فاطمه رسولی
عامل فروش/همکار

144
مقالات ارسالی523
بازدید کنندگانچرا عمر درختان هلو و شلیل کوتاه است؟

هلو وشلیل به آفتاب سوختگی تنه، بیماری غربالی و سرمای زمستان حساسند، لذا در موقع کاشت بایستی در حدود 10 سانتی متر بالاتر از زانوی انسان معمولی هرس شوند.
تا در سال های آتی سایه شاخه ها از تابش مستقیم نور خورشید به تنه ممانعت نماید و یک مزیتی که هرس کوتاه دارد اینکه شاخه های نزدیک به ریشه در سال اول رشد بسیار خوبی خواهند داشت، در صورت امکان تا دو سال بعد از کاشت تنه ها در زمستان با پارچه یا گونی پوشانده شوند و با بیماری غربالی بطور مرتب مبارزه شود، زیرا هر عارضه ای که باعث می شود که تنه هلو وشلیل زخمی گردد، زخم ها محل مناسبی برای تکثیر آفات و امراض می باشند، لذا پس ازهرگونه خراش یا هرس، ان را با چسب هرس بپوشانید، چون این موارد به تدریج در طول 5 تا 6 سال بعد از کاشت موجب زوال و مرگ درخت هلو می گردد، لذا عموم چنین می پندارند که عمردرخت هلو و شلیل کوتاه می باشد. ضمنا با انجام هرس شدید سالیانه بهتر است درخت را وادار به تولید شاخههای جوان نمود تا از پیری زودرس درخت جلوگیری گردد.
منبع
اهمیت گیاهان دارویی

امروزه اهمیت گیاهان دارویی و شناساندن نقش حیاتی آن ها در پیشبرد اهداف ملی، منطقه ای و جهانی برای تحقق سلامت، خودکفایی دارویی، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی بر کسی پوشیده نیست.
در سال های اخیر استفاده از گیاهان دارویی به دلیل اثبات اثرات مفید آن، ارزان بودن، نداشتن اثرات جانبی و همچنین سازگار بودن با محیط زیست روزبه روز در حال افزایش است.
شرایط جغرافیایی و تنوع آب و هوایی ایران و امکان رویش اکثر گیاهان دارویی در آن فرصتی طلایی نصیب کشور کرده است تا از آن به بهترین نحو استفاده نماید. بنابراین کشت گیاهان دارویی و تولید فراورده های آن می تواند به عنوان یک ضرورت ملی و در چارچوب یک برنامه مشخص و جامع، خودکفایی دارویی، اشتغال و توسعه بخش کشاورزی را به دنبال داشته و به عنوان عامل مهمی در ارز آوری برای کشور اثرگذار باشد.
پیش به سوی کشاورزی هوشمند، با پهپادهای کشاورزی سیرنگ
ارتباط با کارشناس مربوطه : 09925482825
نکات باغبانی

گیاهان چند ساله به طور کلی به سه سال بعد از کاشت آنها برای رسیدن به اندازه بالغ خود نیاز دارند. این ضرب المثل را بخاطر بسپارید که آنها هر ساله به ترتیب خواب، خزش و جهش میکنند.
بیاموزید که فصل رشد شما چه مدت است. بنابراین می توانید برخی گیاهان را در داخل شروع کنید یا از رشد آنها جلوگیری کنید
سربه سر زدن یک روش خوب برای گیاهان چند ساله و یک ساله است. از آنجا که هدف گیاهان یکساله گل دادن، دانه گذاری و از بین رفتن است، از بین بردن شکوفه های قدیمی به گیاهان یک ساله می گوید که گل بیشتری تولید کنند. از بین بردن گلهای مصرف شده، گیاهان را نیز ترغیب می کند تا به جای تولید بذر، از انرژی خود برای رشد برگها و ریشه های قوی تر استفاده کنند. از گیاهانی که به ویژه برای میوه های تزئینی پرورش داده می شوند، خودداری کنید.
به مقدار نوری که گیاهان مختلف به آن احتیاج دارند بسیار توجه کنید.
در محلی که حداقل هشت ساعت تابش مستقیم آفتاب دارد، سبزیجات را پرورش دهید. بیشتر سبزیجات برای تولید بهترین محصول به آفتاب کامل احتیاج دارند.
منبع
نکات باغبانی

پیازهای گل شکوفه مانند گل لاله، فریتیلیا، آلیوم های زینتی و کروکوس را در پاییز قبل از یخ زدن زمین بکارید. در حالی که بیشتر پیازهای مقاوم فقط یک بار باید بکارید و سال به سال ادامه خواهد یافت، توجه داشته باشید که لاله های ترکیبی از این قاعده مستثنی هستند. بهتر است وقتی شکوفه آنها تمام شد و پیازهای جدید لاله را هر سال پاییز دوباره کاشت، آنها را بالا بکشید یا لاله های گونه ای را انتخاب کنید که چند ساله شوند.
اصلاحات آلی مانند کمپوست و کود دامی خوب به خاک خود اضافه کنید. بهترین ساختار خاک شکننده، حفر آسان، آب را به راحتی می پذیرد و به اندازه کافی سست است تا اکسیژن ریشه گیاه را تأمین کند.
اواخر تابستان یا اوایل پاییز بهترین زمان برای تقسیم و پیوند گیاهان چند ساله گل بهار است. گیاهان چند ساله که بیشتر تقسیم می شوند .
گیاهان سیب زمینی خود را در اعماق زیر خاک جمع کنید و سیب زمینی های برداشت شده را در تاریکی کامل ذخیره کنید. قرار گرفتن در معرض نور باعث می شود پوست سیب زمینی سبز شود.
@bazarkeshavarzi
تاریخچه تغذیه برگی (محلول پاشی)

نخستین گزارش جذب عناصر غذایی در سال 1844 منتشر گردید که Mayer و Bohm پس از آن نتایج گذشته را مورد بررسی قرار دادند و اساتید بخش باغبانی دانشگاه میشیگان دکتر H .B . Tukey و S .H . Wittwer، در سال 1951 ضمن آزمایشات خود بر روی نقل و انتقال ایزوتوپ های رادیواکتیوی عناصر فسفر و پتاسیم، اثبات نمودند که گیاهان قابلیت جذب عناصر غذایی از طریق برگها و اندام هایی هوایی را دارا بوده و در برخی از جنس های گیاهی در طی مدت زمان یک ساعت در حدود 30 سانتی متر نقل و انتقال عناصر غذایی در اندام های گیاهی صورت می پذیرد. نتایج آزمایشات بیانگر آن بود که درصد موفقیت جذب عناصر غذایی از طریق تغذیه برگی در حدود 95 درصد و در شیوه روش جذب از طریق ریشه بسته به شرایط شیمیایی و فیزیکی خاک بسیار متغیر و در حدود 10 درصد می باشد.
انجام محلول پاشی مزارع و باغات شما با پهپاد کشاورزی سیرنگ 09925482825
پهپاد پایشگر

امروزه اجرای کشاورزی دقیق با هدف مدیریت و کنترل آفات میتواند در استفاده بهینه سموم، کاهش اثرات نامطلوب زیست محیطی و تضمین سلامتی بشر مؤثر باشد، لیکن مدیریت تکتک درختان در سطح وسیع چالش بزرگی بهشمار میآید. بنابراین، بهکارگیری یک سامانه بینایی ماشین برای پایش و شناسایی آفات درختان در مرحله داشت ضروری بهنظر میرسد. در این پژوهش، یک پهپاد مجهز به دوربین برای شناسایی آفات در نقاط مختلف باغ مرکبات مورد استفاده قرار گرفت. برای انتخاب بهینه سرعت خطی پهپاد، سه سرعت در محدوده 10، 20 و 30 سانتیمتر بر ثانیه در نظر گرفته شد. ویدئوهای ثبت شده پس از فریمبندی و تغییر ابعاد به سه مدل از پیش آموزش دیده شده یادگیری عمیق AlexNet، VGG-16 و GoogleNet ارائه شد. برای انتخاب الگوریتم مناسب، سه الگوریتم بهینهساز متفاوت یعنی SGDm، RMSProp و Adam در فرآیند آموزش شبکه مورد استفاده قرار گرفت. نتایج ارزیابی نشان داد که مدل GoogleNet بهکمک الگوریتم SGDm از نظر دقت تشخیص، بهترین عملکرد را داشته است. بیشترین دقت تشخیص آفت بهمقدار 43/96% در سرعت 10 سانتیمتر بر ثانیه بهدست آمد، بهطوری که با افزایش محدوده سرعت به 30 سانتیمتر بر ثانیه، میزان دقت تشخیص بهمقدار 13% کاهش یافت. نتایج این تحقیق نشان میدهد که استفاده از ترکیب پهپاد و روشهای هوش مصنوعی میتواند به متخصصان و کشاورزان در مدیریت و کنترل آفات باغ مرکبات کمک نماید.
09925482825
روغن ولک

نکته اول ؛
این مواد که به روغن های امولسیون شونده، ولک ۹۲، سوپر اویل و.. نیز مشهورند در حقیقت موادی از گروه هیدروکربن های آلیفاتیک هستند که از روغن پارافین با مشتقات نفتی ساخته می شوند.
توجه: روغن ولک در سمپاشی زمستانه
بمنظور کنترل انواع کنه ها، شپشک ها، شته ها، پسیل، کرم های جوانه خوار و… روی درختان گردو و میوه و آجیلی، انگور، مرکبات، سبزیجات و گیاهان گلخانه ای،محصولات زراعی و گیاهان زینتی استفاده می شود.
نکته دوم؛
روغن ولک با ایجاد لایه نازک، تمام بدن حشره را احاطه نموده و با بستن منافذ تنفسی باعث مرگ حشرات می شود. بنابراین جهت حصول نتیجه مطلوب تمامی قسمت های گیاه بایستی پوشش داده شود.
نکته سوم؛
زمان مناسب استفاده از روغن ولک زمستانه یک هفته مانده به تورم جوانه می باشد و نیز باید در دمای معمولی( یخبندان و یا زیاد گرم نباشد) سمپاشی انجام شود.
نکته چهارم؛
روغن ولک بصورت استاندارد حاوی ۸۰ درصد پارافین و ۱۸ درصد آب و ۲ درصد امولسیفایر می باشد
نکته پنجم؛
بوی پارافین تقریبا شبیه پارافین جامد ( شمع) است برخی سازندگان متاسفانه برای سودجویی بیشتر از گازوئیل جوشانده با اسیدسولفوریک اشباع شده بعنوان پارافین استفاده می کنند که بوی گازوئیل روغن ولک ناشی از این است.
برخی سازندگان از موادی بوگیر ( اسانس های خاص) استفاده می کنند که این بو از روغن ولک متصاعد نشود!
نکته ششم
بعد از رقیق نمودن و پاشش روغن ولک به درختان به سبب پارافین استاندارد بایستی روی تنه درختان مثل روغن جلا درخشنده شده و این حالت چندین روز پایداری داشته باشد. این باغات از چندین کیلومتر بخوبی قابل تشخیص هستند!
اگر بعد از پاشش نتوانید بین درختان سمپاشی شده با سمپاشی نشده فرقی قایل شوید روغن ولک بی کیفیت می باشد.
توجه: روغن ولک های پایه گازوئیلی با اینکه بر عامل هدف بی تاثیرند در چندین سال موجب پیری سریع و خشک شدن درختان می شوند!
نکته هفتم
روغن ولک بصورت مایع غلیظ و به رنگ کرم کم رنگ تا پر رنگ ( بسته به نوع پارافین) می باشد. روغن ولک های بی کیفیتی که حاوی امولسیفایر مناسب نباشند در گالن ته نشین می شوند. ( مایع و جامد از هم جدا میشوند) بایستی حالتی یکدست و همزده داشته باشد.
نکته هشتم
روغن ولک قابلیت اختلاط با بسیاری از آفتکش ها را دارد ولی با قارچکش کاپتان، سموم گوگردی مثل سولفور، آبامکتین، نبایستی اختلاط شود.
درصورت نیاز اختلاط سموم حشره کش نفوذی مثل دورسبان،اتیون، و تخم کنه کش آپولو توصیه می شود.
از قارچکش ها نیز میتوان بردوفیکس و یا نوردوکس را ترکیب و مصرف نمود.
نکته نهم؛
از کاربرد دیگر روغن ولک برای تامین نیاز سرمایی درختان پسته (۳۰ تا۴۰ در هزار) است و نیز برخی قارچ ها از جمله سفیدک سطحی در انگور و نیز در برخی موارد افزایش دوره خواب درخت اگر قبل از بیدار شدن باشد مصرف شود!
هر چند که بیداری درختان اگر با بادهای گرم در بهار همراه شود این مصرف بی تاثیر است!
نکته دهم
میزان مصرف روغن ولک در باغات بین ۱٫۵ تا دو درصد می باشد. بیشتر از این مقدار تا ۴ درصد در زمستان هیچ آثار سوئی نداشته ولی باید از سمپاشی خالص روغن اجتناب کرد.
جهت تهیه محلول سمپاشی نیز ابتدا روغن را در مقداری آب ( ترجیحا ولرم) حل کرده بعد به تانکر سمپاشی که تا نصف آب دارد اضافه شود.
@iwalnutiran
مدیریت باغ انار

1- کندن علف هرز سس با دست و یا بیل
2- سوزاندن قطعات جدا شده سس
3- چرانیدن گوسفند در باغات 3-1 بار در طول فصل
4- به هیچ وجه نباید به سس اجازه به بذر رفتن را داد و باید قبل از به بذر نشستن باغ از وجود آن پاکسازی گردد.
5- قطع پاجوشها و هرس شاخه های نزدیک به سطح زمین نیز امکان اتصال انگل را محدود می کنند.
6- پس از استقرار سس روی درخت فقط امکان مبارزه مکانیکی وجود دارد و از پاشیدن هر گونه علف کش روی درخت باید جدا خودداری شود.
جهت سمپاشی باغات انار خود با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
09925482825
فواید گردو

منبع سرشار گیاهی امگا ۳: چربی امگا 3 در مغز گردو بیشتر از هر مغز دیگری است. 2.5 گرم در هر وعده برآورد میشود. به چربی امگا 3 گیاهی از جمله گردو، اسید آلفا-لینولنیک (ALA) نیز گفته میشود. این چربی اساسی باید در رژیم غذایی فرد گنجانده شود.
کاهش التهاب: التهاب ریشه بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، آلزایمر و سرطان است و میتواند ناشی از استرس اکسیداتیو باشد. پلی فنولهای موجود در گردو میتوانند به مبارزه با این استرس و التهاب کمک کنند.
ارتقا سلامت روده: طبق تحقیقات اگر در روده فرد باکتریهای تقویت کننده سلامتی و سایر میکروبها وجود داشته باشد، احتمالاً روده از سلامت خوبی برخوردار است. اما ترکیب ناسالمی از میکروبیوتا میتواند به التهاب و بیماری در روده و سایر نقاط بدن منجر شود و خطر چاقی، بیماریهای قلبی و سرطان را افزایش دهد.
کاهش خطر ابتلا به سرطان: خطر ابتلا به برخی سرطانها از جمله سرطانهای پستان، پروستات و روده بزرگ را کاهش میدهد. گردو سرشار از پلی فنل الاژیتانین است. برخی از میکروبهای روده میتوانند این ترکیبات را به ترکیباتی موسوم به یورولیتین تبدیل کنند که این ترکیب میتواند خواص ضد التهابی در روده داشته باشد.
کنترل وزن: گرچه کالری موجود در مغز گردو متراکم است اما به معنای جذب کل کالری توسط بدن نیست. این ماده مغذی در کنترل اشتها و کاهش حس گرسنگی بسیار کمک کننده است.
کنترل دیابت نوع ۲: خوردن مغز گردو به کنترل دیابت نوع ۲ کمک میکند و خطر ابتلا به این بیماری را کاهش میدهد، زیرا به کنترل وزن کمک میکند. کاهش فشار خون: براساس تحقیقات تنها خوردن روزانه ۲۸ گرم آجیل، از جمله گردو، در یک رژیم غذایی مناب و کامل، میتواند به بهبود عملکرد قلب و فشار خون منجر شود.
سلامتی با افزایش سن: افزایش تواناییهای جسمی با داشتن عادات غذایی سالم به دست میآید. این محصول از جمله مواد مغذی است که بیشترین سهم را در رژیم غذایی سالم به خود اختصاص میدهد.
افزایش عملکرد مغز: مواد مغذی موجود در این محصول، از جمله چربیهای اشباع نشده، پلی فنولها و ویتامین E، میتواند به کاهش التهاب در مغز کمک کند. خوردن مغز گردو به عملکرد بهتر مغز، از جمله افزایش سرعت پردازش، انعطاف پذیری بیشتر ذهنی و حافظه قویتر منجر شود.
جهت گرده افشانی باغات گردو خود از ماژول گرده افشان سیرنگ استفاده کنید و افزایش قابل توجه تولید را مشاهده کنید!
برای کسب اطلاعات بیشتر با شمار زیر تماس فرمایید:
09925482825
یونجه به چه کودهای نیاز دارد؟

یونجه به دلیل ارتباط همزیستی با باکتریهای ریزوبیوم نیتروژن مورد نیاز خود را تامین میکند.
میانگین تثبیت سالانه نیتروژن در هر هکتار یونجه حدود 500 کیلوگرم است . در نتیجه، در اکثر موارد کمبود نیترات وجود نخواهد داشت.
با این حال، گیاهان یونجه معمولا از کمبود فسفر رنج میبرند. شایعترین علامت کمبود فسفر، ریشههای کم توسعه یافته و برگهای سبز – آبی است.
بسیاری از کشاورزان در طول کاشت فسفر را به زمین اضافه میکنند، در حالی که دیگران ترجیح میدهند (160 کیلوگرم) P2O5 را در هر هکتار اضافه نمایند که اغلب در پایان زمستان (دی – بهمن) است. بسیاری از کشاورزان نیز قبل از کاشت و بعد از هر 3-2 برداشت در سالهای دو و سوم کود را به خاک اضافه میکنند.
استفاده از کودهای پتاس بالا وریزمغذی ها در افزایش تناژ و بهره وری بیشتر کنم شایانی مینماید
با این حال، این موارد تنها برخی از الگوهای رایج هستند که نباید بدون انجام تحقیق صورت گیرند. هر مزرعه متفاوت بوده و نیازهای مختلفی را دارد.
بهتر است که هر سال یکبار خاک آزمایش شود و پس از مشورت با متخصصان اقدامات لازم صورت گیرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به پهپادهای سیرنگ با شماره ۰۹۹۲۵۴۸۲۸۲۵ تماس حاصل فرمایید.
@bazarkeshavarzi
باغبانی

نکاتی که هر باغبانی باید بداند.
. از کاشت عمیق یا زیر کشت که می تواند بذر علفهای هرز را به سطح خاک بیاورد تا جوانه بزند، خودداری کنید .برای آزار دادن و جلوگیری از علف های هرز سالانه از مالچ استفاده کنید.
. در باغ پاییز همه چیز را در باغ خود تمیز نکنید. علف های زینتی را برای زیبایی و سر بذر گیاهان چند ساله مانند گل ریزان برای تغذیه پرندگان بگذارید. برای کاهش احتمال زنده ماندن در زمستان سخت، از بریدن گیاهان چند ساله مقاوم در برابر حاشیه مانند مادران باغی خودداری کنید.
. پیازهای گل شکوفه مانند گل لاله، فریتیلیا، آلیوم های زینتی و کروکوس را در پاییز قبل از یخ زدن زمین بکارید. در حالی که بیشتر پیازهای مقاوم فقط یک بار باید بکارید و سال به سال ادامه خواهد یافت، توجه داشته باشید که لاله های ترکیبی از این قاعده مستثنی هستند. بهتر است وقتی شکوفه آنها تمام شد و پیازهای جدید لاله را هر سال پاییز دوباره کاشت، آنها را بالا بکشید یا لاله های گونه ای را انتخاب کنید که چند ساله شوند.
@bazarkeshavarzi
خسارت آفت سن گندم

سن گندم از تمام گیاهان یک ساله هم خانواده گندم تغذیه می کند، ولی گندم و جو را به سایرین ترجیح می دهد. خسارت این آفت به گندم به صورت کمی و کیفی است. سن مادر خسارت خود را فقط به صورت کمی وارد می کند، ولی پوره ها و حشرات کامل نسل جدید به هر دو شکل کمی و کیفی ایجاد خسارت می کنند. به این ترتیب که سن مادر با خرطوم خود هر نقطه ای از قسمت های گیاه که خارج از خاک قرار دارد را می تواند مورد حمله قرار دهد. اگر از پهنک برگ تغذیه کند، از محل نیش به بالا برگ باریک، زرد و خشک می شود در صورتی که در زیر خوشه و در طول ساقه را نیش بزند، کل خوشه سفید می شود و اگر روی خوشه تغذیه کند، از محل نیش به سمت بالا خوشه سفید می شود.
کینوا

