نگار ناظری

عامل فروش/همکار
نگار  ناظری
نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1401/10/17 ساعت 14:42

پهپاد سیرنگ، ناجی کشاورزان!!!

shimana

با استفاده از پهپاد کشاورزی سیرنگ ، شما می توانید عملیات سم پاشی، محلول پاشی، بذر پاشی و تغذیه آبزیان را به راحتی انجام دهید.

پهپاد کشاورزی از هوش مصنوعی استفاده می کند پس جای هیچ خطای انسانی را در عملیات به جا نمیگذارد، به این معنی که هیچ بخشی از زمین دو بار سم پاشی نمی شود و هیچ بخشی بدون سم باقی نمی ماند.

یکی از مزایای این پهپاد این است که شما با استفاده از پهپاد کشاورزی سیرنگ می توانید درآمد بسیار بالایی کسب کنید.برای کسب اطلاع از قیمت پهپاد یا دستمزدها با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/10/7 ساعت 11:22

فواید تناوب زراعی

shimana

1. افزایش حاصلخیزی خاک

کاشت طولانی مدت همان نوع محصول منجر به تخلیه عناصر غذایی خاص در خاک می شود. هر محصولی برهمکنش مواد مغذی متفاوتی با خاک دارد و هر کدام از آنها انواع مختلفی از مواد مغذی را آزاد و جذب می کنند.

 

2. افزایش عملکرد محصول

فواید تناوب زراعی فقط به افزایش مواد مغذی محدود نمی شود بلکه باعث افزایش برداشت محصول از یک برداشت فصلی می شود. به دلیل ترکیب انواع مختلف محصولات، فرد نه تنها محصولات متنوعی را پس از هر فصل برداشت می‌کند، بلکه عملکرد محصول نیز در مجموع افزایش می یابد

 

3. افزایش مواد مغذی خاک

همانطور که قبلا گفته شد، تناوب زراعی به زمین اجازه می دهد تا بدون نیاز به استفاده از مواد مغذی بیشتر از طریق استفاده از کود، مواد مغذی خود را بازسازی کند. خالی ماندن زمین برای یک فصل، زمین را قادر می سازد تا مواد مغذی از دست رفته خاک از طریق جذب توسط گیاهان برداشت شده در فصل قبل را بازیابی کند.

 

به عنوان مثال، با کاشت محصولاتی مانند حبوبات، می توان نیتروژن را در خاک افزایش داد، زیرا آنها حاوی باکتری های تثبیت کننده نیتروژن هستند که نیتروژن را به طور طبیعی در خاک تثبیت می کنند. هر نوع محصول به مواد مغذی مختلف خاک اضافه می کند یا از خاک جذب می کند. بنابراین، به ترکیبی از گیاهان مختلف نیاز دارد تا آنها را متعادل کند.

 

با ما همراه باشید...

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/10/5 ساعت 14:37

پهپاد سیرنگ به کمک مبارزه با آفات صیفی جات می آید!

shimana

 

1. شته سیاه باقلا

از جمله بارزترین آفات است که به ساقه و برگ گیاهان حمله می‌کند.

2. شته لگومینوز

این نوع شته در ایران با اسامی ای همچون، شته یونجه، شته سیاه نخودیان و شته طاووسی و آقاقیا شناخته می‌ شود.

این نوع آفت به نخود، لوبیا، کلم، و … آسیب می رساند.

3. مگس پیاز

این نوع آفت ساقه های زیرزمینی پیاز را سوراخ و باعث زرد شدن برگ های آن می شود.

این نوع آفت بیشتر بر روی پیاز، سیر، موسیر و سیب زمینی است.

 

                                    پهپاد کشاورزی سیرنگ با نازل قدرتمند پیشرفته به کمک شما در مبارزه

                                    با آفات صیفی جات می آید.کافیست با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

                                                                09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1401/9/29 ساعت 13:28

کرم آلو یکی از آفت های درخت هلو

shimana

یکی از مهم ترین آفات کلیدی هلو در سراسر دنیا کرم آلو است. این آفت بر حسب منطقه، حشره در اوایل بهار از سرشاخه ها تغذیه کرده و باعث خشکیدگی آنها می شوند و نسل های بعدی به میوه حمله می کنند.

  • کنترل شیمیایی :

مبارزه با کرم آلو زمانی موفق خواهد بود که تاریخ های سمپاشی دقیقا به کمک تله جذب کننده حشرات کامل مشخص گردد و درست در موقع ظهور لاروهای سن اول درختان را سمپاشی کنند .

هر جایی که مبارزه شیمیایی از نظر اقتصادی قابل توصیه باشد ، حداکثر دوبار سمپاشی با یکی از فرمول هایی که برای کرم سیب توصیه شده است ، می توان جلو خسارت اقتصادی این آفت را گرفت .

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/9/28 ساعت 14:47

پهپاد سیرنگ به کمک آفات باغات سیب می آید(قسمت اول)

shimana

آفات درخت سیب و بیماری های درخت سیب را بشناسید

شته مومی سیب: از کشنده ترین آفات درخت سیب می توان به شته مومی سیب که گاهاً با نام شته خونی نیز یاد می ‌شود، اشاره کرد.کرم سفید ریشه: یک نوع حشره سوسک مانند است که اندازه آن در حدود ۲.۵ الی ۵ سانتیمتر خواهد بود. بر پشت این کرم سوسکی شکل، لکه های درشت سفید رنگ ظاهر شده است.کرم خراط: یک نوع آفت حشره ‌ای است. پروانه ای درشت اندام که نوع مادری آن به مراتب بزرگتر از انواع نر می ‌باشد. کرم خراط از جمله آفات عام در تمام درختان میوه، خصوصاً درخت سیب است.سوسک شاخک بلند: یک آفت مشترک در میان تمام درختان میوه سردسیری است. سوسک شاخک بلند به رنگ سیاه جلادار است. 

 

                       بهترین و هوشمندانه ترین راه برای سم پاشی درختان استفاده از پهپادهای کشاورزی سیرنگ است.

                                        برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

                                                                 09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/9/27 ساعت 13:48

آفات مختلف درخت انار

shimana

مانند سایر درختان، انار نیز مورد هجوم آفات خاص خود میباشد. علی رغم خسارات قابل توجه این آفات، باغات انار ایران از مبارزه شیمیایی مصون مانده و باغداران با توجه به تجربه عملی نسبت به رفتار و نوع خسارات آفات مختلف از روشهای غیر تهاجمی و ارگانیک در برخورد با آنها بهره می گیرند.

1. کرم گلوگاه انار    2.کرم به      3.شته انار      4.سوسک چوبخوار انار     5.سوسک پرچم خوار انار      6.پروانه گلخوار انار

7.کرم سفید ریشه انار        8.سوسک میوه خوار انار        9.مگس سفید انار          10.شپشک انار            11.کنه انار

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/9/27 ساعت 09:42

پهپاد های سیرنگ و آفات مهم مرکبات و روش های کنترل آن ها

shimana

تنوع آفات مهم مرکبات و تراکم آن ها در نواحی مرکبات خیز شمال به علت متعادل بودن دما، بالا بودن میزان بارندگی و رطوبت نسبت به جنوب کشور بسیار زیاد است. شناخت درست بیولوژی آفات مرکبات و بکارگیری روش های صحیح و به موقع مبارزه علاوه بر کنترل آن ها، کاهش مصرف سموم، حداقل تاثیر روی دشمنان طبیعی و تخریب عوامل محیط زیست را به دنبال دارد. در حال حاضر مهمترین آفات درختان مرکبات در کشور از حشرات، کنه ها و نرمتنان به قرار زیر است:

1.بیماری تریپس مرکبات         2.شته سبز مرکبات        3.شته سیاه مرکبات       4.بالشتک مرکبات      5.شپشک آرد آلود مرکبات

 6.سپردار قهوه ای مرکبات        7.انواع کنه ها          8.کنه قرمز مرکبات

  برای مبارزه با آفات مرکبات و باغات شما بهترین و هوشمندانه ترین راه استفاده از پهپاد کشاورزی سیرنگ است که با استفاده از نازلهای قدرتمند و میکرونر، باغات شما را سم پاشی میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1401/9/22 ساعت 10:17

مزایای سم پاشی زمستانه

shimana

 سم پاشی زمستانه یکی از راههای کنترل وکاهش خسارت آفاتی مانند شپشکها ،شته ها ، کنه ها ، وتخمهای بعضی آفات و کنترل بعضی از بیماریهای درختان میوه است و  با یک سمپاشی زمستانه خوب و دقیق می توان ۲ الی ۳ بار سمپاشی بعدی در فصل بهار و تابستان را کاهش داد.

۱- به علت اینکه درختان باغ، برگ و میوه و گل ندارند کمتر در اثر سم صدمه می بینند.۲- مقدار سم و محلول سمی کمتری برای پوشش کامل درختان لازم است.۳-  به علت نبودن برگ و میوه، سم رسانی به تمامی قسمت های درخت ممکن و آسان است.۴- مشکل مسمومیت محصول تولیدی وجود ندارد و یا بسیار کم است بر خلاف موقعی که سم روی برگ و میوه پاشیده می شود.۵- سمپاشی درختان باغ و انجام عملیات سمپاشی راحت تر است.۶- با یک سمپاشی زمستانه خوب و دقیق می توان از چندین سمپاشی بعدی در فصل بهار و تابستان جلوگیری کرد.۷- برخی از آفات و بیماریها فقط با سمپاشی زمستانه قابل کنترل هستند.

برای سم پاشی زمستانه بهترین راه حل استفاده از پهپاد کشاورزی سیرنگ است.

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09366288728 تماس حاصل فرمایید.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/9/20 ساعت 15:07

9 روش صرفه جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی

shimana

 

 

  1. آبیاری قطره ای
  2. جمع آوری و ذخیره سازی آب
  3. زمان بندی آبیاری
  4. کشت محصولات مقاوم به خشکی
  5. کشت دیم
  6. چرای تناوبی
  7. گیاهان پوششی
  8. خاکورزی حفاظتی
  9. سم پاشی با پهپاد کشاورزی که باعث صرفه جویی با در مصرف آب می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر از پهپادهای کشاورزی سیرنگ با شماره 09366288728 تماس حاصل فرمایید.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1401/9/19 ساعت 15:26

مه پاش حرارتی سیرنگ( فوگر)

shimana

 

 

مه پاش حرارتی مجهز به بشکه حرارتی است که با استفاده از بنزین تا دمای بالا گرم میشود.

محلول مه پاش به صورت مایع است و وقتی به داخل بشکه حرارتی پمپ می شود، فورا تبخیر می شود.

این به مه پاش اجازه می دهد تا تعداد زیادی ذرات را در اندازه بسیار کوچک تولید کند که همه با هم یک ابر متراکم از مه خشک را تشکیل می دهند.

استفاده از مه‌پاش حرارتی از تکنیک گرمایش اجازه می‌دهد تا ذرات بسیار ریز، به کوچکی 5 میکرون، با میانگین محدوده 5 تا 20 میکرون تولید کند.

 در فصل پاییز و زمستان احتمال سرمازدگی در باغات بیشتر میشود و برای جلوگیری از سرمازدگی و آسیب ما به شما پهپاد مه پاش و فوگر سیرنگ را پیشنهاد میدهیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناس ما تماس حاصل فرمایید.09366288728

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1401/9/17 ساعت 11:51

کاربرد پهپاد سیرنگ در کشاورزی

shimana

با استفاده پهپاد در کشاورزی  می‌توانید با دقت بسیار بالا مواردی چون کوددهی، علف‌کشی، آفت‌کشی، دانه‌پاشی و خشک‌کننده‌ها را به انجام برسانید. استفاده کارآمد از موارد فوق چالشی دائمی برای هر پرورش‌دهنده است.

اگر در یک مکان بیش از حد غلیظ سم اسپری کنید، علاوه بر افزایش هزینه‌های اضافی، به طور بالقوه کیفیت محصول خود را کاهش می‌دهید. همچنین با غلظت بسیار کم سم، محصولات خود را در معرض رشد بیش از حد علف‌های هرز، سوءتغذیه یا خورده شدن توسط حشرات و سایر شکارچیان قرار می‌دهید و تعداد محصول را کاهش می‌دهید.

اما پهپاد‌های کشاورزی می‌توانند به طور مؤثری محموله‌های مواد شیمیایی را به طور یکنواخت و کارآمد توزیع کنند؛ در نتیجه کیفیت محصول بهبود یافته و نرخ عملکرد بالاتر بدون کار طاقت فرسای دستی به جود می‌آید. استفاده پهپاد در کشاورزی را می‌توان تقریباً در کشت هر نوع محصولی از جمله برنج، گندم، ذرت، درختان مرکبات، پنبه و موارد دیگر به کار بست.

علاوه بر پوشش زمین‌های بیشتر با قیمت کمتر، سمپاشی توسط پهپاد می‌تواند مزایای زیست محیطی عمده‌ای را ارائه دهد. پهپاد‌ها می‌توانند آفت‌کش‌ها را به طور مؤثرتری توزیع کنند. استفاده از پهپاد همچنین می‌تواند به حداکثر استفاده کارآمد از زمین شما کمک کند. با توجه به تغییرات آب و هوایی و توسعه صنایع غذایی و بحران کمبود زمین مناسب کشاورزی، استفاده مؤثر از زمین، کلید دستیابی به نتایج موفقیت‌آمیز در سال‌های آینده خواهد بود.

 

با استفاده از پهپاد کشاورزی سیرنگ شما میتوانید یک هکتار را تقریبا در 7 دقیقه محلول پاشی کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناس ما تماس حاصل فرمایید:

                                                  09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1401/9/17 ساعت 11:48

سوال های متداول در زمینه پهپادهای کشاورزی!!!!!!

shimana

 

 

1- سمپاشی یک هکتار زمین زراعی با استفاده از پهپاد چه قدر زمان نیاز دارد؟

سمپاشی با پهپاد کشاورزی در هر هکتار زمین زراعی 7 الی ۱۰ دقیقه زمان می برد. (در پرنده های مختلف متفاوت است).

 2- در زمین هایی که پستی و بلندی زیادی دارد، پهپاد به چه صورت عمل میکند؟

در اینگونه زمین ها پهپاد بصورت خودکار ارتفاع خود را از سطح زمین تنظیم می کند و ارتفاع آن کم و زیاد می شود.

3- در چه زمان هایی از ۲۴ ساعت شبانه روز میتوان از پهپاد استفاده کرد؟

در زمانی که حین انجام کار پهپاد قابل دید باشد و همچنین وزش باد پرواز پهپاد را دچار اختلال نکند.

4- برای کاشت بذر میتوان از پهپاد استفاده کرد؟

بله، بطور کامل در تمام سطح زمین بذر را بصورت یکنواخت پخش می کند.

برای پاسخ باقی سوالات و ابهامات خود در زمینه پهپاد کشاورزی با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

 

                                                            ( 09366288728 )

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1401/9/15 ساعت 10:38

کاهش مصرف آب (۱۰ لیتر در هکتار) با پهپادهای کشاورزی سیرنگ

shimana

در روش‌های سنتی، برای محلول‌پاشی هر هکتار، بین ۲۰۰ الی ۵۰۰ لیتر آب نیاز است. علاوه بر مشکل تأمین چنین حجم بالایی از آب، سم یا ریز مغذی مورد نظر نیز به خوبی در این حجم مخلوط نمی‌شود و به صورت یکنواخت در کل مخزن پخش نمی‌گردد. در پهپادها به دلیل محلول پاشی هوشمند، و نیز مخلوط شدن سم یا ریزمغذی در حجم بسیار کمتر آب، علاوه بر کاهش مصرف آب، سم یا ریزمغذی نیز به طور کامل در حجم مورد نظر مخلوط می گردد.

 

 با پهپادهای کشاورزی سیرنگ شما میتوانید در مصرف آب در کشاورزی صرفه جویی کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/9/13 ساعت 15:21

مزایای سم پاشی با پهپاد کشاورزی

shimana

با توجه به افزایش روزافزون جمعیت، تولید بیش از پیش مواد غذایی به امری حیاتی تبدیل شده‌ است. از طرفی تنوع آفات و بیماری‌های موجود در گیاهان، در صورت عدم مقابله درست و به موقع، باعث می‌شود محصولات کشاورزی تولیدی، کاهش چشمگیر پیدا کنند. با کمک متخصصین کشاورزی و همچنین استفاده از تکنولوژی‌های روز، می‌توان راه حل‌های نوین برای حل این مشکلات ارائه داد. در این میان، در چند سال اخیر، پهپادها با توجه به مزایایی که دارند به افزایش بهره‌وری صنعت کشاورزی کمک نموده‌اند. 

پهپادهای کشاورزی سیرنگ قادر به سم پاشی و محلول پاشی مزارع شما در کمتر از 7 دقیقه هستند.همچنین این پهپادها دارای نازل میکرونر پیشرفته هستند که سم پاشی را موثر تر میکند.

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناس ما تماس حاصل فرمایید.09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/9/13 ساعت 15:09

حفظ سلامت کاربران با سم‌پاشی با پهپادهای کشاورزی سیرنگ

shimana

معمولا در روش‌های سنتی سم‌پاشی، فرد سم‌پاش نیاز است که وارد زمین شود. به همین دلیل در تمام مدت سم‌پاشی با سم، در تماس است. سموم کشاورزی نیز چون از مواد شیمیایی تولید شده‌اند، غالبا برای بدن انسان مضر هستند. به صورت تجربی دیده شده است که پس از سم‌پاشی فرد سم‌پاش، تا یک هفته دچار علائمی چون خارش، قرمزی چشم و اسهال می‌باشد. در سم‌پاشی بوسیله پهپاد، از آنجایی که سم‌پاشی بدون حضور فرد درون مزرعه انجام می‌گیرد و حتی خلبان نیز در کنار مزرعه حضور دارد، چنین آسیب‌هایی به حداقل می‌رسد. این ویژگی، یکی از مهمترین مزایای سم‌پاشی با پهپادهای کشاورزی است.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر از قیمت و شرایط خرید پهپادهای کشاورزی سیرنگ با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

                                                   09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1401/9/12 ساعت 09:26

ماموریت های شرکت سیرنگ(با ما بیشتر آشنا شوید)

shimana
  • ترویج و تبیین اهمیت به کارگیری فناوری های نوظهور در کشاورزی
  • توسعه کشاورزی هوشمند با محوریت پهپادهای کشاورزی
  • افزایش بهره وری و عملکرد با استفاده از فعالیت های دانش بنیان
  • حفاظت از منابع آبی تجدیدناپذیر با کاهش 98 درصدی مصرف آب توسط پهپادهای کشاورزی
  • حفاظت از محیط زیست با کاهش مصرف سموم کشاورزی
  • حفاظت از خاک و جلوگیری از فرسایش و کوبیدگی آن با عدم ورود به مزارع و باغ ها
  • نجات کارگران و کاربران از بیماری های صعب العلاج ناشی از استنشاق و تماس با سموم

برای کسب اطلاع بیشتر از پهپادهای سیرنگ با ما در تماس باشید.

09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/9/9 ساعت 09:09

عملیات سم پاشی و محلول پاشی باغات در فصل خزان

shimana سمپاشی زمستانه به دو منظور انجام می گیرد:بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1401/9/8 ساعت 10:05

آفات پسته در فصل پاییز را چگونه مدیریت کنیم؟

shimana مبارزه با آفات در فصل پاییز بایستی از مهر ماه آغاز گردد. در اين ماه بايد براي مبارزه با آفاتي مانند زنبورهاي مغزخوار پسته و شب پره خرنوب در باغ اقدام كرد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1401/9/3 ساعت 11:10

کسب درامد عالی با پهپاد سیرنگ

shimana

    شرکت سیرنگ با همکاری سازمان ها و نهادهای ذیربط از سال 96 تاکنون بیش از 1000 دوره ترویجی در تمامی استان های کشور برگزار کرده است و این روند به امید خدا ادامه خواهد داشت.برای مشاهده و فعالیت های ترویجی بیشتر به اینستاگرام مراجعه فرمایید.

  اینستاگرام:             sirangco@

 شماره تماس جهت مشاوره با کارشناس مربوطه:09366288728                                      

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1401/9/3 ساعت 10:52

کشاورزی فارس را بیشتر بشناسیم

shimana فارس یکی از مهمترین استان‌های کشور در بخش کشاورزی است، اما بسیاری از تولیدات این استان علی‌رغم حجم کمی بالا و کیفیت بسیار مناسب، در سطح کشور شناخته شده نیست.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1401/9/1 ساعت 15:25

مزرعه هوشمند چیست؟ مروری بر نسل آینده مزارع در عصر تکنولوژی

مزرعه هوشمند چیست و چرا کشاورزی هوشمند می‌تواند آینده را تغییر دهد؟ جهان برای بقا به کشاورزی وابسته است، با توجه به افزایش جمعیت جهان و نیاز به تأمین امنیت غذایی در مناطق مختلف، تقاضا برای تولید محصولات کشاورزی افزایش یافته است. ببیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/8/29 ساعت 10:34

محصولات کشاورزی کشت پاییزه جنوب(قسمت دوم)

shimana بعد از اینکه با شرایط کشت پاییزه استان‌های جنوبی و زمان‌بندی آن آشنا شدید، لازم است که بدانید برای کشت پاییزه جنوب چه محصولاتی را می‌توانید درزمین و باغ خودتان به کارید.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/8/29 ساعت 10:30

محصولات کشاورزی کشت پاییزه جنوب(قسمت اول)

shimana بعد از اینکه با شرایط کشت پاییزه استان‌های جنوبی و زمان‌بندی آن آشنا شدید، لازم است که بدانید برای کشت پاییزه جنوب چه محصولاتی را می‌توانید درزمین و باغ خودتان به کارید.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/8/29 ساعت 10:25

شرایط کشت پاییزه در جنوب کشور

فصل پاییز یکی از فصول اصلی در کشاورزی جنوب کشور است، زیرا آب و هوای این مناطق در پاییز معتدل و بهاری بوده و برای کشت بسیاری از محصولات مناسب است. اما قبل از کشت پاییزه در جنوب کشور باید از شرایط کشت پاییزه در جنوب مانند شهرهای اندیمشک، دزفول خوزستان، بم، جیرفت کرمان و حاجی آباد هرمزگان آگاه باشید و بدانید که محصولات باغی استان خوزستان، کرمان و هرمزگان در فصل پاییز چه سبزیجات و صیفیجاتی هستند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/8/29 ساعت 10:22

چه کودی در پاییز به درختان بدهیم؟

shimana فصل پاییز یکی از فصل‌هایی که در نقاط معتدل و گاها سردسیرتر کشاورزی صورت می‌گیرد. درختان مختلفی هسته‌دار و میوه‌دار مانند پرتقال و زردآلود کاشته می‌شود که درختان کاشته در این فصل نیز مانند فصل‌های دیگر نیاز به کود مناسب دارند. اما لازم است که با کود مناسب برای تغذیه درختان میوه در پاییز آشنا باشید و بدانید که باید چه نوع کودی در پاییز به درختان بدهیم.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/8/29 ساعت 10:16

بهترین محصولات برای کشت پاییزه چیست؟

shimana یکی از بهترین محصولات برای کشت پاییزه، گل کلم سفید می‌باشد که می‌تواند برای شما درآمد و عایدی بسیار خوبی داشته باشد. گل کلم سفید در فصل پاییز از باردهی خوبی برخوردار است و به خوبی با آب و هوای این فصل سازگار است.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/8/29 ساعت 09:57

کاربرد کود میکرو

shimana برای افزایش محصولات زراعی و باغی باید به کمک مواد مغذی اساسی زمین را حاصلخیز کرد. کود میکرو یا عناصر میکرو موادی هستند که در مقادیر نسبتا کم کاربرد دارند ولی نقش مهمی بر روی کیفیت و عملکرد گیاه دارند و اگر گیاهی دچار کمبود یکی از عناصر میکرو شود به طبع به صورت دنباله دار ممکن است بخش از مراحل حیاتی گیاه مختل شود. کود میکرو علاوه بر تقویت رشد محصولات کشاورزی، در جلوگیری از رشد علف های هرز و گیاهان ناخواسته مزارع و باغات نقش دارد. بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/8/29 ساعت 09:36

مبارزه با تریپس

shimana تریپس به گروهی از حشرات از راسته‌ی Thysanoptera گفته می شود که بر روی طیف وسیعی از بوته های گیاهی خسارت ایجاد می کند. در کشور ما نیز خسارات ناشی از این آفت در کشت های فضای باز و هم گلخانه ای گریبان گیر بسیاری از کشاورزان و باغداران شده است. آفت تریپس مشکلات زیادی را از نظر کمیت و کیفیت برای محصولات ایجاد می کند. بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/8/29 ساعت 09:27

مقابله با بیماری آتشک با پهپاد سیرنگ

shimana بیماری آتشک به دلیل ایجاد سوختگی بر روی برگ های آلوده ایجاد می شود. عامل بیماری آتشک از نوع باکتری به نام Erwinia amylovora است که به شکوفه ها، برگ ها، شاخه ها، میوه ها و ریشه ها حمله می کند و در صورت کنترل نشدن این بیماری، با کتری ها به سرعت از نوک شاخه های آلوده به سمت شاخه های بزرگتر رفته و سپس به داخل تنه اصلی درخت نفوذ می کند و به مرور باعث ایجاد شانکر بر روی تنه می شود.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/8/23 ساعت 15:30

تکنولوژی در کشاورزی و جایگاه آن در زندگی مدرن

shimana شما تا چند سال آینده شاهد یک انقلاب بزرگ در صنعت کشاورزی خواهیدبود. ربات‌ها، سنسورها، سیستم‌های آبیاری و کوددهی در سراسر جهان در حال گذراندن دوره آزمایشی هستند. با ورود حرفه‌ای این ابزار تکنولوژیک به دنیای مدرن، آینده صنعت کشاورزی دست‌خوش تغییری عظیم خواهد شد. ما چگونه در آینده درخت می کاریم و از همه مهم‌تر چه محصول غذایی در بشقاب انسان جای می‌گیرد؟بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/8/23 ساعت 14:59

نقش تکنولوژی در کشاورزی

shimana

اهمیت و ضرورت فناوری های نوین کشاورزی

بخش کشاورزی به عنوان بخش پایه و استراتژیک اقتصاد، تامین کننده غذا و مواد اولیه برای سایر بخش ­ها است. در صورت فعالیت مفید این بخش است که فعالیت و پیشرفت سایر بخش­ ها تهیه شده و کشور به سوی توسعه سوق می ­یابد. توسعه و رونق کشاورزی با توجه به افزایش جمعیت و مسئله امنیت غذایی با تاکید بر سلامت غذا و از طرفی حفظ منابع پایه، تنوع زیستی و محیط زیست بدون بکارگیری و استفاده از فناوری ­های نوین و تکنولوژی جدید میسر نمی­ شود.

