نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1401/5/11 ساعت 14:36

کنترل علف های هرز هویج

کنترل علف های هرز هویج

علف‌های هرز علاوه بر کاهش عملکرد هویج با ایجاد تغییر شکل و بدفرمی ریشه‌های هویج، کیفیت محصول و کارایی برداشت را نیز کاهش می‌دهند. علف‌های هرز همچنین می‌توانند میزبان آفات مهم هویج باشند. به‌عنوان‌مثال، ۲۱ مورد از ۳۲ گونه علف‌های هرز که معمولاً در خاک‌های آلی در جنوب غربی کبک یافت می‌شوند، میزبان نماتد گره ریشه بودند که آفت مهمی در هویج است.

دوره‌های بحرانی کنترل علف‌های هرز هویج

دو دوره جداگانه در چرخه رشد هویج وجود دارد که کنترل علف‌های هرز در آن  بسیار مهم است. ۱) ابتدای فصل – دوره بحرانی عاری از علف‌های هرز و ۲) اواخر فصل و زمان برداشت محصول. علف‌های هرز باید در اوایل فصل رشد برای محافظت از محصول و جلوگیری از کاهش عملکرد کنترل شوند و کنترل علف‌های هرز در طول دوره برداشت باعث می‌شود تا قابلیت برداشت و کیفیت محصول افزایش یابد.

مدت زمان دوره بحرانی کنترل علف‌های هرز در هویج می‌تواند متفاوت باشد و تحت تأثیر موارد زیر قرار ‌گیرد:

تاریخ جوانه‌زنی هویج

گونه‌های علف‌های هرز

زمان ظهور علف‌های هرز نسبت به محصول

شدت آلودگی به علف‌های هرز.

در کشت دیرهنگام هویج با هجوم متوسط علف هرز ممکن است به یک دوره کوتاه‌مدت عاری از علف هرز (تا مرحله ۴ برگی) نیاز داشته باشیم. این دوره حدوداً پنج هفته پس از کاشت می‌باشد. در مقابل، در کشت زودهنگام هویج به یک دوره‌ی عاری از علف هرز طولانی‌تری نیاز داریم، این دوره تا مرحله ۱۲ برگی هویج (۱۳ هفته پس از کاشت) می‌باشد.

تعداد کمی از علف‌های هرز پس از دوره بحرانی عاری از علف‌های هرز ظهور می‌کنند (به دلیل رقابت بالای محصول و رشد سایبان هویج) و سهم قابل‌توجهی در بانک بذر علف‌های هرز ندارند. برای جلوگیری از شیوع گونه‌های علف هرز مقاوم به علف‌کش‌ها، ممکن است نیاز به مدیریت اضافی علف‌های هرز باشد.

دوره کنترل علف‌های هرز تا برداشت محصول

این دوره بعدی کنترل علف‌های هرز است که پس از دوره بحرانی عاری از علف‌های هرز آغاز می‌شود و تا زمان برداشت ادامه دارد. کنترل علف‌های هرز در این دوره در درجه اول به منظور به حداقل رساندن تلفات کمی و کیفی محصول و خطرات بعدی علف‌های هرز مانند افزایش بانک بذر علف‌های هرز است.

علف‌های هرز با ایجاد تغییر شکل و بدفرمی ریشه‌های هویج، کیفیت محصول را کاهش می‌دهند. همچنین اگر علف‌های هرز بزرگ هنگام برداشت هویج وجود داشته باشند و یا اگر ساقه هویج در اثر رقابت علف‌های هرز ضعیف شده باشد، بازده برداشت نیز کاهش می‌یابد.

علف‌کش‌های مورد استفاده در هویج عبارت‌اند از

علف‌کش تریفلورالین به میزان ۱ تا ۲.۵ لیتر در هکتار قبل از کاشت و یا قبل از رویش و مخلوط با خاک

علف‌کش اگزادیاژیل (تاپ استار) به میزان ۳ لیتر در هکتار به صورت پیش رویشی

علف‌کش اگزادیازون (رونستار) به میزان ۳ لیتر در هکتار به صورت پیش رویشی و به میزان ۲ لیتر در هکتار به صورت پس رویشی و تا مرحله ۴ برگی هویج

علف‌کش لینورون به میزان ۱ تا ۳ کیلوگرم در هکتار قبل یا پس از رویش محصول و علف هرز (تا مرحله ۴ برگی هویج). مصرف پس رویشی این علف‌کش می‌تواند همراه با بروز خسارت در گیاه زراعی باشد.