با اینکه کینوا یا خاویار گیاهی را به عنوان غله در تمام نقاط جهان کشت میکنند این گیاه از خانواده گرامینه نمی باشد بلکه از خانواده تاج خروسیان است این موضوع کاملا از حالت گل آذین و چینش بذور روی بوته مشخص است.
کینوا به بی آبی و شوری زمین و اسیدی یا قلیایی بودن خاک و تنش های دمایی بسیار مقاوم است و از لحاظ تغذیه بسیارقانع می باشد پس در نتیجه در بسیاری از نقاط ایران و کشورهای دیگرقابل کشت است از طرفی به دلیل اینکه این گیاه کشت و تکثیر بسیار راحتی دارد دانشمندان ناسا در نظر دارند این محصول را در خاکی به غیر از زمین کشت کنند.
این محصول نیاز آبی بسیار کمی دارد اما اگر بخواهیم تنش بی آبی روی باردهی این گیاه تاثیری نداشته باشد 5 الی 7 مرتبه آبیاری انجام داده که مرحله اول بعد از کاشت، مرحله دوم بعد از 4 برگی که در این مرحله بعد ار آبیاری باید کوددهی شروع شود و مرحله سوم اوایل خرداد، مرحله چهارم و پنجم در تیر ماه و مرحله ششم و هفتم در مرداد انجام می شود.
خواص دارویی و فواید گیاه دارویی کینوا
-این گیاه با توجه به پروتیین زیادی که دارد اصلا پروتیین گلوتن ندارد و برای افرادی که نباید گلوتن مصرف کنند توصیه می شود.
-کینوا سرشار از آنتی اکسیدان ها است و بدن را در مقابل سرطان مقاوم می کند.
-کینوا بر خلاف باقی غلات شاخص قند خون پایینی دارد و افراد دیابتی میتوانند با خیال راحت از این محصول استفاده کنند.
-این گیاه فیبر بسیار فراوانی دارد.
-این گیاه منبع مواد معدنی از جمله منیزیم می باشد.
-به کنترل وزن کمک کرده در نتیجه جزو خوراکی های رژیمی میباشد و بسیاری از ورزشکاران امروزه از آن استفاده می کنند.
گیاهان دارویی

گیاهان دارویی ( Medicinal plants) گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندامهای آنها حاوی مادهٔ مؤثره است. این ماده که کمتر از ۱٪ وزن خشک گیاه را تشکیل میدهد، دارای خواص دارویی مؤثر بر موجودات زنده است.
گیاهان دارویی و معطر عمدتاً به فرمهای زیر مصرف میشوند:
- گیاه تازه
- گیاه خشک شده یا کنسرو شده
- به صورت فرآوری شده توسط حرارت
- استحصال مواد مؤثر در صنعت
تفاوت بین گیاهان دارویی و داروی گیاهی
گیاهان دارویی شامل بخشهایی از گیاه است که پس از خشکاندن، بدون ایجاد هرگونه تغییری در مغازهها و عطاریها به فروش میرسد. گیاهان دارویی مثل زیره، رازیانه، هل یا دارچین گیاهانی هستند که برخی خواص درمانی آنها که عمدتاً بیضرر یا کم ضرر هستند، به اثبات رسیدهاست اما داروهای گیاهی حاصل تبدیل برخی گیاهان به دارو در کارخانههای داروسازی و طی فرایندی خاص و استریل هستند. با این توضیحات و ذکر تفاوت گیاهان دارویی و داروهای گیاهی باید گفت که عطاریها تنها حق فروش گیاهان دارویی را دارند، گیاهانی که تعداد شان مشخص است و طی سالیان دراز فواید و بی عارضه یا کم عارضه بودن شان به اثبات رسیدهاست. مسلم است که مصرف بیرویه و بیش از حد نیاز هر نوع خوراکی اعم از گیاهی یا شیمیایی میتواند برای بدن ضرر داشته باشد.
منبع:ویکیپدیا
زنبور مغزخوار بادام

میزبان این افت درختان بادام ،آلو ،هلو و زردآلو هستند
و خسارت این افت بر روی بادام بسیار بیشتر است بویژه بر روی ارقام شیرینتر و خوش خوراک.
بهترین راه مبارزه با این آفت ویرانگر؟
مبارزه فیزیکی، و سوزاندن میوه های آلوده گزینه اول است.
برای اقدام به این عمل، می بایست باغداران یک منطقه تماما و همگام مبارزه را پیگیری کنند تا بهترین نتیجه حاصل شود.
و نیز میتوان حداقل در دو مرحله اقدام به مبارزه شیمیایی به جهت تکمیل مبارزه فیزیکی انجام داد. مرحله اول پس از تشکیل میوه، و مرحله بعدی پس از گذشت تقریبا 20 روز دیگر.
منبع
مصرف کمتر آب در کشاورزی

محدودیت منابع آبی کشور باعث گردیده تا بخش کشاورزی به عنوان عمده مصرف کننده منابع آبی کشور با کمبود آب برای تولید مواد غذایی روبرو باشد. در این شرایط مهمترین چالش بخش کشاورزی افزایش بهره وری آب و تولید بیشتر غذا از آب کمتر است. منبع
حال با وضعیت موجود و میزان بارندگی های موجود و ذخایر آبی کشور، بهترین کار استفاده از روش هایی برای کاهش مصرف آب در کشاورزی می باشد.
استفاده از پهپادهای کشاورزی باعث کاهش 97 درصدی در مصرف آب می شود.
حال به هزینه های گزاف سموم کشاورزی و خساراتی که به محیط زیست میزند فکر کنید!
استفاده از پهپاد مصرف سموم کشاورزی رو به اندازه 30 تا 50 درصد کاهش میدهد.
قطعا امروزه رفتن به سمت کشاورزی هوشمند بهترین گزینه است! هم برای کشاورز هم برای کسی که دنبال شغل دلخواه خود است!
برای کسب اطلاعات کامل پهپادی با شماره 09925482825 تماس بگیرید.
ماژول گرده افشان سیرنگ

در درختانی که گل نر و ماده روی دو پایه جدا قرار دارند اوضاع کمی فرق می کند. طور طبیعی این عمل توسط باد و حشرات گرده افشان مثل زنبود عسل انجام می شود.
اگر شرایط آب و هوایی به گونه ای باشد که حشرات گرده افشان پرواز نکنند یا به هر دلیل دیگری (وزش باد شدید یا بارندگی شدید و…) گرده افشانی به خوبی انجام نشود مجبوریم از گرده افشانی مصنوعی استفاده کنیم.
از جمله درختانی که گرده افشانی مصنوعی برای آن ها صورت می گیرد می توان به خرما و پسته اشاره کرد.
ماژول گرده افشان سیرنگ، بهترین روش برای گرده افشانی با افزایش میانگین سه درصدی تولید محصول
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
موارد پر اهمیت در توصیه کودی برای تولید محصول بیشتر

در توصیه متعادل کودی برای تولید محصول، لازم است موارد ذیل در نظر گرفته شود:
* تشخیص کمبود عناصر غذایی در خاک
* شناخت مراحلی از رشد گیاه که حساس به کمبود عناصر غذایی هستند.
* وضعیت منابع آب قابل دسترس در کشت های آبی
* سابقه شرایط آب و هوایی مانند دما و بارش در کشت های دیم
* شناخت انواع کودها و روش های مصرف آن ها
روش های تشخیص کمبود عناصر غذایی:
* روش های آزمایشگاهی شامل تجزیه خاک (آزمون خاک) و تجزیه گیاه
* بررسی علائم ظاهری کمبود عناصر غذایی در گیاه
منبع: مدیریت تغذیه گیاهی در مزارع گندم- سازمان جهاد کشاورزی استان همدان
پهپاد و اشتغال زایی

استفاده از پهپادها برای تصویربرداری از مزارع و نواحی کوچک تا متوسط بسیار مناسب بوده و به طور کلی می تواند در موارد زیر مورد استفاده قرار گیرد:
1- برای تشخیص تنش و بیماری در گیاهان و نمایی از خسارت ناشی از آفات گیاهی
2- تصاویر خاک های بدن پوشش اگر در زمان مناسب برداشت شود، برای تشخیص نوع خاک کارساز می باشد.
3- عکس های هوایی پیوسته و چند لایه میتواند برای تشخیص مسائل و مشکلات آبیاری و زهکشی مورد استفاده قرار گیرد.
4- برای بعضی از محصولات، این امکان وجود دارد تا با تهیه عکس هایی با وضوح بالا و پردازش آن ها، تخمین خوبی از میزان تولید و ارزیابی عملکرد داشته باشیم.
طی گزارشی که از سوی انجمن بین المللی وسایل نقلیه بدون سرنشین منتشر شده، پیش بینی می شود که قانونی شدن هواپیماهای بدون سرنشین تجاری در سال های 2015 تا 2025 بیش از 70 میلیاد یورو رشد اقتصادی (هم چون در آمد و ایجاد شغل) ایجاد خواهد کرد و کشاورزی دقیق سهم بالایی را در این رشد اقتصادی خواهد داشت.
جهت کسب اطلاعات پهپادی و همکاری با سیرنگ با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09925482825
منبع: بررسی نقش پهپاد در کشاورزی دقیق با رویکرد سنجش از دور- مهرداد بابایی
انتخاب ارقام مناسب و مقاوم در برابر سرمازدگی

گیاهان مقاوم، مکانیسم های مختلفی برای تحمل اثرات زیانبار انواع تنش های محیطی از جمله سرما دارند. در گیاهان حساس، سرما باعث آسیب های بسیار و در نهایت مرگ گیاه می شود. گیاهان حساس به سرما، مکانیسم تحمل سرما و یخبندان را ندارند. که برای این منظور محققین مهندسی ژنتیک با تحقق و آزمایش های متعدد برای مقاوم سازی گیاهان تلاش می کنند.
بنابراین برای این منظور باید گیاهانی که نسبت به یخبندان مقاوم یا گیاهانی که در زمان غیر یخبندان (زمانی که خطر یخبندان پایین یا وجود ندارد) رشد خود را کامل می کنند انتخاب نمود.
پهپاد مه پاش سیرنگ، در کوتاه ترین زمان ممکن حجم و به راحتی، حجم وسیعی از مزرعه و باغ شما را از سرمازدگی نجات میدهد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره پهپادهای سیرنگ با شماره 09925482825 تماس حاص فرمایید.
منبع: سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل/ نشریه ترویجی 1389
روش های مقابله با یخبندان و سرمازدگی
یکی از مهمترین عوامل محدودکننده رشد گیاهان، دمای پایین می باشد اما با داشتن اطلاعات هواشناسی منطقه و بکارگیری شیوه های علمی، در صورتی که شرایط اقتصادی اجازه دهد، امکان حفاظت گیاهان در برابر سرما و یخ زدگی وجود دارد.
حفاظت گیاهان در برابر سرما به دو روش عمده صورت میگیرد.
الف: روشهای حفاظتی فعال (روش های کوتاه مدت مقابله با سرما)
ب: روشهای حفاظتی غیرفعال ( روش های بلند مدت مقابله با سرما)
الف- روش های حفاظتی کوتاه مدت مورد استفاده عبارتند از:
وسایل گرم کننده مانند بخاری، روش های آبیاری شامل آبیاری سطحی (غرقابی و شیاری)، آبیاری بارانی، ماشین های مولد باد، بالگرد، سیستم چاهک معکوس، دستگاه های مولد مه، پوشاندن گیاه با پوشش های مخصوص یا مالچ، سیستم های اطلاعاتی هوشمند، بادشکن ها یا موانع، کف های بادوام و ...
ب- روش های حفاظتی بلند مدت نیز عبارتند از:
انتخاب مکان مناسب کاشت، کاشت رقم مقاوم به سرما، عملیات مدیریت به زراعی(کوددهی، هرس، شخم، آبیاری، تاریخ کاشت، عمق کاشت، تغذیه و ...)
پهپاد مه پاش سیرنگ، در کوتاه ترین زمان ممکن حجم و به راحتی، حجم وسیعی از مزرعه و باغ شما را از سرمازدگی نجات میدهد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره پهپادهای سیرنگ با شماره 09925482825 تماس حاص فرمایید.
منبع: سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل/ نشریه ترویجی 1389
اصول مدیریت باغات - بخش دوم-

مبارزه با شته ها
شته خونی؛ در درخت سیب مبارزه با انواع شته ها بخصوص شته خونی به محض ظهور و طغیان آفت با سمپاشی یکی از سموم سیستمیک مربوطه، با تمرکز به محل اختفا و تجمع حشرات که عموما در میان شاخه ها و شکاف پوسته قرار دارد امکان پذیر است.
در زمستان به علت سرما عموما تجمع حشرات در پای درخت نزدیک طوقه، اطراف پاجوشها، شکاف پوسته های پایینی میباشد سمپاشی با غلظت بیشتر سم به همراه روغن ولک در کاهش آفت به تجربه رسیده است.
بیماری شانکر
برای کنترل بیماری شانکر، هرس شاخه های آلوده و حذف بافتهای شانکردار در پاییز و یا اوایل بهار و انهدام آن در بیرون از باغ انتشار بیماری را کاهش میدهد، اره و قیچی باغبانی را نیز باید بعد از هرس با محلول قارچ کش ترکیبات مس یا الکل ضدعفونی کنیم. برای کاهش بیماری بافتهای آلوده و شانکرهای موجود روی شاخه های اصلی را با دقت می تراشند و محل های تراشیده شده را با خمیر محتوی قارچ کش (ترکیبات مس) پانسمان میکنند. عموما سمپاشی کل درختان به نسبت 3-5 در هزار با قارچ کش ترکیبات مس میتواند در کاهش بیماری موثر باشد. قارچ کش توپسین ام و حتی بنومیل نیز برای کنترل شانکر سیتوسپورایی درختان میوه توصیه شده است.
پوسیدگی ریشه
پوسیدگی فیتوفتورایی طوقه و ریشه در بیشتر کشورهای میوه خیز جهان در باغ های میوه های دانه دار، هسته دار و خشکباری مخصوصا پسته، گردو و بادام شیوع دارد و خسارت هنگفتی به آنها وارد میسازد. نشانه ها روی اندام های هوایی، ضعف عمومی و کم برگ شدن درختان و پدیدار شدن زردی خفیف در برگها هستند. پوست طوقه و گاهی بخشی از بن تنه ترک میخورد بافت زیر پوست بن تنه در محل شانکر به رنگ قهوه ای مایل به سیاه در می آید. ریشه های اصلی و فرعی تیره رنگ شده بعدا بر اثر فعالیت دیگر میکروارگانیزم ها به رنگ سیاه در می آیند درختهای بیمار ممکن است خشک شوند.
مبارزه:
اقداماتی را که در کنترل بیماری موثرند می توان به شرح زیر خلاصه کرد:
1- به حداقل رساندن مدت اشباع خاک، باغ، به ویژه در قسمت نزدیک به سیستم ریشه.
2- احداث باغ در زمین هایی بدون زه آب و نیز زهکشی و تهویه ی خاک های زه آب دار و مرطوب باغ های احداث شده.
3- کاشت درختان روی خاک پشته های کم ارتفاع به گونه ای که هنگام آبیاری، آب اطراف تنه و طوقه ی درختان را فرانگیرد.
4- استفاده از پایه های محتمل در درختهای پیوندی.
5- استفاده از قارچکش های سیستمیک مانند فوزتیل آلومینیوم تا اندازه ای در جلوگیری از پیدایش بیماری و کنترل آن در درختان بیمار موثر است. توضیح اینکه این قارچکش خاصیت پیشگیری ندراد یعنی در زمان حضور عامل بیماری بر آن اثر کرده، آن را از بین می برد. برای این منظور می توان حدود 120 گرم گرانول 15 درصد فوزتیل آلومینیوم را به شعاع 1.5 متر پیرامون تنه ی هر درخت پاشید و با بیل خاک را شخم زد تا گرانول سم به زیر خاک منتقل شود و سپس درختان تیمار شده را آبیاری کرد. تیمار درختان با آلیت باید 4 دفعه در سال، 3 در دفعه در بهار به فاصله یک ماه و دفعه ی چهارم در پاییز تکرار شود.
6- تراشیدن قسمت های پوسیده وعفونی تنه، طوقه و ریشه ها و انهدام بقایای تراشیده شده و اندودن محل های تراشیده شده با مایعی غلیظ محتوی پودر وتابل 80% آلیت، پودر تالک و آب، جلوگیری از آب گرفتگی و خیس شدن قسمت های عفونی شده، توسعه ی بیماری را در درختان بیمار کاهش داده، مرگ آنها را به تاخیر می اندازد.
افزایش انبار داری
محلول پاشی کلرور کلسیم در تیماه به نسبت 5 در هزار حداقل دو نوبت روی درختان سیب در افزایش انبارداری و جلوگیری از لکه تلخی و پوسیدگی مغز میوه نقش اساسی دارد.
بیمایر لکه سیاه سیب
قارچ عامل برخی بیماری ها مثل لکه سیاه سیب در روی برگهای ریزش شده در پاییز زمستانگذرانی میکنند.
چراندن برگها توسط دام و یا جمع کردن برگها و یا پخش کود ازته در پاییز روی برگها ریزش شده جهت پوسیدگی سریع تر، میتواند در کاهش بیماری در سال بعد موثر باشد. هرچند زمان مناسب سمپاشی علیه این بیمایر توسط پیش آگاهی انجام میشود لیکن سمپاشی در فصول مرطوب بیش از سه مرتبه با سموم قارچ کش موثر توصیه میگردد.
مبارزه با جوندگان تنه درختان
برای مبارزه با آفات جونده مثل خرگوش در پاییز قبل از ریزش برف تنه نهال را با سمی با ماده موثره کربوکسین تیرام که به عنوان دور کننده عمل میکند آغشته نماییداین عمل تقریبا دو ماه تاثیرگذاری مطلوب دارد.
شکستن مقاومت آفات و بیماری ها
مصرف بی رویه سموم موجب مقاومت حشرات و بیماری ها به سم میشود. استفاده از سموم بصورت تناوبی و همچنین بالا بردن تدریجی دوز مصرفی با نظر گیاهپزشک و همچنین ایجاد پناهگاه به این طریق عمل میکنند که تعدادی از درختان کم بارده را در قسمت های مختلف باغ انتخاب و از سمپاشی محلول سم بر روی آن خودداری مینمایند این درختان محل پناهگاه برای آفات شده و آفات در این درختان بدون ایجاد نسل مقاوم به سموم زاد و ولد میکنند.
مبارزه با موش
خسارت عمده موش صحرایی در باغات باعث هرز آب شدن گشته و مقدار آب آبیاری را کاهش میدهند. از بین بردن بوته های حاشیه باغات نیز موجب فرار مارها که عمده دشمن موشها به حساب میآیند شده و تقریبا میدان عمل بدست موشها میافتد. تنها راه مبارزه با موشها ریختن طعمه مسموم مثل پودر دوزنگ یا پلیت وارفارین میباشد و چون موشها چندین سوراخ برای مقاصد مختلف می سازند و ریختن طعمه مسموم در سطح وسیع مقرون به صرفه نمیباشد بهتر است با بیل جلوی سوراخ ها را خراب کنید بعد از دو سه روز برخی سوراخ ها توسط موشها باز میشوند طعمه را فقط در جلوی اینس وراخ ها بریزید. از دست زدن روی طعمه خودداری نمایید چون موشها بوی دست انسان را بهتر درک میکنند و از طعمه استفاده نمی نمایند موشها در تابستان غذای آبدار و در زمستان غذای خشک را دوست دارند. بهتر است برای درست کردن طعمه مسموم از گندم به آن روغن مایع افزوده بعدا فسفر دوزنگ را به آن آغشته نمایید. مواظب باشید پودر فسفر دو زنگ برای انسان و دام فوق العاده خطرناک بوده و از نزدیک کردن آن به دهان و بینی خودداری کنید.
با ما همراه باشید --------->09925482825
اصول مدیریت باغات

افزایش گرده افشانی
چون درختان سیب رقم قرمز لبنانی در گرده افشانی صد در صد خود ناسازگار هستند ( یعنی گرده همان جنس از درخت نمیتواند مادگی همان جنس درخت را تلقیح نماید) لازم است از گلهای سیب زرد لبنان یا از ارقام مختلف در هنگام گرده افشانی استفاده کنید.
وجود زنبور عسل در صورت بودن گلهای سایر ارقام در زمان گرده افشانی صد در صد مفید خواهد بود.
در صورت نبودن درخت سیب زرد، ته شاخه گلدار رقم سیب زرد را در یک سطل کوچک یا پلاستیک محتوی آب قرار داده و در نزدیک گلهای درخت قرمز لبنانی ببندید.
پیشگیری از بیماریهای درختان هسته دار
برای مبارزه و کنترل بیماری لب شتری در هلو و غربالی در هسته دارها سمپاشی در پاییز هنگام خزان برگ و در بهار هنگام تورم جوانه ها با ترکیبات مس به نسبت سه در هزار توصیه میگردد. هنگام حمله قارچ ها به شاخه ها و تنه درختان شیرابه ای بیرون می زند این عمل در بیشتر مواقع وسیله دفاعی گیاه در مقابل بیماری محسوب میشود تمیز کردن موضع سمپاشی با قارچ کش ترکیبات مسی در کاهش نفوذ و حمله قارچ موثر میباشد.
زمان و چگونگی هرس
زمان هرس و یا جابجایی درخت در هنگام خواب (اواخر پاییز و زمستان) میباشد بهترین زمان در مناطق سردسیر ماه اسفند توصیه میشود.
درختان میوه از نظر هرس تفاوت های اساسی با هم دارند تسکیل میوه در درخت هلو اکثرا در شاخه های سال دوم انجام میگیرد ولی در درخت سیب روی میخچه و در نقاط مختلف صورت میپذیرد. و به طور حتم نتیجه یک هرس در سال بعد بروز میکند هرس فرم دهی و باردهی علاوه بر علم تئوری نیاز به تجربه کافی دارد و در کل هرس یک درخت بستگی فراوان به نوع رقم و جنس آن دارد.
استفاده از چسب باغبانی
محل شاخه های هرس شده را با چسب باغبانی ( نه چسب چوب نجاری) که برنگ قرمز بوده با برس نقاشی یا ابر و یا چوبی که با پارچه ای به یک سر آن بسته شده کاملا میپوشانیم تا از نفوذ قارچ ها در محل زخم جلوگیری کنید. اضافه کردن ترکیبات مس به چسب در درختان مبتلا به شانکر تاثیر مطلوبی دارد. توضیح : برای رقیق کردم چسب باغبانی طبق نظر کارخانه سازنده عموما از الکل صنعتی استفاده میکنیم.
پیشگیری و مبارزه
بیماره لکه سیاه سیب و غربالی، لب شتری و سفیدک هلو و نیز کرم سیب و مینوز برگ درای مراحل مبارزه پیشگیری میباشند.
برخی آفات از جمله شته ها و کنه ها به محض مشاهده آفت اقدام به مبارزه میشوند و بالعکس در صورت عدم بروز یا ظهور احتیاجی به سمپاشی نیست.
مصرف کودهای شیمیایی
دادن کودبه درختان باید در محل سایه انداز درخت و در عمق 20-30 متری خاک انجام گیرد برای حل بهتر کودها بهتر است در محل جویها که به علت جریان بیشتر آب رطوبت بالایی دارد صورت پذیرد.
مصرف کود مایع
محلول پاشی با کود مایع که از طریق برگ جذب میشوند میتواند در بهبود و کیفیت میوه نقش موثری ایفا کند کودهای مایعبا درصدهای مختلف بصورت کود کامل و یا کود اختصاصی همراه با سموم قابل اختلاط بوده و در طول دوره رشد به تعداد حداقل سه دفعه توصیه میشود.
با ما همراه باشید --------->09925482825
اصول سمپاشی - بخش دوم -