استفاده از پهپاد کشاورزی که یکی از تکنولوژی ها در بخش کشاورزی محسوب می شود باعث افزایش محصول در هکتار می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09366288728 تمس حاصل فرمایید.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/8/23 ساعت 14:00

مهمترین آفات ریشه درختان

shimana

 چرا آفات ریشه مهم هستند؟

 ریشه اولین عضوی است که از بذر بیرون می آید و بنابراین مهمترین عاملی که بقای گیاه را در ادامه حفظ می کند و گیاه محتاج آن است، ریشه می باشد. ریشه جذب کننده آب و املاح معدنی و مغذی مورد نیاز برای رشد و نمو گیاهان است. همچنین این عضو مهم باعث استقرار گیاهان در خاک شده و استواری درختان را ایجاد می کند. چنانچه درختی دارای ریشه های ضعیف و یا پوسیده باشد نسبت به شرایط محیطی مانند بادهای شدید و یا بارش های سنگین برف مقاومتی نداشته و ممکن است از خاک خارج و ریشه کن شود. همچنین درختانی که سیستم ریشه ای ضعیف و یا بیمار دارند، در جذب آب و مواد مغذی ضعیف بوده و در نتیجه نمی توانند به مقدار مناسب و کافی به اندام های هوایی غذا رسانی کنند، این موضوع باعث می‌شود تا درخت دچار زوال عمومی شود و از راندمان آنها کاسته گردد. بنابراین هرگونه عاملی که سبب ایجاد اختلال در رشد و نمو طبیعی ریشه ها شود به عنوان یک عامل خطرناک به شمار می آید. شاید آفات ریشه مهمترین و خسارت زا ترین این موارد باشند. این آفات با تغذیه مستقیم از ریشه و یا انتقال سایر بیماریها به آن باعث اختلال در عملکرد طبیعی آنها شده و مشکلات فراوانی را ایجاد می کنند.

 

۱- کرم سفید ریشه/////۲-  کرم های طوقه بر/////۳- کرم های ریشه خوار و چوب خوار//////۴- زنجره ها /////۵- سرخرطومی ها/////۶-  شپشک های ریشه/////۷-  شته های ریشه//////

برای مبارزه با آفات بهترین راه استفاده از پهپاد کشاورزی است.برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09366288728 تماس حاصل فرمایید.

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/8/23 ساعت 13:39

فناوری‌های نوین کشاورزی در دنیا

shimana

انواع فناوری‌های نوین کشاورزی

ورود تکنولوژی به عرصه کشاورزی در قسمت‌های مختلف آن از ساخت ماشین‌آلات پیشرفته کشاورزی تا کاشت محصولات ارگانیک را تحت تأثیر خود قرار داد‌. اما اگر بخواهیم به طور خاص به انواع بخش‌های فناوری نوین کشاورزی اشاره کنیم می‌توان ۴ مورد زیر را نام برد:

۱. فناوری کاربرد سنسور در مزرعه

۲. فناوری مربوط به تولید غذا

۳. اتوماسیون سازی

۴. مهندسی کشاورزی



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/8/23 ساعت 13:29

روندهای جدید در کشاورزی چیست؟

shimana

رایج ترین روند، اینترنت اشیا (IoT) است که کشاورزان را قادر می سازد تا نیازهای محصولات و حیوانات را بهتر نظارت کنند. اتوماسیون در آبیاری، ماشین آلات کشاورزی و برداشت، عملیات مزرعه را آسان تر می کند و در عین حال تلفات را به حداقل می رساند. علاوه بر این، پهپادها در زمان صرف شده برای جستجوی محصولات صرفه جویی می کنند.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1401/8/21 ساعت 15:14

هفت نو‌آوری جديد در کشاورزی برای نجات زمين(قسمت دوم)

3- عملگرهای متنوع در باغ‌های حلقوی

مزارعی با محصولات متنوع با طراحی خوب و دارای چندین عملکرد که عبارتند از:
– تولید غذا
– زیستگاه حیات وحش
– بهبود کیفیت هوا
– جذب کربن و …

این موارد چیزی نیست جز عملکرد‌های متنوع حلقه‌هایی با سیستم کشاورزی مرسوم که باغ حلقه‌ای با انرژی خورشیدی یکی از نمونه‌های بسیار خوب این روش کشاورزی است. اگرچه باغ‌های حلقوی هنوز وارد مرحله اجرایی نشده و تنها یک مدل فرضی است، اما تلفیق بی‌نظیر این تکنیک با شیرین‌سازی آب، انرژی خورشیدی و تولید غذا، روش کشاورزی نوآورانه بی‌نظیری به خصوص برای جوامع محلی کرانه‌های ساحلی در معرض خشکسالی چون کالیفرنیا خواهد بود.
زمانیکه که این طرح به صورت کامل اجرایی شود، تقریبا 64 میلیون لیتر آب پاک، 20 تن غذا بدون نیاز به خاک و 5 تن مواد ارگانیک تجدیدپذیر برای تغذیه دام در سال فراهم می‌شود

4- استحصال و مهار آب باران

آب باران منبع با ارزشی است که افراد و جوامع در بسیاری مواقع از برداشت و استفاده موثر آن برای رفع نیازهای خود غافل هستند. از بشکه‌های جمع‌آوری‌کننده آب باران در مقیاس‌های کوچک و بزرگ می‌توان برای استفاده‌های بعدی از این آب در کشاورزی بهره‌مند شد. ترکیب مالچ زنده به منظور تقویت حاصلخیزی خاک در افزایش مقدار آب بارانی که در خاک ذخیره می‌شود تاثیر بسیاری خواهد داشت. کانال‌های سطحی وسیع با پوشش گیاهی به نام سوآلس ( Swales) برای جمع‌آوری آب سطحی روان ناشی از بارش باران، سازه‌ای کلیدی در طراحی سیستم کشاورزی مرسوم می‌باشد، که آب را نگه داشته و به آب‌های زیر‌زمینی منتقل می‌نماید. این سازه‌ها مجهز به تپه‌های کوچکی برای کاستن سرعت جریان آب در سراشیبی‌ها ، نگهداری آب و در نهایت جذب این آب روان توسط گیاهان است.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1401/8/21 ساعت 15:10

هفت نو‌آوری جديد در کشاورزی برای نجات زمين(قسمت اول)

shimana

1- کشاورزی الگوریتمی: (Algoritmic Agriculture)

امروزه کاربرد الگوریتم در جنبه‌های مختلف بشری قابل رویت است، انتخاب روش و الگوی مناسب کشت در مزارعی که چندین نوع محصول در آن پرورش داده می‌شود نیز از این امر مستثنی نبوده است. یک طراح انگلیسی به نام بندیک گراب (Bendic Grob) مدل‌های الگوریتمی را طراحی نموده که به وی کمک می‌نماید چگونه محصولات مختلف را در یک مزرعه کشت نماید. این روش، با استفاده از الگو‌های شگفت‌انگیزی، مقاومت و تنوع اکولوژیکی را افزایش می‌دهد.

2- کشاورزی بومی، Permaculture ( بر مبنای فرهنگ و اکوسیسم طبیعی منطقه)
در این نوع کشت از قوانین و الگوهای موجود در طبیعت برای شبیه‌سازی سیستم مناسب کشاورزی استفاده می‌شود و نام آن بر گرفته از سیستم کشاورزی مرسوم و يا همان بومي مي‌باشد.

این روش نوعی کشت در جنگل غذایی در لایه‌های مختلف. پوشش گیاهی زمین که تامین کننده‌ی غذاست با بوته‌های کوتاه و درختچه‌ها در یک جا و درخت‌های بزرگتر با برج‌های انگور در طبقات بالاتر کشت می‌شود. این روش از کشت، نه تنها تامین‌کننده‌ی غذای ساکنین منطقه است، بلکه مکان مناسبی برای دور‌همی‌های خانوادگی و دوستانه نیز خواهد بود.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1401/8/21 ساعت 14:42

پنج فناوری جدید کشاورزی چیست؟

shimana

سنسورهای خاک و آب /ردیابی آب و هوا /تصویربرداری ماهواره ای /اتوماسیون فراگیر /فناوری مینی کروموزومی /فناوری RFID/کشاورزی عمودی

کشاورزان اکنون از دروگرهای خودکار، هواپیماهای بدون سرنشین(پهپادها)، تراکتورهای خودران، بذرکاری و علف های هرز برای تغییر نحوه کشت محصولات خود استفاده می کنند. این فناوری از کارهای ساده و تکراری مراقبت می کند و به آن ها اجازه می دهد بر روی عملکردهای مهم تر تمرکز کنند.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1401/8/21 ساعت 12:51

کدام استان‌های کشور برای تولید سبزی و صیفی انتخاب شدند؟

shimana

از برنامه های اصلی وزارت جهاد کشاورزی در سال زراعی جاری انتقال کشت سبزی  -صیفی  به فضای گلخانه ای و استفاده از فضای آزاد شده برای برای تولید کالاهای اساسی از جمله نهاده های دامی و دانه های روغنی است.

در این طبقه بندی تولید سبزی و صیفی به ترتیب خوزستان با 2125 هزار تن،  فارس 1818 هزار تن، گلستان 1624 هزار تن، مازندران 1574، کرمانشاه 1235 هزار تن و خراسان رضوی با 1064 هزار تن در اولویت قرار گرفته اند.

 

برای سم پاشی صیفی جات و سبزیجات خود از پهپاد کشاورزی کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09366288728 تماس بگیرید.

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1401/8/21 ساعت 12:42

۵ راهکار دانشگاه آمریکایی برای حل مشکل خشکی دریاچه ارومیه

shimana

1-یک اراده قوی سیاسی، تامین مالی مناسب و جلب مشارکت فعال مردمان محلی و گروه‌های ذینفع محلی برای موفقیت برنامه‌های نجات و احیای دو دریاچه ارومیه و دریاچه بزرگ نمک آمریکا ضروری هستند.

2-برای احیای بسیاری از اکوسیستم‌هایی مثل دریاچه ارومیه و دریاچه بزرگ نمک آمریکا باید اقتصاد کشاورزی پایه منطقه به اقتصاد خدماتی و صنعتی تغییر یابد و طرح‌هایی برای اشتغال‌زایی از دریاچه تدوین و طراحی شود. با این کار به جای رقابت مردم بر سر بهره‌برداری بیشتر از آب و محیط زیست منطقه، هم منافع مردمان منطقه تامین می‌شود و هم دریاچه از خشکی نجات پیدا می‌کند. برای مثال می‌توان گردشگری و فعالیت‌های تفریح و سرگرمی در دریاچه را رونق داد و به برداشت از ذخایر معدنی توجه کرد.

3-در راستای احیای دریاچه باید به حفظ تالاب‌های اطراف دریاچه که شوری کمتری دارند نیز توجه شود. حفظ و احیای این تالاب‌ها مشخصاً نیاز به آب کمتری در مقایسه با احیای دریاچه دارد.

5-اتکا به پروژه‌های هزینه‌بر انتقال آب برای احیای دریاچه مسئله ساز است. هزینه زیاد و زمان‌بر بودن این پروژه‌ها معمولاً دست‌کم گرفته می‌شود. ضمن اینکه‌ مناطقی که آب از آن‌ها انتقال داده می‌شود نیز دچار کم‌آبی می‌شوند. به جای طرح‌های انتقال آب به دریاچه که بسیار پرهزینه و زمان بر است بهتر است طرح‌هایی برای حفظ و بقای آب در دریاچه به اجرا گذاشته شود.

5-مدیران و سیاست‌گذاران باید از نزدیک بر میزان پیشرفت و موفقیت برنامه‌های احیای دریاچه نظارت داشته باشند و از تجارب گذشته درس بگیرند و به طور فعال، برنامه‌های آینده خود را به‌روز کنند.

برای کاهش مصرف  و صرفه جویی در مصرف آب بهترین راه استفاده از پهپاد کشاورزی است.

برای اطلاعات بیشتر با شماره 09366288728 تماس حاصل فرمایید.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/25 ساعت 15:42

ذرت دانه ای

shimana

آفات و بیماری های ذرت 
از بیماری های مهم گیاه ذرت، سیاهک معمولی ذرت و سیاهک خوشه یا بلال ذرت می باشد. عامل این دو بیماری به ترتیب،U.maydis و Sphacelotheca reiliana می باشند. بیماری سیاهک معمولی، برگ ها و  ساقه ها را آلوده نموده و سیاهک بلال ذرت، گل ماده یا بلال را آلوده نموده و توده ای از اسپورهای قارچ را جانشین بافت های سالم گیاه می کند. 
بیماری های عمده برگ ذرت عبارتند از: زنگ برگ و پژمردگی باکتریایی. پوسیدگی دانه، خوشه، ریشه و ساقه هم از بیماری های قارچی هستند که به ندرت دیده می شوند. ضدعفونی نمودن بذر ذرت با تیزام، ارتوساید و ارازان در کنترل این بیماری مفیدند.

 روش کاشت ذرت

جهت کاشت ذرت زمین را در پاییز خوب شخم زده و 25 تا 30 تن در هکتار کود دامی جهت تقویت زمین به خاک اضافه می شود. سپس در بهار خاک را خوب نرم می کنند. با توجه به این که ذرت رشد سریعی دارد بنابراین نیاز کودی آن بالاست. بنابراین در زمین های با خاک های مرغوب کود ازته را تا 85 کیلوگرم در هکتار مصرف می کنند. نیاز ذرت به کود فسفر خیلی کم می باشد و میزان 40 تا 45 کیلوگرم در هکتار کافی است. ولی برعکس به کودهای پتاس احتیاج فراوانی دارد و میزان 85 تا 100 کیلوگرم مصرف می کنند. ذرت به کمبود روی حساس است و در صورت کمبود این عنصر نوارهای کم رنگی روی برگ ها ظاهر می شود و جوانه ها به رنگ سفید در می آیند.

زمان کاشت ذرت پس از رفع سرما در بهار صورت می گیرد. کاشت ذرت به دو صورت انجام می شود: روش خطی و روش پشته ای

در روش خطی یا ردیفی فواصل ردیف ها را 75 تا120 سانتی متر و فواصل بوته ها را 20 تا 30 سانتی متر در نظر می گیرند و در روش پشته ای ، فواصل پشته ها را از یکدیگر 90 سانتی متر در نظر گرفته و در هر پشته 5 الی 6 عدد بذر را می کارند. پس از سبز شدن، بوته های ضعیف را حذف کرده و تقریبا 3 تا 4 بوته باقی می ماند. کاشت ذرت به صورت پشته ای از کاشت ذرت به روش خطی بهتر است زیرا عمل گرده افشانی که به وسیله باد صورت می گیرد، آسانتر انجام می شود.

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/25 ساعت 15:36

کاشت و پرورش حرفه ای چای

shimana

در چه اب و هوایی چای رشد می کند ؟

بوته چای جزء گیاهان مناطق گرمسیر مرطوب می‌باشد یعنی در نواحی که معمولا مقدار گرما هیچگاه به صفر درجه نمی‌رسد و نزولات آسمانی نیز سالیانه در حدود 1800 تا 2000 میلیمتر است. این گیاه تا اندازه‌ای مقاوم به سرما بوده و بدین ترتیب اگر سرما با برف همراه باشد بطوری که برف بوته‌ها را بپوشاند تا 5درجه سرما را تحمل می‌کند.

تنها عامل محدود کننده سطح کاشت چای علاوه بر نوع خاک ، رطوبت هوا و مقدار بارندگی سالیانه محل کاشت می‌باشد. رطوبت زیاد مورد نیاز بوته چای بیشتر در رطوبت هوا می‌باشد تا رطوبت در خاک. از این نظر زمین باید نم باشد. اراضی سنگین و باتلاقی برای کاشت و دادن محصول به هیچ عنوان خوب نیست. رطوبت زاید در اطراف ریشه باعث پوسیدن آن شده و گیاه را از بین می‌برد.

کود دهی چای

کودهای ازته نشین بیش از هر نوع کود دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد علاوه بر کودهای ازته ، کلیه املاح ازت و فسفر و پتاس نیز برای تقویت گیاه لازم می‌باشد و یکی دیگر از کودهایی که از نظر قیمت نسبتا ارزان است و از نظر اصلاح خواص فیزیکی و شیمیایی زمین نیز مورد توجه می‌باشند کود سبز است. کود سبز علاوه بر اینکه تولید هوموس کرده و مقدار قابل توجهی ازت به زمین می‌دهد همچنین در فصل تابستان که تابش و حرارت آفتاب زیاد است برگ بوته‌های چای را از سوختن در مقابل آفتاب حفظ می‌کند.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/25 ساعت 15:30

زمان کاشت توت فرنگی

shimana

توت فرنگی را از اواخر پاییز که در حال نیمه خواب است تا اوایل بهار قبل از بیدار شدن گیاه از خواب میتوان جابجا نمود و در محل دیگری کاشت . بنا براین کاشت پاییزه و بهاره آن امکان پذیر است .

در صورتی که کاشت پاییزه باشد محصول ، تابستان سال آینده به دست می آید و اگر گیاه در بهارو قبل از بیدار شدن از خواب زمستانه کاشته شود گل هایی که چند هفته بعد از کاشت روی بوته ظا هر میشود، بهتر است چیده شوند تا گیاه قوی شود .
این بوته ها در بهار سال بعد داده و در تابستان میتوان از آنها محصول برداشت نمود. جوانه های گل در فصل پاییز به کوتاه شدن طول روز به وجود می آیند ولی به علت سرمای زمستانه، گل ها تا فصل بهار ظاهر نمی شود

مشخصات بوته مناسب برای کاشت:
گیاهی که برای کاشت انتخاب می شود باید عاری از هر نوع مرض و دارایی ریشه های قویی و سالم باشد و ( رنگ ریشه ها روشن باش . )
ریشه توت فرنگی افشان ، ظریف و سطحی است و بیشتر در عمق 20 تا 30 سانتی متر خاک فعالیت می کند 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/25 ساعت 15:27

کاشت ، داشت و برداشت توت فرنگی(قسمت دوم)

shimana

ارقام توت فرنگی

ارقام توت فرنگی شامل دو گروه است:
1- ارقام بهاره یعنی بوته‌هایی که در سال یکبار میوه می‌دهند.مهمترین ارقام بهاره عبارتند از گورلا ، آلیسو ، تیوگو ، رد گانتلت ، اسیتا ، کاتس کیل ، فرسنا.
2- ارقام چهار فصله که در سال بیش از یکبار میوه می‌دهند، تقسیم می‌گردند. ارقام چهار فصله بسیار قوی‌الرشد و خزنده بوده و از اواخر اردیبهشت تا اواخر تابستان و گاهی اوایل پاییز میوه می‌دهند. میوه‌ها ریز و به تعداد زیادتری در هر بوته تولید می‌شوند. ارقام چهار فصله مانند: استرا و هومی جنتو می‌باشد

شرایط محیطی
به علت زود بارور شدن گل های توت فرنگی در بهار باید بوته ها در جایی کاشته شوند که سر مایی دیر رس بهاره به آنها صدمه نزند.
زمین مورد استفاده برای کاشت باید رو به جنوب باشد چون زودتر گرم می شود. توت فرنگی گیاهی است که د‌ر خاک‌های مختلف تقریباً سازگار است. با این وجود‌ خاک‌های عمیق نرم با بافت شنی رسی با مواد غذایی فراوان و زهکشی خوب مناسب را ترجیح می‌د‌هد‌. این گیاه به آب فراوان احتیاج دارد مخصوصاً در دوره رسیدن میوه ، در غیر این صورت میوه ها کوچک باقی می مانند.

بهترین PH برای توت فرنگی 6 تا 7 است. Ec مناسب آن حدود ۱ دسی زیمنز بر سانتیمتر است. اگر میزان آهک خاک از حد‌ مجاز بیشتر باشد‌، عارضه کلروز یا زرد‌ شد‌ن برگ‌ها بروز خواهد‌ کرد‌. از لحاظ آب و هوا د‌ر شرایط مرطوب و شرایط نسبتا گرم محصول د‌هی مناسب خواهد‌ د‌اشت. د‌ر شرایط گرم و مرطوب باید‌ آب کافی د‌ر اختیار گیاه قرار گیرد‌ و همچنین ارقام مقاوم به گرما انتخاب شود‌. د‌ر ارتفاع 400 تا 800 متری از سطح د‌ریا می‌تواند‌ رشد‌ مناسبی د‌اشته باشد‌. نیمه مقاوم به سرما است و نیاز سرمایی آن حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ ساعت دمای کمتر از ۷ درجه سانتیگراد می باشد و در زمستان اگر روی آن پوشیده شود تا دمای ۱۸- درجه سانتیگراد را تحمل خواهد کرد
و بد‌ون پوشش کاه و کلش می‌تواند‌ تا 5ـ د‌رجه سانتی گراد‌ را تحمل کند‌. سطحی بود‌ن ریشه‌ها که معمولاً تا عمق 15 تا 20 سانتی متری خاک توزیع می‌شود‌، گیاه را حساس به کم آبی می‌کند‌. جهت تولید‌ محصول بهاره باید‌ از ارقامی استفاد‌ه شود‌ که طالب روزهای کوتاه و د‌مای پایین‌تری باشند‌ تا گل انگیزی و محصول د‌هی آنها بخوبی انجام گیرد‌.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/25 ساعت 15:22

کاشت ، داشت و برداشت توت فرنگی(قسمت اول)

shimana

 

توت فرنگی گیاهی علفی چند ساله , متعلق به خانواده گل سرخیان و بومی جنگلهای اروپاست که گونه وحشی آن دارای گل و برگ های کوچک میباشد و از قرن چهاردهم به سبب خواص دارویی آن معرفی شده است . رقم های موجود از تلاقی بین گونه های مختلف به دست آمده اند . در صورت کاشت صحیح, اجرای مراقبت  های لازم و انتخاب رقم های مناسب میتوان تا بیست تن در هکتار محصول برداشت کرد . نشاء را باید از موسسات مورد اطمینان تهیه و دقت نمود که آلوده به بیماری های گیاهی به ویژه بیماری های ویروسی نباشد .

