مریم رخشانی مقدم مریم رخشانی مقدم منتشر شده در جمعه 1401/4/31 ساعت 18:49

انواع انگور

تنوع انگور در ایران

هر چیزی که باید درباره انگورهای ایران بدانید | از غوره تا میوه 

انگورهای ایران

تاک و مو نام‌های دیگر درخت انگورند که در کتاب‌های ادبیات فارسی بارها آن‌ها را خوانده‌ایم. همین طور خیلی شنیده‌ایم که انگور میوه‌ای بهشتی است و خواص مفیدی دارد. بزرگان و پزشک‌های قدیمی در بیشتر کتاب‌های طب سنتی به خوردن این میوه شیرین سفارش کرده‌اند.

انگور به نام علمی vinifera از خانواده انگورسانان است و در بیشتر کشورهای دنیا رشد می‌کند. انگور بوته‌ای رونده دارد که شاخه‌های آن شبیه به پیچ دور هم تنیده می‌شود و روی زمین رشد می‌کند. بین همه کشورهای دنیا ایران رتبه دهم کشت انگور را دارد و با وجود دیدنی های شهر ملایر، محبوبیت این شهر در ایران بیشترین سهم  خود را از کاشت‌ و‌ برداشت انگور میگیرد.

انگورهای ایران رنگ، شکل و طعم‌های متفاوتی دارند. در بسیاری از شهرهای ایران انواع انگورها به رنگ‌های سرخ، سبز، زرد و سیاه می‌روید و هرکدام مزه و شکلی متفاوت دارند. این میوه بهشتی که به «ملکه میوه‌ها» شهرت دارد سرشار از ویتامین «ث» است و یک آنتی اکسیدان قوی به شمار می‌رود. بوته انگور با یک قلمه ساده در خاک باغچه هم می‌تواند رشد کند و شاید شما هم که این مطلب را می‌خوانید در حیاط خانه‌تان درخت مو داشته باشید و به انتظار اولین میوه یا بار سالیانه آن نشسته باشید.

ایرانی‌ها علاوه‌بر میوه انگور از برگ مو برای تهیه غذای لذیذی به نام دلمه هم استفاده‌ می‌کنند. همچنین غوره که میوه نارس انگور است برای ترشی و طعم دادن به خورشت‌های مختلف مناسب است. انواع کشمش هم از فراورده‌های انگور است که استفاده از آن برای غذاها، میان وعده و در کنار چای طرفداران زیادی دارد.

شما در کدام شهر زندگی می‌کنید؟ آیا شهرتان انگور معروف و خاصی دارد؟ این متن را تا انتها بخوانید تا با چند نوع از معروف‌ترین انگورها آشنا شوید.

انگور سیاه

انگور یاقوتی

انگور یاقوتی یکی از میوه‌های نوبرانه و محبوب تابستانی است. استان سیستان و بلوچستان خاستگاه اصلی انگورهای یاقوتی سرخ و سفید است. یاقوتی از انگورهای بی‌دانه است و به همین دلیل طرفداران زیادی دارد.

انگور یاقوتی میوه اول فصلی است که  تازه و نورس خورده می‌شود. به بهانه نوش جان کردن انگور تازه به شهر زاهدان سفر کنید و با فرهنگ و تمدن این شهر آشنا شوید. جاذبه‌های گردشگری زاهدان دنیایی اعجاب‌انگیز در دل کویر است که می‌تواند سفری پر از هیجان را برایتان بسازد.

انگور یاقوتی
عکس از گوگل

انگور بی‌دانه

انگور سفید بی‌دانه یکی از معروف‌ترین انواع انگور است که کشمش آن به‌عنوان محصول صادراتی به کشورهای دیگر فرستاده می‌شود. این انگور از بهترین نوع انگور مجلسی هم به‌شمار می‌رود و دانه‌های آن معمولا گرد و بدون هسته‌اند که بیشتر در استان فارس می‌روید و بهترین زمان برداشت آن اواخر شهریور ماه است.

انگور بی‌دانه

انگور سفید بی‌دانه یکی از معروف‌ترین انواع انگور است که کشمش آن به‌عنوان محصول صادراتی به کشورهای دیگر فرستاده می‌شود. این انگور از بهترین نوع انگور مجلسی هم به‌شمار می‌رود و دانه‌های آن معمولا گرد و بدون هسته‌اند که بیشتر در استان فارس می‌روید و بهترین زمان برداشت آن اواخر شهریور ماه است.