اختلاط سموم
سموم کشاورزی (قارچ کش ها و حشره کش ها و کنه کش ها) عموما در مبارزه تلفیقی قابلیت اختلاط با هم دارند و حتی ترکیب دو قارچکش یا دو حشره کش و دو کنه کش و حتی دو علفکش با همدیگر خاصیت سینرژیک (اثر مضاعف و موثر) دارند و در برخی موارد هم اثر آنتاگونیستی ( اثر ضد هم و زیان آور). بنابراین لازم است با نظر کارخانه سازنده و گیاهپزشک انجام گیرد.
طرز تهیه محلول سم
میزان توصیه شده از سم را در مقداری آب حل کرده و خوب بهم بزنید. این محلول را در مخزن سمپاش که تا نیمه در آن آب ریخته شده است بریزید و در حالی که محلول را بهم میزنید بقیه آب را به آن اضافه کنید. توصیه می شود از مصرف محلول سموم تهیه شده در روزهای قبل خودداری شود.
تعیین زمان سمپاشی
تعیین زمان سمپاشی یکی از مهمترین اصول مبارزه با آفات می باشد. با سرکشی مداوم و مرتب به باغات و مزارع، شدت و میزان آلودگی را تعیین نموده و متناسب با آن سمپاشی را انجام دهید. تاکید میگردد برای برخی آفات مثل شته ها و کنه ها خسارت آفات باید به آستانه اقتصادی رسیده باشد. در این مورد همواره با کارشناسان کشاورزی در تماس باشید.
محلول پاشی
مقدار کود سولفات روی 34 درصد و اوره و اسید بوریک هر کدام نیم کیلو در 100 لیتر آب (با استفاده از پهپاد 0.05 کیلو در 10 لیتر آب) در پاییز قبل از ریزش برگ ها تا قبل از جوانه زنی نتیجه رضایت بخشی در جلوگیری از ریزش گل و میوه دارند.
جهت انجام خدمات (سمپاشی و کودپاشی)
و یا کسب اطلاعات بیشتر راجع به پهپادهای سیرنگ با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09925482825
اصول سمپاشی - بخش اول -

در بحث مبارزه با آفات و بيمار ها اصول صحيح سمپاشي ميتواند در كاهش آفات و بيماریها نقش اساسي و مهم را ایفا كند. بنابراین لازم از سم پاش هایی که سموم را بصورت قطرات ریز روی درختان قرار میدهد استفاده کرد و از شست و شوی درختان علاوه بر تاثیر کم بر روی آفات و امراض موجب هدر رفتن محلول سم می شوند خودداری کرد.
بهداشت سمپاشی
با توجه به اینکه سموم کشاورزی از جمله موارد بسیار خطرناک برای جانداران بخصوص انسان به حساب می آیند رعایت نکات زیر در سمپاشی ضروری می نماید:
عملیات درست کردن محلول سم (مخلوط محلول غلیظ سمی با آب) خطرناک ترین لحظه برای سمپاش محسوب میشود چرا که دست ها، بدن و دهان و ریه ها مستقیما در معرض واکنش سموم خالص با آب قرار میگیرند. لذا از دستکش و عینک و ماسک های مخصوص سمپاشی استفاده نمایید. در هنگام سمپاشی از خوردن و آَامیدن و کشیدن سیگار اجتناب نمایید و پس از سمپاشی دست و صورت را با آب و صابون بشویید ظروف محتوی سم را دور از دسترس کودکان و حیوانات در انباری مناسب و قفسه یا صندوق قفل دار نگهداری نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سموم، بروشور روی ظرف سم را با دقت مطالعه کنید چرا که همه مطالب جهت استفاده شما نوشته شده است.
جهت انجام خدمات (سمپاشی و کودپاشی) و یا کسب اطلاعات بیشتر راجع به پهپادهای سیرنگ با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09925482825
اثر متقابل بین عناصر

مقدار زیاد یک عنصر غذایی در درخت ممکن است بر روي جذب دیگر عناصر غذایی اثر بگذارد. اگر عنصري باعث افزایش جذب عنصر دیگر توسط درختان شود این اثر را «سینرژیست» گویند و برعکس اگر غلظتی از عنصر باعث جلوگیري از جذب و یا کاهش جذب یک عنصر دیگر شود آن را اثر متقابل یا «آنتاگونیست» گویند. این اثرات در نسبت عناصر در درختان به وضوح نقش خود را بر روي رشد درختان و محصولات آنها نشان میدهد بطور مثال افزایش غلظت پتاسیم در درختان میوه باعث کاهش غلظت کلسیم در میوه میشود و بر روي کیفیت و عمر انباري میوه اثر منفی میگذارد. همچنین نسبت عناصر مانند نسبت ازت به کلسیم (Ca/N) و کلسیم به بـر (B/Ca ) و غیره اثر رقابت بین عناصر را بر روي محصولات باغی نشان میدهد. به همین دلیل کارشناسان تأکید فراوانی بر مصرف کودهاي شیمیایی بصورت متعادل دارند. امروزه با مصرف بهینۀ کود میتوان علاوه بر فراهم آوردن شرایط مطلوب تغذیه اي، باعث افزایش عملکرد محصولات به میزان چشمگیري شد. همچنین کیفیت و سلامت تولیدات باغی ارتباط تنگاتنگی با مصرف متعادل و بهینۀ کود در باغ ها دارد.
پهپاد سیرنگ، بهترین روش محلول پاشی مزارع و باغات شما
جهت ارتباط با کارشناس مربوطه و کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09925482825
ضرورت محلول پاشی در گیاهان

اسيديته (pH) خاك از عوامل محدود كننده جذب عناصر غذايي است چراكه عناصر تنها در دامنه pH معيني قابليت جذب توسط گياه را دارا مي باشند. از آنجاييكه بخش اعظم خاك هاي كشاورزي ايران قليايي مي باشند همواره در جذب و جابجايي عناصر در خاك مشكلات متعددي همچون تثبيت عناصر وجود دارد كه بكارگيري محلول پاشي به منظور جبران كمبود عناصر غذايي تنها روش موثر مي باشد.
در شرايط بروز تنش ها و استرس هاي محيطي (Biotic)و برون محيطي (Abiotic)همچون سرمازدگي، دماي بالا، شوري، خشكي، هرس ، مصرف آفتكش ها و غيره به دليل كاهش فعاليت ريشه، گياه قابليت جذب عناصر غذايي را از طريق ريشه از دست مي دهد و موثرترين شيوه تغذيه برگي مي باشد.
تغذيه گياهي از طريق ريشه يك مسير طولاني را در گياه طي مي كند تا به برگ ها و ميوه ها برسد در حاليكه در محلول پاشي عناصر غذايي مورد نياز گياه سريعا وارد آوند آبكش گياه شده و به نقاط هدف مي رسند. در حقيقت محلول پاشي يك راه ميان بر براي تغذيه گياهي مي باشد.
با پهپاد سیرنگ در 7 دقیقه یک هکتار را محلول پاشی کنید.
جهت ارتباط با کارشناس مربوطه با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09925482825
نازل های میکرونر

يكي از مزاياي سمپاش ميكرونر توليد ذره هاي سم يكنواخـت و تعداد ذره هاي زياد ميباشد به طوريكه اندازه ي آنهـا را بـه ميكـرون كاهش ميدهد. عدم وجود مشكل تهيـه ي آب و سـهولت اسـتفاده، از مزاياي مهم استفاده از اين نوع سمپاش ها است. با طراحـي و سـاخت سيستم هاي ميكرونر كه بر روي سمپاش پشـت تراكتـوري بـه جـاي نازل هاي هيدروليكي نصب ميشوند، نياز به نصـب پمـپ هـاي قـوي فعلي برطرف ميشود.
پهپادهای سیرنگ، با نازل نسل جدید میکرونر، قطر ذرات را از 50 تا 200 میکرون تقسیم میکند و در کاهش مصرف سم و آب تاثیر بسزایی میگذارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر از پهپادهای کشاورزی سیرنگ با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09925482825
انگور برمه

درختی همیشه سبز و با رشد کند است که در سرتاسر آسیا یافت می شود و بیشتر در هند و مالزی مورد پرورش قرار می گیرد. در جنگل های همیشه سبز و در گستره وسیعی از خاک ها رشد می کند. میوه های برداشت شده به صورت خام و یا در تهیه خورشت به کار می روند. پودر پوسته درخت و ریشه ها در طب سنتی برای درمان بیماری های پوستی مورد استفاده قرار می گیرند. میوه چهار تا پنج روز پس از برداشت تازه می ماند، همچنین می توان میوه را همراه با نمک جوشانده و در شیشه نگهداری کرد. این میوه بیشتر در بازارهای منطقه ای و محلی به فروش می رسد و بازار گسترده جهانی ندارد.
هوشمند سازی کشاورزی (پهپاد کشاورزی)

ماشــینی کردن، خودکارســازی و هوشمندســازی واژههایی اســت که اغلب در همــه حوزههای خدمــات و صنعت ازجمله کشاورزی اســتفاده میشود. پرســش مهم این است که بین این واژهها، و بالطبع کشــاورزی ماشــینی، خودکار و هوشــمند چه تفاوتهایی وجود دارد؟
ماشــین اغلب به ابزارهای مصنوع بشــر اطلاق میشــود که فعالیتهای او را تســهیل میکنند. شاید بیل سادهترین ماشین در کشــاورزی باشد. بذرپاشهای دســتی از انواع ابزارهای سادهای هســتند که اغلب خود انسان نیروی محرکه آن است. ماشینهای پیچیدهتری مثــل تراکتور نیز همین کار ســاده را انجام میدهند اما خود بخــش زیادی از نیروی محرکه را تامین میکنند. از این ابزارها برای انجام فعالیتهای سادهای مثل شخمزنی، بذرپاشی، تســطیح، آبپاشــی، برداشــت و غیره استفاده می شــود که قبلا بیشــتر به انســان و توان فیزیکی او متکی بود. درهرحال، به همه این ابزارها ماشین میگویند. به عبارت دیگر، ماشینهای خودکار نتیجه توســعه همان ماشــینهای ســاده و اغلــب ترکیبی از چند ماشین ساده با کارکردهای مختلف و خودکار است. ماشینهای هوشــمند را باید همان ماشینهای ســاده یا خودکاری تلقی کرد کــه برخی از تواناییهای مغز انســان را نیز شبیهســازی میکنند. مثال، همزمان با برداشــت میتوانند تعــداد، وزن، رنگ، اندازه و برخی دیگــر از ویژگیهای محصول را محاســبه و اعلام کنند.
ســادهترین ابزارهای هوشــمند کشاورزی، حســگرهای رطوبت و خاک هســتند. ماشینهای هوشمند پیشــرفتهتر میتوانند از راه دور سطح زیر کشــت، میزان برداشت و حتی آفات و بیماریها را شناســایی و اعلام کنند.
علاوه بر اقدامات اشاره شده، پهپادها میتوانند در سمپاشی، حمل ونقل و بسیاری از فعالیتهای دیگر کشــاورزی نیز به کشاورزان کمک کنند و نیز دادههای جزئی و کلی مرتبط بــا فعالیتها را ثبت و انتقــال داده، پردازش کنند و حتی تصمیم بگیرند.
این ویژگی، یعنی تولید و پردازش خودکار دادههاست که آنها را هوشمند میسازد. به عبارت دیگر، در همه این موارد، ســطوح خودکارسازی و یکپارچه ســازی یا ترکیب اقدامات و کارکردها در فرایندهای مختلف کشاورزی است که این ابزارها را از یکدیگر متمایز میکنند. ماشــین های هوشــمند درحال ارتقای خودکارســازی تا ســطوحی از هوش یا کارکرد مغز انســانها هســتند. به این ترتیب، میزان مداخله فیزیکی و حتی ذهنی انســان در کارکرد ماشــین ها و فرایندهای گوناگون تولید کشاورزی را کاهش میدهند.
استفاده از پهپاد روشی برای حرکت به سوی کشاورزی هوشمند
جهت ارتباط با سیرنگ با شماره زیر تماس بگیرید:
09925482825
تعریف کشاورزی هوشمند، کشاورزی دقیق و کشاورزی دیجیتال

کشاورزی هوشمند: کاربرد اطلاعات و فناوری ارتباطات به منظور بهینه سازی سیستم پیچیده کشاورزی را کشاورزی هوشمند مینامند. برخلاف کشاورزی دقیق، در کشاورزی هوشمند هدف اندازه گیری و انجام محاسبات دقیق برای افزایش عملکرد محصول یا تعیین تفاوت در ویژگیهای منحصر به فرد حیوانات نیست؛ بلکه هدف دستیابی به اطلاعات مورد نیاز و نحوه به کار بردن این اطلاعات است. به صورتی که برای جمعآوری دادهها و اطلاعات از روشهای هوشمند استفاده گردد تا کشاورز بتواند با استفاده از دادههای مشخص (دادههای بدست آمده) بهترین تصمیم را اتخاذ کند. همچنین لازم به ذکر است که کشاورزی هوشمند شامل کلیات مزرعه میشود و تنها به یک ماشین خاص محدود نمیشود.
کشاورزی دقیق یا زراعت دقیق: کشاورزی دقیق یک روش مدرن مدیریتی است که با استفاده از روشها و فناوریهای مختلف به دنبال افزایش عملکرد محصول بوده و با یک رویکرد فناورانه در مدیریت کشاورزی، نیازهای مزرعه را تحلیل و بررسی میکند.
کشاورزی دیجیتال: کشاورزی دیجیتال به ماهیت ارزش دادههای بهدستآمده توجه دارد. هدف کشاورزی دیجیتال ادغام دو روش کشاورزی هوشمند و کشاورزی دقیق است. به عبارت دیگر کشاورزی دیجیتال شامل به کار بردن روشهای کشاورزی هوشمند و کشاورزی دقیق بر مبنای سامانههای مبتنی بر وببه همراه تجزیه و تحلیل دادههای بزرگ در شبکه داخلی و خارجی مزرعه میشود.
استفاده از پهپاد کشاورزی، راهی به سوی کشاورزی هوشمند.
جهت دریافت اطلاعات پهپادی با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09925482825
شیر سوسک، رژیم غذایی ورزشکاران آینده!

کنترل خسارت آفت در مراحل ابتدایی

تغییر اقلیم و میزان مصرف آب در کشاورزی

تغییر اقلیم و افزایش دما یکی از مسایل مهم زیست محیطی به حساب می آید که می تواند بر کشاورزی یک منطقه اثر بگذارد. تبخیر و تعرق پتانسیل و نیاز آبی محصولات کشاورزی هر منطقه متاثر از تغییرات اقلیمی است. با شرایط گرم شدن هوا و تغییر اقلیم ناشی از صنعتی شدن و گازهای گلخانه ای با فرض خوش بینانه ثابت بودن منابع آب, مصارف آب کشاورزی که عمده مصرف نیزهست به شدت افزایش خواهد یافت و برای مقابه با آن بایستی راهکارهای مدیریتی اتخاذ گردد.
یکی از این راهکارها استفاده از پهپادهای کشاورزی میباشد چرا که مصرف آب را تا 97 درصد کاهش میدهد. با استفاده از پهپاد کشاورزی هر هکتار با 10 لیتر محلول پوشش داده خواهد شد.
کشاورزی هوشمند، یا پهپاد کشاورزی سیرنگ
جهت ارتباط با کارشناس مربوطه، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09925482825
چگونه مورچه ها را از گلدان دور کنیم؟

مقایسه سمپاش لانس دار و پهپاد کشاورزی

به دلیل استفاده از روش اجاره ای توسط کشاورزان منطقه، این دو روش سمپاشی به صورت اجاره ای باهم مقایسه شدند. اجرت یک هکتار عملیات سمپاشی در سال 1397 ،توسط پهپاد سمپاش در منطقه فارس، 60 هزار تومان بوده است. با استفاده از سمپاش لانس دار، این رقم، هکتاری 40 هزار تومان است. این در حالی است که در مواقعی که آفات به طور وسیعی منطقه را در معرض آلودگی قرار داده است یکی از عوامل مهم، ظرفیت مزرعه ای عملیات است که پهپاد سمپاش با ظرفیت 2.7 هکتار بر ساعت، به خوبی عملیات مبارزه با آفات را انجام میدهد. ظرفیت سمپاش لانس دار با سرعت پیشروی 2.5 کیلومتر بر ساعت و عرض کار 3 متر، 0.8 هکتار بر ساعت است. در سمپاش لانس دار، هزینه هکتاری، پایین تر است ولی میبایست ظرفیت مزرعه ای، کیفیت سمپاشی، مصرف و اتلاف حشرهکش را نیز مدنظر قرارداد با این شرایط، بخصوص زمانی که سطح آلودگی آفت، گسترده است اگر این هزینه ها در نظر گرفته شود، هزینه عملیاتی سمپاش لانس دار به مراتب بالاتر خواهد بود. مشکلات زیست محیطی استفاده از روش رایج مزید بر علت است. در سال 1397 ،قیمت یک لیتر حشره کش سیوانتو،200 هزار تومان و یک مترمکعب آب کشاورزی 100 تومان در نظر گرفته شده است با در نظر گرفتن میزان حشره کش و آب مصرفی و میزان اتلاف حشره کش در تیمارها قطعا استفاده از پهپاد کشاورزی علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست در حفظ انرژی و سرمایه هم تاثیر به سزایی خواهد داشت.
جهت کسب اطلاعات کامل پهپادی با شماره زیر تماس حاصل نمایید:
09925482825
آشنایی با کفشدوزک و دفع آفات

مقایسه پهپاد و سمپاش لانس دار بر نخل های خرما

زنجرک خرما با تغذیه از شیرۀ برگ و ترشح عسلک، موجب ضعف نخلهای خرما و کاهش شدید کیفیت میوه و بازارپسندی آن میشود. برای کنترل شیمیایی این آفت در نخلستانهای کشور، غالباً از سمپاشهای لانس دار پشت تراکتوری استفاده میشود. این روش، به دلیل فشار بالای پاشش، موجب اتلاف محلول حشره کش و افزایش میزان مصرف آن در هکتار و آلودگی محیط زیست میشود. استفاده از پهپاد سمپاش، میتواند راهکاری برای کاهش معایب اشاره شده باشد.
در تحقیقی، مقایسه ای بین استفاده از پهپاد کشاورزی و سمپاش لانس دار صورت گرفت و نتایح به این صورت است؛ ضریب کیفیت پاشش در پهپاد سمپاش 1.35 و انرژی مصرفی سمپاش لانس دار 44.4 برابر پهپاد سمپاش و هزینه سمپاشی در هکتار با استفاده از سمپاش لانس دار 1.26 برابر پهپاد سمپاش بود. درنهایت ازنظر فنی و اقتصادی، استفاده از پهپاد سمپاش به منظور مبارزه با آفت زنجرک خرما میتواند مناسب باشد.
محلول پاشی نخلستان ها، با پهپاد کشاورزی سیرنگ
جهت ارتباط با کارشناسان، با شماره زیر تماس حاصل نمایید:
09925482825
روش کاشت زعفران در منزل

