نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1401/4/30 ساعت 13:33

اهمیت گرده افشانی در باغ ها

اهمیت گرده افشانی در باغ ها

تولید میوه و بذر بدون انجام گرده افشانی بین گل های مختلف و تلقیح سلول تخم در داخل تخمدان های گیاه امکان پذیر نیست. در اهمیت گرده افشانی همین موضوع کافی است که بدانیم بیش از ۹۹ درصد محصولات کشاورزی وابسته به گرده‌ افشانی هستند و تنها درصد بسیار کمی می تواند به شیوه های غیر جنسی غذای ما انسان ها را تولید کنند. بنابراین تولید گل و گرده افشانی موثر بین آنها در تمامی گیاهان از اهمیت بالایی برخوردار است.

 گرده افشانی چیست؟

 گرده افشانی عملی است که طی آن دانه‌ های گرده که معادل اسپرم در جانوران هستند، به سلول های تخمک رسیده و در نهایت با آنها لقاح می کند. در نتیجه لقاح بین دانه گرده و سلول تخمک، سلول‌های تخم ایجاد شده و این سلول آغازگر نسل آتی گیاه است. سلول تخم با تقسیمات سلولی متعدد و تمایز هایی که در داخل خود دارد، در نهایت منجر به تولید بذر و جنین گیاه جدید می شود. این جنین گیاهی معمولاً در اطراف یک بافت سخت به اسم هسته میوه قرار گرفته است که خود هسته توسط یک بافت جذاب و یا تمایز یافته برای انتشار بهتر به نام میوه پوشیده شده است. توجه کنید که در این مقاله قصد توضیح علمی بافت های مختلف میوه را نداریم و بنابراین این مطلب برای آماده شدن ذهن مخاطبان در خصوص عمل گرده افشانی تهیه شده است.

از نظر تکاملی میوه ها در واقع اندام هایی هستند که ماموریت دارند تا بذر های گیاهان را منتشر کند. این میوه ها به همین خاطر بایستی یکی از خصوصیات زیر را داشته باشد:

۱- برای سایر جانداران میوه خوار جذاب بوده و اجازه دهد تا میوه توسط آنها خورده شده و سپس توسط مدفوع دفع و در جای مناسبی رشد پیدا کند. به طور مثال تمام میوه جاتی که ما مصرف می‌کنیم این خصوصیت را دارند و به طور مثال هدف از تولید میوه هایی نظیر گیلاس این است که این میوه توسط جانوران میوه خوار به صورت کامل خورده شده و بذرهای آنها از طریق مدفوع این جانداران در جای دیگری دفع در نهایت تبدیل به درخت جدیدی شود.

۲- دارای اندام هایی باشد که بتواند بذر ها را توسط وزش باد منتقل کند. به طور مثال در میوه برخی از درختان بذر ها داخل یک اندام بال مانند قرار گرفته اند که با وزش شدید باد این میوه ها مانند یک حشره در هوا به پرواز در آمده و در جای دیگر مستقر و سیکل جدید زندگی خود را آغاز می کند. برخی از میوه جات نیز دارای اندام‌ های تیغ مانند اختصاصی هستند که به آنها اجازه داده تا به بدن سایر جانداران چسبیده و سیکل زندگی خود را در مکان دیگری آغاز کند.

۳- آنقدر سبک باشند تا توسط باد جابجا شود. بعضی از میوه ها بسیار سبک هستند و حتی با وزش باد ملایم نیز از گیاهان جدا شده و در مکان مناسبی استقرار پیدا کرده و سیکل زندگی جدید خود را آغاز می‌کنند.

 

گرده افشانی به چند طریق انجام می شود؟

به طور کلی می‌توان گفت که گرده افشانی به دو شکل زیستی و غیر زیستی امکان پذیر است. منظور از روش غیر زیستی آن است که هیچ گونه جانداری به جز درخت در عمل گرده افشانی دخالت ندارد، به طور مثال دانه های گرده می‌توانند توسط وزش باد و یا برخورد برگ ها به گل ها پخش شوند و یا اینکه دانه های گرده توسط قطرات باران به اطراف راه پیدا کنند.