موقعیت و آب و هوا

به علت زود بارور شدن گل های توت فرنگی در بهار ، باید بوته ها در جایی کاشته شوند که سرمایی دیر رس بهاره به آنها صدمه نزند.

زمین مورد استفاده برای کاشت باید رو به جنوب باشد چون زودتر گرم می شود .

 

این گیاه به آب فراوان احتیاج دارد مخصوصا در دوره  رسیدن میوه , در غیر این صورت میوه ها کوچک باقی میمانند .



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/7/20 ساعت 16:24

نکات جالب در مورد خاک

shimana

غرقابی بودن خاک

آهن، مس و کلسیم در خاک غرقابی جذب نمی‌شوند. به عنوان مثال آبیاری پی در پی در خاک، شرایط احیاء و اکسیداسیون در خاک را فعال نموده و عناصری مثل آهن و منگنز به خاطر اکسیده شدن غیر قابل جذب میگردند.

اسیدیته ( pH) نامناسب

در خاک های خیلی اسیدی، منگنز و روی و در خاکهای قلیایی آهن، منیزیم و بُر جذب نمیشود.

اثر متقابل و منفی عناصر نسبت به یکدیگر

در این حالت حضور یک عنصر باعث عدم جذب عنصر دیگر می شود.

مثلاً حضور پتاسیم بیش از حد باعث کمبود منیزیم می شود و یا حضور بیش از حد ازت باعث رشد سبزینه ای گیاه شده و تعادل مصرف برخی عناصر مورد نیاز در گیاه را به هم میزند.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/7/20 ساعت 16:21

سوزاندن بقایای گیاهی و کاه و کلش

shimana

سوزاندن بقایای گیاهی نتایج غیر قابل برگشت پذیری دارد در این مطلب به مهم ترین آنها که خسارات زیادی به کشاورزان و انسان ها و حتی دام ها وارد می‌کند میپردازیم:

  1. کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشه و افزایش هدایت الکتریکی
  2. کاهش ظرفیت نگهداری آب در خاک
  3. کاهش نفوذ پذیری خاک
  4. کاهش فعالیت میکرو ارگانیسم های خاک
  5. تخریب بافت و ساختمان خاک و اجری شدن و سفت شدن و سخت شدن لایه بالایی خاک
  6. افزایش فرسایش بادی و آبی خاک
  7. عدم تامین علوفه دام
  8. آلودگی زیست محیطی و انتشار گازهای گلخانه ای و بالا رفتم دمای هوا
  9. افزایش تبخیر آب از سطح و عمق خاک و نیز از دست دادن رطوبت خاک بخاطر لخت شدن خاک
  10. از همه مهم تر کاهش مواد آلی خاک
  11. سوزاندن بقایا باعث میگردد بقایای گیاهی که منبع ذخیره عناصر غذایی مانند N.P.K کلسیم؛منیزیم؛پتاسیم؛اهن تبدیل به خاکستر شده و به وسیله ی فرسایش بادی از دسترس گیاه خارج میشود.


نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/7/20 ساعت 16:17

اهمیت کودهای بیولوژیک

shimana

کودهای بیولوژیک به دلایل زیر مهم هستند:

  • کودهای بیولوژیک باعث بهبود بافت خاک و عملکرد گیاهان می‌شوند.
  • کودهای بیولوژیک اجازه نمی‌دهند عوامل بیماری‌زا شکوفا شوند.
  • کودهای بیولوژیک سازگار با محیط‌زیست و مقرون به صرفه هستند.
  • کودهای بیولوژیک از محیط‌زیست در برابر آلاینده‌ها محافظت می‌کنند زیرا کودهای طبیعی هستند.
  • کودهای بیولوژیک بسیاری از مواد مضر موجود در خاک را که می‌توانند باعث بیماری‌های گیاهی شوند از بین می‌برند.
  • ثابت شده است که کودهای بیولوژیک حتی در شرایط نیمه‌خشک نیز مؤثر هستند.

کودهای بیولوژیک باعث بهبود حاصلخیزی خاک می‌شوند، از طریق فرآیندهای طبیعی تثبیت نیتروژن، حل شدن فسفر و… مواد مغذی خاک را افزایش می‌دهند و باعث بهبود رشد و افزایش عملکرد گیاهان و درختان شما می‌شوند.

کودهای بیولوژیک بافت خاک را بهبود می‌بخشند به‌عنوان‌مثال کود جلبک دریایی به سبک شدن خاک‌های رسی و سنگین کمک می‌کند. از طریق استفاده از کودهای زیستی، می‌توان گیاهان سالم را پرورش داد، درحالی‌که پایداری و سلامت خاک را نیز افزایش می‌دهد.

با کاربرد کود بیولوژیک می‌توان انتظار کاهش استفاده از کودهای شیمیایی و آفت‌کش‌ها را داشت زیرا کودهای بیولوژیک اجازه نمی‌دهند عوامل بیماری‌زا شکوفا شوند

 

 

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/7/20 ساعت 16:11

فواید کودهای بیولوژیک

shimana

 

  1. کودهای بیولوژیک وسیله‌ای برای افزایش قابلیت دسترسی مواد مغذی در خاک است.
  2. ازآنجاکه یک کود بیولوژیک ازنظر فنی زنده است، می‌تواند از طریق همزیستی، با ریشه‌های گیاه ارتباط برقرار کند. میکروارگانیسم‌های درگیر می‌توانند مواد آلی پیچیده را به آسانی به ترکیبات ساده تبدیل کنند، به‌طوری‌که به راحتی توسط گیاهان جذب ‌شوند.
  3. میکروارگانیسم در طولانی مدت باعث بهبود حاصلخیزی خاک می‌شوند. کود بیولوژیک زیستگاه طبیعی خاک را حفظ می‌کند. عملکرد محصول را ۳۰-۲۰ درصد افزایش می‌دهد تا حدود ۳۰ درصد جایگزین نیتروژن شیمیایی و فسفر است و رشد گیاه را تحریک می‌کند. کود بیولوژیک همچنین می‌تواند از گیاه در برابر خشک‌سالی و برخی از بیماری‌های خاک‌زاد محافظت کند.
  4. همچنین نشان داده شده است که برای تولید مقدار بیشتری از محصولات، کودهای زیستی با قابلیت تثبیت نیتروژن و محلول‌سازی فسفر بیشترین تأثیر ممکن را به دنبال خواهند داشت.
  5. آن‌ها رشد شاخه و ریشه بسیاری از محصولات را در مقایسه با گروه‌های شاهد افزایش می‌دهند. این می‌تواند در هنگام رشد بذرهای جدید مهم باشد.
  6. کودهای بیولوژیک همچنین خاک سالم را ترویج می‌دهند و منجر به پایداری بیشتر در کشاورزی می‌شوند.


نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/7/20 ساعت 16:08

کود بیولوژیک چیست؟

shimana

جمعیت زیادی از یک میکروارگانیسم خاص یا گروهی از میکروارگانیسم‌های مفید برای افزایش بهره‌وری خاک هستند که باعث تثبیت نیتروژن جو یا محلول‌سازی فسفر خاک یا تحریک رشد گیاه از طریق سنتز مواد تقویت‌کننده رشد می‌شوند.

کودهای زیستی مبتنی بر منبع انرژی تجدیدپذیر، مقرون‌به‌صرفه و سازگار با محیط‌زیست هستند که می‌توانند به صرفه‌جویی در هزینه‌های بالای موردنیاز برای خرید کودهای شیمیایی کمک کنند.

کود زیستی (بیولوژیک) حاوی میکروارگانیسم‌های زنده‌ای است که وقتی روی بذرها، سطح گیاهان یا خاک اعمال می‌شود، ریزوسفر گیاه را اشغال می‌کند و با افزایش تأمین یا در دسترس بودن مواد اولیه و مواد مغذی برای گیاه میزبان، رشد گیاهان و درختان را تقویت می‌کند و حاصلخیزی خاک را افزایش می‌دهد.

کودهای زیستی (مواد تلقیحی میکروبی) باعث بهبود حاصلخیزی خاک و افزایش جذب مواد مغذی و جذب آب در خاک‌های دارای کمبود می‌شوند، در نتیجه به استقرار بهتر گیاهان کمک می‌کنند.

کودهای زیستی همچنین مواد رشددهنده و مواد شیمیایی ضد قارچ را ترشح می‌کنند و همچنین جوانه‌زنی بذر و رشد ریشه را بهبود می‌بخشند.

بنابراین، استفاده از کودهای زیستی باعث غنی‌سازی خاک خواهد شد و هزینه کمتری نسبت به کودهای شیمیایی که به محیط‌زیست آسیب می‌رسانند و منابع انرژی تجدیدناپذیر را تخلیه می‌کنند دارد.

میکروارگانیسم‌های موجود در کودهای زیستی چرخه مواد مغذی طبیعی خاک را بازیابی می‌کنند و مواد آلی خاک را می‌سازند. از طریق استفاده از کودهای زیستی، می‌توان گیاهان سالم را پرورش داد، درحالی‌که پایداری و سلامت خاک را نیز افزایش می‌دهد.

 

 با کاربرد کود بیولوژیک می‌توان انتظار کاهش استفاده از کودهای شیمیایی و آفت‌کش‌ها را داشت اما کودهای بیولوژیک هنوز قادر به جایگزین شدن با آن‌ها نیستند. ازآنجاکه کود بیولوژیک چندین نقش مهم را ایفا می‌کنند، اصطلاح علمی ترجیحی برای چنین باکتری‌های مفیدی، ریزوباکترهای محرک رشد گیاه است.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/7/6 ساعت 15:42

جایگاه کشت پیاز و اهمیت آن در ایران

shimana میزان تولید در سال زراعی 83-82 حدود 63/10 میلیون تن برآورد شده که بیشترین تولید مربوط به استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان استبیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/7/6 ساعت 15:21

مبارزه با علف های هرز باغ پرتقال

shimana در شمال کشور به علت وجود رطوبت زیادتر ناشی از بارندگی، نسبت به جنوب کشور، هم تنوع علف­ های هرز بیشتر است و هم رشد آن ها سریع تر است. به همین دلیل باغ های پرتقال شمال را سالیانه 3 تا 4 بار علف تراشی می­ کنند. علف چینی با وسیله ­ای به نام 'درگر'، علف چین ماشینی و یا روتیواتور انجام می­ شود. نوبت اول علف­ تراشی اردیبهشت و نوبت دوم تیر ماه است که برای خالی کردن فضای باغ به منظور سمپاشی و برای آسان کار کردن است.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/7/6 ساعت 15:10

نحوه ی سازگاری کلزای پاییزه نسبت به سرما

shimana کلزای پاییزه چنان چه در مرحله رشدی مناسب باشد و فرایند مقاوم شدن در آن اتفاق افتاده باشد، می تواند سرمای کوتاه مدت 15 تا 20 درجه سانتی گراد زیر صفر را تحمل کند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/4 ساعت 17:00

کاشت نخود فرنگی

shimana نخود فرنگی ( peas) نخود فرنگی یک گیاه یکساله است و دارای ساقه ای نازک می باشد که به وسیله پیچک به بوته مجاورش می پیچد. دانه های این گیاه دارای مقدار زیادی نشاسته و پروتئین بوده و به خوبی قابل هضم است. دانه های نخود فرنگی را هم به صورت رسیده و هم به صوت نارس در غذاها و سالادها استفاده می کنند. کشت نخود فرنگی از طریق بذر انجام می شود.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/4 ساعت 16:42

کشت سیب زمینی

shimana کشت سیب زمینی مراحل رشدی سیب زمینی به پنج مرحله تقسیم می شود. طول هریک از این مراحل به شرایط اقلیمی و رقم و مدیریت زراعی مزرعه بستگی دارد. رشد سیب زمینی و زمان وقوع هر مرحله، در مدیریت عملیات زراعی مزرعه بسیار مهم است. شناخت کامل از مراحل رشد و نمو غده و اندامهای هوایی سیب زمینی در شکل 13 نشان داده شده است. مجموع مراحل پنجگانه رشد سیب زمینی در کشور، به شرط رعایت تاریخ مناسب کاشت، حدود 120 تا 130 روز است ولی در برخی مناطق کشت بهاره، ممکن است به 5 تا 6 ماه برسد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/4 ساعت 16:35

تغذیه درختان لیمو

shimana لیموترش یکی از مهمترین انواع مرکبات در دنیا محسوب می شود و ایران با تولید حدود 40 درصد از لیموترش دنیا، رتبه نخست را دارد و کشورهای حاشیه دریای مدیترانه رتبه های بعدی را در اختیار دارند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/4 ساعت 16:19

مهمترین نکات کاشت خربزه

shimana خربزه و طالبی بر اساس منشا خود طالب گرما و به ویژه نور هستند. گیاهانی یک ساله هستند و احتیاج به فصل رشد طولانی دارند و در مناطقی کاشته می شوند که بین آخرین سرمای بهاره و اولین سرمای پاییزه حدود 90 تا 110 روز فاصله باشد. آب و هوای ایده آل برای رشد این گیاهان عبارت است از یک فصل نسبتا طولانی عاری از یخبندان همراه با میزان فراوانی نور خورشید و حرارت، هوای خشک و رطوبت کافی خاک می باشد. در این شرایط حداکثر محصول را تولید می کنند و طعم آن ها شیرین تر و مطبوع تر خواهد بود. بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/4 ساعت 16:05

همه چیز درباره هندوانه از کاشت تا برداشت

shimana هندوانه با سطح زیر کشت جهانی 3/5 میلیون هکتار (در حدود 120هزار هکتار در ایران) از مهم­ ترین صیفی جات به شمار می­ آید، بنابراین مصرف جهانی میوه و دانه های هندوانه در مقایسه با سایر کدوئیان بیشترین مقدار است. بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/4 ساعت 15:35

پهپاد های کشاورزی سیرنگ مجهز به رادار

shimana

اگر قصد پرواز در زمین های ناهموار، کوهپایه ،تپه ماهور،شیبدار، غیرمسطح و ... دارید ماژول رادار را برایتان طراحی کرده ایم.این رادار فاصله پهپاد با سطح محصول را ثابت نگه می دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما تماس بگیرید.09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/4 ساعت 12:08

کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی چیست؟

shimana امروزه هوش مصنوعی و تکنولوژی‌های مرتبط با آن دریچه‌های امیدوارکننده ای از راه‌کارهای خلاقانه و پاسخ‌های هوشمندانه را به روی کشاورزان گشوده استبیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/4 ساعت 11:33

اشتغال زایی به روش سیرنگ

shimana

سیرنگ مبدع طرح اشتغال زایی به روش پهپادی است.در این روش متقاضیان در قالب گروه های سه نفره ( خلبان، کمک خلبان، ناظرفنی)  دوره های آموزشی لازم را طی می کنند و پس از کسب مهارت عضو یگان های پهپادی عملیاتی سیرنگ می شوند.

هر پهپاد کشاورزی سیرنگ یک کارگاه تولیدی است که برای سه نفر شغل با درآمد بسیار بالا ایجاد میکند.

اگر شماهم به دنبال کسب درآمد بالا هستید کافیست با کارشناسان و مشاوران ما تماس بگیرید.09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/4 ساعت 11:18

آیا می دانید سیرنگ دارای گواهینامه iso 10004 است؟

shimana

 ایزو ۱۰۰۰۴ چیست ؟

استاندارد ایزو ۱۰۰۰۴ مفاد قرارداد، پیمان ها و قوانین مدون مجموعه ها را تغییر نمی دهد و صرفا آنها را در جهت رضایت مشتریان راهنمایی و سوق میدهد. اخذ ایزو ۱۰۰۰۴ به این مفهوم است که سازمان یا شرکت مربوطه یک توافق بین المللی را قبول کرده است که طی این توافق هرگونه اندازه گیری و سنجش میزان رضایت مشتری را قبول کرده است و کل سیستم سازمان یا شرکت یا حتی خدمات را بر پایه رضایت مشتری بنا نهاده است.

ISO 10004 استانداردی بین المللی برای دستیابی به رضایت مشتریان از خدمات و تولیدات سازمان ها و شرکت ها تدوین و طراحی گردیده است و به کارگیری این استاندارد از طریق طبقه بندی نیازهای مشتریان، باعث حرکت شرکت به سمت مشتری مداری و رضایت مشتریان می گردد.

ما در سیرنگ اولویتمان رضایت مشتری است.

تمامی بخش ها از اداری تا فنی و خدمات پس از فروش از روز اول تا همیشه در کنار شما خواهند بود.

 برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09366288728 تماس بگیرید.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/7/4 ساعت 11:17

آیا می دانید سیرنگ دارای گواهینامه iso 10004 است؟

shimana

 ایزو ۱۰۰۰۴ چیست ؟

استاندارد ایزو ۱۰۰۰۴ مفاد قرارداد، پیمان ها و قوانین مدون مجموعه ها را تغییر نمی دهد و صرفا آنها را در جهت رضایت مشتریان راهنمایی و سوق میدهد. اخذ ایزو ۱۰۰۰۴ به این مفهوم است که سازمان یا شرکت مربوطه یک توافق بین المللی را قبول کرده است که طی این توافق هرگونه اندازه گیری و سنجش میزان رضایت مشتری را قبول کرده است و کل سیستم سازمان یا شرکت یا حتی خدمات را بر پایه رضایت مشتری بنا نهاده است.

ISO 10004 استانداردی بین المللی برای دستیابی به رضایت مشتریان از خدمات و تولیدات سازمان ها و شرکت ها تدوین و طراحی گردیده است و به کارگیری این استاندارد از طریق طبقه بندی نیازهای مشتریان، باعث حرکت شرکت به سمت مشتری مداری و رضایت مشتریان می گردد.

ما در سیرنگ اولویتمان رضایت مشتری است.

تمامی بخش ها از اداری تا فنی و خدمات پس از فروش اغز روز اول تا همیشه در کنار شما خواهند بود.

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1401/6/26 ساعت 13:28

بهترین گیاهان جهت کشت در سیستم هیدروپونیک

shimana با داشتن دانش و ابزار مناسب، می‌توان بیشتر گیاهان را به‌صورت هیدروپونیک پرورش داد؛ اما به‌جای تمرکز روی گیاهانی که پرورش آن‌ها در سیستم‌های هیدروپونیک سخت است و ازلحاظ اقتصادی و عملکرد و … مقرون‌به‌صرفه نیست، می‌توان با شناخت بهترین گیاهان برای رشد در سیستم هیدروپونیک و گیاهانی که در این سیستم بهتر از سایر گیاهان عمل می‌کنند و عملکرد مناسب و بالایی دارند کشت موفقی را تجربه کرد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/5/31 ساعت 16:29

نحوه افزودن کلسیم به خاک

shimana کلسیم یکی از عناصر مهم مورد نیاز گیاه در خاک است. عنصر کلسیم در مقادیر نیتروژن، فسفر و پتاسیم موردنیاز گیاه نیست، اما برای رشد گیاه بسیار مهم و ضروری است. با وجود کلسیم گیاهان کمتر مستعد آفات و بیماری‌ها می‌شوند. وقتی صحبت از کلسیم می‌شود، مقادیر بیشتر همیشه بهتر نیست زیرا کلسیم بیش‌ازحد در خاک می‌تواند باعث بالا رفتن pH خاک شود، این بدان معناست که خاک بسیار قلیایی می‌شود و بر روی جذب سایر عناصر موجود در خاک و کودها تأثیر می‌گذارد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/5/31 ساعت 16:26

سوزاندن بقایای گیاهی و کاه و کلش

shimana سوزاندن بقایای گیاهی نتایج غیر قابل برگشت پذیری دارد در این مطلب به مهم ترین آنها که خسارات زیادی به کشاورزان و انسان ها و حتی دام ها وارد می‌کند میپردازیم:بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/5/31 ساعت 16:23

کنترل علف های هرز هویج

علف‌های هرز علاوه بر کاهش عملکرد هویج با ایجاد تغییر شکل و بدفرمی ریشه‌های هویج، کیفیت محصول و کارایی برداشت را نیز کاهش می‌دهند. علف‌های هرز همچنین می‌توانند میزبان آفات مهم هویج باشند. به‌عنوان‌مثال، ۲۱ مورد از ۳۲ گونه علف‌های هرز که معمولاً در خاک‌های آلی در جنوب غربی کبک یافت می‌شوند، میزبان نماتد گره ریشه بودند که آفت مهمی در هویج است.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/5/31 ساعت 16:21

نکاتی در مورد خاک

shimana خاک مزرعه امروزه بیش از پیش نیازمند توجه است. در این پست به چند نکته اشاره کردیم که می‌تواند در مصرف کود و سم در مزرعه به کشاورزان محترم کمک کند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/5/31 ساعت 16:18

حشرات مفید

shimana حشرات مفید باوجود اندازه کوچک خود نقش بسیار زیادی در حفظ محیط‌ زیست دارند. این حشرات به خاطر تعداد خیلی زیاد خود در همه‌جا حضور دارند و به ایفای نقش می‌پردازند. انسان ها نیز از وجود حشرات بی‌بهره نیستند و منافع زیادی از آن‌ها به دست می آورند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/5/31 ساعت 16:00

تولید بذر هیبرید

shimana با توجه به افزایش روزافزون جمعیت جهان و ثابت ماندن زمین‌های کشاورزی نسبت به افزایش جمعیت، تولید بذر مرغوب در کشاورزی مدرن یکی از اساسی‌ترین نیازهاست. تا حدودی تولید بذر برابر است با تضمین تولید و کیفیت. بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/5/31 ساعت 15:46

EC و نقش آن در جذب مواد غذایی

shimana همه گیاهان نیاز به دسترسی به مقدار مناسب غذا دارند، اما گیاهان تنها زمانی قادر به جذب مواد مغذی هستند که مواد به شکل یونی باشند. هنگامی‌که مواد مغذی در آب حل می‌شوند، به یون تقسیم می‌شوند. به‌عنوان‌مثال، نیترات پتاسیم به یک یون پتاسیم و یک یون نیترات تقسیم می‌شود. هر یون حامل بار الکتریکی است که پتانسیل حرکت الکتریسیته را در یک محلول ایجاد می‌کند. هر چه محلول حاوی یون‌های بیشتری باشد، رسانای بهتری برای الکتریسیته است. از سوی دیگر، آب خالص چون حاوی یون نیست رسانای ضعیف الکتریسیته است.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/5/23 ساعت 10:41

پهپاد کشاورزی 30 لیتری ، محصول جدیدی از سیرنگ

shimana

ظرفیت مخزن=30 لیتر 

وزن پرنده=27.5 کیلومتر

وزن برخاست=67 کیلوگرم

مداومت پروازی=10 الی 15 دقیقه

ظرفیت محلول پاشی=12 الی 15 هکتار در ساعت

عرض پاشش=8 تا 10متر

شعاع عملیاتی=تا 1000متر

ارتفاغ پروازی=تا50 متر

مقاومت در برابر باد=تا 36 کیلومتر بر ساعت

 

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09366288728 تماس حاصل فرمایید.