استفاده از پهپاد جهت کشت گیاهان دارویی

استفاده از فناوری های پیشرفته و سازگار با محیط زیست نظیر کشاورزی دقیق یکی از راهکارهای مهم توسعه سطح زیر کشت گیاهان دارویی به ویژه مناطق خشک و نیمه خشک می باشد. کشاورزی دقیق یا کشاورزی خاص مکانی شامل مدیریت سطوح کوچک در مزرعه بوده که سطح را با تاکید بر نیازهای کشاورزان افزایش می دهد. در این نوع مدیریت، میزان صحیح نهاده ها در مقیاس مناسب مکانی و زمانی مورد استفاده قرار می گیرد. پهپاد (پرنده هدایت پذیر از دور) نوعی از مدیریت کشاورزی دقیق بوده که اطلاعات محصولات را جمع آوری یا در سمپاشی، کوددهی و کاشت مورد استفاده قرار می دهد. مزایای استفاده از پهپادها شامل تجزیه و تحلیل توپوگرافی و خصوصیات خاک، کاشت، سمپاشی، نظارت بر محصول، آبیاری و ارزیابی سلامت می باشد. بنابراین، با توجه به روند افزایشی گیاهان دارویی چون زعفران در الگوهای مختلف کاشت به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک، پیشنهاد می شود جهت افزایش عملکرد کمی و کیفی این گونه ها از کشاورزی دقیق و پهپادها استفاده شود.
پهپاد کشاورزی سیرنگ، وسیله ای هوشمند حهت کاشت گیاهان دارویی.
جهت ارتباط با کارشناس با شماره زیر تماس حاصل نمایید:
09925482825
دلایل کمبود عناصر غذایی در گیاهان

خصوصیات نهال خوب

کاهش بیماری های ناشی از سموم در انسان با استفاده از پهپاد کشاورزی

در عصر حاضر، پیشرفت های زیادی در کشاورزی دقیق برای افزایش بهره وری محصول وجود دارد. به ویژه، در کشورهای در حال توسعه مانند هند، بیش از 70 درصد از مردم روستایی به زمینه های کشاورزی وابسته هستند. مزارع کشاورزی به دلیل بیماری ها با زیان های چشمگیری مواجه است. این بیماری ها از آفات و حشرات ناشی می شود که باعث کاهش بهره وری محصولات می شود. از سموم دفع آفات و کودها برای از بین بردن حشرات و آفات به منظور افزایش کیفیت محصول استفاده می شود. WHO (سازمان بهداشت جهانی) هنگام سمپاشی دستی آفتکشها در محصول ثبت شده، یک میلیون مورد بیماری را تخمین زده است. وسیله نقلیه هوایی بدون سرنشین (UAV) - هواپیماها برای سمپاشی آفتکشها استفاده میشوند تا هنگام سمپاشی دستی از مشکلات سلامتی انسان جلوگیری کنند. پهپادها را می توان به راحتی استفاده کرد، جایی که تجهیزات و کار دشوار است.
استفاده از پهپادهای کشاورزی سیرنگ جهت محلول پاشی (سم پاشی و کودپاشی) محصولات کشاورزی
برای ارتباط با کارشناس مربوطه با شماره زیر تماس بگیرید:
09039574929
نکات مهم در کود آبیاری

کوددهی

از مصرف بی رویه انواع کودها بدون مطالعه وبررسی خاک باغ و مزرعه مورد نظر, خودداری نماییم.
در این خصوص قبل از صرف هر گونه هزینه , نسبت به آزمایش خاک وآب اقدام کرده وعمل کود دهی را طبق اعلام و نیاز آزمایش انجام دهیم.
به عنوان مثال مشاهده میشود کشاورز انواع کودها را بدون آزمایش به مزرعه داده و هیچ نتیجه ای نگرفته است (شاید خاک ما اکثر مواد غذیی را دارد.) گاهی اوقات مصرف بی رویه کود موجب مسمومیت زمین میشود.
ضمنا باید متوجه بشویم که آیا ریشه های گیاه یا درخت ما قابلیت جذب مواد غذایی در خاک را دارا میباشند؟
یا از pH بالا وپایین با خبر هستیم که قلیایی است یا اسیدی ؟
جهت کودپاشی اصولی محصولات خود، از پهپادهای کشاورزی سیرنگ استفاده نمایید.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
تشخیص بیش از حد آب به گیاه

رشد گیاه وریشهها متوقف شده یا فرسوده میشوند. با خیس ماندن خاک، ریشهها به اندازه کافی اکسیژن دریافت نکرده و کم کم از بین میروند.
برگهاي گیاه در حال پژمرده شدن است.
گیاه در حال خشک شدن است زیرا ریشههای در حال مرگ آن نمیتواند رطوبت را جذب کند. با دیدن این نشانه رطوبت خاک را بررسی کنید تا ببینید که آیا آب آن بیش از حد کم یا زیاد نباشد.
پیدایش برگهای زرد،این فرآیند از ته گیاه شروع میشود.
پیدایش کپک خاکستری روی گیاه،قارچ عاشق رطوبت است و از این فرصت برای حمله به گیاه استفاده میکند.
رنگ خاک سبز به نظر میرسد،این نشان دهنده رشد خزه روی سطح خاک است. خزهها بیخطر هستند اما وجود خزه همیشه نشان دهنده آبدهی بیش از حد میباشد.
ساقه نرم و خمیری شده است که نشانه شروع پوسیدگی گیاه میباشد.
جهت ارتباط با کارشناسان سیرنگ با شماره زیر تماس حاصل نمایید:
۰۹۰۳۹۵۷۴۹۲۹
گل جالیز

گل جالیز چیست؟
گُل جالیز یا گلک (Orobanche) سردهای از گیاهان گلدار است که در حدود ۱۵۰ گونه دارد.
این جنس در ایران ۳۶ گونه دارد که همگی انگل دیگر گیاهانند.
گل جالیز انگل مطلق ریشه گیاهان دولپه بوده و به دلیل فقدان برگ و سبزینه با جذب آب و مواد غذایی از گیاه میزبان سبب کاهش رشد و عملکرد، ایجاد پژمردگی و در نهایت مرگ آن میشود.
برای مقابله و کنترل علف هرز از پهپادهای سیرنگ استفاده کنید.
جهت ارتباط با کارشناسان سیرنگ با شماره زیر تماس حاصل نمایید:
۰۹۰۳۹۵۷۴۹۲۹
آموزش و ترویج کشاورزی
@tarvijee
سرمازدگی محصولات باغی

باغدارانی که قصد دارند آتش روشن کنند: به این نکته توجه گردد که روشن کردن تعداد ی کم از توده های عظیم آتش با شعله های پر حرارت و زیاد، کاملا بی تاثیر است و از لایه وارونگی خارج می گردد و حتی اطراف خودش را نجات نمی دهد،
بلکه تعداد توده های آتش باید زیاد با حرارت کم و ماندگاری بالا باشد بهتر است در فواصل معین در باغ چاله هایی ایجاد گردد یا ظروفی مشابه استانبولی گذاشته شود و با هیزم و چوب های هرس و کود دامی تازه یا نیم پوسیده و علف پر گردد و آرام آرام بسوزد.
فاگر محصولی کاربردی از سیرنگ برای جلوگیری از سرمازدگی
جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به فاگر و سایر محصولات سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل نمایید:
۰۹۰۳۹۵۷۴۹۲۹
گل های مناسب اتاق خواب

پیش آگاهی سرمازدگی مرکبات

کاکتوس

آبیاری درختان پسته در پاییز

انواع کودها و موارد مصرف

آبیاری گیاهان آپارتمانی

گیاهان برای آبیاری به چند دسته تقسیم میشن:
گروه اول: به خاک مرطوب احتیاج دارن وزمانی که خاک تاحدودی رطوبتش روازدست دادبایدآبیاری بشن:مثل گیاهان علفی، سرخس،نخل مرداب وقهروآشتی
گروه دوم:
تعدادزیادی ازگیاهان آپارتمانی وفضای بازدراین دسته قرار میگیرن که بعداز خشک شدن سطح خاک به آبیاری نیاز دارن
مثل: کروتون،بنجامین،پوتوس، اگلونما، فیتونیا،شمعدانی،رز
گروه سوم:گیاهانیکه برگ یاساقه گوشتی دارن توانایی ذخیره آب رودارن درنتیجه زمانیکه چندسانتیمتر ازعمق خاک خشک شدنیازبه آبیاری دارن
حتی درموردکاکتوسهای گوشتی باید اجازه دادخاک کاملاخشک شه.
چند نکته در مورد روغن ولک (بخش دوم)

نکته ششم؛قیمت روغن ولك موجود در بازار متاثر از کیفیت پارافین و مواد امولسیوفایر است که از نوع با کیفیت و استاندارد و قابل استفاده موثر برای باغدار نبایستی پایین تر از 90 هزار تومن برای مصرف کننده باشد. چرا که با محاسبه مواد بکار رفته هزینه ساخت برای یک گالن بیست لیتری روغن ولك کمتر از 65 هزار تومان برای سازنده نیست.
توجه: این عامل ميتواند در تشخیص روغن های بی کیفیت از با کیفیت در بازار کمک کند.
نکته هفتم؛بوی پارافین تقریبا شبیه پارافین جامد ( شمع) است برخی سازندگان متاسفانه برای سودجویی بیشتر از گازوئيل جوشانده با اسیدسولفوریک اشباع شده بعنوان پارافین استفاده میکنند که بوی گازوئيل روغن ولك ناشی از این است.
برخی سازندگان از موادی بوگیر ( اسانس های خاص) استفاده میکنند که این بو از روغن ولک متصاعد نشود!
نکته هشتم ؛بعد از رقیق نمودن و پاشش روغن ولك به درختان به سبب پارافین استاندارد بایستی روی تنه درختان مثل روغن جلا درخشنده شده و این حالت چندین روز پایداری داشته باشد. این باغات از چندین کیلومتر بخوبی قابل تشخیص هستند!
اگر بعد از پاشش نتوانيد بین درختان سمپاشي شده با نشده فرقی قایل نشوید روغن ولك بی کیفیت میباشد.
‼️توجه: روغن ولك های پایه گازوئيلی با اینکه بر عامل هدف بی تاثیرند در چندین سال موجب پیری سریع و خشک شدن درختان میشوند!
نکته نهم:روغن ولك بصورت مایع غلیظ و به رنگ کرم کم رنگ تا پر رنگ ( بسته به نوع پارافین) میباشد. روغن ولك های بی کیفیتی که حاوی امولسیوفایر مناسب نباشند در گالن ته نشین میشوند. ( مايع و جامد از هم جدا میشوند) بایستی حالتی یکدست و همزده داشته باشد.
نکته دهم:روغن ولك قابلیت اختلاط با بسیاری از آفتکشها را دارد ولی با قارچکش كاپتان، سموم گوگردی مثل سولفور، آبامكتين، نبایستی اختلاط شود.
درصورت نیاز اختلاط سموم حشره كش نفوذی مثل دورسبان،اتيون، و تخم کنه کش آپولو توصیه میشود.
از قارچکشها نیز میتوان بردوفیکس و یا نوردوکس را ترکیب و مصرف نمود.
نکته یازدهم؛از کاربرد دیگر روغن ولك برای تامین نیاز سرمایی درختان پسته (30 تا40 در هزار) است ونیز برخی قارچها از جمله سفیدک سطحی در انگور و نیز در برخی موارد افزایش دوره خواب درخت اگر قبل از بیدار شدن مصرف شود!
هر چند که بیداری درختان اگر با بادهای گرم در بهار همراه شود این مصرف بی تاثیر است!
نکته دوازدهم؛ميزان مصرف روغن ولك در باغات بین 1/5 تا دو درصد میباشد. بیشتر از این مقدار تا 4 درصد در زمستان هیچ آثار سویی نداشته است ولی جدا از سمپاشی خالص روغن باید اجتناب کرد.
جهت تهیه محلول سمپاشي نیز ابتدا روغن را در مقداری آب ( ترجيحا ولرم) حل کرده بعدا داخل تانکر سمپاشي که تا نصف آب دارد اضافه شود.
استفاده از پهپادهای سیرنگ، روشی نوین جهت محلول پاشی در باغات و مزارع شما
جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
۰۹۰۳۹۵۷۴۹۲۹
چند نکته در مورد روغن ولک (بخش اول)

نکته اول ؛ این مواد که به روغن های امولسيون شونده، ولك 92، سوپر اویل و.. نیز مشهورند در حقیقت موادی از گروه هیدروکربنهای آلیفاتیک هستند که از روغن پارافین با مشتقات نفتی ساخته میشوند.
توجه: روغن ولك در سمپاشی زمستانه
بمنظور کنترل انواع کنه ها، شپشکها، شته ها، پسيل، کرمهای جوانه خوار و... روی درختان میوه و آجیلی، انگور، مرکبات، سبزیجات و گیاهان گلخانه ای،محصولات زراعی و گیاهان زینتی استفاده می شود.
نکته دوم؛روغن ولك با ایجاد لایه نازك، تمام بدن حشره را احاطه نموده و با بستن منافذ تنفسی باعث مرگ حشرات میشود. بنابراین جهت حصول نتیجه مطلوب تمامی قسمتهاي گیاه بایستی پوشش داده شود.
نکته سوم؛زمان مناسب استفاده از روغن ولک زمستانه یک هفته مانده به تورم جوانه و نیز در دمای معمولی( یخبندان و یا زیاد گرم نباشد) سمپاشي شود.
نکته چهارم؛روغن ولك بصورت استاندارد حاوی 80 درصد پارافین و 18 درصد آب و 2 درصد امولسییوفایر میباشند.
نکته پنجم؛ مشهورترین روغن پارافین که در کشور خودمان تهیه و به کارخانجات سازنده روغن ولك عرضه میشود پارافین سپهر اصفهان میباشدکه کیلویی بالای دو هزار تومان قیمت دارد.
استفاده از پهپادهای سیرنگ، روشی نوین جهت محلول پاشی در باغات و مزارع شما
جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
۰۹۰۳۹۵۷۴۹۲۹
علت زرد شدن برگ گیاه

رطوبت کم
زهکشی ضعیف خاک
آبیاری زیاد
کم بودن جای گلدان برای ریشه ها یا دمای پایین
علل سیاه شدن مغز گردو و روش های کنترل آن (بخش دوم)

کنترل شیمیایی
استفاده از سموم مسی و آنتی بیوتیک ها است. در مواقعی که خطر بروز بیماری بالاست دو بار سم پاشی با سموم مسی مانند مخلوط بوردو و یا اکسی کلرور مس، یکی در اوائل دوره رویشی و دیگری در پایان این دوره توصیه شده است
کرم گردو: کرم گردو پروانهای است که لارو آن به اغلب میوه های دانه دار بطور اعم و مخصوصا به گردو حمله می کند و خسارت آن گاهش تا 30 درصد محصول را نابود می سازد. پروانه این حشره در اواخر اردیبهشت و اواخر خرداد ظاهر می شود. ابتدا از محل گلگاه وارد میوههای در حال رشد شده و باعث ریزش انها میشود. لارو نسل دوم در حدود مرداد ماه به رغم خشبی شدن پوست گردو از ناحیه دم میوه وارد میشود و با تغذیه از مغز گردو در گردو تکامل می یابد و مغز گردو را از بین می برد.
روش های مبارزه شامل:
مکانیکی
از بین بردن پناهگاه زمستانه آفت
بستن نوارهای مقوا چیندار و یا گونی به دور تنه درخت، لاروها برای زمستان گذرانی به داخل سوراخهای مقوا می روند، در اواخر زمستان مقواهای مذکور که حاوی لاروهای زمستان گذران هستند باز کرده و باید منهدم شود.
استفاده از تله فرمونی
کنترل شیمیایی
باید مصادف با خروج لاروهای سن یک از پوسته تخم و قبل از ورود آنها به داخل میوه باشد. برای مبارزه با این آفت می توان از سموم حشره کش استفاده نمود.
عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی: معمولا در ارقام زودرس چون فرایند رسیدن کامیوه با هوای گرم اواسط تابستان همزمان است. مغزها تیرهتر شده و از کیفیت آنها کاسته میشود پس با شناسایی ارقام دیررس و مرغوب و پرورش این ارقام میتوان از مسئله تیرگی مغز گردو تا حدودی جلوگیری نمود.
عوامل محیطی: تابستانهای گرم و درجه حرارتهای بالا 38 درجه سانتیگراد در طی دوره سفت شدن مغز باعث تیره شدن آن می گردد. برای دستیابی به گردوهای با مغز پر و میزان چربی بالا، درجه حرارتهای 27 تا 33 درجه سانتیگراد در طول چنذین هفته قبل از برداشت ضروری میباشد.
تغذیه و کوددهی: تغذیه با عناصر میکرو به ویژه سولفات روی و آهن در افزایش کیفیت مغز گردو موثر میباشد.
استفاده از پهپادهای سیرنگ، روشی نوین جهت محلول پاشی در باغات و مزارع شما
جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
۰۹۰۳۹۵۷۴۹۲۹
علل سیاه شدن مغز گردو و روش های کنترل آن (بخش اول)

معضل بزرگی که کیفیت گردو را تهدید میکند و باعث صدمه و خسارت به آن میگردد، مسئله سوختگی یا سیاه شدن مغز گردو میباشد. عوامل سوختگی یا سیه شدن به شرح زیر است:
بیماری بلایت گردو
کرم مغز خوار گردو
عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی
عوامل محیطی (تاثیر دما، آب و هوا، رطوبت و نور)
تغذیه و کوددهی
زمان برداشت و روش برداشت
نحوه خشک کردن
آبیاری
بیماری بلایت گردو: عامل بیماری بلایت گردو باکتری، زانتوموناس میباشد. علائم بیماری روی برگ، شاخه و جوانهها ظاهر می گردند. بیماری با ظهور لکههای کوچک روی برگ آشکار میشود که این لکه ها بتدریج توسعه مییابند و پس از منتهی شدن به رگبرگ ها زاویهدار و رنگ آنها سیاه می گردد. موقعی که میوه به اندازه نخود است علائم آلودگی روی آن به صورت لکه سیاهی در گلگاه دیده می شود که بتدریج توسعه مییابد و فرورفتگی پیدا کرده، شکاف بر می دارد. درصورت مساعد بودن شرایط جوی، لکه روی میوه توسعه یافته تمام پوست میوه را فرا می گیرد و سپس به مغز گردو نفوذ می کند. عمدهترین روش های کنترل بیماری، شامل روشهای زراعی استفاده از ارقام مقاوم، کنترل شیمیایی و مدیریت تلفیقی است.
کنترل زراعی
استفاده از نهالهای سالم برای کاشت
رعایت فاصله کاشت در نهالستان
استفاده از ارقام دیر گل مانند فرانکفورت و هارتلی برای فرار از بیماری
هرس شاخه آلوده به منظور حذف آلودگی و نیز افزایش جریان هوا در شاخه ها
مدیریت آبدهی نهالستانها و باغات، اجتناب از آبیاری بارانی و بخصوص در ز مان گلدهی(اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت)
توجه کافی به تغذیه گردو
استفاده از پهپادهای سیرنگ، روشی نوین جهت محلول پاشی در باغات و مزارع شما
جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
۰۹۰۳۹۵۷۴۹۲۹
محلولپاشی برگی زمان جذبعناصر غذایی
نیتروژن (اوره): نیم ساعت تا 2 ساعت
فسفر: 5 تا 10روز
کلسیم: 1 تا 2روز
منیزیم: 2 تا 5 ساعت
گوگرد: 8 روز
روی: 1 تا 2روز
منگنز: 1 تا 2 روز
مولیبدن: 10 تا 20 روز
آهن 10 تا 20 روز
پتاسیم: 10 تا 24ساعت
در صورت بارش باران، 24 تا 48 ساعت بعد از محلولپاشی برگی، راندمان جذب عناصر غذایی ممکن است کاهش یابد.
استفاده از پهپادهای سیرنگ، روشی نوین جهت محلول پاشی در باغات و مزارع شما
جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
۰۹۰۳۹۵۷۴۹۲۹
10 گام برای اینکه درخت بکاریم

در زمان مناسبی از سال برای کاشت درخت اقدام کنید. کاشت بوته در اواخر بهار یا تابستان به دلیل گرما ممکن است باعث از بین رفتن آن شود. بهترین زمان برای کاشت یک درخت اواخر زمستان یا اوایل بهار است. روز درختکاری (۱۵ اسفند) زمان مناسبی برای شروع کاشت درختان است.
مکان مناسبی برای کاشت درخت انتخاب کنید. در جاهایی مانند کنار تیرهای برق یا حریم کابلهای تلفن و لولهکشیهای گاز مکان مناسبی برای کاشت درخت نیست.
گونه های بومی منطقه خود را بکارید. اگر گیاهی از گونه های غیربومی را برای کاشت در نظر بگیرید، امکان رشد نکردن و خشک شدن آن بیشتر است. مثلا کاشت نخل خرما در منطقه آذربایجان چندان ایده خوبی نیست!
گودالی آماده کنید. بیل مناسبی انتخاب کنید و گودالی ۲-۳ برابر عرض و طول ریشه حفر کنید. گودال بزرگتر به شما این امکان را میدهد که به راحتی ریشه را درون آن قرار دهید و همچنین شروع رشد ریشه نیز راحتتر میشود.
درخت را بکارید. ریشه آن را به آرامی در گودالی که آماده کرده اید قرار دهید. در صورتی که نهالی که خریده اید درون گلدان یا ظروف پلاستیکی است، ریشه را از آن خارج کنید. مطمئن شوید که سوراخ بیش از حد عمیق یا کم عمق نباشد. در صورت پیوندی بودن نهال بایستی سطح پیوندی آن خارج از خاک قرار گیرد.
گودال را با استفاده از کمپوست و یا کود کمپوست پر کنید. البته اگر خاکی که از گودال برداشته باشید خود خاک غنی باشد نیازی به استفاده از کمپوست یا کود نیست. از کودهای تجاری و شیمیایی یارامیلا استفاده کنید.
درخت تازه کاشته شده را آبیاری کنید. مقدار آب مورد نیاز را خودتان میتوانید با استفاده از اندازه درخت تشخیص دهید. برای درخت کاشته شده حداقل ۵ لیتر آب بدهید.
برای محافظت از ریشهٔ درخت کاشته شده از آسیبهایی چون باران و تبخیر زیاد از مالچ یا خاکپوش استفاده کنید.
پس از یکی دو ساعت از کاشت درخت دوباره آن را آبیاری کنید. تا چندین ماه درخت تازه کاشته شده نیاز به مراقبت زیاد دارد و آن را مرتب و با توجه به آب و هوای منطقه و نیاز گونه درخت آبیاری کنید.
حال میتوانید همراه با خانواده و دوستان، با گذشت زمان، شاهد رشد درختی باشید که کاشته اید. از سایه و زیباییهای آن لذت ببرید و به فکر اضافه کردن درخت دیگری به جهان باشید.
علت ترکیدن پوست تنه درختان