 اما در روش زیستی یک یا چند موجود مختلف در عمل گرده افشانی دخالت می کنند. حشرات سهم بسیار زیادی در گرده افشانی گیاهان مختلف از جمله درختان میوه دارد. از این بین زنبور های عسل به دلیل استفاده مستقیم از دانه های گرده به عنوان منبع غذایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند.اما سایر حشرات نیز می توانند در عمل گرده افشانی دخیل باشند. در این روش حتی ممکن است جانداران دیگری نیز در عمل گرده افشانی دخیل شوند که یکی از این جانداران انسان ها هستند. انسان ها به شیوه هوشمند ممکن است سبب گرده افشانی گیاهان مختلف شوند.

بر اثر عمل گرده افشانی ممکن است دانه‌های گرده یک گیاه یا یک گل بر روی همان گیاه و یا گل قرار گرفته و آنرا تلقیح کنند و یا ممکن است این دانه‌ های گرده مسافت طولانی تری را طی کرده و بر روی گل های سایر درختان قرار گرفته و با تخمک آن ها لقاح انجام دهند.

 

شرکت پرواز یاران سیرنگ محصول دانش بنیان خود را به بازار عرضه کرده اند.ماژول گرده افشان باغات بهترین نتایج را تا به الان کسب کرده است .

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.09366288728

 

 

 

 



تازه های وبسایت

ریشه درختان میوه فاطمه رسولی

ریشه درختان میوه

وسعت رشد عرضی ریشه ها معمولا در حدود سایه انداز درخت بوده اما عوامل دیگر همچون میزان رطوبت توع بافت خاک مواد غذایی خاک و نوع پایه می تواند در گستردش عرضی و عمقی ریشه تاثیر داشته باشد.
ارتباط بین مراکز علمی و صنعت کشاورزی حامد محمدولی

ارتباط بین مراکز علمی و صنعت کشاورزی

این نکته که دانشگاه ها، آموزشکده ها و مراکز آموزش عالی و موسسات علمی به عنوان هسته های تولید علم محسوب می شوند بر کسی پوشیده نیست و محل انتشار و تولید انواع نوآوری ها، فناوری ها و یافته های نوین محسوب می شوند. در بخش کشاورزی نیز آنچه بیش از پیش قادر خواهد بود تا زمینه افزایش تولید در مزارع و واحد های تولید در زیر بخش های مرتبط با بخش کشاورزی فراهم سازد، همان نوآوری هایی است که از دانشگاه ها و مراکز علمی باید به مزارع کشاورزی راه یابد در غیر اینصورت کشاورزی کشور ما همان راه 100 سال پیش را طی می کند و دانشگاه ها هم فقط به حجم بالای خروجی خود با فارغ التحصیلان در مقاطع مختلف خواهند بالید بدون آنکه نتایج علوم و دانش تولیدی در این مراکز راهی به مزارع بیابد و پاسخگوی نیازهای فزاینده غذایی در سطح جامعه گردد.

شبکه جامع آموزش برای کشاورزان حامد محمدولی

شبکه جامع آموزش برای کشاورزان

در زمینه ارتباطات و انتقال اطلاعات، با پیشرفت علم امروزه یکی از روش های اساسی آموزشی در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی از طریق فضای مجازی، سایت ها و رسانه های ارتباط جمعی است که برای همگانی شدن این موضوع باید در مرحله اول یک شبکه آموزشی هم در قالب سیستم جامع آموزش مجازی و هم در قالب شبکه تلویزیونی (رسانه های تصویری) درحوزه کشاورزی و زیربخش های مرتبط، اجرا شود تا هر فرد و با هر سلیقه و دانشی از این برنامه ها در حد وسیع بهره گیرند.