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/5/23 ساعت 10:28

سرمازدگی در باغات میوه و راه حل نجات بخش سیرنگ

shimana بیشترین خسارت هایی که در شرایط آب و هوایی کشور ایران به وقوع می پیوندد ناشی از این نوع سرمازدگی می باشد. بسته به نوع فصل نیز خسارت وارده متفاوت می باشدبیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/5/23 ساعت 09:51

محصول جدید سیرنگ= پهپاد کشاورزی 16 لیتری

shimana

ظرفیت مخزن=16 لیتر                           دبی خروجی محلول= تا2.5 لیتر بر دقیقه

وزن پرنده=18 کیلوگرم                          ارتفاع پروازی=تا 50 متر

مداومت پروازی=10 الی15 دقیقه                مقاومت در برابر باد= تا36 کیلومتر بر ساعت

ظرفیت محلول پاشی=8 تا 10 هکتار در ساعت   عرض پاشش=6تا7 متر

                            شعاع عملیاتی=تا 1500 متر

 برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پهپااد 16 لیتری سیرنگ با مشاوران ما با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.

09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1401/5/11 ساعت 14:50

آفات مهم نیشکر

shimana گیاهان صنعتی مختلفی به منظور تولید مواد غذایی و یا مواد صنعتی در دنیا در حال کشت و زرع است است. از این گیاهان هم به عنوان غذا و هم از فرآورده‌های جانبی آنها به عنوان مواد اولیه صنعتی استفاده می شود. از این میان نیشکر جزء گیاهانی است که هم برای استحصال مواد قندی و نیز برای صنایع کاغذ سازی، الکل سازی و مواد شیمیایی کاربرد داشته و کشت می شود. در ایران نیشکر به صورت عمده در استان خوزستان در حال کشت و زرع است و مجتمع‌های کشت و صنعت فراوانی برای کشت و فرآوری این محصول ایجاد شده است.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1401/5/11 ساعت 14:36

کنترل علف های هرز هویج

shimana علف‌های هرز علاوه بر کاهش عملکرد هویج با ایجاد تغییر شکل و بدفرمی ریشه‌های هویج، کیفیت محصول و کارایی برداشت را نیز کاهش می‌دهند. علف‌های هرز همچنین می‌توانند میزبان آفات مهم هویج باشند. به‌عنوان‌مثال، ۲۱ مورد از ۳۲ گونه علف‌های هرز که معمولاً در خاک‌های آلی در جنوب غربی کبک یافت می‌شوند، میزبان نماتد گره ریشه بودند که آفت مهمی در هویج است.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1401/4/30 ساعت 13:33

اهمیت گرده افشانی در باغ ها

shimana تولید میوه و بذر بدون انجام گرده افشانی بین گل های مختلف و تلقیح سلول تخم در داخل تخمدان های گیاه امکان پذیر نیست. در اهمیت گرده افشانی همین موضوع کافی است که بدانیم بیش از ۹۹ درصد محصولات کشاورزی وابسته به گرده‌ افشانی هستند و تنها درصد بسیار کمی می تواند به شیوه های غیر جنسی غذای ما انسان ها را تولید کنند. بنابراین تولید گل و گرده افشانی موثر بین آنها در تمامی گیاهان از اهمیت بالایی برخوردار است.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1401/4/30 ساعت 13:01

چرا درختان دچار توقف رشد می شوند؟

shimana مانند هر موجود زنده دیگر دلایل بسیار مختلفی برای رشد و یا عدم رشد درختان وجود دارد. درختان ذاتا دوست دارند که شاخه و برگ بیشتری تولید کرده و در نتیجه سهم بیشتری از نور داشته باشد. در واقع تولید شاخ و برگ جدید به درختان کمک می‌کنند تا با راندمان بهتر نور را جذب کرده و توسط آن ها مواد قندی را در داخل خود پرورش دهند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1401/4/23 ساعت 11:01

کشاورزی در استان گیلان

استان گیلان یکی از سه استان شمالی ایران در حاشیه دریای خزر است. این استان دارای آب‌وهوای مرطوب و معتدل و اقلیم‌های گوناگون است. همچنین این استان دارای منابع آبی فراوان به شکل نزولات جوی، رودخانه‌های دائمی و فصلی و نیز سفره‌های آب زیرزمینی متعدد است.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1401/4/23 ساعت 09:37

رایج ترین تنش های گیاهی

shimana گیاهان در واکنش به ناهنجاری‌های محیطی دچار تنش می‌شوند. ازجمله تنش‌های گیاهی می‌توان به تنش‌های محیطی، تنش‌های مکانیکی و تنش‌های زیستی (تنش‌های ایجاد شده توسط قارچ‌ها و باکتری‌ها، آفات، علف‌های هرز و نماتدها) اشاره کرد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/4/22 ساعت 16:14

مهمترین بیماری توت فرنگی

shimana بیماری سفیدک پودری توت فرنگی این بیماری باعث کاهش رشد بوته ها ، میزان محصول و همچنین کیفیت میوه می شود. عامل بیماری کلیه اندام های هوایی ازقبیل برگ ، گل ودم میوه رادر برگرفته که در صورت الودگی میوه وگل خسارت شدید است.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/4/22 ساعت 16:04

علف های هرز یکساله ی باریک برگ گندم

shimana این گیاهان همان گونه که از نامشان پیداست دوره زندگی آن ها کمتر از یک سال طول می کشد. تکثیر آن ها عموما توسط بذر صورت می گیرد. زندگی بعضی از علف های هرز این گروه به حدود 9 ماه می رسد و بعضی از آن ها خصوصا در مناطق خشک از رویش تا بذردهی حدود 6 هفته عمر می کنند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/4/22 ساعت 14:22

کشاورزی در زمین های شیب دار، ناصاف و هموار دیگر رویا نیست.

shimana

اگر قصد کشاورزی در زمین های ناهموار،کوهپایه ها،تپه ها، سطوح شیب دار، غیر مسطح رو دارید بهترین روش استفاده از پهپادهای سیرنگ است.

پهپاد های سیرنگ با حفظ فاصله از سطوح، کمک میکنن فاصله با محصول ثابت نگه داشته شود و فرایند بذرپاشی،کودپاشی و سم پاشی به بهترین حالت ممکن اجرایی شود.

کارشناسان و مشاوران ما به تمامی سوالات شما در مورد کشاورزی با پهپاد سیرنگ با حوصله پاسخ خواهند داد.09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/4/22 ساعت 12:13

خداحافظی با لهیدگی محصول با پهپادهای کشاورزی سیرنگ

shimana

یکی از خساراتی که در اثر سمپاشی با تراکتور به زمین های کشاورزی وارد می شود این است که با عبور چرخ های تراکتور و ادوات کشاورزی به مزرعه بخش بزرگی از زمین های کشاورزی ما و محصولات ما آسیب می رسد. عبور این چرخ ها باعث لهیدگی و خوابیدگی محصولات شده است.

مخصوصا در محصولاتی مانند گندم و جو پس از استفاده از پهپاد، این میزان آسیب دیدگی در گندم و جو حدود 10 الی 20 درصد کاهش داشته و استفاده از پهپاد این مشکل را حل کرده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پهپادهای کشاورزی سیرنگ با مشاوران ما در تماس باشید.09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1401/4/21 ساعت 16:18

پهپاد کشاورزی سیرنگ، جایگزین کشاورزی سنتی

shimana

اگر بخواهیم مشکلات کشاورزی سنتی را بشماریم، باید به موارد زیر اشاره کنیم :

1) مشکلات مرتبط با آب و آبیاری

 2)مشکلات مربوط به اتلاف نیروی انسانی

3)مشکلات مربوط به محصول و جمع آوری حمل و نقل و بسته بندی

با پیشرفت تکنولوژی کشاورزی نیز تغییرات زیادی داشته و دیگر از حالت سنتی خود خارج شده و به سمت مدرنیته در حال حرکت است.

کشاورزی سنتی مسلما مشکلات زیادی دارد که با کمک پهپاد سیرنگ میتوانیم از انها به سادگی عبور کنیم.

با مشاوران ما تماس بگیرید تا یک کشاورزی مدرن را تجربه کنید09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1401/4/21 ساعت 15:33

پاسخ به دو سوال مهم در مورد (محلول پاشی با پهپاد کشاورزی)

shimana

آیا سم پاشی به تمامی وجه های گیاه اصبت میکند؟

بله، از طرفی به دلیل جریان هوای پیچشی در زیر پره ها، سم خارج شده به تمامی وجوه گیاه اصابت میکند.

آیا در صورت وزیدن باد، سم توسط باد پخش نمی شود؟

نازل های پهپاد کشاورزی در زیر پره ها قرار دارند و در اثر باد ایجاد شده توسط پره سم به سمت پایین هدایت می شود و بادبردگی وجود ندارد.

 

اگر سوال های دیگری درباره پهپاد کشاورزی سیرنگ دارید، نگران نباشید

مشاوران ما با حوصله به تمامی سوالات شما پاسخ خواهند داد.

09366288728



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1401/4/21 ساعت 15:33

یگان پهپادی سیرنگ همیشه آماده عملیات است...

shimana

در مقابله با علف هرز، بیماری و یا آفات یکی از مهمترین پارامتر های اثرگذار، زمان در دسترس است.گاهی وقت ها به دلیل بارندگی و یا وزش باد شدید امکان مقابله مهیا نیست.هر قدر تعداد پهپادهای در دسترس بیشتر باشد، در زمان کمتری می توان مساحت بیشتری را پوشش داد.

شرکت سیرنگ با دارا بودن بیش از 150 فروند پهپاد زیر مجموعه، انتخاب مناسبی برای کشاورزان بوده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره     09366288728    تماس حاصل فرمایید.



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/4/20 ساعت 09:15

مدیریت مصرف سموم با پهپاد کشاورزی سیرنگ

shimana پهپادها یک ابزار قابل اعتماد و هوشمند بسیار کارآمد در بخش کشاورزی هستند. امروزه در مزارع بزرگ و پیشرفته برای سم‌پاشی از پهپادها استفاده می‌شود. استفاده از پهپادها فواید بسیاری مانند: کاهش مصرف سموم، دقت در سم‌پاشی و سرعت بالا و… دارد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/4/20 ساعت 09:03

پهپاد 2کاره سیرنگ

shimana

پهپاد 2 کاره سیرنگ علاوه بر سمپاشی قادر به جامد پاشی هم می باشد.

بذرپاشی و کودپاشی از مهم ترین کارکردهای این پهپاد 2 کاره است.

تمامی مدل های پهپاد سیرنگ این قابلیت را دارند که به پهپاد 2کاره تبدیل شوند.

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09925482921 تماس حاصل فرمایید.

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/4/20 ساعت 08:50

بهترین زمان کسب درآمد با پهپاد کشاورزی

shimana

پرنده های محلول پاش سیرنگ

در مدل های اقتصادی، چندکاره، تجاری و قدرتمند تولید شده اند.

شما با استفاده از این پهپادها میتوانید درآمد بسیار زیادی کسب کنید.

تیم عرضه، خدمات و پشتیبانی ما از روز اول و تا همیشه در کنار شما خواهند بود.

الان بهترین فصل شروع کار است.

کافی است با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.

09925482921



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1401/4/16 ساعت 10:01

کشاورزی در استان هرمزگان

shimana این استان به طور کلی فاقد فصل است و فصل سرما محدود به یک الی دو ماه است که آن نیز عامل محدود کننده برای کشت محصولات کشاورزی نیست. از طرفی در تابستان دمای بسیار شدیدی در استان حاکم است که اجازه کشت برخی از محصولات کشاورزی به خصوص سبزیجات و صیفی جات را نمی‌دهد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/3/29 ساعت 16:15

کشاورزی در استان سمنان

shimana ایران کشوری چهار فصل است. این موضوع به این معناست که در فصول مختلف سال امکان کاشت و برداشت محصولات مختلف از نواحی مختلف ایران وجود دارد. استان‌ هایی نظیر سمنان که بخش وسیعی از آنها را مناطق گرم و خشک و کویری و در واقع لم یزرع احاطه کرده است، یکی از مناطقی است که اتفاقاً برای کاشت برخی از محصولات بسیار مناسب و ایده آل است. این استان سرآمد برخی از از محصولات نظیر انار، پسته و انگور است که بخش وسیعی از آن به کشورهای خارجی نیز صادرات می گردد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/3/29 ساعت 15:14

اهمیت گرده افشانی در باغ ها و خبر خوب سیرنگ

shimana گرده افشانی عملی است که طی آن دانه‌ های گرده که معادل اسپرم در جانوران هستند، به سلول های تخمک رسیده و در نهایت با آنها لقاح می کند. در نتیجه لقاح بین دانه گرده و سلول تخمک، سلول‌های تخم ایجاد شده و این سلول آغازگر نسل آتی گیاه است. سلول تخم با تقسیمات سلولی متعدد و تمایز هایی که در داخل خود دارد، در نهایت منجر به تولید بذر و جنین گیاه جدید می شود.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1401/3/26 ساعت 11:45

۱۷ ژوئن روز مقابله با بیابان زایی

shimana ۱۷ ژوئن به عنوان روز جهانی مبارزه با بیابان زایی در سراسر جهان نام گذاری شده است و دغدغه مندان این حوزه این روز را در کشورهای مختلف گرامی می‌دارند.‌بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/3/25 ساعت 12:53

نازل های سیرنگی

shimana

 

پاشش یکنواخت و چندوجهی

چون نازل ها در زیر پره ها قرار دارند، دز اثر باد ایجاد شده توسط پره، سم به سمت پایین هدایت می شود و بادبردگی وجود ندارد.از طرفی به دلیل جریان های هوای پیچشی در زیر پره ها، سم خارج شده به تمام وجه های گیاه اصابت میکند.

نازل های چرخان(میکرونر)

سم را تبدیل به ذراتی با قطر 50 تا 200 میکرون تبدیل می کند.این موضوع باعث کاهش 97 درصدی در مصرف آب و کاهش 30 درصدی در مصرف سم می شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و تماس با مشاوران ما با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/3/23 ساعت 11:38

خدمات مجموعه پرواز یاران سیرنگ

shimana

 

آموزش و مجوز

نگران پرواز نباشید! تیم خلبانی و آموزش فنی سیرنگ از شما یک خلبان زبده خواهند ساخت، حتی اگر بسیار مبتدی باشید.

برای دریافت گواهینامه و مجوز نیز در کنارتان هستیم.

 

خدمات پس از فروش

تمامی محصولات ما 12 ماهه گارانتی و وارانتی دارند.در هر جای ایران که باشید امکان اعزام کارشناس وجود دارد.نگران قطعات یدکی هم نباشید!انبار ما پر از قطعات یدکی مورد نیاز شماست.

 

تحویل و فوری و تضمینی

آیا میدانید بین درخواست شما برای خرید و تحویل پهپاد، در صورت خرید نقدی کمتر از 24 ساعت است؟

همچنین پس از خرید تست پرواز برای شما انجام می شود.پهپاد ها پیش از فروش توسط تیم فنی کنترل کیفیت شده اند.

 

 برای تماس با تیم مشاوره و پشتیبانی با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

 09925482921

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/3/23 ساعت 11:35

پهپاد های سیرنگ، پهپاد های 2 کاره

shimana پهپاد های سیرنگ، پهپاد های دو کاره ای هستند که...بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/3/22 ساعت 11:44

با مدل اقتصادی و کارآمد سیرنگ آشنا شوید

shimana در این مطلب با پهپاد 10 لیتری سیرنگ آشنا می شوید...بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1401/3/22 ساعت 10:24

هر آنچه که باید در مورد پهپاد های کشاورزی سیرنگ بدانید!

shimana شرکت سیرنگ فعال در زمینه پهپادهای کشاورزی(واردات، تولید، فروش و خدمات پس از فروش)بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1401/3/21 ساعت 15:45

مقدار نیاز آب در درختان

نیاز های درخت به آبیاری در طول زمان تغییر می کنند. مقدار آب آبیاری مورد نیاز درخت می تواند تحت تأثیر چندین عامل می باشد. برای موفقیت در استقرار و مدیریت درخت ، دسترسی درخت به مقدار آب مورد نیاز مهم می باشد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1401/3/21 ساعت 15:42

سفره های آب زیرزمینی

shimana بعد از هر بارندگی، مقداری از آب بارندگی در زمین فرو می‏ رود و بین لایه‏ های مختلف زمین از قبیل سنگ، خاک رس، شن و ماسه‏ زیر زمین جمع می‏شود که به این آب جمع شده، «آبِ زیرزمینـی» می‏گویند. زندگی بسیاری از مردم کره‏ زمین به آب‏های زیرزمینی بستگی دارد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1401/3/21 ساعت 13:48

کشت در تابستان

shimana فصل تابستان فصل شکوفا شدن گل ها ، باغچه ها و شکوفه ها می باشد. همچنین فصلی است که در آن می توانید محصولات خود را برداشت کنید اما سوال این جاست که چه چیزهایی در این فصل می تواند برای کاشت و برداشت بهترین گزینه باشد؟بهترین میوه و سبزی برای کاشت در فصل تابستانبیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/3/18 ساعت 10:37

معرفی انواع کودهای آلی

shimana از زمان های دور استفاده از کودهای مختلف برای افزایش بهره‌ وری باغات و مزارع بین کشاورزان و باغداران مرسوم بوده است. از این بین کود های آلی معروف ترین و پر مصرف ترین این کود ها بوده و از آنجایی که کشاورزان اولیه در کنار کشاورزی خود مشغول به پرورش انواع احشام نیز بوده اند، استفاده از این نوع کودها رواج بسیار زیادی داشته تا جایی که امروزه در بسیاری از مناطق کلمه کود مترادف با کودهای دامی و آلی می باشد.این ترکیبات علاوه بر تغذیه گیاهان، نقش بسیار مهمی در اصلاح بافت و ساختار بستر کشت و خاک نیز دارد. بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1401/3/18 ساعت 10:23

خصوصیات خاک سالم

shimana چه در حال پرورش گل و گیاهان و سبزیجات و چه در حال پرورش درخت و درختچه و چمنزار باشید، داشتن خاک سالم یک امر ضروری است. با وجود خاک سالم گیاهان شما کمتر مستعد مشکلات و آفات و بیماری‌ها هستند، همچنین رشد و ظاهر بهتری خواهند داشت. با کمی دانش، کمی کار و کمی صبر، می‌توانید خاک سالمی داشته باشید، مهم نیست که از چه خاکی شروع می‌کنید.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/3/16 ساعت 15:19

بیماری های مرتبط با برنج (قسمت سوم)

shimana آسیب بیماری‌های برنج می‌تواند عملکرد را تا حد زیادی کاهش دهد. آن‌ها عمدتاً توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها ایجاد می‌شوند. کاشت یک نوع رقم مقاوم ساده‌ترین و غالباً مقرون‌به‌صرفه­ترین روش مدیریت بیماری‌ها است.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1401/3/10 ساعت 15:57

بیماری های مرتبط با برنج (قسمت دوم)

shimana علیرغم پیشرفت در فن‌آوری تولید برنج، بیماری‌ها همچنان عامل اصلی کاهش عملکرد و سود کمتر در مزارع برنج هستند. بیماری‌ها باعث کاهش عملکرد و کیفیت و افزایش هزینه‌های تولید می‌شوند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1401/3/10 ساعت 15:23

بیماری های مرتبط با برنج (قسمت اول)

shimana علیرغم پیشرفت در فن‌آوری تولید برنج، بیماری‌ها همچنان عامل اصلی کاهش عملکرد و سود کمتر در مزارع برنج هستند. بیماری‌ها باعث کاهش عملکرد و کیفیت و افزایش هزینه‌های تولید می‌شوند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/3/9 ساعت 13:39

معرفی آفات پسته( سوسک‌ سرشاخه خوار پسته)

shimana ازجمله آفاتی هستند که در باغ‌های پسته سراسر کشور فعالیت می‌نمایند. بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1401/3/9 ساعت 13:09

بحران آب در ایران

shimana بحران کم آبی از دو بخش کم آبی اقتصادی و کمبود فیزیکی آب اشاره دارد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1401/3/7 ساعت 11:37

پسیل چیست؟

shimana همه چیز در مورد پسیل...بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1400/12/17 ساعت 16:53

همه چیز درباره توفوردی(24D)

اين علف كش در بازار با نام تجاري يو ۴۶ كمبي فلويد U46 combi fluid 67.5% SLوجود دارد. توفوردي + ام سي پ آ علف كشي است هورموني، انتخابي و سيستميك كه داراي ۳۶۰ گرم توفوردي و ۳۱۵ گرم ام سي پ آ به صورت نمك آمينه در هر ليتر مي‌باشد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1400/11/24 ساعت 14:33

بهترین کود برای درشتی میوه ها

shimana برای اینکه گیاه بتواند بهتر عمل کند و تولیدات خود را افزایش دهد باید شاخ و برگ درشت‌تر، پهن‌تر و سرسبزتری داشته باشد اگر چنین نشود گیاه به مواد اولیه یعنی همان کود معدنی بیشتری احتیاج دارد و از صرفه اقتصادی خارج می‌شود. بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1400/11/24 ساعت 09:40

مبارزه با انگل لرنه آ با استفاده از پهپاد سیرنگ

انگل لرنه آ ( کرم قلاب دار ) در واقع نوعی سخت پوست است که باعث به وجود آمدن لکه های سفید و فرو رفته روی بدن ماهی شده و ماهی را بیمار می کند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1400/11/23 ساعت 15:56

مبارزه با آفات صیفی جات با پهپاد سیرنگ(قسمت اول: سبزی جعفری)

shimana جعفری محصول فصل خنک است و در دماهای پایین رشد بهتری دارد. جعفری گیاه نیرومندی است که اغلب از آلودگی حشرات رنج نمی‌برد. پیشگیری اغلب مؤثرتر از متوسل شدن به کنترل‌های شیمیایی است.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1400/11/23 ساعت 15:44

آفات درخت آلبالو و گیلاس

shimana از جمله میوه‌های پرطرف‌دار و همه‌پسند در فصل بهار و تابستان می‌توان به گیلاس و آلبالو اشاره کرد.این دو درخت میوه در کنار بار به نسبت بالایی که سالیانه تولید می‌کنند، باغداری سخت‌تری را نیز می‌طلبند و معمولاً پذیرای طیف وسیعی از آفات و بیمارگرهای گوناگون هستند.هم‌زمانی تشکیل میوه این درختان با آغاز فعالیت بسیاری از حشرات سبب شده تا این دو میوه میزبان‌های مناسبی برای این آفات باشند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1400/11/21 ساعت 12:41

همه چیز در مورد درخت گوجه سبز آفات آن

shimana گوجه سبز گروهی از کولتیوارهای آلوهای اروپایی هستند. این گیاه اولین بار در فرانسه پرورش یافت. گوجه یا گوجه سبز نام درختی است از تیره ی گل سرخیان که میوه ی آن کوچک و آبدار، دارای پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و یک هسته ی سخت است.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1400/11/18 ساعت 16:39

کنترل علف های هرز به کمک پهپاد سیرنگ

shimana علف های هرز گیاهان ناخواسته ای هستند که در باغ یا چمن ما رشد می کنند. علف های هرز به طور معمول دارای تولید بذر فراوان هستند، انعطاف پذیر هستند و می توانند با سرعت بالایی گسترش یابند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1400/11/17 ساعت 13:04

با پهپاد مه پاش سیرنگ نگران سرما زدگی باغات خود نباشید.

shimana هرساله، یکی از عمده ترین ضررهای وارده به باغات سرمازدگی گلها و جوانه های تازه تشکیل شده در ابتدای بهار است. در طی سالهای اخیر تغییرات اقلیمی مزید بر علت شده و تقریبا هر ساله با این مشکل مواجه هستیم و قسمت اعظمی از محصولات و یا شاید کل محصولات در بعضی از کشتها به دلیل سرمازدگی از بین می روند. بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1400/11/16 ساعت 16:33