ترکیدگی و شکاف در تنه درختان میوه امری نسبتا" معمولی است و ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از متداول ترین علل ترکیدگی ها و شکاف ها در تنه های درخت دمای سرد(هوای سرد و یخبندان) است. به این شکاف ها ترکیدگی دراثر یخ زدگی گفته می شود. چوب داخلی و بیرونی تنه درخت دراثر نوسانات تغییر دما منبسط و فشرده می شود. این امر زمانی اتفاق می افتد که در زمستان دمای هوا به زیر صفر برسد بویژه بعد از یک روز آفتابی وقتی تنه درخت در اثر تابش خورشید گرم شده است. سرعت های مختلف انبساط بین چوب داخلی و بیرونی می تواند چنین تنشی را روی تنه بوجود آورد که ایجاد ترکیدگی می کند. درختان سیب به این نوع ترکیدگی در اثر یخ زدگی حساس هستند. رویش درختان در خاک های دارای زهکشی ضعیف به ترکیدگی در اثر یخ زدگی مستعد هستند. تنه درختان سیب را دوغاب سفید می زنند تا از ترک خوردگی در اثر یخبندان جلوگیری نمایند.
رشد خیلی زیاد در اواخر پائیز تحریک شده در اثر دما های گرم ، رطوبت زیاد ، و سطوح زیاد کودهای ازتی می توانند سبب افزایش حساسیت درختان به ترکیدگی در اثر یخ زدگی شوند.
نوسانات شرایط رشد نیز ممکن است سبب ترکیدگی پوست شود. شرایط مرطوب یا رشد مطلوب به دنبال آب و هوای خشک ممکن است موجب رشد زیاد یا قوی گردد که منجر به ترکیدگی پوست می شود.
آفتاب سوختگی شکل دیگری از آسیب دیدگی می باشد که می تواند موجب ترکیدگی یا شکاف خوردگی شود. این نوع خسارت معمولا" در زمستان در طرف جنوب یا غرب تنه و شاخه ها بوجود می آید. این خسارت زمانی افتاق می افتد که سلول های بافت زنده زیر پوست در روز های گرم و آفتابی فعال می شوند و سپس وقتی دمای شب به زیر نقطه انجماد تنزل پیدا می کند دچار پارگی و مرگ می شوند. در بهار بعد ، این نقاط مرده تغییر رنگ می دهند و آفتاب سوخته می شوند که به این نوع ترک خوردن پوست تنه درخت آفتاب سوختگی گفته میشود. پوست نازک درختان جوان به آسیب آفتاب سوختگی خیلی حساس هستند. تنه درختان را میتوان با رنگ لاتکس سفید رنگ نمود.
ترکیدگی پوست در درختانی که پوست نازک دارند مانند درختان مثل گلابی ، سیب ،گیلاس بسیار دیده می شود .
ترک خوردگی ها در واقع می توانند در نتیجه زخم های هرس نیز بوجود آیند. هرس سنگین ، خاکورزی دیر هنگام ، خاک های شنی و خسارت سمپاشی ها می توانند موجب افزایش خسارت سرمازدگی شوند. ترکیدگی ایجاد شده در اثر زخم هرس می تواند در اثر سرمازدگی بزرگتر شود.
تنه درختان جوان را در پائیز و زمستان با مواد مناسب می پوشانند تا دچار سرمازدگی یا افتاب سوختگی نشوند. رنگ سفید به بازتاب نور و گرما از تنه درخت کمک می کند.
ترکیدگی تنه درختان سیب بر اثر نوسانات دمایی در فصل خواب بوجود می آید. برای پیشگیری بهتر است از مصرف دیر هنگام کودهای ازته (بخصوص اوره در پاییز )خودداری کرد و از ابتدای پاییز آبیاری را متوقف نمود. دوغاب سفید بر روی تنه درخت نیز از آفتاب سوختگی جلوگیری نموده و ترک خوردگی را کاهش میدهد.
فواید برف برای درختان و گیاهان

یکی از بدیهی ترین فواید برف برای گیاهان، عایق کردن آنهاست. هنگامی که برف روی درخت مینشیند، آن را در مقابل سرمای زیر صفر هوا محافظ میکندبرف یکی از زیبایی های زمستان است که مردم شهر و روستا را خوشحال میکند. جالب است بدانید بارش برف برای گیاهان اعم از درختان و درختچه ها نیز مفید است.
یکی از بدیهی ترین فواید برف برای گیاهان، عایق کردن آنهاست. هنگامی که برف روی درخت مینشیند، آن را در مقابل سرمای زیر صفر هوا محافظ میکند. سرمای زیر صفر درجه در صورت عدم وجود برف باعث یخ زدن زمین تا اعماق زیاد میشود. این باعث صدمه دیدن سیستم ریشه گیاه میشود. برف عایقی ایجاد میکند که مانع یخ زدن آب موجود در داخل سلولهای گیاه میشود و به این ترتیب از سرما زدگی آنها جلوگیری میشود. هنگامی که برف روی گیاه مینشیند، از آن در مقابل بادهای سرد و خشک زمستانی نیز محافظت مینماید. همچنین برای گیاهان گلدانی که در فضای باز قرار دارند، عایق و محافظ خوبی است.
علت این است که پولکهای برف شکل خاص متخلخل دارند و در داخل آنها فضای خالی پر شده با هوا وجود دارد. هنگامی که پولکهای برف بر روی هم جمع میشوند، رسانایی آنها در مقابل انتقال حرارت بسیار کم میشود به طوری که نفوذ پذیری دمای هوا به داخل برف کاهش یافته و گیاه از سرما دیدن زیاد محافظت میشود. بنابراین از ایجاد چرخه های مکرر یخ زدن و باز شدن یخ در گیاه جلوگیری میشود.
یکی دیگر از مزیت های برف این است که فرایند یخ زدن و آب شدن آن باعث بهبود ساختار خاک میشود. هر چه خاک سبکتر و متخلخل تر شود رشد و گسترش ریشه برای درخت آسانتر میشود در نتیجه بهره وری گیاه افزایش می یابد.
یکی دیگر از مزیتهای برف این است که مواد مغذی برای خاک در بر دارد. برف در مسیر حرکت خود از آسمان به زمین در اتمسفر حامل نیتروژن و سولفور میشود. هنگامی که برف روی زمین ذوب میشود این عناصر از داخل آن آزاد میشوند و وارد خاک شده و جذب گیاه میشوند. نیتروژن یک ماده مغذی لازم برای رشد گیاهان است.
برف به حفظ رطوبت خاک در ماههای خشک زمستانی کمک میکند و با آب شدن خود آب در اختیار خاک قرار میدهد. این به معنی آبیاری تدریجی گیاهان است.
گفته می شود گیاهان رز پس از زمستان سخت گل بیشتری میدهد و درختان سیب و گلابی و بسیاری از گیاهان دیگر پر میوه تر میشوند.
اگر برف پیش از یخ زدن شدید زمین ببارد، برداشت محصولات ریشه ای مانند هویج و چغندر، آسانتر میشود. اگر برف جلوی یخ زدن زمین را بگیرد ریشه های گیاهان به رشد خود ادامه میدهند و کرمهای خاکی و باکتریهای مفید در خاک به فعالیت کمپوست سازی خود ادامه میدهند و خاک را غنی میسازند.
برخی از گیاهان عملا نیاز به یک دوره سرمای شدید دارند تا در فصل رشد خوب رشد کنند. پتویی از برف بر روی زمین باعث سر شدن پیاز گلهای زینتی مانند نرگس و گل زعفران و به تاخیر افتادن گلدهی آنها میشود.
هرس خشک یا زمستانه

زمان هرس خشک از ۱۵الی ۲۰ روز پس از برگ ریزان آغاز و تا اندکی قبل از باز شدن جوانه ها در اوایل بهار ادامه می یابد اما دیر هرس کردن در کل باعث به تأخیر افتادن زمان بازشدن جوانه ها می شود.در تعیین زمان هرس باید به شرایط اقلیمی منطقه توجه نمود.در مناطق با زمستان معتدل و یا نواحی گرم،که تغییرات درجه حرارت از ۱۰الی ۱۵درجه زیر صفر تجاوز نمی کند و هنگام بهار نیز هوای منطقه تغییرات ناگهانی درجه حرارت ندارد،می توان هرس را در پاییز انجام داد،اما در مناطق با زمستان های بسیار سرد،که احتمال یخ بندان و یخ زدگی شاخه ها وجود دارد و درجه حرارت به ۲۰- الی ۲۲- زیر صفر می رسد،ویا احتمال وقوع سرمازدگی در بهار وجود دارد بهتر است که هرس تا اواخر زمستان یا اوایل بهار به تعویق بیفتد.
تأخیر در هرس باعث دیر باز شدن جوانه ها و رهایی آنها از خطر سرمای بهاره می شود.در مناطق با زمستان ملایم اگر هرس در پاییز و پس از ریزش برگها صورت گیرد باعث زودتر سبز شدن جوانه ها در بهار می گردد و در نتیجه محصول خوبی در سال آینده بدست خواهد آمد که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری برای ارقام پیش رس و عرضه زودتر محصول به بازار مغید است.
علت جوانه زنی زود هنگام زخم های ناشی از هرس است که سبب تحریک رشد می شوند.صرفه جویی در وقت و امکان تسریع در عملیات زراعی از قبیل شخم،کودپاشی و غیره از مزایای هرس پاییزه هستند.
در مناطق سردسیر هرگز نباید هرس پاییزه انجام داد زیرا زودتر سبز شدن جوانه ها احتمالا مصادف با سرمای بهاره خواهد شد و جوانه های میوه دهنده و یا گل های انگور و شاخه های جوان دچار سرمازدگی می شوند.در ضمن زودتر باز شدن جوانه ها و ظهور خوشه مصادف با باران های بهاری شده و تلقیح گلها نیز دچار اختلال خواهد شد.
در هرس زمستانه شاخه های خشکیده و بیمار همراه با شاخه های بارده بر اساس نوع رقم و قدرت رویشی تاک حذف می شوند و تعدادی شاخه با تعداد جوانه های مشخص(شارژ)برای رشد سال آینده باقی می مانند.
در تاکستان های مناطق سرد که بدلیل سرمای شدید زمستان تاک ها را زیر خاک می کنند،هرس خشک در دو مرحله انجام می گیرد.ابتدا پیش از زمستان تعدادی از شاخه های خشکیده اضافی حذف و شاخه های جایگزین اندکی طویل تر هرس می شوند و سپس تاک ها زیر خاک دفن می شوند.پس از پایان فصل زمستان و رفع خطر سرما هرس اصلی انجام می گیرد.
معایب کود دامی تازه و نپوسیده

کود دامی اصلاح ، غنی و کمپوست شده کود با ارزشی است که ضمن اصلاح خواص فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی خاک بیش از 10 عنصر غذایی را نیز در اختیار ریشه گیاهان قرار میدهد. کود دامی تازه و نپوسیده می تواند مشکلاتی برای رشد و نمو گیاهان زراعی و باغی بوجود اورند. کود دامی تازه در حین پوسیدن در خاک گاز سمی امونیاک تولید می کند که این کود در ریشه و بذر گیاهان موجب سوختگی میگردد.
کود دامی تازه به مقدار کافی نمک دارد که استفاده مستمر از این نوع کود دامی موجب تجمع نمک در خاک محیط ریشه درختان و گیاهان زراعی می گردد که در شرایط زیاد شدن نمک ، ریشه درخت قدرت جذب اب و عناصر غذایی خود را از دست می دهد و به تدریج برگ درختان زرد و خشک میشوند.
امکان دارد کود دامی تازه به مقدار زیاد ازت وارد خاک نماید که می تواند تعادل رشد رویشی و زایشی خاک را بهم بزند.
کود دامی تازه به مقدار زیاد بذر علف هرز دارد این بذر ها با سبز شدن در اطراف ریشه درختان و گیاهان زراعی موجب کاهش قدرت رویش درخت و گیاه زراعی می شوند و در نهایت درخت ضعیف شده و برگ درختان زرد و خشک میگردد.
کود دامی تازه دارای موادبستر دام مانند کاه گندم و جو می باشد که این مواد نسبت کربن به ازت بالا دارند که در نتیجه ازاد سازی ازت از این کود دامی تازه در خاک برای مدتی کاهش شدید ازت قابل جذب برای ریشه درخت و گیاه زراعی بوجود می اید که گیاه زراعی و باغی را دچار کمبود ازت میکند.
کود تازه دامی ممکن است حامل میکروب های مضر برای انسان و گیاه باشد که امکان دارد میوه درختان به این میکروب های مضر الوده شوند و مصرف انها برای انسان زیان اور است.
استفاده از پهپادهای سیرنگ، بهترین روش برای محلول پاشی در باغات و مزارع شما.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
سم سمپاش ها

مهمترین توصیه های گیاهپزشکی و بهداشتی در خصوص سم و سمپاشی :
1- درصورتي كه برگ گياه دچار آفت شده باشد(چنانچه اين خسارت درحدي است كه تصور ميكنيد اگر از آن جلوگيري نشود منجر به نابودي گياه يا محصول خواهدشد) نمونه برگ آلوده را داخل نايلون گذاشته و به متخصص گياهپزشكي نشان دهيد و اگر خسارت روي تنه درخت بوده و يا به هر دليل قابل انتقال نباشد از ايشان درخواست بازديد در محل نمائيد تا پس از بررسي دقيق و تعيين سم، نسخه مربوطه را صادركرده وشما رابه مراكز داراي مجوز( از اداره كشاورزي، واحدحفظ نباتات و کلینیک گیاهپزشکی) معرفي كنند.
به عبارت ديگر براي نتيجه گرفتن ازسمپاشي وحفظ سلامتي خودتان سم را به تشخيص اصغر آقا قصاب و از دكان محمود بقال نخريد!
2- دقت كنيم كه موارد درج شده بر روي بسته بندي (ليبل)سموم از جمله ميزان مصرف، دوره كارنس، سازگاري و... براي رعايت كردن است نه فقط مطالعه.ميزان مصرف: چنانچه دز مصرف سمي 1/5 درهزار عنوان شد يعني 1/5 ليتر سم در 1000 ليتر آب ريخته و سپس سمپاشي كنيد.
مثلا در سمپاشي كه داراي مخزن 10 ليتري مي باشد 15 ميلي ليتر(همان سي سي)و در سمپاش 20 ليتري 30 ميلي ليتر ريخته شود.
⁉سوال⁉
براي اينكه از سمپاشي نتيجه بگيريم و مجبور به دوباره كاري و هزينه اضافه نشويم آيا ميتوان گفت حال كه سمپاشي با دز 1/5 درهزار خوب است پس 3 درهزار بهتراست و آفات رابهتر ميكشد؟
جواب: خير؛
زيرا سازمانهاي تحقيقاتي با انجام آزمايش هاي مكرر دز مصرف سموم را طوري تعيين ميكنند كه اولا آفت مورد هدف را كنترل كند و دوما حتي الامكان براي موجودات مفيدي كه بر روي گياهان زندگي مي كنند، مضر نباشد.
براي بهترنتيجه گرفتن ازسمپاشي به جاي بالابردن ميزان مصرف بايد به اصول زير پايبند باشيم :
الف- انتخاب بهترين زمان براي سمپاشي (ازلحاظ دوره زندگي آفت طبق نظركارشناس و از لحاظ ساعات روز، سمپاشي فقط درصبح زود يا بعدازظهرانجام شود).
ب- استفاده از سمپاش مناسب (داراي فشار استاندارد و قطر خروجي ذرات سم متناسب با نوع مصرف).
ج- استفاده از بهترين سم با توجه به نوع آفت (باتوجه به نظر كارشناس).
3- رعايت دوره كارنس:
به فاصله زماني مجاز بين آخرين سمپاشي تا برداشت محصول، دوره كارنس گفته ميشود.
به عنوان مثال وقتي بر روي بطري سم نوشته شده دوره كارنس 14 روز؛ يعني از روزي كه سمپاشي انجام شد به مدت 14 روز ازچيدن ميوه ها و خوردن آنها خودداري شود(حتي شستن ميوه آنرا تميز نميكند).
⁉دانستن دوره كارنس چه كاربردي دارد؟
وقتي نوع آفت شناسايي شد، نوع سم را بسته به دوره ماندگاري ميوه بر روي گياه ( دوره كارنس) مشخص مي كنند به عنوان مثال براي كنترل شته سياه در تيرماه بر روي درخت سيب لبناني، مي توان از سم متاسيستوكس(اكسي دمتون متيل) با كارنس 21 روز استفاده كرد زيرا ميوه هاي اين درخت را حداقل 60 روز بعد برداشت كرده و مصرف ميكنيم اما براي بوته خيار كه از زمان گلدهي تا برداشت ميوه حداكثر 3 روز طول مي كشد بايستي از سموم با كارنس كم مثل ديكلرووس، پي متروزين، پريمور و... استفاده شود كه ضمن كنترل شته، اثر سم نيز در عرض كمتر از 3 روز از بين برود؛ درغير اينصورت سم وارد دستگاه گوارش شده و عوارض آن دامنگير ما خواهد شد.
4- دوره تاخير:
به فاصله زماني بين تماس سم با بدن آفت و آغاز اثرگذاري گفته ميشود.
بدن موجودات زنده از سيستم هاي مختلفي ازجمله سيستم اعصاب، گوارشي، گردش خون و... ساخته شده است؛ برخي ازمواد شيميایي پس از ورود به بدن، با ايجاد اختلال در بخشي از زنجيره يك سيستم، محل مورد هدف خود را از كار انداخته و به تدريج باعث مرگ جاندار ميشوند.
بنابراين نبايد انتظار داشت كه سموم بلافاصله بعد از مصرف باعث منفجرشدن آفت شوند! زيرا در اينصورت بسياري از موجودات غيرهدف ازجمله زنبورعسل،حشرات شكارچي و...را نيز از بين خواهند برد.
⁉سوال⁉
اگرحشره اي را درون محلول سم انداخته و سپس بيرون بگذاريم و هنوز زنده و سرحال بود ميتوان گفت كه اين سم كارايي ندارد و تقلبي است؟
پاسخ : باتوجه به تعريف دوره تاخير ، خير .
همچنين سموم قارچ كش نيز براي انسان بسيار خطرناكند؛ بالغ بر 80 درصد قارچكش ها سرطان زا بوده و سموم معروفی مثل کاپتان، مانکوزب، بنومیل، کالکسین، تیلت، آلتو و... هر چند بطور مستقيم علائم مسموميت را نشان نميدهند اما منجر به ايجاد سرطان هاي دستگاه گوارش ميشوند.
استفاده از پهپادهای سیرنگ، بهترین روش برای محلول پاشی در باغات و مزارع شما.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
شیره درختان

هسته داران مثل هلو ، زرد آلو ، گوجه سبز ، آلو سیاه و …. به شیره زدن حساس می باشند.
دلایل مختلفی برای ایجاد شیره در تنه درختان وجود دارد
تنش های دمایی ، مثلا هوا به شدت سرد شود که باعث ترک خوردن پوسته درخت شود
آلودگی های قارچی که معمولا به دلیل شیوه های نادرست آبیاری و عدم استفاده دقیق از کودهای حیوانی می باشد
نکته ای که خیلی مهمه این هست که شیره زدن درخت باعث می شه دیگر حشرات و همچنین انواع قارچ ها و باکتری ها به سمت درخت جذب شده و باعث ایجاد بیماری های ثانویه در درخت ها شوند.
‼پیشگیری :
آبیاری را به گونه ای انجام دهید که تنه درخت خیس نشود. آب با فاصه از تنه درخت باشد.
کودهای حیوانی پوسیده استفاده کنید و سعی کنید در مجاورت تنه درخت نباشد و با فاصله کودهای حیوانی را استفاده کنید و حتما با بیل آنها را با خاک مخلوط کنید.
هر سال در اواخر دی ماه یا اواسط بهمن ماه تنه درختان را با اکسی کلرور مس آغشته کنید . با برس به تنه درخت از سطح زمین تا ارتفاع ۵۰ سانتی متری بزنید.
‼درمان :
در فصل رشد نیز می توانید از اکسی کلرور مس به صورت محلول پاشی استفاده نمایید.
اگر محصولی به نام ” آلفاسیتول ” را پیدا کردید که محصولی فوق العاده هست با نسبت ۱ لیتر در هزار لیتر آب کل درختان را در فصل رشد ( اردیبهشت ) محلول پاشی کنید.
در صورتی که مشکل مربوط به شانکر قارچی یا باکتریایی باشد با استفاده از مخلوط بردو محل زخم را پس از تراشیدن آن بایستی آغشته نمود و با دو نوبت سمپاشی با یکی از سموم مسی (اکسی کلرور مس یا مخلوط بردو) در بهار قبل از باز شدن جوانه ها و در پاییز پس از ریزش برگ تا حدی کنترل می شود.
استفاده از پهپادهای سیرنگ بهترین روش برای محلول پاشی در باغات و مزارع شما.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
تشخیص بیش از حد آب به گیاه