انگور بی‌دانه

انگور شانی یا شاهانی

انگور شانی یا شاهانی دانه‌ سیاه و تیره است و مصرف تازه‌خوری دارد. مویز یکی از فراورده‌های این نوع انگور است که از نظر علمی و طب سنتی اهمیت زیادی دارد و توصیه‌های زیادی درباره خوردن آن شده. این انگور در بیشتر شهرهای ایران و با آب‌و‌هوای مختلف قابل کشت است. تاکستان یکی از شهرهای استان قزوین است که به دلیل وجود باغ‌های انگور شهرت زیادی دارد. یکی از بهترین زمان‌های سفر به این شهر شهریور است. می‌توانید به راحتی با اجاره سوئیت در تاکستان به با‌غ‌های این شهر بروید و انگور‌های مورد علاقه‌تان را تهیه و نوش جان کنید.

انگور حسینی (ریش بابا)

انگور حسینی که با نام های متعددی شناخته می شود، جزو خوشمزه ترین انگورهای ایران است. اگر از انگورهای دانه دار خوشتان نمی آید پس به احتمال زیاد با این انگور هم رابطه خوبی نخواهید داشت. انگور حسینی پر آب، گوشت آلود و دارای دانه های نسبتا بزرگ است. البته هر حبه انگور حسینی هم بزرگ است و حدود ۳ سانتی متر طول دارد.

انگور حسینی را با نام های ریش بابا یا انگشت عروس هم می شناسند. از انگور حسینی برای خشک کردن استفاده نمی شود و به صورت تازه مصرف می شود. زادگاه انگور حسینی هم شهرهای مختلف کشورمان است اما بیشتر در استان آذربایجان غربی و ارومیه پیدا می شود. نهال انگور حسینی از پرفروش ترین انواع نهال انگور است.

یک نهال انگور حسینی تا حدود ۱۰۰ سال عمر می کند و در مقابل سرما و خشکی هم تحمل نسبی دارد. اگر در محدوده ای با آب و هوای معتدل زندگی می کنید و جایی برای کاشت درخت دارید، نهال انگور می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

اگر دوست دارید از باغ های انگور موجود در ارومیه دیدن کنید، حتی سفر یک روزه هم می تواند برای شما کافی باشد. نیازی به نگرانی برای اقامت در این شهر هم نیست؛ چرا که با کمک اجاره روزانه خانه در ارومیه  با کمک سایت اتاقک، خیالتان از اقامت در طول سفر راحت خواهد بود.

انگور عسگری یا انگور شیرازی

انگور عسگری یا انگور شیرازی معروف ترین انگور ایران از نظر طعم و مزه است. همانطور که از اسمش پیداست این انگور در استان فارس و شهرستان هایش کشت می شود. انگور عسگری هم دانه های درشت دارد و از لحاظ پزشکی خواص زیادی در بردارد.

انگور عسگری دشمن یکی از وحشتناکترین بیماری ها، یعنی بیماری سرطان است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که ترکیبات تشکیل دهنده این انگور شباهت زیادی به شیر مادر دارد! طبع انگور عسگری گرم و تر است.

برخلاف انگور حسینی که فقط برای مصرف تازه مورد استفاده قرار می گیرد، از انگور عسگری قرمز برای تهیه کشمش هم استفاده می شود. نهال این نوع از انگورهای ایرانی  در فصل تابستان به خوبی رشد می کند و بهترین زمان برای کاشت آن هم همین فصل است.

اگر اواخر فصل بهار به این شهر سفر کنید می توانید جاذبه های گردشگری شیراز را در کنار زیباترین باغ های انگور موجود در این شهر ببینید. برای اطلاع از شرایط اقامت در این شهر و حدود هزینه های مربوط به اقامتتان می توانید از صفحه اجاره سوئیت در شیراز که در سایت اتاقک مهیا شده استفاده کنید.

انگور رازقی

از دیگر انواع انگورهای ایرانی می توانیم انگور رازقی را به شما معرفی کنیم. انگور رازقی خوشه هایی کشیده و خوش فرم همراه با حبه های درشت و آبدار دارد. معمولا در شیراز و خراسان کشت می شود. البته انگور رازقی کشت شده در شیراز معمولا سفید بوده و انگور رازقی کشت شده در خراسان قرمز رنگ است.

این انگور طبیعتی گرم و تر دارد اما دانه هایش با طبیعت خشک و سرد خنثی کننده آن هستند.از خواص انگور رازقی هر چه بگوییم کم گفته ایم؛ برای درمان ناراحتی و ورم معده و روده، انگور رازقی مثل آب روی آتش عمل می کند.