علف‌کش متریبوزین به میزان ۰.۵ کیلوگرم در هکتار و به صورت پیش رویشی و پس رویشی (در مرحله ۴ برگی هویج)

علف‌کش پندی متالین به میزان ۴ لیتر در هکتار و به صورت پیش رویشی

علف‌کش پرومترین به میزان ۱ کیلوگرم در هکتار و به صورت پیش رویشی

برای استفاده و اقدامات احتیاطی محصولات ثبت‌شده حتماً برچسب محصولات را مطالعه کنید.

توجه: جمعیت علف‌های هرز مقاوم در برابر علف‌کش‌ها در بسیاری از مناطق تولیدکننده هویج ایجاد شده است. مقاومت علف‌کش در گیاهان رایج و چند گونه گیاه تاج‌خروس (سبز، ریشه‌ای و صاف) مشخص شده است. این علف‌های هرز در برابر علف‌کش‌هایی مانند Gesagard (پرومترین) و لینورون مقاوم هستند.

همچنین كنترل شیمیایی علف هرز براي کشت بعدی محدود است. به‌عنوان‌مثال لینورون در خاک نسبتاً پایدار است، ازاین‌رو میزان حساسیت محصول بعدی به لینورون باید مدنظر قرار گیرد

بهترین و ثمربخش ترین راه برای سم پاشی استفاده از پهپاد کشاورزی سیرنگ هستند

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ی09366288728 تماس بگیرید. 

 

 

 

 

 



تازه های وبسایت

ریشه درختان میوه فاطمه رسولی

ریشه درختان میوه

وسعت رشد عرضی ریشه ها معمولا در حدود سایه انداز درخت بوده اما عوامل دیگر همچون میزان رطوبت توع بافت خاک مواد غذایی خاک و نوع پایه می تواند در گستردش عرضی و عمقی ریشه تاثیر داشته باشد.
ارتباط بین مراکز علمی و صنعت کشاورزی حامد محمدولی

ارتباط بین مراکز علمی و صنعت کشاورزی

این نکته که دانشگاه ها، آموزشکده ها و مراکز آموزش عالی و موسسات علمی به عنوان هسته های تولید علم محسوب می شوند بر کسی پوشیده نیست و محل انتشار و تولید انواع نوآوری ها، فناوری ها و یافته های نوین محسوب می شوند. در بخش کشاورزی نیز آنچه بیش از پیش قادر خواهد بود تا زمینه افزایش تولید در مزارع و واحد های تولید در زیر بخش های مرتبط با بخش کشاورزی فراهم سازد، همان نوآوری هایی است که از دانشگاه ها و مراکز علمی باید به مزارع کشاورزی راه یابد در غیر اینصورت کشاورزی کشور ما همان راه 100 سال پیش را طی می کند و دانشگاه ها هم فقط به حجم بالای خروجی خود با فارغ التحصیلان در مقاطع مختلف خواهند بالید بدون آنکه نتایج علوم و دانش تولیدی در این مراکز راهی به مزارع بیابد و پاسخگوی نیازهای فزاینده غذایی در سطح جامعه گردد.

شبکه جامع آموزش برای کشاورزان حامد محمدولی

شبکه جامع آموزش برای کشاورزان

در زمینه ارتباطات و انتقال اطلاعات، با پیشرفت علم امروزه یکی از روش های اساسی آموزشی در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی از طریق فضای مجازی، سایت ها و رسانه های ارتباط جمعی است که برای همگانی شدن این موضوع باید در مرحله اول یک شبکه آموزشی هم در قالب سیستم جامع آموزش مجازی و هم در قالب شبکه تلویزیونی (رسانه های تصویری) درحوزه کشاورزی و زیربخش های مرتبط، اجرا شود تا هر فرد و با هر سلیقه و دانشی از این برنامه ها در حد وسیع بهره گیرند.