رشد گیاه وریشهها متوقف شده یا فرسوده میشوند. با خیس ماندن خاک، ریشهها به اندازه کافی اکسیژن دریافت نکرده و کم کم از بین میروند.
برگهاي گیاه در حال پژمرده شدن است.
گیاه در حال خشک شدن است زیرا ریشههای در حال مرگ آن نمیتواند رطوبت را جذب کند. با دیدن این نشانه رطوبت خاک را بررسی کنید تا ببینید که آیا آب آن بیش از حد کم یا زیاد نباشد.
پیدایش برگهای زرد،این فرآیند از ته گیاه شروع میشود.
پیدایش کپک خاکستری روی گیاه،قارچ عاشق رطوبت است و از این فرصت برای حمله به گیاه استفاده میکند.
رنگ خاک سبز به نظر میرسد،این نشان دهنده رشد خزه روی سطح خاک است. خزهها بیخطر هستند اما وجود خزه همیشه نشان دهنده آبدهی بیش از حد میباشد.
ساقه نرم و خمیری شده است که نشانه شروع پوسیدگی گیاه میباشد.
همه چیز راجع به انبه (بخش سوم)

از آفات و بیماریهای درخت انبه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
آنتراکنوز:
آنتراکنوز از بیماریهای شایع درخت انبه به شمار می رود که از علائم آن میتوان به خشک شدن حاشیه برگها به همراه ریزش برگها و همچنین خشکی شاخهها، پژمردگی شکوفهها، ریزش شکوفهها و … اشاره نمود. برای رفع این بیماری لازم است کشاورزان قبل از کاشت، خاک مورد کشت را از نظر آلودگی قارچی و پاکیزگی بررسی کنند. استفاده از قارچ کش در این زمینه میتواند مثمر به ثمر باشد.
سفیدک پودری:
سفیدک پودری یکی دیگر از بیماریهای درختان مثمر به شمار می رود که عمده خسارات آنها بر روی گلها است. عامل این نوع بیماری فرم غیرجنسی قارچی است.
بیماری لکه سیاه پوسیدگی الترناریایی انبه:
این بیماری باعث آسیب به شکوفه، گل و میوه گیاه میشود.
مگس میوه انبه:
نوعی حشره است که تخمهای خود را در میوه بارگذاری میکند که لاروهای آن پس از رشد شروع به تغذیه از میوه گیاه میکنند. پس از آنکه لاروها رشد کردند و از میوه خارج شدند در خاک به شفیره تبدیل میشوند. برای از بین بردن این آفت از حشره کش مالاتیون به صورت محلول پاشی استفاده کنید.
پشه گل آذین انبه:
نوعی حشره است که باعث آسیب به درخت انبه میشود و موجب خشکیدگی و همچنین قهوهای شدن گل آذین میشود. از سموم شیمیایی همچون مالاتیون و یا دیمتوات استفاده کنید.
پشه گالزی انبه:
نوعی حشره است که برگ را سوراخ میکند و وارد برگ میشود و باعث از بین رفتن گیاه میشود. برای از بین بردن این آفات میتوانید از سموم شیمیایی استفاده کنید.
زنجرک انبه:
از خطرناکترین آفات درخت انبه زنجرک است که خسارات زیادی را به بار میآورد. میتوانید از طریق سمپاشی با این آفت مبارزه کنید.
کنه جوانه خوار انبه:
همانطور که از نامش پیداست این حشره به جوانه گیاه آسیب وارد میکند.
سن قهوه ای انبه:
این آفت بیشترین خسارت را در فصل بهار و تابستان به درخت انبه وارد میکند.
تریپس انبه:
پوره به همراه حشرات بالغ از سطح برگ و میوه گیاه تغذیه میکند. راه مبارزه با این بیماری استفاده از سموم شیمیایی پروتئوس یا اتیون است.
حشرات سپردار:
این حشرات شامل چند دسته هستند که به درخت انبه حمله و خساراتی را به بار میآورند.
ترویج واموزش کشاورزی
همه چیز راجع به انبه (بخش دوم)

نیازهای اکولوژیک درخت انبه
درخت انبه نیاز به محلی آفتابی و یا زهکشی خوب و خاک عمیق دارد. در اوایل کشت درخت نیاز به قیم دارد و در شرایط مناطق گرم و خشک در سالهای اول نیاز به (درختان) سایبان دارد. باید زهکشی هوایی خوبی داشته باشد. زمان کشت در واقع رکود نهال است و معمولا در حدود 18 ماهگی در محل اصلی کشت می شوند. کشت در اوایل بهار پس از رفع خطر سرما که ضمناً درخت بتواند قبل از رسیدن به تابستان به اندازه کافی ریشه تولید کند و مستقر شود.
اضافه کردن مواد آلی به خاک محل کشت، کم کردن برگها برای کاهش تبخیر، جلوگیری از کاهش رطوبت خاک با پوشاندن اطراف نهال با مالچ (مثلا با پوشش پلاستیکی سیاه برای آبیاری قطره ای) روش خوبی است. در نواحی خیلی گرم مالچ طبیعی بهتر است. حفاظت از باد با استفاده از بادشکن و همچنین استفاده از قیم مفید است.
نور مورد نیاز درخت انبه
جوانههای انبه نیازمند روشنایی هستند، اما نه نور مستقیم خورشید؛ به عبارت دیگر اولین گزینه برای رشد درخت انبه فراهم کردن نور زیاد برای جوانهها است.
گیاهان میوه انبه در هر 24 ساعت نیازمند حداقل 6 ساعت روشنایی هستند. البته هشیار باشید که اگر نهالی را گرفته باشید و نمی دانید که در چه موقعیت نوری رشد کرده است توصیه ما به شما این است که آرام آرام نهال را با روشنایی مستقیم خورشید روبرو کنید.
نهال هایی که در سایه و نصف سایه رشد کرده اند به علت برگ هایی با سطح نازک تر به حساسیت به نور خورشید دارند و گرفتار سوختگی شده اما اگر آرام آرام با روشنایی مستقیم رو به رو شوند این سوختگی برایشان اتفاق نخواهد افتاد. جاهایی که برای روشنایی شرایط معقولی را دارا نیستند باعث می شوند که گل ها و انبه های نو این گیاه بیشتر بریزند و انبه زیادی بر روی درخت تولید نمی گردد.
آب مورد نیاز درخت انبه
آبیاری درخت انبه را منظم و به روش صحیح انجام دهید. انبه مانند بسیاری از میوههای گرمسیری، در درههای متناوب خشک و مرطوب رشد میکند. دانه بهطور منظم نیاز به رطوبت دارد تا جوانه بزند.
میزان آب موردنیاز انبه mm 1700-1100 در سال است. حداقل آب برای تولید تجارتی mm 635 است اما به علت تحمل بالای درخت،حتی در mm 300 نیز زنده می ماند. آبیاری در فصل گرم و در مناطق خشک بایستی انجام گیرد. بسته به شرایط خاک و اقلیم آبیاری در فواصل یک تا دو هفته تا موقعی که میوه برداشت شود انجام می گیرد.
زمان مهم برای آبیاری در طی رشد و نمو میوه است و کمبود آب می تواند موجب کاهش محصول شود. سیستم آبیاری بارانی نیز خوب بوده است. پس از برداشت میزان آبیاری کاهش می یابد و فقط از پژمردگی جلوگیری می شود.آبیاری پس از 1 تا 2 ماه افزایش می یابد تا گلدهی و رشد جدید تشویق شود.
خاک مناسب درخت انبه
برای کاشت درخت انبه خاک را با کود گیاهی مغذی کنید؛ اگر میخواهید در گلدان، دانه انبه بکارید خاک باید با زهکشی بسیارعالی باشد.
از خاکهای سنگین و خیلی مرطوب باید اجتناب شود. PH بین 5/7-5/5 مطلوب است. انبه مقداری به خاکهای قلیایی متحمل است. برای رشد خوب نیاز به خاک عمیق برای تأمین رشد گسترده ریشه دارد. برای تغذیه صحیح استفاده از نمونه های برگی درست قبل از گلدهی از فلاش آخر رشدی که بالغ شده است استفاده می شود. در درختان بالغ g700 N، g400 p_2 o_5، 750g k_2 o برای هر درخت در سال مصرف می شود که در 4 قسمت در سال داده می شود. محلول اوره 4% روی برگها در افزایش محصول و کیفیت برخی ارقام موثر بوده است.
کود مورد نیاز درخت انبه
کود دادن به درخت انبه باید منظم و به صورت یک بار در ماه حتی در زمستان انجام گیرد. به صورت کلی گیاه میوه انبه نسبت به کود دهی بالا دچار پژمردگی برگ خواهد شد.
درخت انبه عمدتاً به عناصر پرمصرف (نیتروژن، فسفر و پتاسیم ) و کم مصرف (آهن، مس، روی و بور ) نیاز دارد. نیتروژن حیاتي ترین عنصر بوده و بایستي در زمان و مقدار معین مصرف شود. غلظت و زمان نامناسب استفاده از نیتروژن، اثرات منفي بر عملکرد خواهد داشت.
"فاصله کاشت: فاصله کاشت درختان پیوندی بین ردیفها 12 متر و بین درختان نیز 12 متر است. درختان غیر پیوندی را نیز در فاصله 14 متری از همدیگر بکارید و فاصله ردیفها را نیز 14 متر در نظر بگیرید."
کاشت انبه در گلدان
۴ تا ۵ هفته بعد از کاشت انبه میتوانید شاهد سبز شدن و نمایان شدن برگهای انبه از سطح خاک باشید.
باردهی انبه در گلدان
بهترین خاک برای نگهداری درخت انبه در گلدان مخلوط خاک معمولی و خاک برگ به نسبت های مساوی است. از ترکیب کوکوپیت، پرلیت و پیت ماس هم می توانید برای انبه استفاده کرد. انبه در شمال و جنوب ایران مناطقی که سرمای زیر صفر ندارد قابلیت پرورش و نگهداری دارد.
انواع انبه:
انبه آلفونسو (alphonso):
انبه آلفونسو را با نامهای دیگری همچون انبه آپوس، گوندو، بادامی و … میشناسند که دارای تاجی گسترده است. میوه این گیاه به صورت تخممرغی، اوریب و به رنگ زرد است که وزن آن بین 250 تا 350 گرم است. طعم شیرینی دارد و دارای عطر خاصی است. دانههایی که از این نوع انبه به وجود میآیند قادر به تولید میوه نیستند.
وقتی سخن از طعم و عطر و مزه و کمیاب بودن در میان است Alphonso بهترین نوع از انبه برای نشان دادن این خصوصیات است. هند به علت شرایط آب و هوایی مطلوب تولید کننده این نوع از انبه محسوب میشود. نکته جالب این است که دانه ای که از این گونه ی انبه به وجود میآید قادر به تولید میوه نخواهد بود. ما برای تولید آن یک روش اصلاح شده ایجاد کرده ایم. با این حال این نوع از انبه هم چنان یک میوه صادراتی در جهان محسوب میشود.
انبه ataulfo:
انبه ataulfo به رنگ زرد است و طعم شیرینی دارد. این نوع انبه نرم، گوشتی و بدون فیبر است که برای تهیه سالاد و همچنین تازه خوری مناسب است. در سایز کوچک و به صورت بیضی رشد میکند. برگ های سبز رنگی دارد که خزان پذیر است و در فصل پاییز میریزد. Ataulfo زرد و لرزان به همراه یک شیرینی و طعم خامه ای قطعا مورد علاقه هر دوستدار انبه به حساب می آید. این انبه در مکزیک و در بین ماه های خرداد تا تیر رشد میکند.
انبه فرانسیس francis:
انبه فرانسیس francis نوعی انبه طعم دار و شیرین است که مغز آن دارای فیبر است و با تمام این وجود بسیار نرم و گوشتی است. از میوه این گیاه به عنوان یک طعمدهنده عالی در ترشی استفاده میکنند.
این نوع از انبه در تمام مزارع کوچک هاییتی کاشت میشود. رشد آن از ماه می تا جولای امکلن پذیر است. رنگ زرد روشن در رنگ سبز آن به شکل یک باریکه جلوه میکند و شکلی مانند دارد. به دلیل فیبری بودن مغز میوه، ممکن است انتخاب محبوبی برای سالاد نباشد.
انبه haden:
انبه haden برای آشپزی و تازه خوری انتخاب مناسبی است. مغز این نوع انبه سفت و دارای فیبر است. به رنگ قرمز روشن به همراه رنگ زرد و سبز آمیخته با نقطه های سفید رنگ است. این نوع از انبه اندازه های متوسط تا بیضی متمایل به گرد بزرگ دارند. غنی از مواد معطر و یک انتخاب عالی برای استفاده در آشپزی و یا خوردن است. که حالت چسبناکی مانند سایر سویه های انبه را ندارد. برای اولین بار در جنوب فلوریدا در سال 1910 کشت شد و در ماه های آپریل و می رشد میکند.
انبه keitt:
انبه keitt بیشتر در ایالات متحده آمریکا و مکزیک کاشته میشود. به رنگ سبز است که با رنگ صورتی محدودی پوشانده شده است. از آن برای تهیه ترشی استفاده میکنند و در پخت غذاهای آسیایی زیاد از آن استفاده میکنند. دارای طعم شیرینی است و مغز آن بسیار سفت و درعینحال دارای مقادیر زیادی فیبر است. در سایز بزرگ رشد میکند و به صورت بیضی مانند است.
وقتی به طور کامل رسیده و سبز باشد خوردن آن بسیار لذت بخش است. حتی شکل کامل نرسیده آن برای درست کردن ترشی مناسب است. این انبه در فرهنگ آسیا بسیار محبوب است و در غذاهای آسیایی از آن استفاده میشود. در ماه های مرداد و شهریور نیز کشت میشوند.
انبه glenn:
انبه glenn طعم شیرین و هلویی مانندی دارد و به رنگ صورتی و قرمز محدود میشود که به صورت بیضی کشیده ظاهر میشود.
یکی از بهترین انتخاب ها در بین سویه های گوناگون انبه است. دارای یک رایحه عجیب و غریب میباشد که آن را در میان عاشقان انبه محبوب کرده است. در فلوریدا رشد مینمایند و در ماه های اردیبهشت تا خرداد امکان کشت دارند.
انبه madame francique:
انبه madame francique به رنگ سبز تا نارنجی و زرد است که از نظر نوع شیرینی مزه تندی دارد. اگر به صورت خام مصرف کنید تندی آن بیشتر میشود. این نوع از انبه بومی هاییتی است و به عنوان دسر انبه به عنوان یک دسر عالی نیز شناخته میشود.
ترویج واموزش کشاورزی
همه چیز راجع به انبه (بخش اول)

انبه (نام علمی: Mangifera) میوه ای گرمسیری و گیاه آن از سردههای تیرهٔ پسته ایان است. درخت انبه از تیره سماق بوده و خاستگاه انبه شبه جزیرهٔ هند، پاکستان، بنگلادش و آسیای جنوب شرقی است. این درخت امروزه در بسیاری از کشورهای گرمسیری پرورش داده شده و در سراسر دنیا صادر می شود.
انبه دارای ریشه های طویل بوده و خاک های سبک برای رشد آن مناسب می باشد. درختانی که از بذر حاصل می شوند، عمر طولانی نسبت به درختان پیوند شده دارند.
میوهٔ انبه علاوه بر مصرف خوراکی، آشپزی و آبمیوه گیری، به عنوان طعم دهنده، رنگ دهنده و عطر کاربرد دارد. برگ های درخت انبه نیز مورد استفاده های زینتی قرار می گیرد.
انبه در مناطقی که دمای هوا به زیر صفر نرسد قابلیت کشت و نگهداری دارد.
درخت انبه قد بلندی دارد و ممکن است به ۳۵ تا ۴۰ متر برسد. قطر قسمت شاخ و برگ دار آن نیز می تواند به ۱۰ متر برسد. عمر این درخت طولانی است و برخی از درخت های انبه با وجود ۳۰۰ سال سن هنوز میوه می دهند.
رنگ برگ های درخت انبه در ابتدا و پس از جوانه زدن نارنجی مایل به صورتی است، که با گذشت زمان به رنگ قرمز تیره، و سپس سبز تیره در می آید. شکوفه های انبه کوچک و سفید رنگ به صورت خوشه های ۱۰ تا ۴۰ سانتیمتری هستند. هر شکوفه ۵ گلبرگ، ۵ کاسبرگ و ۵ پرچم دارد، و رایحه ای همچون موگهٔ بهار دارد.
ضماد برگ درخت انبه، پوست سر و مو را تقویت می کند و خاصیت رنگی (سیاه) نیز دارد.
دانه های انبه حداکثر تا ۴ هفته بعد از خروج از میوه توانایی سبز شدن دارد. رسیدن میوه ها حدود ۳ تا ۶ ماه طول می کشد. وزن انبه ها می تواند بین ۵۰۰ گرم تا ۲٫۵ کیلوگرم باشد. رنگ و اندازهٔ انبه های رسیده با توجه به محیط و نور متغیر است. میوهٔ رسیده می تواند زرد، نارنجی، قرمز یا سبز باشد.
به هنگام رسیدن میوهها بوی شیرهٔ ملایمی می دهند و با فشار ملایمی فرو می روند. در وسط میوه هستهٔ درشتی است که با توجه به نوع درخت می تواند صاف یا دارای رشته و فیبرهایی در گوشت میوه باشد. گوشت میوه به رنگ زرد تیره و شیرین است. طعم انبه ها با توجه به گونه شان بسیار متفاوت است. به علاوه، با توجه به نوع میوه یا این که بیش از حد رسیده باشد، گوشت آن می تواند صاف یا رشته رشته باشد.
زمان رسیدن و برداشت انواع انبه از اردیبهشت تا شهریور ماه است اما بیشترین ارقام آن در خرداد و تیر ماه برداشت میشود.
از زمان گلدهی تا برداشت این میوه بسته به نوع انبه 100 تا 150 روز طول میکشد. در مناطق گرمسیر مدت زمان کمتری طول میکشد.
روشهای تکثیر درخت انبه:
درخت انبه را از طریق بذر و پیوند تکثیر میکنند.
کاشت بذری درخت انبه:
نکتهای که به هنگام کاشت بذر درخت انبه وجود دارد این است شما باید هستهای را انتخاب کنید که از طریق بذر به عمل آمده است. چرا که بسیاری از درختان انبه به صورت پیوندی به وجود آمدهاند. به همین دلیل انتخاب هسته نقش مهمی در رشد گیاه دارد.
در کاشت بذری ابتدا بستر مورد کشت را برای کاشت بذر مهیا کنید. سپس آن را با استفاده از خاک مناسب و غنی پر کنید. بذر درخت انبه را طوری در خاک قرار دهید که قسمت نوک تیز آن رو به سمت بالا باشد. بذر گیاه را در عمق مناسب بکارید. روی آن را با خاک غنی و حاصلخیز بپوشانید و گیاه را آبیاری کنید. با استفاده از نایلون روشنی روی بذر را بپوشانید. پس از گذشت سه تا چهار هفته بذر گیاه جوانه می زند و شروع به رشد میکند. زمانی که گیاه رشد کرد، در صورت نیاز میتوانید نهال به دست آمده را جا به جا کنید.
پیوند زدن درخت انبه:
یکی دیگر از روشهای تکثیر درخت انبه استفاده از پیوند است. بیشتر کشاورزان و باغداران از این روش برای ازدیاد باغ انبه خود استفاده میکنند.
بذرهای انبه به دو صورت چند جنینی و تک جنینی مشاهده می شوند. بذور چند جنینی پس از کاشت، تولید چند نهال می نمایند که به جز یکی بقیه به لحاظ صفات، کاملا شبیه پایه مادری هستند. اما از آنجایی که نهال حاصل از بذور تک جنینی به لحاظ صفات، شبیه پایه مادری نیستند،استفاده از تکثیر غیرجنینی ضروری است. برای کاشت بذر، آنها را در خزانه در ردیفهایی به فاصله ۳۰ سانتی متر و با فاصله ۱۵ سانتی متری از هم در عمق ۶۰ سانتی متریبه نحوی می کارند که نوک جوانه هسته رو به بالا باشند. برای خزانه از خاک های رسیمتوسط یا سیلت به همراه کودهای آلی استفاده می شود. استفاده از کودهای ازتی به صورتسولفات آمونیوم در خزانه توصیه شده است.
معمولا بذرهای انبه قوه نامه خود از ظرف مدت چهار هفته ازدست میدهند و بذور پس از کاشت در خزانه پس از سه هفته جوانه می زنند. حدود شش هفته تا دوماه پس از سبز شدن، نهالهای انتخابی را به گلدانی منتقل می کنند که حاوی خاک،کمپوست، شن و کود سبز است. البته به جای گلدان را کیسه های پلاستیکی نیز می توان استفاده نمود.
انبه در ایران
"زیر کشت انبه در ایران حدود ۱۸۵۰ هکتار و استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان از مناطق مهم کشت آن به شمار می روند. اما بیشترین سطح زیر کشت انبه در ایران مربوط به استان هرمزگان است. استان هرمزگان با بیشترین سطح زیر کشت معادل ۱۴۵۰ هکتار (۸۶۷ هکتار بارور و ۵۸۳ هکتار نهال) و تولید متوسط ۹۰ تن در هکتار مقام اول و استان سیستان و بلوچستان با سطح زیر کشت معادل ۳۶۰ هکتار (۲۸۰ هکتار بارور و ۸۰ هکتار نهال) و تولید متوسط ۱۷ تن در هکتار مقام دوم و جیرفت نیز با داشتن حدود ۳۰ هکتار در رده بعدی قرار دارد.
انبه در ایران در سواحل دریای عمان، مناطق راسک، سرباز، قصرقند، نیک شهر، دشتیاری و چابهار در سیستان و بلوچستان و همچنین در استان هرمزگان در شهرستان های میناب، رودان، بندر عباس و حومه آن و جاسک کشت می شود .
قدمت کشت این درخت در استان هرمزگان به بیش از ۳۰۰ سال می رسد، انبه همچنین در استان کرمان در شهرستانهای جیرفت و کهنوج کشت گردیده است. در شمال کشور در استان گیلان میوه ای ریز و آبدار وجود دارد که در اصطلاح عامیانه به آن انبه می گویند که در حقیقت بدلیل باردهی زیاد درخت آن در زبان گیلکی در گذشته به آن انبوه می گفتند و کم کم به انبه تغییر نام داده است.
ترویج واموزش کشاورزی
هیومیک اسید

