پراکنده در خاک می شود که در این صورت سطح وسیعی از محیط را برای جذب عناصر در بر می گیرد. در درختان میوه ای که تبخیر و تعرق بیشتری نسبت به سایرین دارند جذب عناصر سهل تر خواهد بود که می تواند به اندازه ی برگ ها، نوع تاج درخت، شکل برگ ها و ارتفاع درخت و ... بستگی داشته باشد. منبع

لغات و اطلاحات انگلیسی و فارسی آبیاری علیرضا رحیمی

لغات و اطلاحات انگلیسی و فارسی آبیاری

لغات و اطلاحات انگلیسی و فارسی آبیاری ...
بررسی عملکرد و راندمان محصول در روش های آبیاری LEPA ،SPRAY ، SDI علیرضا رحیمی

بررسی عملکرد و راندمان محصول در روش های آبیاری LEPA ،SPRAY ، SDI

بررسی عملکرد و راندمان محصول در روش های آبیاری LEPA ،SPRAY ، SDI ...
تعرق علیرضا رحیمی

تعرق

خروج آب از قسمتهای هوایی گیاه به صورت ...
آزمون خاک فاطمه رسولی

آزمون خاک

با انجام آزمون خاک، قبل از کشت و از طریق نمونه برداری صحیح مشخص خواهد شد که برای رشد مطلوب گندم و دستیابی به عملکرد مناسب در طول دوره زراعی کدام عناصر و به چه میزان مورد نیاز گیاه است. در این روش لازم است نمونه برداری صحیح از خاک انجام شود طوری که بتوان آن نمونه را نماینده کل مزرعه دانست. برای این منظور در صورت یکنواختی خاک در مزرعه از نظر شیب، رنگ، تاریخچه کشت، تناوب و نوع محصول یک مسیر مارپیچی در سطح مزرعه در نظر گرفته و در طی مسیر حدود 15 نمونه مرکب یک کیلوگرمی با ذکر مشخصات به آزمایشگاه ارسال می شود. عمق برداشت نمونه ها حدودا 30 سانتی متری خاک سطحی است ( عمق گسترش ریشهگندم تا 30 سانتی متری خاک سطحی می باشد). نمونه به کیسه پلاستیکی یا کاغذی منتقل شده و مشخصات آن شامل زمان و محل نمونه برداری، عمق نمونه برداری یادداشت می شود.

گندم فاطمه رسولی

گندم

گندم مهم ترین محصول زراعی راهبردی کشور است. کشت ارقام پرمحصول و انجام عملیات به زراعی به ویژه مدیریت صحیح در مصرف کود و آب از ضروریات تولید محصول مناسب و پایدار است. تولید مداوم یک محصول در مزرعه بدون اعمال مدیریت مناسب در حاصلخیزی خاک سبب کاهش مقدار قابل توجهی از عناصر غذایی در خاک می گردد و در طول زمان کاهش تولید و کیفیت محصول را به دنبال خواهد داشت. اضافه نمودن عناصر غذایی از طریق مصرف کودهای آلی و شیمیایی می تواند این کمبود را جبران کند این در حالی است که مصرف بی رویه کودها می تواند منجر به بروز مشکلات زیست محیطی از قبیل آلودگی آب های زیرزمینی و خسارت به گیاه گردد. 

لذا مصرف کودها باید براساس میزان کمبود عناصر غذایی در خاک و نیاز گیاه جهت رسیدن به عملکرد مورد انتظار انجام شود تا منجر به تغذیه متعادل گیاه گردد. تغذیه متعادل علاوه بر افزایش مقاومت گیاه نسبت به شرایط خشکی و سرما و همچنین آفات و بیماری ها، موجب افزایش کیفیت محصول نیز می شود. 

مدیریت تغذیه گیاهی در مزارع گندم-مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان

سامانه پهپاد کشاورزی-سیرنگ پلاس فاطمه رسولی

سامانه پهپاد کشاورزی-سیرنگ پلاس

کشاورزان بزرگوار در سرتاسر ایران که تمایل به انجام سمپاشی، کودپاشی، بذرپاشی، مه پاشی گرم، طیف سنجی با پهپاد کشاورزی دارند؛

با عضویت در سامانه سیرنگ پلاس و مشخص کردن محدوده زمین کشاورزی، نوع محصول و خدمت مورد نیاز، در کوتاه ترین زمان ممکن، نزدیک ترین خلبان پهپاد کشاورزی را انتخاب کنید!

سیرنگ پلاس، جهشی در کشاورزی هوشمند!

جهت کسب راهنمایی های مورد نیاز با شماره 09925482825 تماس بگیرید.