کاشت کنجد با پهپاد سیرنگ

shimana کنجد یکی از قدیمیترین گیاهان زراعی می باشد. بنابراین کاشت کنجد از زمان های قدیم در ایران رواج داشته است و حتی زمانی به عنوان بخشی از صادرات کشور محسوب می شد. از دانه گیاه کنجد در تهیه حلو و انواع شیرینی استفاده فراوان می شود.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1400/11/13 ساعت 15:59

کاشت گیاه کلزا

کلزا یکی از مهم ترین گیاهان روغنی است که دانه های کوچک آن حاوی بیش از ۴۰ درصد روغن هستند و کنجاله ی آن نیز در همین حدود پروتئین دارد . طی دهه های اخیر کشت کلزا در جهان گسترش یافته و تولید آن در بین گیاهان عمده تولید کننده روغن در جهان دارای رتبه سوم است . در ایران نیز زراعت کلزا به عنوان زراعتی امید بخش برای افزایش تولید روغن خوراکی مورد توجه قرار گرفته است .بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1400/11/13 ساعت 15:11

بهترین کود برای درخت گردو

shimana میزان موردنیاز کود درخت گردو بستگی به نوع درخت گردو و شرایط اقلیمی ‌آن دارد.مقدار بهترین کود برای باردهی درخت گردو به اندازه تنه درخت بستگی دارد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1400/11/13 ساعت 14:34

همه چیز در مورد آفت درخت انار

shimana آفت درخت انار با بسیاری از درختان مشترک است. بهتر است ابتدا نوع آفت این میوه را بشناسید تا در صورت بروز، راه های مقابله مناسبی را برای درخت انار به کار ببرید. این روش ها به گونه ای انتخاب می شوند که کمترین ضرر ممکن را به محصول درخت برسانند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1400/11/11 ساعت 14:16

بهترین ارقام نهال سیب برای پرورش در ایران

shimana بهترین ارقام نهال سیب و پر فروشترین و پر طرفدارترین آن در کشور نهال سيب گلاب ، نهال سيب گالا ، نهال سيب لبنانى زرد ، نهال سيب قرمز لبنانى می باشد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1400/11/11 ساعت 11:42

نحوه سمپاشی آفات موجود در مزارع و باغات

shimana امروزه شاهد سمپاشی های فراوان در بخش کشاورزی هستیم که به جرات می توان گفت ۵۰ درصد آنها بی دلیل است زیرا زمانی که تعداد آفت کمتر از آستانه خسارت اقتصادی است سم پاشی ها انجام می شود که خاصیت پیشگیری ندارند و فقط حشرات مفید را از بین برده و جمعیت آفات را نسبت به سم مقاوم می سازد. و از طرفی ۸۰ درصد این سم پاشی ها بدون هدف بوده و روی آفت مورد نظر تاثیری ندارند.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1400/11/10 ساعت 15:38

کشت بادام زمینی

آموزش کاشت بادام زمینی (قبل از تکثیر بادام زمینی بهتر است با عوامل و شرایط پرورشی آن آشنا شوید.)بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1400/11/10 ساعت 13:41

آفات مهم گوجه فرنگی

shimana آفات گوناگونی وجود دارند که به اجزای مختلف گیاه گوجه فرنگی حمله می کننند و خسارت می زنند، لازم است کشاورز آن ها را بشناسد تا هنگام کاشت گوجه فرنگی بر روی مدیریت آن ها برنامه ریزی نماید.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1400/11/10 ساعت 11:16

در مورد روش نگهداری کوکداما چه میدانید؟

shimana روش نگهداری کوکداما این توپک خزه ای که امروزه جای بسیاری در دکوراسیون خانه ها پیدا کرده است. کوکداما یک سبک باغبانی به روش ژاپنی ها است.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1400/11/10 ساعت 10:27

همه چیز در مورد نماتدها

shimana نماتد یکی از مهمترین و در عین حال ناشناخته ترین آفات خسارت زا در خاک است. در این مقاله قصد داریم تا شما را با زیر و بم نماتدهای مرکبات آشنا کنیم. پس تا پایان همراه ما بمانید. مرکبات از جمله میوه های مناطق گرم و مرطوب به شمار می آیند که اغلب در نواحی نزدیک به خطوط ساحلی محصور شده با رشته کوه ها رشد و نمو دارند. مرکبات بی شک بهترین و پر خاصیت ترین میوه پاییزی در ایران به شمار می رود و از نظر اقتصادی نیز با توجه به سطح زیر کشت آن برای کشور بسیار حائز اهمیت استبیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1400/11/7 ساعت 11:09

کشت گلخانه ای گل رز

shimana با توجه به شرایط اقتصادی که با آن مواجه هستیم، اشتغال زایی، استفاده بهینه از منابع موجود مخصوصا آب و تولید زیاد از جمله موارد مهم در حوزه کشاورزی است. از جمله شغل‌های پر سودی که می‌توان با استفاده از به کار گیری روش‌های مدیریت نوین در آن به موفقیت رسید، تولید گل شاخه بریده می‌باشد که با بهره مندی از قانون‌های مهندسی و علمی در گلخانه‌های مناسب برای کشت صورت می‌گیرد.بیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در سه شنبه 1400/11/5 ساعت 15:18

کود مایع تراست پتاسیم ۵۲ (Trust K52)

کود مایع تراست پتاسیم ۵۲ (Trust K52) یک کود بسیار مفید برای رفع کمبود پتاسیم در محصولات گلخانه ای، زراعی و باغی است. از این کود می توان برای رنگ گیری و درشت شدن میوه ها نیز استفاده کرد. استفاده از کود مایع تراست پتاسیم ۵۲ (Trust K52) باعث افزایش مقاومت گیاه به بیماری ها و تنش های محیطی می شودبیشتر بخوانید...

نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1400/11/4 ساعت 15:17

گوشت مصنوعی

shimana

سه عامل اصلی در کشت گوشت مصنوعی چیست؟

۱- سلول‌های آغازگر: برای کشت گوشت در آزمایشگاه نیاز است در ابتدا تعدادی سلول با سرعت رشد و تقسیم بالا استفاده شود. سلول‌های بنیادی رویان، سلول‌های بنیادی بالغ، سلول‌های مایوستلایت و مایوبلاست برای این کار مطلوب هستند. سلول‌های بنیادی سریع‌ترین سرعت تقسیم را دارند؛ ولی از آنجا که هنوز به فرم ویژه‌ی بافت ماهیچه‌ای درنیامده‌اند، کنترل آن‌ها و سوق دادنشان به سمت تشکیل بافت ماهیچه‌ای یک چالش بزرگ است. در مقابل سلول‌های بالغ ماهیچه‌ای کاملا فرم ایده‌آل بافت ماهیچه‌ای را دارا هستند؛ ولی سرعت رشد و تقسیم بسیار پایینی دارند. برای جلوگیری از این دو چالش معمولا از سلول‌های مایوبلاستی در این فرآیند استفاده می‌شود.

۲- محیط کشت: سلول‌ها برای رشد و تقسیم و درآمدن به فرم بافت ماهیچه‌ای گوشت به مواد مغذی بسیاری نیازمند هستند. مهم‌ترین این مواد پروتئین‌های آغازگر رشد بافتی هستند.

۳- داربست سلولی: برای رشد به شکل یک بافت سه‌بعدی سلول‌ها باید روی یک چارچوب رشد کنند. این چهارچوب باید زیست‌تخریب‌پذیر باشد و پس از شکل‌گیری بافت گوشت، جذب خود سلول‌ها شود.

مزایای کشت گوشت مصنوعی چیست؟

سلامت

در کشت گوشت آزمایشگاهی نیاز به استفاده از هورمون رشد نیست و این باعث می‌شود محصول نهایی نیز برخلاف گوشت‌های دام، عاری از هورمون و در نتیجه سالم تر باشد.

زیست‌ محیطی

تحقیقات دانشگاه آمستردام نشان می‌دهند کشت گوشت در آزمایشگاه تنها با ۲ درصد از منابع کشاورزی مورد مصرف صنایع دام‌پروری متداول، مقدار یکسانی گوشت تولید خواهد کرد. هم‌چنین مقدار انتشار گاز گلخانه‌ای در این فرآیند، یک بیست‌ و پنجم صنایع متداول و مصرف انرژی در آن نصف خواهد بود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1400/11/4 ساعت 15:05

گوشت مصنوعی چیست؟ | Cultured meat

shimana

در آینده‌ای نه‌چندان دور، برای خرید گوشت در سوپرمارکت‌ها، با دو گزینه روبه‌ رو خواهیم بود که مزه و محتوای کاملاً مشابهی داشته ولی برای تولید یکی از آن‌ها، حیوانی نیز کشته نشده است. به راستی گوشت مصنوعی چیست؟

گوشت مصنوعی چیست؟

البته کشت گوشت در آزمایشگاه به سادگی پرورش قارچ نیست. گوشت مصنوعی نوعی گوشت آزمایشگاهی است که هنوز در مرحله عرضه گسترده نیست و هزینه تولید آن نسبتا بالا است، اما به لحاظ طعم و مزه، تفاوتی با گوشت معمولی ندارد.

برای کشت گوشت در آزمایشگاه ابتدا مقداری از سلول‌های گاو، بدون صدمه به حیوان، از بافت آن گرفته می‌شود. فرایند کشت گوشت مصنوعی، کاملاً مشابه با رشد بافت گوشتی دام است، با این تفاوت که در فرایند مذکور، رشد سلول‌ها خارج از بدن دام اتفاق می‌افتد. اولین گام برای تولید گوشت مصنوعی، گرفتن عضله حیوان است. عملکرد این سلول‌ها در بدن حیوان، ایجاد بافت عضلانی در هنگام جراحت بوده که دانشمندان از این مشخصه، برای تولید گوشت مصنوعی استفاده نموده‌اند. سلول‌های مذکور، در محیط کشتی، حاوی مواد مغذی و فاکتورهای دیگر رشد سلولی قرار گرفته و تا تولید تریلیون‌ها سلول از یک نمونه کوچک، ادامه می‌یابد. به منظور تبدیل این سلول‌ها به سلول‌های عضلانی، در ابتدا با کنترل فرایند تغذیه، فیبرهای اولیه عضلانی تولید شده و با قرار دادن آن‌ها در ژلی که حاوی ۹۹ درصد آب است، شکل طبیعی فیبرهای عضلانی حاصل می‌گردد. تمایل طبیعی سلول‌های عضلانی به انقباض، باعث می‌شود که به‌صورت توده درآمده و به رشته‌های بافت عضلانی تبدیل شوند.

محققین دانشگاه مک مستر به نام های Ravi Selvaganapathy و علیرضا شاهین شمس آبادی روشی ابداع کرده‌اند که با روی هم قرار دادن لایه‌های ماهیچه‌ای و سلول‌های چربی امکان کنترل بیش‌تر بر طعم و مزه گوشت آزمایشگاهی را فراهم می‌کند. به گفته محققان به کمک این تکنیک می‌توان گوشت مصنوعی را همانند شیر با درجه چربی دلخواه خرید

تاکنون محققان موفق به کشت گوشت‌های مصنوعی با طعم و مزه‌ای نزدیک به گوشت همبرگر و ناگت مرغ شده‌اند، اما برای اینکه گوشت مصنوعی مزه کامل و حس یک گوشت طبیعی را به خود بگیرد، به کنترل بیش‌تری روی نحوه تشکیل آن نیاز است.
این روش در واقع نوع تغییر یافته روشی است که محققان از آن برای رشد بافت‌ها برای پیوند عضو به انسان استفاده می‌کنند و به کمک آن می‌توان درصد دقیق چربی و میزان پراکندگی آن در بافت عضلانی یا اصطلاحاً «مرمری» بودن گوشت را کنترل کرد. محققان در گام اول از سلول‌های موش و در ادامه از سلول‌های خرگوش، گوشت مصنوعی تولید کرده و پس از پختن و امتحان کردن گوشت خرگوش، حس و طعم آن را مثل گوشت واقعی توصیف کرده‌اند.

 

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1400/11/4 ساعت 14:52

غذاهای اصلاح شده ژنتیکی خوب است یا بد؟

shimana

مواد غذایی اصلاح شده ژنتیکی (GMO) چیست؟

GMO مخفف ( genetically modified organism ) ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی است.

این اصطلاح به طور کلی برای مواد غذایی استفاده می شود که ژن های آن ها با استفاده از بیوتکنولوژی تغییر یافته است.

با استفاده از اصلاحات ژنتیکی، دانشمندان قادر به تولید گونه های جدید گیاهان با کیفیت خاص، مانند مقاوم تر بودن به ویروس ها و یا آفت کش ها می شوند.

در اینجا چند نمونه از غذاهای اصلاح شده ژنتیکی (GMO) عبارتند از:

ذرت و سویا مقاوم در برابر علف کش: این نوع ذرت و سویا در برابر علفکش تحمل پیدا کرده و به کشاورزان اجازه داده می شود تا در زمین های خود از علف کش قدرتمند برای کشتن علف های هرز استفاده نمایند.

مقاوم در برابر ویروس پاپایا: در هاوایی، پاپایای اصلاح شده ژنتیکی قادر به مقاومت در برابر ویروس ringspot است.

برنج طلایی: دانشمندان سوئیسی برنج طلایی را توسعه داده اند یک نوع از برنج زرد است که بتا کاروتن تولید می کند یک آنتی اکسیدان که بدن می تواند آن را به ویتامین A تبدیل شود.

سایر محصولات زراعی اصلاح شده ژنتیکی اغلب شامل دانه کانولا (در روغن کانولا) و دانه پنبه می باشد.

GMO این روزها محصولات غذایی بسیار معمول است

مقدار مواد غذایی GMO در بازار در سراسر جهان افزایش یافته است.

با این حال، برآورد مقدار دقیق GMOs شما در غذا خوردن ممکن است دشوار باشد دلیل این است که این غذاها همیشه دارای برچسب نیستند.

در ایالات متحده، غذاهای GMO نیازی به برچسب ندارد در مقابل، اتحادیه اروپا تمام GMOs نیاز به برچسب دارد.

در واقع مواد غذایی GMO به مراتب در اروپا کمتر در دسترس وجود دارد این غذاها خیلی بیشتر و به راحتی در بازارهای ایالات متحده در دسترس است.

در حدود 70 - 90 ٪ از محصولات GMO برای تغذیه دام استفاده می شود و بیش از95 ٪  از تمام حیوانات سازنده مواد غذایی در ایالات متحده خوراک   GMO مصرف می کند.

اگر شما سویا می خورید این احتمال وجود دارد محصولات سویای فراوری شده از یک محصول GMO تهیه شده باشد در آمریکا بیش از 90٪ از تمام دانه های سویا اصلاح شده ژنتیکی است.

به خاطر داشته باشید که سویا، ذرت و کلزا فوق العاده در غذاهای فرآوری شده در ایالات متحده رایج است اگر عادت به خوردن مواد غذایی فرآوری شده دارید پس شما تقریباً و قطعاً برخی از مواد اصلاح شده ژنتیکی را می خورید.

مواد غذایی GMO بسیار بحث برانگیز است.

نظرات مردم در باره غذاهای GMO اغلب اخلاقی، فلسفی یا دینی است.

تصورات غلط علمی نیز غالباً تحت تاثیر اعتقادات مردم قرار می گیرد.

با این حال، مقدار زیادی از سوالات بی پاسخ، درباره اصلاحات ژنتیکی در مقیاس بزرگ و کشاورزی GMO وجود دارد.

بعضی از دانشمندان در مورد تاثیر بالقوه زیست محیطی و پایداری نگران هستند در همین حال، برخی دیگر بر این باورند که اصلاحات ژنتیکی ممکن است اثرات زیست محیطی مفید در طرح بزرگتر از همه چیز داشته باشد.

حامیان غذاهای GMO همچنین استدلال می کنند که اصلاحات ژنتیکی ممکن است برای جلوگیری از کمبود مواد غذایی لازم باشد زیرا جمعیت جهان همچنان در حال رشد است.

با این حال، بسیاری از افرادی از مواد غذای GMOs اجتناب می کنند چون بر این باورند این غذاها ناسالم هستند.

آیا غذاهای GMO برای سلامتی شما بد است؟

غذاهای GMO نمی توانید به صورت عموم سالم یا ناسالم باشد.

برخی از افراد اشاره کرده اند که انتقال یک ژن از یک محصول غذایی آلرژی زا، مانند بادام زمینی، می تواند در مواد غذایی GMO نیز آلرژی زا باشد در حالی که برای این یک امکان وجود دارد که آزمایش ایمنی بر روی محصولات انجام شود و در صورت آلرژی زا بودن آنها از رفتن به بازار جلوگیری کند.

و می توان گفت، خطرات در نظر گرفته شده مرتبط با مواد غذایی GMO بسیار کم است و آنها بیشتر ناشی از دستکاری های ژنتیکی سنتی از طریق پرورش انتخابی می باشد.

تا به امروز، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد محصولات GMOs علت آسیب در انسان شده باشد.

به همین ترتیب، اکثر مطالعات حیوانی نشان می دهد که GMOs ایمن هستند.

با این حال، با وجود فقدان مدارک کلی ارائه شده بر علیه مواد غذاییGMO ، مخالفت عمومی قابل توجهی به آنها وجود دارد و بحث همچنان ادامه دارد.

علف کش گلیفوزیت ممکن است باعث آسیب شوند

حتی اگر هیچ شواهدی نشان ندهد که GMO غذاهای ناایمن است برخی از عوامل دیگر وجود دارد.

چند مطالعات حیوانی نشان می دهد که محصولات مقاوم در برابر علف کش گلیفوسیت با اسپری (خلاصه علف کش مونسانتو) ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند.

مطالعه قابل توجه از سال 2012 نشان داد که ذرت GMO که با علفکش اسپری شده بود سبب ترویج تشکیل تومورهای سرطانی در موش صحرایی شد.

نویسندگان این مقاله پیشنهاد می کند که تومور در نتیجه اثرات سمی گلیفوسیت و یا اصلاح ژنتیکی است.

نتایج حاصل از این مطالعه بحث برانگیز و به شدت مورد بحث بوده است

برخی دیگر از مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشانه هایی از اثرات نامطلوب در آزمایش ذرت و سویا GMO که با علفکش گلیفوسیت اسپری شده بودند پیدا کرده اند.

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1400/10/25 ساعت 16:25

گیاهان آپارتمانی که سمی هستند و برای سلامت شما مضررند

گیاهان آپارتمانی و خانگی سمی و خطرناک

اینها  گیاهان  خانگی و آپارتمانی با بالاترین میزان سمیت و خطر هستند:

1. فیلودندرون:

آن ها به راحتی رشد می کنند و نیاز به نگهداری و مراقبت کمی دارند. با این حال, این گیاهان حاوی کریستال های نامحلول در اگزالات کلسیم هستند، که عنصری سمی است و به طور بالقوه آنها را خطرناک می سازد.

درحالی که کریستال های اگزالات کلسیم اغلب تاثیر بسیار خفیفی بر انسان دارند, اما ممکن است برخی افراد نسبت به آن ها حساسیت بسیاری نشان دهند. تماس با شیره این گیاه ممکن است باعث ایجاد احساس سوزش در پوست, خارش و ورم لب ها و همچنین زبان شود.

اگزالات کلسیم همچنین برای حیوانات خانگی مانند گربه ها و سگ ها نیز سمی است. پس از بلع, ممکن است علائم احتمالی شامل:افزایش ترشح بزاق, تورم زبان, استفراغ, تشنج, کاهش هوشیاری, مشکلات تنفسی و مشکل بلع غذا ایجاد شود.

اگر یکی از این گیاهان را در خانه خود دارید و حیوان خانگی شما برخی از این علائم را نشان می دهند, بدن آسیب دیده او را با یک حوله خیس و نم دار پاک کنید. مطمئن شوید که تمام گیاه قابل مشاهده را از پوستش از بین برده باشید.

اگر می خواهید گیاه خانگی خود را نگه دارید, آن را در مکانی بالا نگاه دارید که خارج از دسترس کودکان یا حیوانات خانگی است. هم چنین حتما پیچک ها و برگ هایش را اصلاح و هرس کنید.

2. دیفنباخیا:

دیفنباخیا, عصای خاموش نیز نامیده می شود, با برگ های بزرگ و رنگی اش قطعاً به فضای داخلی خانه شما زیبایی خاصی می افزاید. اما باید از این واقعیت آگاه باشید، که این گیاه خانگی می تواند برای کودکان و حیوانات خانگی خطری را ایجاد کند.

برگ ها, ساقه و ریشه آن ها شدیداً سمی هستند. سلول های این گیاه حاوی کریستال های اگزالات کلسیم است که بسیار سمی هستند. یک ترکیب سمی دیگر که در این گیاه یافت می شود, پروتئینی به نام آسپاراژین است.

هم کودکان و هم حیوانات خانگی در برابر این ماده سمی، آسیب پذیر هستند.

هنگامی که برگ های آن جویده می شوند, کریستال های اگزالات کلسیم می تواند میزبان علائم از جمله بی حس کردن شدید, سوزش دهان, ریختن آب و تورم موضعی باشد. در موارد نادر, حتی می تواند باعث مشکل تنفس و بلعیدن شود.

3. خرزهره:

خرزهره یک بوته گل دهنده زیبا است که می تواند در داخل و خارج از خانه کشت شود. اما تمام قسمت های این گیاه برای انسان و حیوان سمی هستند.

حاوی ترکیباتی به نام گلیکوزید است که باعث علائمی چون ضربان قلب نامنظم, ترشح بزاق بیش از حد, عرق ریختن, سوزش دهان, تهوع, استفراغ, اسهال, گرفتگی بینی, تنفس عمیق, عدم همخوانی و حتی مرگ از نارسایی قلبی می شود.

لاتکس شیری اش می تواند پوست را تحریک کند. در واقع بهتر است هنگام تماس با این گیاه, دستکش بپوشید. اگر کودکان و حیوانات کوچکی در خانه دارید, این گیاه را از دسترس دور نگه دارید.

هم چنین بقایای این گیاه را با دقت از بین ببرید، آن ها را بسوزانند چرا که دود تولید می کند. این گیاه برای خانه ای که گربه دارد، توصیه نمی شود.

4. پتوس طلایی:

پتوس طلایی، یکی دیگر از گیاهان خانگی است که برای حیوانات خانگی خطرناک است. برای جلوگیری از ظلم به حیوانات (ASPCA), این ماده را به صورت سمی برای گربه ها و سگ ها لیست کرده است.

هم ساقه و هم برگ ها حاوی کلسیم نامحلول است، که پس از جویده شدن و گاز زدن ممکن است که برای گربه ها و سگ ها مضر باشد. کلسیم اگزالات موجب سوزش بافتی و ورم احتمالی لب ها, زبان, حفره دهان و راه هوایی فوقانی در هنگام جویدن می شود.

اگر ورم شدید باشد, حیوانات حتی ممکن است نشانه هایی از مشکل تنفسی یا بلعیدن را نشان دهند. نشانه های بالینی دیگر مسمومیت در صورت شامل کدری،, کف کردن, وکمبود اشتها و استفراغ است.

مراقبت صحیح باید برای اطمینان از عدم خوردن این گیاه توسط حیوانات خانگی انجام شود. علاوه بر این, این گیاه می تواند برای کودکان نیز سمی باشد.

5. سینگونیوم:

این گیاه دوست داشتنی با برگ های بلند, بسیار زیبا به نظر می رسد و با هر دکور خانه ای تماس خوبی دارد. چنانچه در این بخش از نمناک اشاره شده است با توجه به زیبایی و نگهداری آسان آن, مردم سراسر جهان عاشق این هستند که بدون آگاهی از ماهیت سمی آن, در خانه های خود داشته باشند.

هم انسان ها و هم حیوانات نسبت به طبیعت سمی آن آسیب پذیر هستند. آب یا شیره این گیاه شامل کریستال های اگزالات است که بسیار سمی هستند. تماس با شیره یا برگ هایش می تواند منجر به سوزش پوست, تورم و گزش در دهان, گلو و معده شود.