1- ساختار خاک را بهبود میبخش
2- به ریشهزایی بهتر کمک میکند.
3- باعث نگهداری بیشتر آب در خاک میشود.
4- به رشد سریع باکتریهای مفید در خاک کمک میکند.
5- به انحلال و آزادسازی عناصر ماکرو و میکرو کمک کرده و در نتیجه نیاز به کودهای شیمیایی را به نحو محسوسی کاهش میدهد.
6- مقاومت به شوری را افزایش میدهد.
7- مقاومت به کمآبی را افزایش میدهد.
8- مقاومت به سرما را افزایش میدهد.
9- از سمیّت کودها و عناصر اضافی موجود در خاک میکاهد.
10- دوام اثر آن زیاد است و تا چند سال اثر آن در خاک باقی میماند.
11- مقاومت گیاه را در مقابل انواع بیماریها افزایش داده و نیاز به مصرف سموم را به نحو محسوسی کاهش میدهد.
12- سرعت جوانهزنی بذر را افزایش میدهد.
14- با طبیعت سازگار است و خطری برای گیاه و یا محیط زیست ندارد.
15- به حفظ توازن خاک کمک میکند.
16- به بهبود کیفیت محصول کمک میکند.
17- هیومیک اسید بهترین کلاتور طبیعی است.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
عوامل متداول ریختن برگهای گیاه

برگها به دلایل مختلف از جمله استرس محیطی، آفت و بیماری از گیاه جدا میشوند. در اینجا شایعترین دلایلی که باعث میشوند گیاه برگهای خود را از دست بدهد، آمده اند:
شوک
شوک ناشی از انتقال گیاه، تعویض گلدان و یا تقسیم ریشه اولین عامل ریختن برگهای گیاه است. این امر در مورد گیاهانی که از محیط داخل منزل به فضای بیرون منتقل میشوند (و یا برعکس) نیز صادق است. همچنین نوسان دما، نور و رطوبت میتواند گیاه را تحت تاثیر قرار دهد به خصوص اگر از محیطی به محیط دیگر منتقل شده باشد که این امر اغلب به ریزش برگهای گیاه منجر میشود.
شرایط آب و هوایی
تغییرات محیطی علاوه بر این که منجر به شوکه شدن گیاه میشوند، به واسطه شرایط آب و هوایی جدید نیز نقش مهمی در ریختن برگ گیاه دارند. دما تاثیر قابل توجهی بر گیاه میگذارد. یک تغییر ناگهانی در دما ( سرد یا گرم) باعث زرد یا قهوه ای شدن برگها و افتادن آنها میشود.
رطوبت
بسیاری از گیاهان در نتیجه خشکی یا رطوبت بیش از حد، برگهای خود را از دست میدهند. مثلا آب دهی زیاد معمولا منجر به زرد شدن برگ و ریختن آن میشود. خاک متراکم و خشک نیز همین پیامد را به دنبال دارد چون ریشه محدود شده و نمیتواند مواد غذایی و آب کافی به گیاه برساند. در شرایط خشکی و بی آبی اغلب گیاه برای نگه داشتن آب در خود، مجبور میشود برخی از برگها را از خود جدا کند. گیاهانی که به صورت خیلی متراکم و انبوه در گلدان قرار دارند ممکن است به همین علت برگهای خود را از دست بدهند که این امر نشانه نیاز به تعویض گلدان است.
تغییرات فصلی
تغییر فصل میتواند به ریزش برگ منجر شود. همه ما با برگ ریزان پاییزی آشنایی داریم اما آیا میدانستید که این اتفاق در فصل بهار و تابستان نیز ممکن است رخ دهد؟ در مورد برخی گیاهان مانند درختان همیشه سبز برگ پهن، ریختن برگهای قدیمی تر (که اغلب زرد شده اند) در بهار امری متداول است که علت آن ایجاد فضا برای رشد برگهای تازه است. برخی دیگر از گیاهان در اواخر تابستان یا اوایل پاییز این کار را انجام میدهند.
بیماری آفت
برخی بیماریها و آفتها گاهی منجر به ریزش برگهای گیاه میشوند. بنابراین باید همیشه به دقت برگهای گیاه را بررسی کنید و هر گونه علائم بیماری یا آفت را در آن زود شناسایی و درمان کنید.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
سال آوری در کشاورزی

سال آوری به معنای تولید محصول بیشتر در یک سال و عدم تولید یا تولید محصول کمتر در سال بعد است. آنچه در ارتباط مستقیم با تولید محصول می توان اشاره داشت، جوانه های زایشی و تولید گل است. پس در سال آور یا پر بار درخت تعداد جوانه های زایشی بیشتر و تولید گل بیشتر خواهد داشت و در سال کم بار یا نیاور، تعداد جوانه های زایشی کم بوده و یا درخت هیچ جوانه زایشی تولید نخواهد کرد. حال برای یافتن علت سال آوری باید بدنبال علت عدم تولید یا تولید بیش از حد جوانه های زایشی باشیم.
چنانچه به موقعیت درخت در سال پربار توجه کنیم، آخر فصل یعنی در زمان برداشت، درختی را خواهیم داشت که در حال ریزش یا از دست دادن جوانه های سال بعد خود است. در واقع این گونه می توان بیان داشت که در سال پر بار، درخت میوه در صورت کمبود مواد غذایی و عدم تغذیه درست قادر نیست تمام نیاز غذایی میوه ها را تامین نموده و لذا میوه ها در زمان پرشدن، از محتوای مواد غذایی موجود در جوانه های سال بعد بهره می گیرند. به عبارتی، آنها را تخلیه می نمایند و یا میوه ها مانع از رسیدن مواد غذایی به جوانه های سال بعد می شوند. چرا که میوه ها در سر راه عبور مواد غذایی از برگ به جوانه ها قرار دارند. پس جوانه های سال آینده خصوصا در سال پر بار درخت، مواد غذایی کمتری دریافت می کنند و یا مواد غذایی خود را ازدست داده و تخلیه می شوند. لذا با ضعیف شدن این جوانه ها زمینه برای ریزش آنها فراهم می گردد.
درختی که به دلیل ضعف و خستگی، جوانهم های خود را از دست داده است، دیگر توان تولید محصول مناسب را ندارد. پس به دلیل نداشتن جوانه های زایشی محصولی تولید نخواهد شد؛ یعنی درخت در سال نیاور خود است.برای مرتفع کردن این مشکل باید تلاش نمود در سال پر بار، جوانه های زایشی بیشتری را حفظ کرد که این تنها با تغذیه کافی و درست درخت امکانپذیر است به گونه ای که در سال پر بار باید آنقدر مواد غذایی در دسترس درخت قرار بگیرد که علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نیاز برای میوه ها، بخشی نیز به جوانه های سال بعد برسد و میوه ها مجبور به مصرف مواد غذایی جوانه های سال بعد نشوند. پس می توان گفت سال آوری تا حدودی قابل کنترل است و با تقویت درخت می توان حداقل فاصله تولید بین سال آور و نیاور را کاهش داد.
به منظور کاهش سال آوری میتوان اقدامات زیر را انجام داد:
هرس
تنک کردن میوه
مدیریت مصرف نیتروژن
محلول پاشی عناصر غذایی در زمانهای مشخص سال (فروت ست)
یکی از مهمترین راهکارهای کاهش سال آوری و افزایش تولید میوه در سال بعد، محلولپاشیهای فروت ست میباشد. زیرا یکی از دلایل سال آوری، کمبود عناصر غذایی در زمان تشکیل جوانه گل میباشد.
سال آوری در سال پر محصول در درختانی مانند سیب و گلابی به دلیل عدم تشکیل جوانه گل اتفاق میافتد اما در درختانی مانند پسته، در سال پر محصول، جوانه گل به میزان کافی تشکیل میشود اما طی تابستان که محصول سنگینی تولید میشود، مقدار زیادی از این جوانهها ریزش کرده و در سال آینده محصول کمی تولید خواهد شد، زیرا میوهها نسبت به جوانهها، مخزن قویتری برای جذب مواد غذایی بوده و محصولات فتوسنتزی در میوههای در حال نمو، تجمع مییابد و به دلیل رقابت ایجاد شده، جوانهها ریزش میکنند.
برخی محققین معتقدند که با تغذیه مناسب و محلولپاشی عناصر غذایی ضروری درختان میوه در زمان تشکیل جوانه گل، میتوان سال آوری را کاهش داده و محصول سال بعد را افزایش داد که به این اقدام، محلولپاشی فروت ست میگویند.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
علل ریزش برگ و میوه نارس درختان

همیشه اختلاف فاحشی بین تعداد گل تشکیل شده روی درختان میوه در بهار و تعداد میوه رسیده به مرحله بلوغ وجود دارد. برای باغدار در سال کم بار وقتی میوه های کوچک یا نزدیک به رسیدن از درخت می اُفتد موجب ناراحتی می شود. حتی در سال های پُربار فقط حدود یک تا دو درصد گل ها تبدیل به میوه شده و برای تولید محصول رضایت بخش جهت برداشت می رسند. برای ریزش بیش از حد میوه درختان دلایلی وجود دارد و این ریزش عامل مهم در تعیین مقدار محصول قابل برداشت می باشد. همه میوه ها در بیشتر شرایط دچار ریزش مستمر بعد از گلدهی نمی شوند.
میوه درختان دستخوش دو یا سه موج ریزش می شوند. وقتی یک میوه کوچک می خواهد از درخت بیاُفتد در دیواره های اتصالی بین لایه های سلول های دمگل ساقه میوه تغییراتی ایجاد می شود و لایه ریزش بوجود می آید. این تغییرات تحت کنترل هورمون ها هستند و آنها نیز به نوبه خود تحت تاثیر عوامل دیگر می باشند..
لقاح : اولین موج ریزش بطور کلی بلافاصله بعد از گلدهی بخاطر عدم لقاح میوه ها صورت می گیرد. این ریزش معمولا” چند هفته ادامه پیدا می کند و بسته به نوع رقم قبل از تمام شدن این موج ممکن است دچار چند موج ریزش جزئی نیز شود.
باغدار در این مرحله می تواند با فراهم کردن ارقام دگر افشان مناسب و افزایش تعداد کندو زنبور عسل در باغ شدت این موج ریزش را کاهش دهد.
دومین موج اصلی ریزش میوه ها هنگامی اتفاق می اُفتد که میوه ها کوچک و به اندازه یک فندق هستند و حدود یک سانتی متری قطر دارند. معمولا” هر چه تعداد گل نسبت به اندازه درخت بیشتر باشد در مرحله اول درصد کمی از میوه های کوچک می ریزند و سپس در موج دوم درصد ریزش میوه ها بیشتر می باشد. باغدار ریزش میوه ها در موج دوم را می تواند از طریق ذیل کاهش دهد.
تامین رطوبت همیشه به اندازه کافی مخصوصا” در ایام آب و هوای گرم و وزش بادهای خشک که موجب تخلیه سریع رطوبت خاک می شود مهم است.
جلوگیری از ایجاد خسارت به ریشه ها بوسیله ادوات کشاورزی یا آب ماندگی یا پوسیدگی ریشه .
اطمینان از تامین عناصر غذایی ، مخصوصا” ازت مهم می باشد و در این مورد سلامت شاخه و برگها و بُنیه رضایت بخش درخت معمولا” راهنمایی خوبی است.
از دادن بیش از اندازه کود شیمیایی خود داری نمائید.
استفاده از پهپادهای سیرنگ بهترین روش برای محلول پاشی در باغات و مزارع شما.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
نقش و اصول محلول پاشی کلسیم و پتاس در باغات

کلسیم:
افزایش مدت انبارداری،کاهش میزان ریزش میوه،کاهش علایم زنگار روی میوه،کاهش علایم پوکی میوه،افزایش استحکام و کیفیت میوه
كلسيم سه مرتبه اصلی زمان مصرف دارد(در برخی منابع چهار مرحله):
الف)فندقی ب)گردويی ج)دو هفته قبل برداشت
پتاسیم:
افزایش سایز میوه،طعم گیری میوه، رنگیری میوه، مقاومت در برابر آفات و بیماریها
پتاسيم از يک ماه قبل برداشت دو مرتبه مصرف ميشه به فاصله ١٥روز
نکته: در باغاتی که محلول پاشی کلسیم صورت نگرفته، از محلول پاشی پتاسیم خودداری گردد.
گرمای هوا باعث افزایش جذب کلسیم توسط برگ ها شده و کلسیم را از دسترس میوه خارج می کند، محلول پاشی پتاسیم در این زمان که پتاسیم از طرفی باعث کاهش جذب کلسیم می گردد و از سوی دیگر باعث افزایش غیر طبیعی اندازه میوه می گردد و این فرایند باعث افزایش نیاز میوه به کلسیم می شود، در نتیجه کمبود بسیار شدید کلسیم در میوه ظاهر می گردد و با کوچکترین ضربه ای میوه ها ریزش پیدا می کنند.
بنابراین در نظر داشته باشید جهت بالانس این عناصر، در صورتیکه در نظر دارید پتاسیم را محلول پاشی کنید،از محلول پاشی کلسیم غافل نشوید.
زمان تغذیه برگ

بهترین زمان جهت تغذیه برگی اوایل صبح یا نزدیک به غروب خورشید است. هنگامیکه روزنه هاي برگ باز هستند. زمانیکه رطوبت نسبی هوا در بالاترین حد قرار دارد و برگها در مرحله تورژسانس کامل هستند و سلولهاي برگ مملو از آب هستند.تشکیل شبنم بعد از تغذیه برگی در افزایش مدت زمان ورود مواد غذایی به درون برگها به دلیل حلالیت مجدد مواد غذایی موجود در شبنم روي برگها، بسیار اهمیت دارد.
محلول پاشی زمانی صورت گیرد که خاك داراي رطوبت مناسب باشد، هنگامیکه برگها مملواز آب بوده و تنش آبی وجود نداشته باشد ویا آبیاري قبل از محلول پاشی انجام شده باشد. از محلول پاشی درست قبل از بارندگی به جهت جلوگیري از شسته شدن مواد غذایی خودداري کنید. بارندگیهاي ملایم و سبک چند ساعت بعد از محلول پاشی، باعث حل شدن مجدد مواد غذایی در آب باران شده و افزایش جذب را به دنبال دارد.
از تغذیه برگی در ساعتهاي گرم روز خودداري شود، جذب در دماهاي بالا خیلی کم می باشد و ممکن است گیاه را با تنش و سوختگی برگها مواجه کند. تغذیه برگی در دماهاي بالاتر از 27 درجه سانتیگراد توصیه نمی شود.
در هنگام شب به دلیل بسته بودن روزنه ها، جذب از طریق برگ کاهش می یابد، بنابراین محلول پاشی توصیه نمی شود.
محلول پاشی بایستی در زمانی انجام گیرد که کمترین وزش باد وجود داشته باشد، مخصوصا زمانی که اندازه ذرات محلول پاشی ریز باشد که مستعد بادبردگی (دریفت) است
حلالیت کامل ماده غذایی در نظر گرفته شده در آب: باید از حلالیت کامل ماده غذایی استفاده شده مطمئن شوید. در صورتیکه ماده غذایی حلالیت مناسبی را نداشته باشد، در ابتداي محلول پاشی، غلظت مواد غذایی کم بوده و کمترین اثر را خواهد داشت و در انتهاي محلول پاشی احتمال گیاه سوزي وجود خواهد داشت.
کیفیت آب مورد استفاده جهت محلول پاشی: باید از آب شیرین و داراي املاح کم جهت محلول پاشی استفاده نمود. املاح موجود در آب مورد استفاده باعث کاهش حلالیت ماده غذایی شده و در برخی مواقع داراي املاح سمی براي درخت بوده و گیاه سوزي را به دنبال دارد.
اندازه قطرات:قطره هاي ریزتر مساحت بیشتري از برگ را پوشش داده و راندمان محلول پاشی را افزایش می دهند. بهرحال درصورتیکه قطرات خیلی ریز شوند (کمتر از 100 میکرون) دریفت یا باد بردگی ممکن است اتفاق افتد.
استفاده از پهپادهای سیرنگ بهترین روش برای محلول پاشی در باغات و مزارع شما.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
مقدار نیاز آب در درختان

نیاز های درخت به آبیاری در طول زمان تغییر می کنند. مقدار آب آبیاری مورد نیاز درخت میتواند تحت تأثیر چندین عامل میباشد. برای موفقیت در استقرار و مدیریت درخت ، دسترسی درخت به مقدار آب مورد نیاز مهم میباشد.
سن درخت:
درخت تازه کاشته شده چون سیستم ریشه محدودتری دارد نسبت به درخت استقرار یافته به دفعات آبیاری بیشتری نیاز دارد.
زمان سال:
درخت در نیمه تا اواخر تابستان به آب خیلی زیادی نیاز دارد بخصوص که دماها خیلی بالا باشند. در شرایط بهار گرم ، رطوبت ذخیره شده در ایام زمستان در خاک تخلیه میگردد.
شرایط آب و هوا:
در سال های خشک ، رطوبت خاک در اوایل فصل مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین اوج دوره نیاز به آب درخت طولانی تر میشود. در سال های بسیار مرطوب ، ممکن است درخت تا اوایل تابستان یا به بعد به آبیاری نیاز نداشته باشد.
شرایط خاک:
آب مورد استفاده درختان در خاک ذخیره می شود. نوع خاک ، عمق و وضعیت آن بر مقدار آبی که خاک میتواند ذخیره نماید تاثیر میگذارد. خاکهای رسی به مقدار بیشتر آب نگه میدارند و میتوانند به تعداد آبیاری کمتری نیاز داشته باشند. در حالی در خاک های شنی و سبک برعکس میباشد.
نوع درخت :
برخی از درختان به محض استقرار یافتن به آبیاری اضافی نیاز ندارند درحالیکه گونه های دیگر بدون آبیاری در طول تابستان نمیتوانند رشد و نمو نمایند.
سرعت استفاده از آب توسط درختان به خواص آنها در استفاده از آب ، مرحله نمو و شرایط محیط بستگی دارد. شرایط اقلیم در حال تغییر ، بالا رفتن دمای محیط ، رطوبت نسبی پائین ، سرعت زیاد باد ، میزان زیاد تشعشع خورشیدی همه بر میزان مصرف آب توسط درخت تاثیر میگذارند.
هرچه درخت سیستم ریشه گسترده ای در خاک داشته باشد راندمان و قدرت بهره برداری از حجم خاک به حداکثر میرسد و دسترسی درخت به آب خاک بیشتر میگردد.
بسته به بافت خاک ، وزن مخصوص خاک ، دمای روزانه ، و مقادیر بارندگی به میزان ۷۵-۲۵ لیتر آب در هر هفته برای سالم نگهداشت درخت لازم میباشد.
استفاده از پهپادهای سیرنگ بهترین روش برای محلول پاشی در باغات و مزارع شما.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
تاثیر سریع ورمی کمپوست