دلایل کمبود عناصر غذایی در گیاهان فاطمه رسولی

دلایل کمبود عناصر غذایی در گیاهان

کمبود واقعی: کمبود عناصر غذایی در خاک و یا وجود ترکیب شیمیایی غیر قابل جذب آن برای گیاه. کمبود دروغین: کمبود عناصر غذایی به علت ایجاد شرایط خاص در محیط کشت. در این حالت ریشه ها قادر به جذب عناصر موجود در خاک نمی باشند مانند موارد زیر :
ریسک بالای فعالیت ها در کشاورزی حامد محمدولی

ریسک بالای فعالیت ها در کشاورزی

فعالیت در بخش کشاورزی به دلیل آنکه کشاورز و فعالیت هایش در تماس مستقیم با حوادث غیر مترقبه از جمله خشکسالی، کم آبی، سرماف سیل و ... قراردارد و ریسک فعالیت ها در این بخش نسبت به دیگر بخش ها بسیار بالا است و به همین علت سرمایه گذاری های کلان بسیار محدود است و کسانی که در این بخش هستند همواره در امید قرار دارند که برای تداوم فعالیت ها در این بخش باید به فکر راهکارهای اساسی بود که مهم ترین آن، حمایت همه جانبه از سرمایه گذاران است.

اسید آمینه  و اهمیت آن در تغذیه گیاهی فاطمه رسولی

اسید آمینه و اهمیت آن در تغذیه گیاهی

اسيد آمينه چيست و چرا بايد در تغذيهء گياه از اسيدهاى آمينه استفاده كنيم؟
دلیل عدم کارایی سم ها فاطمه رسولی

دلیل عدم کارایی سم ها

️بسیار پیش می آید که دو یا چند کشاورز از یک سم که تولید یک شرکت است استفاده می کنند، اما تعدادی نتیجه می گیرند و تعدادی نتیجه نمی گیرند. در بسیاری از موارد دیده شده است که کشاورز کل مشکل را از سم می داند و بدون بررسی کافی بلافاصله سم را تعویض نموده و احتمالاً باز هم نتیجه نمی گیرند. مهم ترین مشکلاتی که باعث می شوند سم اثر نکند یا کم اثر شود.
جایگاه کشت پیاز و اهمیت آن در ایران نگار ناظری

جایگاه کشت پیاز و اهمیت آن در ایران

میزان تولید در سال زراعی 83-82 حدود 63/10 میلیون تن برآورد شده که بیشترین تولید مربوط به استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان است
مبارزه با علف های هرز باغ پرتقال نگار ناظری

مبارزه با علف های هرز باغ پرتقال

در شمال کشور به علت وجود رطوبت زیادتر ناشی از بارندگی، نسبت به جنوب کشور، هم تنوع علف­ های هرز بیشتر است و هم رشد آن ها سریع تر است. به همین دلیل باغ های پرتقال شمال را سالیانه 3 تا 4 بار علف تراشی می­ کنند. علف چینی با وسیله ­ای به نام 'درگر'، علف چین ماشینی و یا روتیواتور انجام می­ شود. نوبت اول علف­ تراشی اردیبهشت و نوبت دوم تیر ماه است که برای خالی کردن فضای باغ به منظور سمپاشی و برای آسان کار کردن است.
نحوه ی سازگاری کلزای پاییزه نسبت به سرما نگار ناظری

نحوه ی سازگاری کلزای پاییزه نسبت به سرما

کلزای پاییزه چنان چه در مرحله رشدی مناسب باشد و فرایند مقاوم شدن در آن اتفاق افتاده باشد، می تواند سرمای کوتاه مدت 15 تا 20 درجه سانتی گراد زیر صفر را تحمل کند.

همکاری با سیرنگ

سیرنگ در استان های مختلف، نمایندگی اعطا می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر فرم زیر را با دقت تکمیل کنید و منتظر تماس سیرنگ بمانید.