کود های رهش کنترل حامد محمدولی

کود های رهش کنترل

در صنایع کشاورزی ، کودها به منظور افزایش بازده محصولات کشاورزی با یک چالش دایمی روبرو هستند . کودهای شیمیایی با هرترکیبی که باشند نمی توانند از بازدهی صد درصد برخوردار باشند. این واقعیت گریزناپـذیر مخـصوصا درمورد کودهای ازته مصداق کامل دارد. ازسه ماده مغذی اصلی مورد نیاز گیاهان ، نیتروژن سریعتر خاک را ترک می کند. مقدارکل ازتی که درجریان مصرف کودهای ازته ازدست می رود بین ۳۰ تـا ۵۰ درصـد تخمین زده می شود . البته ازدست دادن این مقدار ازکود نه تنها باعث اتلاف هزینه می شود بلکه بخاطر نیاز گیاه باید کود بیش تری مصرف کرد و این کار مستلزم صرف هزینه های کارگری بیشتر و مصرف بیش از اندازه کود می شود که به هیچ وجه مطلوب نبوده و به محصول و محیط زیست ( آلودگی خاک و منابع زیر زمینی آب ) نیز آسیب جدی می رساند . بدین منظور ، تلاش هایی برای بهبود کودهای شیمیایی که تاکنون مورد استفاده قرار گرفته اند ، صورت گرفته است و همچنین کودهای جدیدی نیز مورد بررسی قرار گرفته اند . یکی از راه های جلوگیری از این پدیده استفاده از کودهای کند رها یا کنترل رهش می باشد.

کودهای کنترل رهش به دو روش تهیه می گردند :

۱ – روش شیمیایی ۲ – روش فیزیکی

۲-۱ – تولید کودهای آهسته رهش به روش شیمیایی :

در این روش در طی یک فرآیند شیمیایی از ترکیب دو یا چند ماده کود تولید می شود که معروفترین آن ها عبارتند از : اوره فرم ( Ureaform )، ایزوبوتیلیدن دی اوره ( Diurea Isobutyliden ) و اکسامید .( Oxamide )

۲-۲ – تولید کودهای آهسته رهش به روش فیزیکی :

در این روش کودهای ازته ( و یا کودهای مخلوط ) با یک ترکیب مقاوم در مقابل آب مثل گوگرد و یا انواع پلیمرهـا و واکـس ها

نابودی علف های هرز گندم حامد محمدولی

نابودی علف های هرز گندم

راهکار هایی که برای مبارزه با علف هرز گندم توصیه می‌شوند عبارتند از: یخ آب زمستانه، رعایت تناوب زراعی، استفاده از سموم علفکش و بذرهای بوجاری شده و همینطور شخم زدن زمین زراعی که در ادامه به مطالعه آنها خواهیم پرداخت.

 یخ آب زمستانه :

بکار گیری از «یخ آب» زمستانه باعث جوانه زنی برخی از بذرهای علف هرز می شود. در پی آن، رشد ریزومی اندام‌های زیرزمینی گونه‌های علف هرز مهاجم را با مشکلات متعددی روبرو کرده و از پراکنش بیش از حد آنها در فصل زراعت می کاهد.

رعایت کردن تناوب زراعی :

یعنی پرهیز از کشت یک محصول برای چند سال پیاپی.

این روش که به معنی پرهیز از کشت یک محصول برای چندین سال پیاپی می‌باشد، به دلیل اینکه عملیات کاشت، داشت و برداشت برای هر نوع کشت متفاوت یکسان نمی‌باشد، پس شرایط زیست محیطی علف های هرز دچار دگرگونی‌هایی شده و در نتیجه رشد و گسترش آنها محدود می شود.

 استفاده از سموم علفکش :

از نظر مدیریت کنترل علف های هرز، هرچه علف کش ها تنوع بیشتری داشته باشند بهتر است، زیرا اگر کشاورز به طور متنوع از آنها استفاده کند، مقاومت علف های هرز به علفکش ها کمتر خواهد شد. به دلیل حفظ محیط زیست، عدم ایجاد مقاومت علف‌های هرز به علف کش ها  و جلوگیری ازگسترش برخی از گونه‌های علف های هرز ، توصیه می شود از روش های غیر از استفاده از سموم علف کش در مدیریت کنترل علف های هرز استفاده شود.

 استفاده از بذرهای بوجاری شده :

توان رقابتی محصول با علف های هرز هنگامی افزایش خواهد یافت که مزرعه گندم از پوشش سبز یکنواخت و نسبتا خوبی برخوردار باشد. ضد عفونی بذرها ، به کنترل آفات و بیماری های خاکزی و بذرزاد، برای سبز شدن بذر گندم و تولید گیاهیچه قوی کمک می کند. بدین ترتیب ، محصول با پوشش دادن زمین رویش علف های هرز را کاهش خواهد داد. در غیر این صورت، آفات گندم باعث تنک شدن بوته ها در سطح مزرعه شده و فضاهای خالی و بدون استفاده، مکان خوب و مناسبی جهت تکثیر علف های هرز خواهد بود.

شخم زدن زمین زراعی :

شخم زدن زمین زراعی باعث جابجایی بذر علف های هرز شده و در جوانه زنی و رویش آنها مؤثر است. انجام عملیات «شخم» ، علاوه بر تهیه بستر کاشت ، می تواند برای کنترل علف های هرز هم استفاده شود. شیوه و زمان کاربرد آن بستگی به شرایط زراعی دارد .

همکاری با سیرنگ

سیرنگ در استان های مختلف، نمایندگی اعطا می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر فرم زیر را با دقت تکمیل کنید و منتظر تماس سیرنگ بمانید.