اگر عادت دارید همیشه دانه های انگور را از خود میوه جدا می کنید و نمی خورید، باید بدانید که بخشی از خواص درمانی این میوه را از دست داده اید! خود میوه انگور رازقی  درمان کننده یبوثت است؛ درحالی که هسته آن قابض بوده و در درمان اسهال بسیار موثر است. آب این انگور هم برای طراوت و شادابی پوست بسیار مفید است.

انگور خلیلی

انگورهای خلیلی که از دسته انگورهای بیدانه بوده که دارای حبه هایی بیضی شکل می باشد. این انگور در رنگ های سرخ و سفید موجود می باشد. این میوه از نظر زمان رسیدن در دسته ی انگورهای زودرس قرار دارد. انگور خلیلی سفید یکی از انگورهای معروف ارومیه است و زودرس ترین میوه این شهر محسوب می شود.

انگور که یکی از چهار میوه ی بهشتی است، حاوی ویتامین هایی از قبیل ویتامین آ، ب، ث و املاح معدنی از قبیل کلسیم، فسفر، پتاسیم و آهن می باشد. استفاده از این میوه به سبب وجود این همه مواد معدنی و ویتامین، می تواند بسیاری از نیازهای غذایی و کمبودهای بدن، مانند کمبود آهن و کمخونی را برطرف کند. از این گونه معروف و پرطرفدار میوه انگور به صورت تازه خوری استفاده می شود. حتما این میوه را به عنوان میوه مجلسی روی میز مهمانی ها دیده 

انگور رویال پاییزی

رویال پاییزی یکی دیگر از انواع انگورهای ایرانی است که دانه های بزرگ و بنفش رنگ دارد. پوست این انگور ترد و شیرین است و گاز زدنش زیر دندان احساس خوبی ایجاد می کند. این انگور در پاییز کشت می شود و جزو گروه انگورهای بی دانه قرار دارد.

انگور رویال پاییزی

رویال پاییزی یکی دیگر از انواع انگورهای ایرانی است که دانه های بزرگ و بنفش رنگ دارد. پوست این انگور ترد و شیرین است و گاز زدنش زیر دندان احساس خوبی ایجاد می کند. این انگور در پاییز کشت می شود و جزو گروه انگورهای بی دانه قرار دارد.

انگور رویال پاییزی

رویال پاییزی یکی دیگر از انواع انگورهای ایرانی است که دانه های بزرگ و بنفش رنگ دارد. پوست این انگور ترد و شیرین است و گاز زدنش زیر دندان احساس خوبی ایجاد می کند. این انگور در پاییز کشت می شود و جزو گروه انگورهای بی دانه قرار دارد.

برای اطلاعات بیشتر برای سمپاشی با پهپاد کشاورزی با شماره ۰۹۱۹۸۶۰۴۰۴۶ رخشانی تماص حاصل فرمائید



تازه های وبسایت

ریشه درختان میوه فاطمه رسولی

ریشه درختان میوه

وسعت رشد عرضی ریشه ها معمولا در حدود سایه انداز درخت بوده اما عوامل دیگر همچون میزان رطوبت توع بافت خاک مواد غذایی خاک و نوع پایه می تواند در گستردش عرضی و عمقی ریشه تاثیر داشته باشد.
ارتباط بین مراکز علمی و صنعت کشاورزی حامد محمدولی

ارتباط بین مراکز علمی و صنعت کشاورزی

این نکته که دانشگاه ها، آموزشکده ها و مراکز آموزش عالی و موسسات علمی به عنوان هسته های تولید علم محسوب می شوند بر کسی پوشیده نیست و محل انتشار و تولید انواع نوآوری ها، فناوری ها و یافته های نوین محسوب می شوند. در بخش کشاورزی نیز آنچه بیش از پیش قادر خواهد بود تا زمینه افزایش تولید در مزارع و واحد های تولید در زیر بخش های مرتبط با بخش کشاورزی فراهم سازد، همان نوآوری هایی است که از دانشگاه ها و مراکز علمی باید به مزارع کشاورزی راه یابد در غیر اینصورت کشاورزی کشور ما همان راه 100 سال پیش را طی می کند و دانشگاه ها هم فقط به حجم بالای خروجی خود با فارغ التحصیلان در مقاطع مختلف خواهند بالید بدون آنکه نتایج علوم و دانش تولیدی در این مراکز راهی به مزارع بیابد و پاسخگوی نیازهای فزاینده غذایی در سطح جامعه گردد.