دلایل کمبود عناصر غذایی در گیاهان فاطمه رسولی

دلایل کمبود عناصر غذایی در گیاهان

کمبود واقعی: کمبود عناصر غذایی در خاک و یا وجود ترکیب شیمیایی غیر قابل جذب آن برای گیاه. کمبود دروغین: کمبود عناصر غذایی به علت ایجاد شرایط خاص در محیط کشت. در این حالت ریشه ها قادر به جذب عناصر موجود در خاک نمی باشند مانند موارد زیر :
ریسک بالای فعالیت ها در کشاورزی حامد محمدولی

ریسک بالای فعالیت ها در کشاورزی

فعالیت در بخش کشاورزی به دلیل آنکه کشاورز و فعالیت هایش در تماس مستقیم با حوادث غیر مترقبه از جمله خشکسالی، کم آبی، سرماف سیل و ... قراردارد و ریسک فعالیت ها در این بخش نسبت به دیگر بخش ها بسیار بالا است و به همین علت سرمایه گذاری های کلان بسیار محدود است و کسانی که در این بخش هستند همواره در امید قرار دارند که برای تداوم فعالیت ها در این بخش باید به فکر راهکارهای اساسی بود که مهم ترین آن، حمایت همه جانبه از سرمایه گذاران است.

اسید آمینه  و اهمیت آن در تغذیه گیاهی فاطمه رسولی

اسید آمینه و اهمیت آن در تغذیه گیاهی

اسيد آمينه چيست و چرا بايد در تغذيهء گياه از اسيدهاى آمينه استفاده كنيم؟
دلیل عدم کارایی سم ها فاطمه رسولی

دلیل عدم کارایی سم ها

️بسیار پیش می آید که دو یا چند کشاورز از یک سم که تولید یک شرکت است استفاده می کنند، اما تعدادی نتیجه می گیرند و تعدادی نتیجه نمی گیرند. در بسیاری از موارد دیده شده است که کشاورز کل مشکل را از سم می داند و بدون بررسی کافی بلافاصله سم را تعویض نموده و احتمالاً باز هم نتیجه نمی گیرند. مهم ترین مشکلاتی که باعث می شوند سم اثر نکند یا کم اثر شود.
جایگاه کشت پیاز و اهمیت آن در ایران نگار ناظری

جایگاه کشت پیاز و اهمیت آن در ایران

میزان تولید در سال زراعی 83-82 حدود 63/10 میلیون تن برآورد شده که بیشترین تولید مربوط به استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان است
مبارزه با علف های هرز باغ پرتقال نگار ناظری

مبارزه با علف های هرز باغ پرتقال

در شمال کشور به علت وجود رطوبت زیادتر ناشی از بارندگی، نسبت به جنوب کشور، هم تنوع علف­ های هرز بیشتر است و هم رشد آن ها سریع تر است. به همین دلیل باغ های پرتقال شمال را سالیانه 3 تا 4 بار علف تراشی می­ کنند. علف چینی با وسیله ­ای به نام 'درگر'، علف چین ماشینی و یا روتیواتور انجام می­ شود. نوبت اول علف­ تراشی اردیبهشت و نوبت دوم تیر ماه است که برای خالی کردن فضای باغ به منظور سمپاشی و برای آسان کار کردن است.
نحوه ی سازگاری کلزای پاییزه نسبت به سرما نگار ناظری

نحوه ی سازگاری کلزای پاییزه نسبت به سرما

کلزای پاییزه چنان چه در مرحله رشدی مناسب باشد و فرایند مقاوم شدن در آن اتفاق افتاده باشد، می تواند سرمای کوتاه مدت 15 تا 20 درجه سانتی گراد زیر صفر را تحمل کند.

همکاری با سیرنگ

سیرنگ در استان های مختلف، نمایندگی اعطا می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر فرم زیر را با دقت تکمیل کنید و منتظر تماس سیرنگ بمانید.