هنگامی که سگ ها و گربه ها برگ ها را می بلعند, ممکن است آب از دهانشان سرازیر شود و در دهان, مشکل بلع, تورم و حتی استفراغ را نشان دهند. وقتی گیاه به سرعت رشد می کند و برگ هایش زیاد می ریزند, شما باید برگ های ریخته شده را بررسی کنید و هر چه زودتر آن ها را دور بیندازید.

6. تاج خار:

یوروفیه ها و فرفیون ها مانند تاج خار برای انسان و نیز حیوانات خانگی سمی هستند. تمام قسمت های این گیاه سمی هستند و ممکن است موجب سوزش معده و دهان به همراه علائمی نظیر ترشح بزاق اضافی, تورم در مورد چشم ها و دهان, درد معده, تهوع, استفراغ و اسهال شود.

 

تماس با پوست ممکن است باعث قرمزی, ورم و تاول شود. عنصر سمی در این گیاه دیترپن استر است که در شیره شیری موجود در رگ های این گیاه وجود دارند. بنت قنسول، گیاه گل سرخ سنتی کریسمس، نیز متعلق به خانواده فرفیون ها است. با این حال، مانند یوروفیه ها و فرفیون ها سمی نیست.

 

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1400/10/25 ساعت 16:10

علائم کمبود عناصر غذایی در گیاهان

آهن– آهن نقش مؤثری در تولید کلروفیل دارد و چنانچه خاک گیاهان قلیایی یا آهکی باشد، گیاه در جذب آهن دچار مشکل خواهد شد که معمولاً به صورت زرد شدن برگ‌ها به خصوص برگ‌های جوان در فاصله بین رگبرگ‌ها می‌شود تا جایی که در صورت بروز کلروز ناشی از فقر آهن رنگ آن‌ها به سمت تیرگی می‌رود و این یکی از علائم کمبود عناصر غذایی در گیاهان است. کمبود آهن با استفاده از محلول پاشی کود کلات آهن و نیز سولفات آهن حین رشد گیاهان درمان پذیر است.

منگنز- کمبود منگنز به خصوص در رگبرگ‌ها موجب بروز علائم زردی شده و می‌تواند در بوته‌های نظیر گوجه فرنگی و حبوبات موجب کوتاه شدن گیاه توأم با رشد ناقص شود. بهتر است از کود سولفات منگنز استفاده شود تا علائم کمبود برطرف گردد و یا می‌توان از کودهای سه گانه آهن-روی- منگنز و نیز کلات منگنز استفاده نمود.

مس- به مرور گره میانی و انتهایی دمبرگ به ساقه و کلیه برگ‌های قرار گرفته در قسمت‌های در حال رشد (حدود 10 برگ) دچار زردی می‌شود. در این میان نقش مس در متابولیسم نیتروژن و تشکیل کربوهیدرات‌ها انکارناپذیر است که در صورت فقدان، رشد گیاه متوقف شده و کوتاه می‌شود. مس همچنین با سنتز بافت لیگنین دیواره سلولی به آن استحکام و انعطاف لازم را می‌دهد تا از بروز علائمی نظیر پژمردگی جلوگیری شود. در گیاهان دانه ریز مانند برخی دانه‌های روغنی (کتان، کلزا) و خردل باعث نازکی و خشکی سرشاخه‌ها می‌شود.

کمبود مس بیشتر در خاک‌های درشت دانه شنی که فاقد مواد آلی هستند رخ می‌دهد و با افزایش PH توان ریشه در جهت کشش مواد غذایی به سمت بالا کاهش خواهد یافت. همچنین تجمع بیش از حد آهن و فسفر در خاک از جذب مس جلوگیری نموده و علائم کمبود را سبب می شود.

به منظور جلوگیری از کمبود مس می‌توان از کود سولفات مس به صورت کود خاکی و محلول پاش استفاده نمود.

بور- معمولاً در PH برابر 7 بیشترین قابلیت جذب بور توسط گیاه رخ می‌دهد که در شرایط خاک‌های اسیدی یا فاقد عناصر آلی نظیر خاک‌های شنی و زمین‌های با بارندگی زیاد علائم کمبود رخ خواهد داد. به دلیل اینکه بور در تشکیل دیواره سلولی نقش دارد اولین اثر کمبود آن در رشد ساقه و کوتاه شدن آن مشاهده می‌شود. در اثر کمبود بور به ویژه در فصول خشک که فعالیت ریشه محدود می شود بر ماندگاری گل، گرده افشانی و جوانه زنی آن تأثیر مستقیم خواهد گذاشت.  

کمبود بور به خصوص در محصولاتی با ذخیره قند بالا نظیر چغندر قند موجب خرابی قسمت‌های داخلی و مغز گیاه (سیاه شدگی، لکه دار شدن و شکاف فرورفتگی) می‌شود. علائم دیگر آن مشابه کمبود کلسیم باعث تغییر رنگ قسمت‌های انتهایی نوک ساقه‌ها به رنگ قهوه‌ای و بعد سیاه شدن و مرگ تدریجی آن می‌شود.

در مرکبات با ضخیم شدن دیواره و رگبرگ داخلی، ماده‌ای صمغی شکل به درون آن تجمع یافته که در نتیجه مغز میوه پوک و تا حدی تلخ و نارس می‌شود. در اوایل فصل بهار هنگام نمایان شدن شکوفه های اول بایستی به نسبت معین محلول پاشی انجام شود.

ازت- همانطور که می‌دانیم عنصر نیتروژن جزو پرمصرف ترین عناصر غذایی گیاهان به منظور تأمین اسیدهای آمینه و نیز پروتئین سازی آن‌ها است و نیز کلروفیل مورد نیاز گیاهان مختلف از این عنصر شکل می‌گیرد. در گیاهان پنجه‌ای نظیر جو، گندم و گیاهان تزئینی باعث کوتاه شدن، ورس (خوابیدگی، بادزدگی)، رشد نازک برگ، زردی (از برگ‌های جوان ظهور کرده و در برگ‌های مسن زودتر از موعد) و چروک شدگی را در پی دارد. برگ‌ها به تدریج از سبز به سبز روشن تغییر رنگ داده و سپس نوک برگ‌های مسن شروع به زرد شدن خواهند کرد. جهت رفع کمبود ازت و تأمین مورد نیاز آن بایستی از کودهای دامی، آلی و نیز ازته نظیر سولفات آمونیوم (سولفات نیتروژن) گرانوله، آمونیم فسفات‌ها و سایر کودها استفاده نمود.

فسفر- نقش اساسی در سوخت و ساز فرایندهای بیولوژیک گیاهی نظیر ایجاد و کنترل ساختمان آدنوزین دی و تری فسفات‌ها دارند که بر اثر کمبود گیاه از منابع ذخیره کربوهیدرات شروع به جذب شدن می‌کند و به مرور در برگ‌ها از سبز به زرد متمایل شده تغییر رنگ می‌دهند و رگبرگ‌ها نیز که معمولاً به رنگ بنفش هستند به سبز متمایل به زرد تغییر رنگ داده و گیاه شروع به لاغر شدن می‌نماید. همینطور از شکل گرفتن جوانه‌های جانبی جلوگیری شده و طعم شیره داخل میوه ترش و گوشت آن نرم می‌شود. به منظور تأمین منابع مورد نیاز فسفات‌ها از کودهای دی آمونیوم فسفات، N.P.K و سایر فسفاته‌ها استفاده شود تا میزان 1 درصد موجود در خاک و تا حد غلظت 5/0 درصد در برگ‌های گیاهان برآورده شود

پتاسیم- در دماهای سرد جذب نمی شود و در صورتی که خارج از فصل سرما گیاهان و درختان میوه پتاسیم کافی جذب و ذخیره نداشته باشند دچار سرمازدگی و در فصول خشک دچار کم آبی خواهند شد. فرایند حیاتی فتوسنتز در گیاهان با استفاده از عنصر پتاسیم زیاد شده و نیز از بروز آفات درختی جلوگیری خواهد شد. کمبود پتاسیم باعث بروز علائم کاهش فواصل میانگره‌ای، کوتاه شدگی ساقه و شاخه‌ها می‌گردد. همچنین برگ‌‌های گیاه به سبز خاکستری تغییر رنگ داده و نیز برخی دچار زردی، رنگ پریدگی و سوختگی دور برگی می‌شوند. این تغییر از حاشیه به داخل برگ نفوذ کرده و با تشکیل نکروز (دانه‌های قهوه‌ای) کمبود تشدید می‌شود تا جایی که ساقه کاملاً خشک شود. در صورت بروز کمبود پتاسیم بهتر است از کودهای تأمین شونده نظیر کلروپتاس، سولفات پتاسیم و نیترات پتاسیم استفاده نمود.

کلسیم- کلسیم نقش مؤثری به عنوان تأمین کننده دیواره سلولی گیاهان از طریق تولید پکتات‌های کلسیمی ایفا می‌نماید. با بروز کمبود آن، دیگر دیواره سلولی انعطاف پذیری لازم را نداشته و به تدریج انتهای نوک برگ‌ها شروع به جمع شدن نموده (در هنگامی‌که گیاه رشد ناقص داشته) و بافت برگ شروع به سوختگی می‌کند و تا حد خشک شدن پیش می رود. این روند کند بوده و بافت مرده پس از طی مدتی مشخص از گیاه جدا شده و از بین می‌رود. به این صورت که گیاه دیگر مقاومتی در برابر حمله آفات از خود نداشته و به سرعت بیماری‌های آن حتی در میوه گوجه فرنگی به صورت کپک خاکستری انتهای میوه رویت خواهد شد. بروز لکه‌های قهوه‌ای در ریشه، خرابی انتهایی گیاه در نتیجه بریدگی‌های نامنظم اطراف برگ و تیرگی رگبرگ‌ها نهایتاً منجر به مرگ گیاه می‌شود.

بدین منظور در درمان سریع گیاهان مختلف بایستی از کود کربنات به همراه سولفات منیزیم و کلات استفاده نمود.

گوگرد- علائم کمبود گوگرد در گیاهان بسیار شبیه به علائم کمبود نیتروژن است که در این وضعیت برای تولید دانه‌های روغنی و نیز برخی گیاهان با طعم و رایحه تند نظیر سیر، پیاز، فلفل و خردل افت محصول را در پی خواهد داشت. همچنین با کاهش سطح برگ و کوتاه شدن و توقف رشد ساقه‌های مبتلا و نیز کاهش تناژ محصول بر اثر سبک وزنی میوه‌ها کمبود عنصر گوگرد را نشان می‌دهد.

همچنین با شدت گرفتن کمبود گوگرد به خصوص در برگ درختان هلو، شلیل و نظیر آن برگ‌های جوان شروع به زرد شدن، پیچیدگی و در مراحل بالاتر قرمزی کرده و در انتها ریزش خزان در برگ‌های مسن اتفاق می افتد که ساقه‌های جوان نیز چوبی، نازک و خشک خواهند شد.

استفاده از کودهای گوگردی و نیز سولفات آمونیوم می‌تواند در درمان گیاهان مبتلا به کمبود گوگرد نقش مؤثری ایفا نمایند

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1400/10/25 ساعت 15:56

مزایای استفاده از اسید هیومیک

shimana

هیومیک اسید یکی از اجزای اصلی مواد هیومیک است و دارای رنگ قهوه‌ای تیره می‌باشد. این ترکیب دارای گوگرد، ازت، فسفر با درصدهای مختلف و برخی از فلزات مانند کلسیم، منیزیم، مس و روی می‌باشد. کود اسید هیومیک؛ مخلوطی از چند ترکیب است که به طور کلی خواص شیمیایی شبیه به هم دارند و اثرات مختلفی را بر خاک و رشد گیاهان دارد. این اسید نقش مهمی در افزایش و بهبود توانایی گیاهان دارد.کود هیومیک اسیدموجب افزایش توانایی جذب مواد مغذی از خاک توسط گیاهان می‌شود.

استفاده از هیومیک اسید مزیت‌های فراوانی دارد، که در ادامه به اختصار به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

 

  • افزودن مواد آلی به خاک‌هایی با کمبود مواد آلی
  • افزایش قدرت ریشه‌ دهی گیاهان و درختان
  • کمک به بهبود جذب مواد مغذی توسط گیاهان
  • افزایش تولید کلروفیل و سبزدانه در برگ درختان
  • بهبود جوانه زنی بذر
  • تحریک فعالیت مفید میکروبی درون خاک
  • بهبود و افزایش نگهداری حاصلخیزی خاک باغات و مزارع
  • حفظ و افزایش سلامت گیاه و افزایش بازدهی تولید محصول
  • استفاده از اسید هیومیک در آبیاری، در کنترل برخی از بیماری های ریشه نقش مؤثری دارد.
  • ارگانیک بودن و در نتیجه سالم و بی خطر بودن برای محیط زیست، حیوانات، گیاهان و انسان
  • محرک آنزیم های گیاهی
  • افزایش فعالیت های آنتی اکسیدانی
  • منبع خوب از فسفات و کربن است و باعث تحریک جمعیت میکرو فلور می‌شود. این موضوع موجب داشتن خاکی سالم تر با فلور متعادل در گیاهان سالم می‌گردد.
  • به تقلیل و کاهش سمیت موادی همچون فلزات سنگین، هیدروکربن‌ها و آفت کش‌ها کمک نموده و سدیم سمی را کاهش می‌دهد.
  • از طریق افزایش انسجام ذرات ریز خاک، باعث کاهش فرسایش خاک می‌گردد.

یکی از وظایف هیومیک اسید کمک به کاهش pH خاک‌های قلیایی و آهکی است. البته برای اصلاح خاک‌های قلیایی و آهکی و به منظور کاهش اسیدیته خاک زمین‌های کشاورزی از مواد دیگری همچون اسید سولفوریک و یا کود سولفات آمونیوم نیز می‌توان استفاده نمود. همچنین اسید هیومیک مقاومت نسبت به شوری آب و خاک، کم آبی و سرما را هم در گیاهان افزایش می‌دهد. کود هیومیک اسید از یک سو  موجب انحلال و جذب عناصر نامحلول در خاک شده و از طرف دیگر سبب حفظ و نگهداری این عناصر در خود و انتقال آن در زمان مناسب به ریشه گیاه می‌شود

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1400/10/22 ساعت 16:01

کاشت و پرورش گیاه دارویی اسطوخدوس همراه با خواص آن

shimana

گیاه اسطوخدوس به عنوان یکی از بهترین گیاهانی شناخته می شود که می توان به راحتی در خانه پرورش داد. گل های این گیاه دوست داشتنی علاوه بر زیبایی از خواص متعددی هم برخوردار است. علاوه بر این پراکنده شدن عطر فراوان این گیاه در محیط موجب آرامش ذهن و روح شما می شود.

معرفی گیاه دارویی اسطوخدوس (لاواندا)

قبل از اینکه به روش کاشت و پرورش گیاه اسطوخودوس بپردازیم، بد نیست در مورد این گیاه با ارزش بیشتر بدانید. گیاه اسطوخودوس با نام علمی لاواندا در دسته ی گیاهان علفی چندساله و همیشه سبز قرار دارد و دارای عمر کوتاهی است. این گیاه اغلب به شکل درختچه های کوچک رشد می کند. شکل برگ های آن با سایر گیاهان دیگر تفاوت دارد و به صورت کشیده با کرک های سفید است. لاواندا در زمان باز شدن گل هایش ظاهر بسیار زیبایی پیدا می کند. گل های این گیاه اغلب به رنگ های بنفش ، صورتی ، آبی و ارغوانی دیده می شود.

احتمالا در خصوص خواص بی نظیر روغن اسطوخودوس شنیده اید. این روغن در تمام قسمت های این گیاه یافت می شود. علاوه براین رایحه فوق العاده برگ های گیاه اسطوخودوس نیز از خاصیت درمانی برخوردار است

.

خواص گیاه دارویی اسطوخدوس

استفاده در صنعت عطر سازی                      درمان کننده رماتسیم، آرتروز و نقرس

ضد عفونی کردن زخم ها و جراحات              رفع استرس و افسردگی

رفع بی‌خوابی                                           برطرف کردن مشکلات هاضمه

موثر در درمان انواع سردردها                       موثر در برطرف کردن مشکلات پوستی

تقویت معده                                             از بین برنده کرم‌های روده و معده

برطرف کردن سرفه                                     تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی

درمان کننده زردی                                      درمان کننده آسم

 

  • کاشت گیاه دارویی اسطوخدوس از طریق قلمه زدن

برای این منظور باید قلمه ی گیاه را از مراکز تولید گل و گیاه اسطوخودوس تهیه کنید. با توجه به اینکه این گیاه بعد از رشد دارای شاخ و برگ های زیادی می شود ، بنابراین بهتر است قلمه اسطوخدوس را در گلدانی نسبتا بزرگ با زهکشی مناسب بکارید. پس از اینکه از زهکشی گلدان مطمئن شدید آن  را با مقداری خاک مناسب پر کنید. خاک مناسب برای گیاه اسطوخدوس معمولا ترکیبی از خاک باغچه ، ماسه و پرلیت است. در ابتدا باید نصف کمتر گلدان را با خاک پر کنید. پس از قرار دادن قلمه گیاه در وسط گلدان مابقی خاک را به گلدان اضافه کنید و با دست فشار دهید تا قلمه در جای خود محکم شود.

همچنین در صورتی که قلمه را از گیاه اصلی تهیه کرده اید، برای ریشه دهی زودتر گیاه باید آن را به هورمون ریشه زایی آغشته کرده و در یک بستر سبک و مرطوب بکارید تا ریشه دهد ، سپس بعد از ۷ روز  آن را به گلدان مورد نظر منتقل کنید.

شایان ذکر است سرشاخه های گلدار گیاه اسطوخودوس به عنوان قسمت اصلی برای مصارف دارویی محسوب می شود که شما می توانید از اول تیر تا اواسط مرداد آنها را بچینید.

نکات مهم جهت نگهداری از گیاه اسطوخودوس در روش قلمه زدن

-ساقه قلمه گیاه باید حدود ۶ سانتی متر زیر لبه گلدان باشد. بعد از آن مقداری از خاک را با کود مخلوط کرده و روی خاک گلدان بریزید.

-قلمه باید به طور کامل آبیاری شود به گونه ای که آب از ته گلدان خارج گردد.

-گلدان را در مکانی پر نور و گرم قرار دهید. توجه داشته باشید که گیاه اسطوخودوس به سرما حساس است ، بنابراین بهتر است همیشه در گلدان از آن نگهداری کنید تا در فصول سرد سال بتوانید به راحتی آن را به داخل منزل منتقل نمایید.

-رشد قلمه در ابتدا به مدت ۱ سال کند خواهد بود. در سال های اولیه گیاه را بیشتر هرس کنید تا برای رشد بیشتر تحریک شده و از رشد طولی آن هم جلوگیری شود. ( طول گیاه در سال اول نباید از ۱۵ الی ۲۰ سانتی متر بیشتر شود.)

 

شرایط مورد نیاز  برای نگهداری از گیاه اسطوخودوس

  • نور

بهترین نور برای رشد گیاه اسطوخودوس ، نور کامل آفتاب است. این نور باید در طول روز به مدت ۸ الی ۱۰ ساعت به گیاه شما بتابد.

  • آبیاری

اسطوخودوس از گیاهان مقاوم به شمار می رود که می تواند تا حدودی خشکی خاک را تحمل کند. به همین خاطر در زمان دو آبیاری اجازه دهید خاک گیاه کاملا خشک شود.

  • دما

در بخش های قبلی به حساسیت زیاد این گیاه نسبت به سرما اشاره شد. در واقع مناسب ترین دما برای رشد گیاه اسطوخودوس دمایی ما بین ۲۵ الی ۱۸ درجه سانتی گراد است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1400/10/19 ساعت 10:18

برنج ارگانیک و مراحل تولید آن

shimana

جمع‌آوری علف‌های هرز اطراف حاشیه مزرعه و از بین بردن آن باعث می‌شود تا زمستان‌گذرانی آفت کرم ساقه‌خوار برنج صورت نگیرد. شخم مزرعه در فصل زمستان، آب بستن شالیزار برای ایجاد یخ باعث از بین رفتن آفت کرم ساقه‌خوار برنج می‌شود.

حاصلخیزی خاک شالیزار
برای حاصلخیزی خاک می‌توان از کودهای حیوانی کاملاً پوسیده که عاری از هرگونه آفت و بیماری است استفاده کرد، همچنین از شبدر برای حاصلخیزی خاک مزرعه می‌توان استفاده کرد. با خاک شناسی می‌توان کمبود سایر کودها را با استفاده از کودهای بیولوژیک و ارگانیک جبران کرد، باید نکات مهم علمی را دقیق اجرا کرد.
 
بذرپاشی و خزانه‌گیری
از بذر سالم، عاری از آفت و بیماری، بدون دستکاری ژنتیکی که بومی است, استفاده کنیم. خزانه‌گیری را باید در زمین اصلی انجام دهیم تا انتقال نشاءها بدون تنش و استرس انجام گیرد.
 
انتخاب بذر و بذرپاشی در خزانه
در کشاورزی ارگانیک، سعی کنیم از بذر برنج‌هایی که بومی منطقه است با شرایط آب و هوایی اقلیم منطقه کشت سازگار است تهیه کنیم. بذر سالم، عاری از هرگونه آفت و بیماری است انتخاب کنیم، بذری که یک‌دست درشت با قوه نامیه بالا است. ابتدا محلول آب نمک را تهیه می‌کنیم به‌طوری که یک عدد تخم‌مرغ را وقتی داخل محلول مورد نظر قرار دادیم به‌اندازه  یک سکه، قسمتی از تخم‌مرغ از محلول بالا آمده باشد. بذور را داخل محلول می‌ریزیم.
 
بذور سبک روی آب می‌آیند، آنها را جدا می‌کنیم، بذور سنگین در ته ظرف باقی می‌مانند، سپس این بذور را با آب معمولی چندین بار شست‌وشو می‌کنیم تا کاملاً نمک از بذر جدا شود, بدین منظور که تأثیر منفی روی قوه نامیه بذر نگذارد. سپس  بذور را داخل یک ظرف مناسب که به‌اندازه کافی آب داخل آن است می‌ریزیم به‌مدت 24 ساعت تا خواب بذور از بین برود.
 
برای ضدعفونی بذور از قارچ‌کش‌های بیولوژیک استفاده می‌کنیم. در کشاورزی ارگانیک حق استفاده از سموم شیمیایی را نداریم. خزانه را به‌صورت پوشش نایلونی تهیه می‌کنیم، یادآور شویم که خزانه را در زمین اصلی تهیه کنید تا در مرحله کندن و انتقال به زمین اصلی کمترین استرس و تنش به گیاه وارد شود.


نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1400/10/19 ساعت 10:11

اصول و اهداف کشاورزی ارگانیک

shimana
کشاورزی ارگانیک یک نظام مدیریت تولید جامع‌نگر است که موجب افزایش سلامت کشت بوم از نظر تنوع زیستی، چرخه طبیعی عناصر غذایی و فعالیت‌های میکروبی و زیستی خاک می‌شود. جهت تغذیه گیاهی و حفظ حاصلخیزی خاک تا حد امکان متکی به تناوب زراعی، استفاده از بقایای گیاهی، کود حیوانی، بقولات، کود سبز، پسماندهای آلی برون مزرعه‌ای، کنترل مکانیکی علف‌های هرز، سنگ‌های معدنی و برای کنترل آفات و بیماری‌ها، متکی بر ارگانیک است. کشاورزی ارگانیک را از طریق شاخص‌های زیر اندازه گیری می‌کنند:

الف) رعایت استانداردهای تولید در رشد محصول
ب) بذر و نهال
ج) مدیریت کنترل آفات و علف‌های هرز در مزرعه
د) مدیریت و نظارت بر بسته بندی، آماده سازی و شستشو، انبارداری، حمل و نقل و روش‌های برچسب گذاری و بر این اساس کشت ارگانیک را دارای مزایای ذیل می‌دانند:

– رعایت ملاحظات زیست محیطی
– هزینه پایین‌تر تولید نسبت به کشت معمولی و قیمت بالا‌تر محصولات ارگانیک
– سلامت و امنیت غذایی مصرف کنندگان، حفاظت مناسب از منابع آب و خاک
– امکان بکارگیری روش‌های کشت مخلوط مه منجر به افزایش بهره وری می‌شود
– کاهش ضایعات کشاوری به دلیل استفاده آن‌ها به صورت کمپوست در تولید

بر این اساس تعریف فدراسیون بین المللی جنبش کشاورزی ارگانیک (IFOAM)، کشاورزی ارگانیک یک سامانه کشاورزی است که در آن جنبه‌های زیستی، اجتماعی و اقتصادی تولید پایدار غذا، پوشاک، فراورده‌های چوبی و… بهبود می‌یابد.
اهداف کشاورزی اُرگانیک
اهداف زیست محیطی کشاورزی پایدار عبارتند از: توازن زیست بوم، عدم آلودگی شیمیایی، آب و خاک تمیز، مدیریت تولید بر مبنای اگرو اکوسیستم، حفظ منابع طبیعی، حاصلخیزی بالای خاک و مدیریت مخاطرات زیستی در فعالیت‌های کشاورزی.
اهداف اصلی اقتصادی کشاورزی پایدار عبارتند از: دسترسی و ورود به بازار مناسب و تجارت منصفانه، افزایش بهره وری اقتصادی تولید، پایداری اقتصاد خانوار تولیدکننده، افزایش تولید و ارزش افزوده تولیدات، کاهش هزینه‌های تولید، بازده خوب و مداوم، کاهش نهاده‌های بیرونی، بهترین استفاده از منابع محلی.
در کشور ما با توجه به اینکه به لحاظ جغرافیای طبیعی، سیستم کشاورزی به صورت سنتی و پراکنده در روستا‌ها و در قطعات کوچک پا گرفته و کشاورزی صنعتی به طور کامل استقرار نیافته است این فرصت فراهم است تا از این وضعیت برای تبدیل کشاورزی سنتی و معمول به ارگانیک بدون مصرف هزینه زیاد و تنها با نظارت و هدایت فنی استفاده گردد و از این طریق با توجه به قیمت ۲ تا ۳ برابری این محصولات و نیز افزایش اشتغال، ارزش افزوده عاید کشور خواهد شد. به صورت رسمی تا زمستان سال ۱۳۹۰، حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی تحت پوشش ارگانیک در ایران ثبت شده است. بر اساس اطلاعات سازمان ملل از تعداد ۶۶ محصول اصلی کشاورزی، ایران در ۷ محصول زراعی و ۱۵ محصول باغی در رتبه‌های اول تا دهم قرار دارد. با توجه به اینکه مصرف سموم در ایرانبسیار کمتر از شرایط کشاورزی صنعتی است و حتی در بیشتر محصولات مانند زعفران، زیره، پسته، انجیر، کشمش، بادام، خرما، سیب درختی، هندوانه، مرکبات، خاویار، می‌گو، پوست، روده، پشم و محصولات باغبانی، دامی و شیلاتی می‌توان فعالیت‌های گسترده‌ای را برای شروع و حضور در تولید محصولات ارگانیک در جهان داشته باشد. بررسی‌های نشان می‌دهد حدود ۲۳۰ هزار هکتار از مزارع کشور شامل ۱۲۵ هزار هکتار باغات و ۱۰۵ هزار هکتار از اراضی زراعی به صورت طبیعی از پوشش مصرف سموم و کودهای شیمیایی خارج بوده. بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور؛ حدود ۲۵۴ هزار هکتار از باغات و ۵۵۴ هزار هکتار زمین‌های زراعی از سموم شیمیایی استفاده نکرده‌اند.
 
 
 
 
 
 
 
 


نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1400/10/15 ساعت 10:51

آب مجازی

آب مجازی میزان آبی است که یک کالا و یا یک فرآورده کشاورزی در فرآیند تولید مصرف می‌کند تا به مرحله تکامل برسد یا به عبارت بهتر، میزان آبی که برای تولید یک کالا مورد نیاز است. واژه آب مجازی را اولین بار J.A Allan در سال 1993 مطرح کرد و پیش از آن، واژه آب جاسازی شده (Water embedded) برای رساندن این مفهوم استفاده می‌شد. اما این برچسب مجازی بودن از کجا می‌آید؟

اشتباه نکنید این صفت مجازی با معنای امروزی آن که در فضای سایبر آن را بسیار شنیده‌اید متفاوت است. مجازی بودن در این جا بدان معنا است که بخش زیاد آب مصرف شده در فرایند تولید، در محصول نهایی وجود فیزیکی ندارد و در حقیقت بخش بسیار ناچیزی از آب مصرفی در پایان به عنوان آب واقعی در بافت محصول باقی می‌ماند.

اشتباه نکنید این صفت مجازی با معنای امروزی آن که در فضای سایبر آن را بسیار شنیده‌اید متفاوت است.

مجازی بودن در این جا بدان معنا است که بخش زیاد آب مصرف شده در فرایند تولید، در محصول نهایی وجود فیزیکی ندارد و در حقیقت بخش بسیار ناچیزی از آب مصرفی در پایان به عنوان آب واقعی در بافت محصول باقی می‌ماند.با توجه بیشتر دانشمندان و محققان به مفهوم آب مجازی، انجام محاسبات کمی در این زمینه آغاز شد. محاسبات انجام شده از جابجایی جریان عظیمی از آب که به شکل مجازی با تجارت کالاهای آب بر در حال جریان است خبر می‌دهد.

کشورهای خشک و نیمه خشک می‌توانند با واردات کالاهای آب بر نظیر مواد غذایی، آبی را که برای تولید آن نیاز است را برای استفاده در سایر بخش‌ها حفظ کنند. انتقال آب حقیقی در حجم زیاد و در فاصله‌های طولانی به علت مشکلات انتقال و هزینه‌های بالای آن تقریبا غیرممکن به نظر می‌رسد، در این حال تجارت مواد غذایی می‌تواند با انتقال مجازی حجم عظیمی از آب به عنوان همگون‌سازی توزیع ناهمنگون آب به حساب آورده شود.بخش کشاورزی به عنوان پرمصرف‌ترین بخش در حدود 74درصد از منابع آب شیرین جهان را مصرف می‌کند. برخی از کشورهای کم آب برای تامین بخشی از این آب با نادیده گرفتن ظرفیت‌های طبیعی به پمپاژ بیش از حد آب‌های زیرزمینی و نمک‌زدایی آب دریا می‌پردازند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که تولید محصولات در این شرایط بیش از پنج برابر گرانتر است. کشورهای کم آب می‌توانند با دخالت دادن تجارت آب مجازی در سیاست‌های آبی علاوه بر این که میزان دسترسی خود را به منابع آب جهانی افزایش می‌دهند از افزایش فشار بر منابع محدود خود نیز بکاهند.واردات مواد غذایی به منظور استفاده از منبع تجارت آب مجازی بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست یک کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد و با امنیت غذایی و فرهنگ کشور ارتباط مستقیم دارد. کشورهای کم آب می‌توانند با توجه به شرایط، ظرفیت‌ها و نیازهای داخلی و همچنین ملاحظات امنیت غذایی خود نقطه بهینه‌ای را برای میزان واردات مواد غذایی به کشور پیدا کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1400/10/13 ساعت 16:31

فناوري نوین گیاه پالایی

دسترسی به غذاي سالم و کافی، آب آشامیدنی و هواي پاك از بدیهی ترین حقوق همه انسانها و تولید و تأمین این نیازها براي شهروندان، وظیفه ذاتی همه دولتها است. از طرفی حفظ محیط زیست در کنار فعالیت هاي تولیدي کشاورزي و صنعتی از اهمیت فراوانی برخوردار است. رفع آلودگی محیط زیست و ایجاد محیط زیست پایدار دغدغه اصلی کلیه انسانهاي روي زمین است. همچنین فلزات سنگین مثل سرب، کادمیم و جیوه از طریق پسماندها و فاضلابهاي حاوي آنها در صنایع، مراکز خدماتی بهداشتی و درمانی، نساجیها، کارخانههاي رنگسازي، صنایع فلزي آهن، فولاد، صنایع غیر آهنی، زبالهها، پسماندهاي حاوي لامپهاي سوخته و باطريهاي مستعمل و ... به محیط زیست راه پیدا میکنند. جیوه، سرب و کادمیم از طریق مصرف سوختهاي فسیلی و یا استفاده از زباله سوزيهاي شهري براي دفع زبالهها نیز آلودگی ایجاد میکنند. آلودگی فلزات سنگین یکی از اساسیترین مشکلات زیستمحیطی است که جهان مدرن با آن روبرو است

در سال های اخیر ، استفاده از گیاهان برای پاکسازی خاک از انواع آلاینده ها مانند انواع علف کش ها ، حشره کش ها و هیدروکربن ها ی آروماتیک امکان جدیدی به منظور مدیریت پساب ها و فاضلاب ها در اختیار محققان این رشته قرار داده است . این روش راه حلی عملی برای پالایش و تصفیه مقادیر زیاد خاک هایی است که الودگی کمی دارند

با اینکه تکنولوژیهایی مانند هوادهی و پالایش از طریق میکروارگانیسم ها و جامد سازی بدین منظور بکار میروند ، این کار از لحاظ اقتصادی برای حجم های زیاد خاک مقرون به صرفه نیست.
از طرفی تکنولوژی های خارج از محل ، عملا برای حجم های بالای خاک ناکارامد و گران قیمت به شمار میروند . در این زمینه به نظر میرسد تنها راه عملی ، استفاده از گیاهان به منظور پالایش خاک باشد.
گیاه پالایی عبارتست از استفاده از گیاهان سبز و سایر ارگانیسم های اوتوتروف ( گیاهانی برای تامین نیاز خود به گیاه دیگری وابستگی ندارند) به منظور پاک سازی آلاینده ها در خاک . نکته مهم آنست که وجود گیاهان می تواند باعث تامین کربن ، مواد مغذی و … در خاک شود و در نتیجه باکتری های هتروتروف ( گیاهانی برای تامین نیاز خود به گیاه دیگری وابستگی دارند ) امکان رشد و تجزیه آلاینده ها را پیدا کنند .
مطابق آزمایش ها ، هیدروکربن ها می توانند برای برخی از گیاهان مانند هورمون ها عمل کنند . کاشت درختانی مانند صنوبر که ریشه عمیقی در خاک ایجاد می کند ، می تواند تا ۱۱ درصد آترازین را از خاک رس و شن و تا ۹۱ درصد از خاک شن و سیلیس پاکسازی کند .
به طور کلی هدف از این تکنیک ، افزایش انتقال آلاینده ها از خاک به بخش های هوایی گیاه است ، به گونه ای که با هر بار محصول دهی ، بیشترین میزان آلاینده ها از محیط خاک خارج شود . این روش ارزان قیمت است و منافع مستقیم و غیر مستقیم فراوانی دارد . به عنوان مثال ، منطقه آلوده به آلاینده ها توسط گیاه پوشش داده می شود و مانع انتقال و جابجایی خاک آلوده توسط باد و باران می شود . کاشت ، داشت و برداشت گیاهان فرایندی اشتغال زا و پیوسته است که هزینه زیادی ندارد . علاوه بر این ، میزان تولید مواد زاید در آن بسیار کم است . زیرا در روش شستشوی خاک ، مقدار زیادی مایعات حاوی فلزات سنگین به ویژه منیزیم ، آهن و آلومینیوم تولید می شود.

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در شنبه 1400/10/4 ساعت 17:04

آموزش صفر تا صد کاشت زعفران تا گلدهی

shimana

 

کاشت زعفران در ایران به سه هزار سال پیش برمی‌گردد و تاریخچه زعفران به ما می‌گوید که از دوران مادها در ایران زعفران کشت شده است.

زعفران را در چه آب و هوایی میتوان کشت کرد؟

زعفران یک گیاه نیمه گرمسیری می‌باشد و در مقابل گرما و سرما مقاومت خیلی خوبی از خود نشان می‌دهد. زعفران در مناطقی که دارای زمستان ملایم و تابستان گرم و خشک دارد می‌توان کشت کرد

زعفران در بیشتر مناطق کشور رشد خوبی میتواند داشته باشد ولی باید به این نکته توجه داشته باشید که منطقه شما نباید در تابستان رطوبت داشته باشد و همینطور نباید زمستان‌های گرمی داشتید باشید چون زعفران در آب و هوای سرد رشد فوق العاده‌ای را می‌تواند داشته باشد

چرخه رشد زعفران از اوایل مهرماه از طریق آبیاری شروع می‌شود و تا اوایل اردیبهشت ماه ادامه دارد و در اردیبهشت ماه به خواب بهاری و تابستانی می‌رود. در دوره خواب به هیچ عنوان نباید آبیاری نمود چون باعث شکستن خواب زعفران می‌گردد و چرخه طبیعی زعفران مختل می‌شود.

 

دمای لازم برای کشت زعفران چقدر است؟

به طور متوسط زعفران در مناطقی که حداکثر دمای ۳۵ الی ۴۰ درجه سانتی‌گراد و ارتفاع بین ۱۳۰۰ تا ۲۵۰۰ متر از سطح دریا و زمستان متوسط با تجربه چند بار یخ زدگی و دمای حداقل -۳۰ درجه، عملکرد خوبی را به جا می گذارد.

تکنیک های مختلفی در کاشت زعفران وجود دارد، که بسته به منطقه و موقعیت جغرافیایی از روش‌های مختلفی استفاده می شود که در ۸ گام توضیح داده‌ایم:

گام ۱- آماده سازی زمین برای کشت زعفران

بهترین زمان برای شخم زمین:بهترین زمان برای شخم زمین اواخر پاییز یا اول زمستان می باشد و اگر شرایط مهیا نبود می توان قبل از کشت اقدام به این کار کرد خاک را باید تا عمق ۴۰ تا ۵۰ سانتی متری شخم زده و در مرحله بعد کود گاوی پوسیده شده را به میزان ۴ تن به همراه ۲۵ کیلو گرم سولفات پتاسیم گرانوله ، ۲۵ کیلو گرم سوپر فسفات تریپل و ۵۰ کیلو گرم گوگرد بنتونیت دار در هر هزار متر پخش نموده و اقدام به مخلوط نمودن کود با خاک توسط دستگاه کلتیواتور می نمایند،  بعد از این مرحله باید خاک را کاملا مسطح نموده و پستی و بلندی های خاک را رفع نماییم به طوری که موقع کاشت زعفران شاهد ظاهری نامطلوب نباشیم.

گام ۲- تهیه پیاز زعفران مرغوب

گام ۳- ضدعفونی کردن پیاز زعفران

گام ۴- عملیات کاشت زعفران

گام ۵- آبیاری زعفران

گام ۶- سله شکنی مزرعه زعفران

گام ۷- مبارزه با آفات زعفران

گام ۸- برداشت گل زعفران

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1400/10/2 ساعت 11:42

ویژگی های یک زمین مناسب برای کشاورزی

shimana

کشاورزی می تواند به عنوان استفاده سیستماتیک و کنترل شده از محیط زیست به منظور بهبود وضعیت انسان و تامین مواد غذایی مورد نیاز آن تعریف شود. زمین کشاورزی نیز بخشی از زمین است که به دلیل توانایی آن برای رشد محصولات غذایی در آن کشاورزی صورت می گیرد. منابع زمین های کشاورزی و گیاهان زراعی قابل رشد، همگی مبتنی بر ترکیبات خاک و آب و هوا هستند و می توانند برای محصول مورد کشت چشم اندازهای متفاوتی را تعریف کنند. شناخت ویژگی های زمین های کشاورزی و شیوه های مدیریت آن مربوط به بررسی پتانسیل و محدودیت های زمین کشاورزی می باشد. در ادامه این مقاله به بررسی ویژگی های یک زمین مناسب برای کشاورزی می پردازیم.

  • خاک

  • دانستن نوع خاک زمین در اولویت اول قرار دارد چرا که خاک محل جایگیری و همچنین منبع تأمین آب و مواد مغذی برای محصول کشاورزی است و اکسیژن مورد نیاز آن توسط خلل و فرج موجود در خاک به گیاه می رسد. بنابراین کیفیت خاک می تواند تاثیر به سزایی در تولید سودآورترین محصول داشته باشد پس اولین اقدام برای شناسایی زمین مناسب بررسی نوع خاک آن است. همچنین شما باید از ویژگی ها و محدودیت های خاک زمین کشاورزی مطلع باشید.
  • زیستگاه و شرایط آب و هوایی

  • همانطور که می دانید گیاهان زراعی برای رشد و نمو و تکامل مراحل رشدی خود نیازمند شرایط مناسب آب و هوایی هستند. جهت مشخص نمودن ناحیه های هواشناسی کشاورزی از شاخص هایی نظیر دما، بارش، ارتفاع از سطح دریا، نوع محصول استفاده می شود و بر این اساس کشور ایران به شش ناحیه آب و هوایی کشاورزی تقسیم شده است. یکی از عوامل آب و هوایی اثر گذار در انتخاب زمین کشاورزی، میزان بارش آن منطقه است.چرا که بارندگی تامین کننده رطوبت مورد نیاز گیاهان زارعی است. در مناطقی که بارش متوسط سالانه کمتر از ۳۰۰ میلیمتر باشد معمولا رطوبت کافی برای گیاه درخاک ذخیره نمی شود.

 

  • نزدیکی زمین به خدمات مورد نیاز و دسترسی آسان پرسنل

  • یکی از مواردی که در انتخاب زمین کشاورزی از اهمیت زیادی برخوردار است نزدیکی زمین به بازار ، مشتریان ، نیروی کار و خدمات پشتیبانی و تامین کالاست در غیر این صورت منابع مالی و زمانی زیادی صرف تامین موارد گفته شده خواهد شد.
  • جهت زمین

  • جهت و مقدار تابش نور خورشید باید در تمام نقاط زمین بررسی شود. مثلا دقت کنید که آیا در زمین کشاورزی مناطق سایه دار وجود دارد؟ تپه ها، درختان و ساختمان ها می توانند مشکلات سایه ای ایجاد کنند. باید توجه داشته باشید که شما در تابستان متوجه مشکلات مربوط به سایه ها نمی شوید، اما بعد از آن در فصلی که خورشید در آسمان پایین تر است، این مشکل تشدید خواهد شد.چرا که زمین های مخصوص تولید سبزیجات باید در نور کامل خورشید قرار بگیرند. این بدان معنی است که آنها باید حداقل ۶ ساعت از روز از  نور مستقیم خورشید بهره مند شوند. دسترسی کمتر به نور، رشد گیاهان را کاهش می دهد و در نتیجه عملکرد شما کاهش می یابد

 

شیب زمین

توجه داشته باشید که در راه اندازی باغات دیم جهت کاشت گیاهان زراعی مثل گندم ، نخود و غیره زمین هایی با شیب کمتر از ۸ درصد مورد نیاز است چرا که در زمین های با شیب بالاتر از ۸ درصد معمولا در اثر باران و تولید رواناب فرسایش خاک به وجود می آید به ویژه برای زراعت گندم دیم ، لازم است بدانید هنگامی که در جهت شیب زمین شخم زده شود ، فرسایش با شدت بیشتری اتفاق می افتد. بنابر این در صورت مناسب بودن سایر شرایط زمین کشاورزی باید فرسایش خاک و جاری شدن رواناب نیز کنترل  شود. همچنین در این اراضی ، شیب زمین می تواند به هدایت رواناب و جمع آوری آن به مخازن یا پای درختان کمک کند.

 

  • بررسی وزش باد و نسیم

  • آیا اغلب نسیم یا باد در زمین کشاورزی شما می وزد؟ برای تولید کنندگان سبزی، باد های قوی می توانند تونل های بزرگ و پوشش های ردیف را از بین ببرند. از سوی دیگر، یک نسیم آرام می تواند برگ های گیاهان خشک را جدا کند  و از شیوع بیماری بین گیاهان جلوگیری کند،. پس نسیم سبک می تواند یک مزیت باشد. اما بادهای قوی موجب فرسایش خاک خواهد شد.

 

  • بررسی آلودگی

  • برای ، شما نیازمند انجام یک آزمایش جامع خاکی هستید. اطلاعات مربوط به “تست های محیط زیستی” می تواند شامل ضایعات صنعتی، سرب، آرسنیک، جیوه و غیره باشد.
  • منابع آبی

  • منابع آبی زمین کشاورزی را شناسایی کنید و اطمینان حاصل کنید که آب کافی برای استفاده شما وجود دارد. مثلا برای تولید سبزیجات، در طول فصل اصلی رشد، حداقل یک تا دو اینچ آب در هفته نیاز دارید. یک اینچ آب برای یک هکتار ۲۰،۰۰۰ گالن آب است! چاه ها و رودخانه ها می توانند یک منبع مناسب آبی را فراهم آورند.

ممنون از همراهی شما

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در دوشنبه 1400/9/29 ساعت 14:22

کشت آیروپونیک در چه محصولاتی قابل اجراست ؟

shimana

 

کشت آیروپونیک چیست؟

  • در حال حاضر سیستم آیروپونیک (هواکشت) پیشرفته ‌ترین روش در زمینه کشت ‌های گلخانه‌ای و بیوتکنولوژی محسوب می شود. در کشت آیروپونیک (aeroponic) گیاهان به جای قرارگرفتن در محلول غذایی، در یک ظرف مات و یا محفظه ای که در آن ریشه ها به صورت معلق نگه داشته می شوند قرار می گیرند که در این صورت از طریق مه پاش ها خیس می شوند. این نوع از کشت هم اکنون به شکل وسیعی در مطالعات آزمایشگاهی که در زمینه فیزیولوژی گیاهان صورت می گیرد، کاربرد دارد.

    به عبارت دیگر در کشت آیروپونیک، گیاهان بدون استفاده از خاک یا ماده غذایی متراکم و یا بستر دانه بندی موسوم به ژئوپونیک، در محفظه ای از هوا و محیطی سرشار از غبارات بسیار ریز محلول غذایی پرورش می یابند.

 

 

  • ویژگی های کشت آیروپونیک

  • با توجه به اینکه محیط کاشت آیروپونیک عاری از آفات و بیماری ها است، بنابراین می توان گفت گیاهان آیروپونیک هم سالم هستند و هم سرعت رشد بیشتری نسبت به روش های کاشت در بستر دارند.

    -کنترل محیط رشد آیروپونیک موجب ترقی رشد، سلامتی، نمو، گلدهی و میوه دهی انواع گونه ‌ها و ارقام گیاهان می‌شود.

    -وجه تمایز دستگاه ‌ها و محیط کشت آیروپونیک، حداقل تماس آن با گیاهان است که این باعث شده تا گیاه کاملاً در هوا قرار بگیرد.

  • از آنجایی که این سیستم روشی بدون بستر است، در نتیجه هزینه تهیه بستر که خود هزینه بالایی برای گلخانه دار محسوب می شود را حذف می کند. بنابراین هزینه جاری گلخانه دار ۱۰ تا ۱۵% کاهش می یابد.

 

 

  • کشت آیروپونیک در چه محصولاتی قابل اجراست ؟

  • گیاهانی که تکثیرشان از طریق روش قلمه زدن به سختی ریشه دار می شود

  • گیاهانی که تکثیرشان از طریق کشت بافت است و برای آداپته شدن، به مدت زمان نسبتاً زیادی احتیاج دارند

  • گیاهانی که تکثیرشان از طریق روش هیدروپونیک به دلیل تجمع عناصر غذایی در اطراف ریشه با مشکل مواجه می شود

  • گیاهانی که تکثیرشان از طریق روش تکثیر زایشی به سختی انجام می شود و یا به مدت زمان بیشتری جهت تکثیر نیاز دارند

  • گیاهانی که تکثیرشان در شرایط عادی بسیار وقت گیر است و به تعداد زیادی کارگر احتیاج دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1400/9/28 ساعت 09:35

نقش آموزش در بهبود وضعیت کشاورزی در ایران

آموزش چه نقشی در توانمندسازی کشاورزان ایفا می کند؟

کشاورزی یکی از مهمترین پایه های اقتصادی کشور ایران محسوب می شود چرا که بسیاری از افراد از این طریق به کسب در آمد می پردازند. از طرف دیگر موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی که ایران داشته است باعث شده است که که مردم از دیر باز تا کنون به انجام این کار مشغول باشند. اما اکنون ایران در حال از دست دادن منابع غنی خود است و این مسئله کشاورزان را با مشکلات جدی رو رو کرده است.