شبکه جامع آموزش برای کشاورزان حامد محمدولی

شبکه جامع آموزش برای کشاورزان

در زمینه ارتباطات و انتقال اطلاعات، با پیشرفت علم امروزه یکی از روش های اساسی آموزشی در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی از طریق فضای مجازی، سایت ها و رسانه های ارتباط جمعی است که برای همگانی شدن این موضوع باید در مرحله اول یک شبکه آموزشی هم در قالب سیستم جامع آموزش مجازی و هم در قالب شبکه تلویزیونی (رسانه های تصویری) درحوزه کشاورزی و زیربخش های مرتبط، اجرا شود تا هر فرد و با هر سلیقه و دانشی از این برنامه ها در حد وسیع بهره گیرند.

دلایل کمبود عناصر غذایی در گیاهان فاطمه رسولی

دلایل کمبود عناصر غذایی در گیاهان

کمبود واقعی: کمبود عناصر غذایی در خاک و یا وجود ترکیب شیمیایی غیر قابل جذب آن برای گیاه. کمبود دروغین: کمبود عناصر غذایی به علت ایجاد شرایط خاص در محیط کشت. در این حالت ریشه ها قادر به جذب عناصر موجود در خاک نمی باشند مانند موارد زیر :
ریسک بالای فعالیت ها در کشاورزی حامد محمدولی

ریسک بالای فعالیت ها در کشاورزی

فعالیت در بخش کشاورزی به دلیل آنکه کشاورز و فعالیت هایش در تماس مستقیم با حوادث غیر مترقبه از جمله خشکسالی، کم آبی، سرماف سیل و ... قراردارد و ریسک فعالیت ها در این بخش نسبت به دیگر بخش ها بسیار بالا است و به همین علت سرمایه گذاری های کلان بسیار محدود است و کسانی که در این بخش هستند همواره در امید قرار دارند که برای تداوم فعالیت ها در این بخش باید به فکر راهکارهای اساسی بود که مهم ترین آن، حمایت همه جانبه از سرمایه گذاران است.

اسید آمینه  و اهمیت آن در تغذیه گیاهی فاطمه رسولی

اسید آمینه و اهمیت آن در تغذیه گیاهی

اسيد آمينه چيست و چرا بايد در تغذيهء گياه از اسيدهاى آمينه استفاده كنيم؟
دلیل عدم کارایی سم ها فاطمه رسولی

دلیل عدم کارایی سم ها

️بسیار پیش می آید که دو یا چند کشاورز از یک سم که تولید یک شرکت است استفاده می کنند، اما تعدادی نتیجه می گیرند و تعدادی نتیجه نمی گیرند. در بسیاری از موارد دیده شده است که کشاورز کل مشکل را از سم می داند و بدون بررسی کافی بلافاصله سم را تعویض نموده و احتمالاً باز هم نتیجه نمی گیرند. مهم ترین مشکلاتی که باعث می شوند سم اثر نکند یا کم اثر شود.
جایگاه کشت پیاز و اهمیت آن در ایران نگار ناظری

جایگاه کشت پیاز و اهمیت آن در ایران

میزان تولید در سال زراعی 83-82 حدود 63/10 میلیون تن برآورد شده که بیشترین تولید مربوط به استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان است
مبارزه با علف های هرز باغ پرتقال نگار ناظری

مبارزه با علف های هرز باغ پرتقال

در شمال کشور به علت وجود رطوبت زیادتر ناشی از بارندگی، نسبت به جنوب کشور، هم تنوع علف­ های هرز بیشتر است و هم رشد آن ها سریع تر است. به همین دلیل باغ های پرتقال شمال را سالیانه 3 تا 4 بار علف تراشی می­ کنند. علف چینی با وسیله ­ای به نام 'درگر'، علف چین ماشینی و یا روتیواتور انجام می­ شود. نوبت اول علف­ تراشی اردیبهشت و نوبت دوم تیر ماه است که برای خالی کردن فضای باغ به منظور سمپاشی و برای آسان کار کردن است.
نحوه ی سازگاری کلزای پاییزه نسبت به سرما نگار ناظری

نحوه ی سازگاری کلزای پاییزه نسبت به سرما

کلزای پاییزه چنان چه در مرحله رشدی مناسب باشد و فرایند مقاوم شدن در آن اتفاق افتاده باشد، می تواند سرمای کوتاه مدت 15 تا 20 درجه سانتی گراد زیر صفر را تحمل کند.

همکاری با سیرنگ

سیرنگ در استان های مختلف، نمایندگی اعطا می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر فرم زیر را با دقت تکمیل کنید و منتظر تماس سیرنگ بمانید.