از طرف دیگر با افزایش جمعیت، تامین نیاز افراد به سختی قابل انجام است اگر یک رویکرد درست و برنامه ریزی دقیق در زمینه تولید محصولات و کشاورزی وجود نداشته باشد. منابع آبی که در گذشته در ایران در دسترس کشاورزان وجود داشته است، باعث شده است که افراد بدون نگرانی از بحران آب و عدم اطلاع کافی از پدیده گرمایش و بحران آب به هر نحوی از آب برای آبیاری زمین های خود استفاده کنند. از طرف دیگر چون اطلاعات علمی در مود انواع بذر و نحوه کاشت آن ها نداشته اند به اتسفاده از روش آزمون و خطا به کشاورزی می پرداخته اند تا روش درست انجام کار را بیاموزند.

مسئله مهمی که در مورد کشاورزی وجود دارد نحوه آبیاری محصول است. اکنون با توجه به این که ایران در یک دوه خشکسالی قرار دارد باید کشاورزان عزیز سعی کنند  با روش های جدیدی که وجود دارد به کشاورزی پرداخته و در نتیجه در مصرف آب صرفه جویی کنند.(یکی از روش ها استفاده از پهپاد کشاورزی می باشد که مصرف آب را تا حدود 97% کاهش میدهد) 

روش های جدید مهندسی ژنتیک گیاهان نیز وجود دارد که شما می توایند با بهره گیری از آن ها سرعت رشد گیاه را چند برابر کرده و محصولی با کیفیت بهتر ارائه دهید. با استفاده از این تکنیک ها نه تنها شما می توانید سطح کیفیت انجام کشاورزی خود را بالا ببرید بلکه می توانید به نوعی اشتغالزایی در کشاورزی نیز ایجاد کنید. چرا که می توانید کار خود را توسعه داده و از افراد و متخصص به انجام این کار استفاده کنید.

 

 

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در یکشنبه 1400/9/28 ساعت 09:35

نقش آموزش در بهبود وضعیت کشاورزی در ایران

آموزش چه نقشی در توانمندسازی کشاورزان ایفا می کند؟

کشاورزی یکی از مهمترین پایه های اقتصادی کشور ایران محسوب می شود چرا که بسیاری از افراد از این طریق به کسب در آمد می پردازند. از طرف دیگر موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی که ایران داشته است باعث شده است که که مردم از دیر باز تا کنون به انجام این کار مشغول باشند. اما اکنون ایران در حال از دست دادن منابع غنی خود است و این مسئله کشاورزان را با مشکلات جدی رو رو کرده است.

از طرف دیگر با افزایش جمعیت، تامین نیاز افراد به سختی قابل انجام است اگر یک رویکرد درست و برنامه ریزی دقیق در زمینه تولید محصولات و کشاورزی وجود نداشته باشد. منابع آبی که در گذشته در ایران در دسترس کشاورزان وجود داشته است، باعث شده است که افراد بدون نگرانی از بحران آب و عدم اطلاع کافی از پدیده گرمایش و بحران آب به هر نحوی از آب برای آبیاری زمین های خود استفاده کنند. از طرف دیگر چون اطلاعات علمی در مود انواع بذر و نحوه کاشت آن ها نداشته اند به اتسفاده از روش آزمون و خطا به کشاورزی می پرداخته اند تا روش درست انجام کار را بیاموزند.

مسئله مهمی که در مورد کشاورزی وجود دارد نحوه آبیاری محصول است. اکنون با توجه به این که ایران در یک دوه خشکسالی قرار دارد باید کشاورزان عزیز سعی کنند  با روش های جدیدی که وجود دارد به کشاورزی پرداخته و در نتیجه در مصرف آب صرفه جویی کنند.(یکی از روش ها استفاده از پهپاد کشاورزی می باشد که مصرف آب را تا حدود 97% کاهش میدهد) 

روش های جدید مهندسی ژنتیک گیاهان نیز وجود دارد که شما می توایند با بهره گیری از آن ها سرعت رشد گیاه را چند برابر کرده و محصولی با کیفیت بهتر ارائه دهید. با استفاده از این تکنیک ها نه تنها شما می توانید سطح کیفیت انجام کشاورزی خود را بالا ببرید بلکه می توانید به نوعی اشتغالزایی در کشاورزی نیز ایجاد کنید. چرا که می توانید کار خود را توسعه داده و از افراد و متخصص به انجام این کار استفاده کنید.

 

 

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در پنجشنبه 1400/9/25 ساعت 10:07

با تکنولوژی کشاورزی بیشتر آشنا شوید

با تکنولوژی کشاورزی بیشتر آشنا شوید

تکنولوژی کشاورزی که به نام “ Ag Tech ” هم شناخته می‌شود، در سال‌های اخیر  تغییرات زیادی داشته‌است. در سال ۲۰۱۵ میلادی سرمایه‌گذاری در حوزه تکنولوژی کشاورزی به رقم چشمگیر ی افزایش داشت. با این حال جمعیت زمین دائما در حال افزایش است و این احتمال وجود دارد که دسترسی به منابع غذایی در آینده دچار مشکل شود. چگونه می‌توانیم از این اتفاق جلوگیری کنیم؟ افرادی که در صنایع حضور دارند یعنی کشاورزان و تولید کنندگان غذا باید تغییرات دیجیتال در زمینه کشاورزی را با آغوشی باز بپذیرند. بشر با استفاده از تکنولوژی به عنوان یک منبع پایدار و مقیاس‌پذیر قادر است کشاورزی را به سطوح تازه‌ای از پیشرفت برساند و همچنان به آن رونق بدهد.

اینترنت اشیا(LOT) می‌تواند در آینده‌ای نه‌چندان دور، زندگی‌ ما را تغییر دهد. صنعت پیشرفته، وسایل حمل‌ونقل متصل به هم و شهرهای هوشمند، همگی، بخش‌هایی از اینترنت اشیا هستند. البته، به کار بردن اینترنت اشیا، در زمینه‌های مهمی مانند کشاورزی، می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد و تحولی شگرف ایجاد کند. کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی، می‌تواند بسیار گسترده باشد.

بر اساس پیش‌بینی‌ها، تا سال ۲۰۵۰، جمعیت کره‌ی زمین به ۹.۶ میلیارد نفر می‌رسد. بنابراین، اگر روش‌های فعلی کشاورزی را تغییر ندهیم، مطمئنا در تامین غذا، به مشکل خواهیم خورد. در کنار مشکلاتی مانند گرمایش زمین و کمبود آب، مشکل تامین غذا هم یکی از مشکلات اساسی آینده‌ی زمین است. کشاورزی هوشمند مبتنی بر راهکارهای اینترنت اشیا، به کشاورزان کمک می‌کند، ضایعات را کاهش و نرخ‌ بهره‌وری را افزایش دهند.

در کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا (IoT)، سیستمی برای نظارت و مانیتور کردن زمین کشاورزی در اختیار داریم. این سیستم، اطلاعات یکپارچه‌ای با استفاده از سنسورها (نور، رطوبت هوا، رطوبت هوا، دما و …) در اختیار ما قرار می‌دهد و آبیاری زمین را نیز، خودکار می‌کند. کشاورزان می‌توانند، وضعیت زمین را در هر کجای دنیا که باشند، رصد کنند. سیستم‌های کشاورزی مبتنی بر اینترنت اشیا، علاوه بر کاربرد در روش‌های کشاورزی سنتی و در مقیاس بزرگ، قابل استفاده در مزرعه‌های کوچک خانگی و روش‌های کشاورزی ارگانیک و مدرن است.

استفاده از راهکارهای اینترنت اشیا در کشاورزی، در حال افزایش است و بر اساس پیش‌بینی Business Insider Intelligence، تا سال ۲۰۲۰، تعداد زمین‌های کشاورزی مجهز به اینترنت اشیا، به ۷۵ میلیون می‌رسد و سالانه نیز ۲۰ درصد رشد می‌کنند. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵، اندازه‌ی بازار کشاورزی هوشمند به ۱۵.۳ میلیارد دلار برسد. (این اندازه در سال ۲۰۱۶، ۵ میلیارد دلار بوده‌است.)

 

در بخش بعدی در مورد  (فواید کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا) با شما همراه خواهیم بود.

 

 

 

 

 

 



نگار  ناظری نگار ناظری منتشر شده در چهارشنبه 1400/9/24 ساعت 11:20

گیاهان دارویی که از لحاظ کشت در ایران توجیه اقتصادی دارند

گیاهان دارویی و جایگاه آنها درجهان

نخست بهتر است به تعاریف گیاهان دارویی و این که چه گیاهانی می توانند ارزش دارویی داشته باشند بپردازیم. گیاه دارویی در واقع به گیاهی گفته می‎شود که تمامی یا قسمتی از اجزای تشکیل دهنده آن به صورت تازه، خشک ‎شده و یا فرآوری شده به منظور تشخیص، درمان و پیشگیری بیماری خاصی در بدن موجودات زنده نظیر انسان استفاده می گردد.

مواد موثره موجود درگیاهان دارویی از گذشته های بسیار دور تا به امروز نقش ویژه و ارزشمندی را در طب سنتی و طبیعی در سراسر جهان ایفا کرده اند. سرزمین هایی نظیر هند، مصر، روم و چین به عنوان اولین خاستگاه های طب سنتی دنیا شناخته می شوند.

خوشبختانه کشور ایران از لحاظ گیاهان دارویی دارای موقعیت خدادادی منحصر به فردی است که می توان با انجام برنامه ریزی ها و مطالعات درست بر روی آن، به مدل مشخص و گسترده‌ای از تولید و بهره برداری از فرآورده ‌های مبتنی بر گیاهان دارویی دست پیدا کرد که تحقق این امر منجر به صادرات جهانی این محصول ارزشمند و اشتغال زایی در سطح کشور می شود. در ادامه در این خصوص بیشتر توضیح خواهیم داد.

 

کشت گیاهان دارویی در ایران

 

امروزه بسیاری از گیاهان دارویی در ایران به صورت کاملا هدفمند در مزارع پرورش داده می شوند. اما علاوه بر کشت گیاهان دارویی انجام اقداماتی بر روی این گیاهان نظیر خشک کردن، بسته بندی، عرق‎گیری، تهیه پودر، اسانس و عصاره می تواند  باعث حفظ ارزش دارویی آنها شده و به این ترتیب میزان اثربخشی آنها را افزایش دهد. از این رو فرآوری علمی گیاهان دارویی نیز اهمیت قابل توجهی در افزایش فروش این محصولات خواهد داشت.

 

معرفی گیاهان دارویی که توجیه اقتصادی بیشتری دارند  

 

  • برخی از گیاهان نظیر زعفران و گل‌ محمدی دارای ارزش اقتصادی بالایی هستند و حتی به سراسر جهان صادر می گردند. بنابراین می توانید با برنامه ریزی های دقیق و کارشناسی شده بر روی آنها سرمایه گذاری نمایید. اما گیاهانی همچون خارمریم، ورون و آلوء ورا به میزان کافی در کشور کشت و تولید می شوند، بنابراین سرمایه گذاری بر روی آنها موجب افت قیمت و ضرر برای کل کشاورزان خواهد شد.

 

 

  • مناطق ساحلی شمال، کوپایه های شمال، غرب و شمال غربی ایران برای کاشت گیاه بنفشه دارویی بسیار مناسب است. لازم به ذکر است این گیاه قبلا نیاز سنجی شده و کشت آن در سطوح گسترده بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.

 

  • توصیه می شود در مناطق دشتی کشور زیره سبز و سیاه کشت شود. گفتنی است زیره سیاه از بازار بهتری برخوردار است.

 

 

  • زمین هایی که در حال حاضر تحت کشت گیاهان دارویی نظیر گل گاوزبان، بابونه، نعناع فلفلی، زیره سبز، ملیس، آویشن، سرخارگل و کاسنی می باشند کماکان از توجیه اقتصادی خوبی برخوردار هستند.

 

 



تازه های وبسایت

پهپاد در کشاورزی فاطمه رسولی

پهپاد در کشاورزی

با پهپاد کشاورزی می توان انواع و اقسام میوه، محصولات زراعی، سبزی و صیفی جات را محلول پاشی کرد.

با آموزش اصولی و کامل گروه سیرنگ، بهترین خلبان پهپاد کشاورزی شوید.

با ما همراه باشید.

اثر فاکتورهای ژنتیکی بر درختان فاطمه رسولی

اثر فاکتورهای ژنتیکی بر درختان

فاکتورهای ژنتیکی متفاوت در درختان میوه باعث تفاوت در فعالیت متابولیکی درختان شده و جذب عناصر را تحت تاثیر قرار می دهد و این موضوع در هنگام تهیه بستر مناسب برای باغهای میوه باید در نظر قرار گیرد. بعضی از درختان میوه تمایل شدیدی به جذب عناصر خاص را دارند و باعث گروه بندی گیاهان در این زمینه می شوند. جذب بعضی از عناصر بصورت های خاصی انجام می پذیرد. برخی از آن ها بصورت جذب فعال بوسیله درختان دریافت می شوند یعنی برای جذب این عناصر، درخت انرژی مصرف کرده و آن ها را از محیط جذب می کند. شدت و میزان جذب این عناصر بستگی زیادی به شدت فعالیت متابولیکی درخت دارد. خصوصیت ژنتیکی بعضی از درختان باعث ایجاد ریشه های افشان و پراکنده در خاک می شود که در این صورت سطح وسیعی از محیط را برای جذب عناصر در بر می گیرد. در درختان میوه ای که تبخیر و تعرق بیشتری نسبت به سایرین دارند جذب عناصر سهل تر خواهد بود که می تواند به اندازه ی برگ ها، نوع تاج درخت، شکل برگ ها و ارتفاع درخت و ... بستگی داشته باشد. منبع

لغات و اطلاحات انگلیسی و فارسی آبیاری علیرضا رحیمی

لغات و اطلاحات انگلیسی و فارسی آبیاری

لغات و اطلاحات انگلیسی و فارسی آبیاری ...
بررسی عملکرد و راندمان محصول در روش های آبیاری LEPA ،SPRAY ، SDI علیرضا رحیمی

بررسی عملکرد و راندمان محصول در روش های آبیاری LEPA ،SPRAY ، SDI

بررسی عملکرد و راندمان محصول در روش های آبیاری LEPA ،SPRAY ، SDI ...
تعرق علیرضا رحیمی

تعرق

خروج آب از قسمتهای هوایی گیاه به صورت ...
آزمون خاک فاطمه رسولی

آزمون خاک

با انجام آزمون خاک، قبل از کشت و از طریق نمونه برداری صحیح مشخص خواهد شد که برای رشد مطلوب گندم و دستیابی به عملکرد مناسب در طول دوره زراعی کدام عناصر و به چه میزان مورد نیاز گیاه است. در این روش لازم است نمونه برداری صحیح از خاک انجام شود طوری که بتوان آن نمونه را نماینده کل مزرعه دانست. برای این منظور در صورت یکنواختی خاک در مزرعه از نظر شیب، رنگ، تاریخچه کشت، تناوب و نوع محصول یک مسیر مارپیچی در سطح مزرعه در نظر گرفته و در طی مسیر حدود 15 نمونه مرکب یک کیلوگرمی با ذکر مشخصات به آزمایشگاه ارسال می شود. عمق برداشت نمونه ها حدودا 30 سانتی متری خاک سطحی است ( عمق گسترش ریشهگندم تا 30 سانتی متری خاک سطحی می باشد). نمونه به کیسه پلاستیکی یا کاغذی منتقل شده و مشخصات آن شامل زمان و محل نمونه برداری، عمق نمونه برداری یادداشت می شود.

گندم فاطمه رسولی

گندم

گندم مهم ترین محصول زراعی راهبردی کشور است. کشت ارقام پرمحصول و انجام عملیات به زراعی به ویژه مدیریت صحیح در مصرف کود و آب از ضروریات تولید محصول مناسب و پایدار است. تولید مداوم یک محصول در مزرعه بدون اعمال مدیریت مناسب در حاصلخیزی خاک سبب کاهش مقدار قابل توجهی از عناصر غذایی در خاک می گردد و در طول زمان کاهش تولید و کیفیت محصول را به دنبال خواهد داشت. اضافه نمودن عناصر غذایی از طریق مصرف کودهای آلی و شیمیایی می تواند این کمبود را جبران کند این در حالی است که مصرف بی رویه کودها می تواند منجر به بروز مشکلات زیست محیطی از قبیل آلودگی آب های زیرزمینی و خسارت به گیاه گردد. 

لذا مصرف کودها باید براساس میزان کمبود عناصر غذایی در خاک و نیاز گیاه جهت رسیدن به عملکرد مورد انتظار انجام شود تا منجر به تغذیه متعادل گیاه گردد. تغذیه متعادل علاوه بر افزایش مقاومت گیاه نسبت به شرایط خشکی و سرما و همچنین آفات و بیماری ها، موجب افزایش کیفیت محصول نیز می شود. 

مدیریت تغذیه گیاهی در مزارع گندم-مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان

سامانه پهپاد کشاورزی-سیرنگ پلاس فاطمه رسولی

سامانه پهپاد کشاورزی-سیرنگ پلاس

کشاورزان بزرگوار در سرتاسر ایران که تمایل به انجام سمپاشی، کودپاشی، بذرپاشی، مه پاشی گرم، طیف سنجی با پهپاد کشاورزی دارند؛

با عضویت در سامانه سیرنگ پلاس و مشخص کردن محدوده زمین کشاورزی، نوع محصول و خدمت مورد نیاز، در کوتاه ترین زمان ممکن، نزدیک ترین خلبان پهپاد کشاورزی را انتخاب کنید!

سیرنگ پلاس، جهشی در کشاورزی هوشمند!

جهت کسب راهنمایی های مورد نیاز با شماره 09925482825 تماس بگیرید.

کود های رهش کنترل حامد محمدولی

کود های رهش کنترل

در صنایع کشاورزی ، کودها به منظور افزایش بازده محصولات کشاورزی با یک چالش دایمی روبرو هستند . کودهای شیمیایی با هرترکیبی که باشند نمی توانند از بازدهی صد درصد برخوردار باشند. این واقعیت گریزناپـذیر مخـصوصا درمورد کودهای ازته مصداق کامل دارد. ازسه ماده مغذی اصلی مورد نیاز گیاهان ، نیتروژن سریعتر خاک را ترک می کند. مقدارکل ازتی که درجریان مصرف کودهای ازته ازدست می رود بین ۳۰ تـا ۵۰ درصـد تخمین زده می شود . البته ازدست دادن این مقدار ازکود نه تنها باعث اتلاف هزینه می شود بلکه بخاطر نیاز گیاه باید کود بیش تری مصرف کرد و این کار مستلزم صرف هزینه های کارگری بیشتر و مصرف بیش از اندازه کود می شود که به هیچ وجه مطلوب نبوده و به محصول و محیط زیست ( آلودگی خاک و منابع زیر زمینی آب ) نیز آسیب جدی می رساند . بدین منظور ، تلاش هایی برای بهبود کودهای شیمیایی که تاکنون مورد استفاده قرار گرفته اند ، صورت گرفته است و همچنین کودهای جدیدی نیز مورد بررسی قرار گرفته اند . یکی از راه های جلوگیری از این پدیده استفاده از کودهای کند رها یا کنترل رهش می باشد.

کودهای کنترل رهش به دو روش تهیه می گردند :

۱ – روش شیمیایی ۲ – روش فیزیکی

۲-۱ – تولید کودهای آهسته رهش به روش شیمیایی :

در این روش در طی یک فرآیند شیمیایی از ترکیب دو یا چند ماده کود تولید می شود که معروفترین آن ها عبارتند از : اوره فرم ( Ureaform )، ایزوبوتیلیدن دی اوره ( Diurea Isobutyliden ) و اکسامید .( Oxamide )

۲-۲ – تولید کودهای آهسته رهش به روش فیزیکی :

در این روش کودهای ازته ( و یا کودهای مخلوط ) با یک ترکیب مقاوم در مقابل آب مثل گوگرد و یا انواع پلیمرهـا و واکـس ها

نابودی علف های هرز گندم حامد محمدولی

نابودی علف های هرز گندم

راهکار هایی که برای مبارزه با علف هرز گندم توصیه می‌شوند عبارتند از: یخ آب زمستانه، رعایت تناوب زراعی، استفاده از سموم علفکش و بذرهای بوجاری شده و همینطور شخم زدن زمین زراعی که در ادامه به مطالعه آنها خواهیم پرداخت.

 یخ آب زمستانه :

بکار گیری از «یخ آب» زمستانه باعث جوانه زنی برخی از بذرهای علف هرز می شود. در پی آن، رشد ریزومی اندام‌های زیرزمینی گونه‌های علف هرز مهاجم را با مشکلات متعددی روبرو کرده و از پراکنش بیش از حد آنها در فصل زراعت می کاهد.

رعایت کردن تناوب زراعی :

یعنی پرهیز از کشت یک محصول برای چند سال پیاپی.

این روش که به معنی پرهیز از کشت یک محصول برای چندین سال پیاپی می‌باشد، به دلیل اینکه عملیات کاشت، داشت و برداشت برای هر نوع کشت متفاوت یکسان نمی‌باشد، پس شرایط زیست محیطی علف های هرز دچار دگرگونی‌هایی شده و در نتیجه رشد و گسترش آنها محدود می شود.

 استفاده از سموم علفکش :

از نظر مدیریت کنترل علف های هرز، هرچه علف کش ها تنوع بیشتری داشته باشند بهتر است، زیرا اگر کشاورز به طور متنوع از آنها استفاده کند، مقاومت علف های هرز به علفکش ها کمتر خواهد شد. به دلیل حفظ محیط زیست، عدم ایجاد مقاومت علف‌های هرز به علف کش ها  و جلوگیری ازگسترش برخی از گونه‌های علف های هرز ، توصیه می شود از روش های غیر از استفاده از سموم علف کش در مدیریت کنترل علف های هرز استفاده شود.

 استفاده از بذرهای بوجاری شده :

توان رقابتی محصول با علف های هرز هنگامی افزایش خواهد یافت که مزرعه گندم از پوشش سبز یکنواخت و نسبتا خوبی برخوردار باشد. ضد عفونی بذرها ، به کنترل آفات و بیماری های خاکزی و بذرزاد، برای سبز شدن بذر گندم و تولید گیاهیچه قوی کمک می کند. بدین ترتیب ، محصول با پوشش دادن زمین رویش علف های هرز را کاهش خواهد داد. در غیر این صورت، آفات گندم باعث تنک شدن بوته ها در سطح مزرعه شده و فضاهای خالی و بدون استفاده، مکان خوب و مناسبی جهت تکثیر علف های هرز خواهد بود.

شخم زدن زمین زراعی :

شخم زدن زمین زراعی باعث جابجایی بذر علف های هرز شده و در جوانه زنی و رویش آنها مؤثر است. انجام عملیات «شخم» ، علاوه بر تهیه بستر کاشت ، می تواند برای کنترل علف های هرز هم استفاده شود. شیوه و زمان کاربرد آن بستگی به شرایط زراعی دارد .

همکاری با سیرنگ

سیرنگ در استان های مختلف، نمایندگی اعطا می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر فرم زیر را با دقت تکمیل کنید و منتظر تماس سیرنگ بمانید.