به دلیل تولید این کودها از منابع گیاهی یا معدنی، ارزش غذائی این کودها برای گیاهان خیلی بیشتر است (تقریبا ۳ برابر) و این بالا بودن ارزش باعث کاهش مقدار مصرف کود در طول دورهی کشت میشود. کودهای شیمیائی در بهترین حالت میتوانند ۳۰٪ از مواد موثر خود را وارد گیاه کنند این در حالیست که تقریبا ۹۹٪ کودهای ارگانیک از طرف گیاه جذب میشوند. دلایل این امر عبارتند از:
متناسب بودن اندازهی مولکولی با منافذ ورودی ریشه و برگ
ریشه گیاهان تا اندازهی مشخصی از مولکولها را از خود عبور میدهند، این رقم چیزی در حدود حداکثر ۲۵۰ دالتون میباشد. یعنی ریشه گیاهان میتوانند کودهائی با وزن مولکولی حداکثر تا ۲۵۰ دالتون را به راحتی از منافذ خود عبور داده و در اختیار گیاه قرار دهند. جالب است بدانید که اکثر کودهای شیمیائی با برندهای خوب و معروف دارای وزن مولکولی ۲۵۰ و بالاتر هستند. این در حالیست که تمامی کودهای ارگانیک این مجموعه دارای وزن مولکولی زیر ۲۰۰ دالتون میباشند.
عدم تثبیت در خاک
یکی از عمده ترین یا بهتر است بگوییم عمده ترین مشکل کودهای شیمیائی، تثبت آنها در خاک (بعد از گذشت زمان محدود) و غیرقابل استفاده شدن این کودها برای گیاه از یک طرف و بالا بردن Ec خاک و کاهش عملکرد ریشه از طرف دیگر است. خوشبختانه کودها ارگانیک به هیچ عنوان در خاک تثبیت نمی شوند. علت این امر استفاده از موادی ارگانیکی مثل زنجیره های کوتاه کربنی که به دلیل ثبات ساختاری طبیعی خود، هیچگونه میلی به واکنش با عوامل موجود در خاک نداشته و در خاک تثبیت نمی شوند.
کاهش مصرف آب
یکی از عمده کارهائی که آب در گیاهان انجام میدهد حمل عناصر است. کودهای شیمیائی به دلیل حلالیت پایین و ساختار بزرگ مولکولی خود (به نسبت کودهای ارگانیک) نیاز آبی به مراتب بیشتری در جریان حمل و جذب را دارند. این میزان نیاز آبی مشکلات ثانویهی دیگری نیز برای گیاه ایجاد میکند که این همان بالا رفتن میزان آب در ساختار گیاه و پایین آمدن میزان مادهی خشک است. هرچه میزان مادهی خشک در گیاه پایین بیاید حساسیت گیاه در مقابل تنشهای آبی بیشتر شده، با کوچکترین تنشی گیاه دچار استرس شده و از خود علائم کمبود آب را نشان خواهد داد البته با توجه به شرایط این گیاه نباید از بیماریهای متنوع که گیاه را تهدید میکنند غافل بود.
کودهائی ارگانیک به دلیل کوچک بودن، وزن مولکولی کم و سازگار بودن با شرایط حمل و جذب در گیاه نه تنها نیاز آبی در حمل و جذب را به شدت (حداقل ۵۰٪) کاهش میدهد، بلکه با عنایت به بالا بردن میزان مادهی خشک در گیاه قوام و ظاهر به بهترین حالت ممکن درآمده و میزان مقاومت گیاه در مقابله با شرایط محیطی و بیماریها بیشتر خواهد شد.
استفاده از پهپادهای سیرنگ بهترین روش برای محلول پاشی در باغات و مزارع شما.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
روش های جلوگیری از سرمازدگی درختان میوه- بخش دوم

سرما زدگی بهاره
سرمای دیررس بهاره موجب آسیب دیدن جوانه های تازه بیدار شده درختان میوه می شوند و در صورت دیررس بودن بیشتر این نوع سرماها، حتی به میوهای تازه تشکیل شده نیز خسارت وارد می کند. جوانه های بارور در حال رکود به سرمای زمستانه مقاوم هستند اما مقاومت آنها هنگام بیدار شدن جوانه ها کاهش می یابد. به طور کلی جوانه های گل در دمای 2- و 3- درجه سانتیگراد از بین می روند. میوهای تازه تشکیل شده نسبت به گلها حساس تر هستند و در منفی 0.5- درجه سانتیگراد آسیب می بینند. در اوایل بهار جبهه های سرد هوا در منطقه پرورش درختان میوه و در شبهای بدون ابر موجب خسارت دیدن جوانه درختان میوه می گردد.
روشهای جلوگیری از سرمای زدگی بهاره :
روشهای مختلفی برای جلوگیری از سرمای دیررس بهاره وجود دارد که می تواند جوانه های گل و میوهای تازه تشکیل شده درختان میوه را از سرما زدگی محافظت کند.
انتخاب ارقام دیر گل:
در مناطقی که احتمال خطر سر مای دیر رس بهاره است با توجه به تاریخ گلدهی ارقام مختلف یک گونه درختی می توان از ارقام دیر گل استفاده کرد این ارقام با توجه به دیر بازکردن گل کمتر با سرما های دیر رس بهاره مواجه می شوند اخیرا در برخی مناطق از بادام های دیر گل استفاده به عمل می آید.
استفاده از ترکیبات شیمیایی:
استفاده از اتفن درختان میوه هسته دار در پاییز موجب دیر باز شدن جوانه ها به مدت 12-4 .روز در بهار می شود. استفاده از هورمون نفتالین استیک اسید در بهار موجب تا خیر 2-1 هفته در زمان گلدهی درختان می گردد.
موقعیت و محل باغ:
در مناطق شیب دار و کنار تپه های ماهور در صورت احتمال وجود سرما های دیر رس بهاره محل باغ را در شی های شمالی انتخاب می کنند تا در اوایل بهار دیر تر گر م شده و موجب تاخیر در بیدار شدن جوانه ها گردد. ایجاد باغ میوه در کنار جنگل ها، رود خانه ها، برکه ها و کنار سواحل که دارای هوای مرطوب و نقطه شبنم بالا هستند آسیب های سرمای بهاره را کاهش می دهد.
فاگر، پهپاد مه پاش سیرنگ، بهتری روش برای جلوگیری از سرمازدگی باغات شما.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
روش های جلوگیری از سرمازدگی درختان میوه- بخش اول

گیاهان درحال رشد غیر مقاوم بوده و قادر به مقاوم شدن نیستند. لذا رکود در طول ماههای سرد زمستان برای بقائ گیاهان و درختان میوه ضروری می باشد. درختان میوه در زیستگاهای طبیعی خود به ندرت توسط سرما صدمه می بینند زیرا در آنها مکانیسم سازگاری در آنها توسعه یافته است که به آنها اجازه می دهد در طول شرایط آب و هوایی شدید زمستان به حالت رکود بروند.اکثر درختان میوه منطقه معتدله در معرض یخبندان زمستان یا سرما زدگی بهاره قرار می گیرند که این امر موجب خسارتهای شدید اقتصادی می گردد. حتی آن دسته از مناطق تولید میوه که در موقعیتهای جغرافیایی خاص احداث می شوند که خسارت وارده ناشی از سرما در آنها به حداقل کاهش داده شده نیز بعضا با این حوادث مواجه می گردند.
یخ زدگی زمستانه
عامل پراکندگی گونه های مختلف درختان میوه در روی کره زمین مقاومت یا حساسیت درختان به سرمای زمستانه می باشد. در مناطق سرد از ارقام مقاوم به سرما و از پایه های مقاوم به سرما استفاده می شود. در اثر سرمای بیش از حد زمستان، گونه های پوست نازک شکاف خورده و در اثر یخبندان شاخه ها سیاه می شوند. در گیاهان چوبی مقاوم، در اثر یک سری تغییراتی که حاصل می شود در اواخر تابستان و پاییز موجب مقاوم شدن آنها در برابر سرما می گردد. در طی مقاوم شدن درختان تغیرات زیادی در درختان صورت می پذیرد. اولین مرحله مقاوم شدن توسط روزهای کوتاه شروع می شود که منجر به توقف رشد می شود. دومین مرحله مقاوم شدن مستلزم دمای پایین می باشد که مواد محرک مقاومت ساخته می شود. تدابیر زراعی در مقاومت کونه های درختان میوه تاثیر بسزایی دارد.ازجمله تجمع کربوهیدراتها کافی در درختان میوه و اندامهای آن موجب افزایش مقاومت در برابر سرما می گردد. آبیاری بی رویه، دادن کود ازته بیش از حد، محصول زیاد ، ریزش زود هنگام برگها، تولید محصول بیشتر، هرس زود هنگام موجب کاهش مقاومت درختان میوه می شود. پایه های درختان میوه نیز در میزان مقاومت آنها به سرمای زمستانه متفاوت می باشد. برای مثال پایه های سیب مالینگ 19 و 2، پایه مالینگ مرتون 104 و 111 مقاوم به سرما هستند. در گلابی هنگامی که روی پایه بذری پیوند شده و از میان پایه اولدهام استفاده می شود، مقاومت در برابر سرما فزایش می یابد. پایه محلب که برای گیلاس به کار برده می شود مقاوم به سرما می باشد. پایه نارنج سه برگ مقاوم به سرما بوده و برای مرکبات به کار برده می شوند. پایه آلوی ماریانا نیز مقاوم به سرما بوده و برای آلو و هلو مورد استفاده قرار می گیرد.
فاگر، پهپاد مه پاش سیرنگ، بهتری روش برای جلوگیری از سرمازدگی باغات شما.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
نقش آهن در گیاه

دلایل خشکیدگی نهال در سال اول

احداث باغ یک سرمایه گذاری بلند مدت می باشد که مستلزم کار،زمان و صرف هزینه نسبتا زیاد می باشد.بنابراین هرگونه غفلت یا اشتباهی که در شروع باغداری اتفاق افتد انعکاس آن تا پایان کار ادامه خواهد داشت.در نتیجه کارشناسان باید کلیه عوامل مساعدی را که پیشرفت و موفقیت کار را تضمین می نماید از همان اوان شروع کار مد نظر قرار دهند.با توجه به اینکه در بازدید از باغات احداثی به موارد مختلفی از خشکیدگی نهالها برخورد می کنیم،در این مطلب سعی شده است دلایل احتمالی خشکیدگی نهالها در سالهای اول پست از کاشت و راههای مقابله با آنها به اختصار بحث شود.
مهمترین دلائل خشکیدگی نهال و راه مقابله با آن:
آبیاری نامناسب یا کم آبیاری ناخواسته:
از انجائیکه آبیاری از مهمترین فاکتورهای موفقیت در استقرار باغات جدید می باشد،با این وجود به علت رعایت نکردن برخی نکات با وجود آبیاری نهال خشک می شود.از مواردی که در آبیاری باغات تازه احداث باید توجه نمود زمان آبیاری نهال در صبحهای زود یا به عصرها موکول شود.اما مشاهده می شود آبیاری در وسط روز و در اوج گرما که نهال با پژمردگی موقت روبه رو می باشد آبیاری انجام می گیرد نکته مهمی که بایستی توجه شود اینست که تاحد امکان از آبیاری در این زمانها جلوگیری شود یا آبی که برای هرنهال استفاده می شود بایستی حجم زیادی را شامل شود،زیرا به نظر می رسد یکی از عوامل خشکیدگی نهال مقدار کم آب آبیاری در زمان نامناسب می باشد که در این شرایط باعث سوختگی نهال به علت گرمای آزاد شده می شود.مشاهده شده است در اراضی با بافت شنی چنانچه آب مورد استفاده برای نهال در حدود 15 لیتر و کمتر و زمان آبیاری نزدیک به اواسط روز و بدون مالچ پاشی عرصه صورت گیرد به احتمال بالا نهالهای فوق در عرض چند روز آثار خشکیدگی را نشان میدهند بنابراین توصیه می شود آبیاری نهالها در صبح و عصرها انجام شده و به هیچ وجه میزان آب مصرفی از30 لیتر کاهش نیابد.
نهالهای غیر استاندارد
هرچند تا حد امکان سعی میشود از نهال استاندارد در احداث باغات استفاده شود با این وجود مشاهده شده در برخی موارد نهالهایی استفاده شده که از ریشه دهی خوبی برخوردار نبوده یا ریشه صدمه دیده است و به علت اینکه در احداث باغات بعد از کشت نهال آبیاری صورت نمی گیرد در شرایط تنش های کوتاه مدت احتمال خشکیدگی نهال بالا می باشد.بخصوص در نهالهای فندق باید به این مورد توجه شود.بنابراین در چنین شرایطی بایستی در هنگام کشت یا قبل از کشت نهالها را به مدت چند ساعت در آب قرار داد تا کمبود آب ناشی از حمل و نقل و دپونهال جبران شده و در مقابل تنش ها ی اولیه مقاومت نماید و تا حد ممکن چند روز بعد از کشت اقدام به احداث تشتک و مالچ پاشی نمود.
آلودگی احتمالی نهال در نهالستان یا محل دپو نهال:
در بیشتر منابع توصیه شده در زمان کشت نهال از محلول پرالیناژ استفاده شود تا نهالها ازآلودگی احتمالی ضدعفونی شده و تاحدودی مواد غذایی استارتر برای نهال فراهم شود.این عمل همچنین سبب ترمیم نقاط آسیب دیده از کندن نهال و هرس اصلاحی شود.اشاره شده است کود گاوی استفاده شده در محلول سبب تولید هورمونهایی میشود که باعث ریشه دهی بهتر نهال می شود.همچنین بایستی از آلوده نبودن ابزارهای کاشت و هرس مطمئن بود.
بیماریها و آفات:
ازمهمترین بیماریها که سبب پوسیدگی طوقه نهال می شود میتوان به پوسیدگی فیتوفترایی و...اشاره نمود که باعث خشکیدگی نهال می شوند.استفاده از محلول پرالیناژ با توجه به قارچ کش استفاده شده در زمان کاشت برای ضد عفونی نهال و جلوگیری از بیماریهای قارچی موثر می باشد.از بیماریهای گردو در زمین های شن زارو خشک پوسیدگی زغالی گردو می باشد که باعث خشک شدن نهال می گردد در این عرصه ها تامین رطوبت و رعایت اصول باغبانی مفید می باشد.
مهمترین آفتی که سبب خشکیدگی نهال می شود کرم سفید ریشه می باشد که یا از قبل در زمین احداثی وجود داشته یا به علت استفاده از کود دامی پوسیده در زمان احداث باغ به عرصه منتقل می شود.این آفت سبب قطع ریشه نهال نهال و درنهایت خشکیدگی آن می شود.بنابراین رعایت نکات بهداشتی در استفاده از کود دامی عاری از آفات و بیماری در زمان احداث باغ و استفاده از محلول دیازینون در پای هرنهال برای مبارزه با کرم سفید توصیه می شود.
ازعوامل دیگری که سبب خشکیدگی موقت نهال شود می توان به حیوانات وحشی،ماندابی، بادهای سرد و گرم،آتش زدن عرصه هاو... می باشد که بایستی در هر مورد اقدام لازم را انجام داد.
به هر حال اگر مسائل فنی باغات در سالهای اول حل شود شکی نیست که باردهی باغ تسریع گردیده و سرمایه گذاری،زودبازده و جواب گوی اهداف اقتصادی نیز خواهد بود.
ریشه درختان میوه

دلایل کمبود عناصر غذایی در گیاهان

اسید آمینه و اهمیت آن در تغذیه گیاهی

دلیل عدم کارایی سم ها
.jpg)
قابلیت اختلاط آفتکش ها

کاشت بادام زمینی

آب در کشاورزی
رشد سریع جمعیت و نیاز به تولید مواد غذایی بیشتر سبب شده است که بخش کشاورزی نسبت به سایر بخش های مصرف آب (بخش های صنعت و مصارف خانگی) تقاضای بیشتری را برای مصرف آب داشته باشد. با محدودیت منابع آبی، امنیت غذایی برای نسل های آینده نیز به خطر می افتد. خطر کمبود آب عاملی است که کل جهان را در بر گرفته است اما در مناطق خشک و نیمه خشک مانند ایران این مسئله بیشتر است.براساس برنامه تدوین شده در سند چشم انداز در افق 1404 ایران باید در حدود 190 میلیون تن مواد غذایی تولید کند.
استفاده از پهپادهای کشاورزی سیرنگ راهی برای افزایش تولید محصول درکنار کاهش مصرف آب و سموم کشاورزی میباشد.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ با شماره زیر تماس حاصل فرمایید :
09039574929
فیتوالکسین چیست؟

نکاتی راجع به آبیاری

پروانه Attacus atlas با نام عمومی Atlas moth از خانواده Saturniidae

بومی آسیا؛ حشره کامل، یکی از بزرگترین پروانه های دنیا هست که عرض بدنش با بال های باز در حدود 25 سانتی متر است.
لاروهای آن در درجه اول از برگ نو و به عنوان غذاهای جایگزین از برگ های بید، زبان گنجشک، آلو، سیب و گیلاس تغذیه می کنند. در برخی از مناطق آسیا مانند هندوستان، این لاروها را پرورش داده و از پیله های ابریشمی آنها در تهیه کیف و لباس استفاده می نمایند.
Insect_World@
چند کاربرد فناوری پهپادها در بخش کشاورزی

در بخش کشاورزی، پهپادها برای کارهای مختلفی استفاده می شوند که شامل محلول پاشی (سمپاشی، کود پاشی)، بذر پاشی، مبارزه با آفات، گرده افشانی، مه پاشی گرم، تغذیه آبزیان، طیف سنجی، مساحی دقیق، بازرسی محصولات آسیب دیده یا پوسیده می باشد.
Cryptolaemus montrouzieri (Col.: Coccinellidae)

انسکتاریوم چییست؟

انسکتاریوم به معنای تولید حشرات مفید برای مبارزه با آفات گیاهی درراستای تولید محصولات سالم، با کیفیت و کاهش مصرف سموم شیمیایی و استفاده از روشهای کنترلی از جمله روش مبارزه بیولوژیک می باشد. در این فرآیند حشراتی چون زنبور تریکوگراما، بالتوری (شیرشته)، زنبور براکون و ... بصورت دستی پرورش داده می شوند.
نماتد چیست؟

اصطلاح Vivipary

به این حالت که بذرهای میوه از داخل شروع به جوانه زنی میکنند، اصطلاحاً Vivipary میگویند که واژه لاتین بمعنای "Live Birth" یا "زنده زا" هستش . در بعضی از واریته های گوجه فرنگی، فلفل، سیب، گلابی و بعضی از مرکبات رایج است . زمانی این پدیده ایجاد میشود که مقدار هورمون های کنترل کننده خفتگی بذر، به حداقل ممکن برسد که در این حالت، بذر بدلیل محیط گرم بیرونی و رطوبت داخل میوه، شروع به جوانه زنی میکند.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
مدیریت کنترل و مبارزه آفت تریپس

آفت تریپس در برخی سالها هنگام جوانه زنی،خسارات زیادی را وارد می نمایند و گاهی جوانه ها در اثر حمله این آفت خالی می شوند و هیچگونه اندام سبزی از این جوانه ها خارج نمی شوند.اگر چه تریپس ها از نظر جثه حشرات ظریفی هستند ولی چون ارقام انگور به توقف رشد و خشکیدگی جوانه های اصلی و برگها در اول فصل و همچنین ریزش جوانه های گل در نسل دوم حساس هستند لذا اعمال مدیریت کنترل از جمله حفظ و حمایت از عوامل مبارزه بیولوژیک شناخته شده ی این آفت شامل کنه های شکارگر،بال توری ها،سن های شکاری و در صورت شدت خسارت با توجه به سابقه آفت در باغ از یکی از حشره کش ها نظیر دی متوات ۱ در هزار،دیازینون ۱ در هزار ،دیکلرووس و...ضروری است.مناسب ترین زمان مبارزه شیمیایی به محض مشاهده اولین آثار خسارت در موقع شروع باز شدن جوانه ها میباشد.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
مراحل مختلف رشدی سن گندم

نام علمی: Eurygaster integriceps
سن غلات از مهمترين آفات گندم و جو می باشد. اين آفت با تغذيه از گندم و جو در مراحل مختلف رويشی موجب كاهش عملكرد (خسارت كمی) و از بين بردن خاصيت نانوايی (خسارت كيفی) می گردد. خسارت مربوط به سن معمولی گندم تاریخچه بسیار طولانی دارد و در حال حاضر مساله گیاه پزشکی ایران محسوب می شود. این روند در سال های اخیر شدید بوده است.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
پروانه برگخوار پسته

كاربرد کارتها و نوارهای رنگی در مبارزه غیر شیمیایی

پیامدهای منفی آبیاری غیراصولی درپسته

رسیدگی به گیاه آپارتمانی و طراوت بخشیدن به گیاه-بخش دوم

رسیدگی به گیاه آپارتمانی و طراوت بخشیدن به گیاه-بخش اول

آفلاتوکسین چیست؟

مینوز گوجه فرنگی

پروانه سرشاخه خوار هلو (Peach twig borer) Anarsia lineatella

آبیاری

مقابله و کنترل قارچ ورتیسیلیوم

بیماری زوال گلابی (Pear decline)

نقش و علائم کمبود پتاسیم(K)

شانکر باکتریایی درختان میوه

🔸بیماری شانکر توسط باکتری Pseudomonas syringae pv.syringae ایجاد می شود.
🔴آتشک
🔹بیماری آتشک یا همان فایر بلایت که توسط باکتری Erwinia Amylovora ایجاد می شود یکی از شدیدترین ومخرب ترین بیماری درختان میوه دانه دار محسوب می شوند که بیشترین خسارت رابه درختان گلابی، سیب وارد می کند.
🔸یکی از روشهای مبارزه و کنترل این باکتریها استفاده از فسفیمکس مس می باشد که در چهار مرحله (تورم جوانه، پایان ریزش گلبرگ، دو هفته بعدآن و بعد برداشت در پاییز(زمانی که 70 درصد برگها ریزش کردند) باید استفاده شود.
استفاده از پهپادهای کشاورزی سیرنگ، راهی آسان برای محلول پاشی در باغات شما می باشد.
برای ارتباط با کارشناسان سیرنگ، با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
09039574929
بیماری گموز پسته ( انگومک یا شیره سیاه پسته )
️مهمترين اقداماتي كه براي پيشگيري و ترميم درختان آلوده به بیماری گموز پسته ( انگومک یا شیره سیاه پسته ) انجام ميگردد به شرح ذيل است:بیشتر بخوانید...پهپاد

زنبور گرده افشان بامبل

سیر و خواص آن در کشاورزی

در باغ هاتون حتما بوته های سیر بکارید چون بوی سیر باعث دوری آفات می شود.
هنگامی که سیر در اطراف درختان میوه رشد میکند، موجب سوراخ نشدن درخت میشود؛ به طور خاص برای جلوگیری از پیچ خوردن برگها کنار درختان هلو کاشته میشود و کنار درختان سیب برای جلوگیری از زخم سیب کاشته میشود.
سیر در باغ از ورود این حشرات جلوگیری میکند: پروانه Codling، سوسک ژاپنی، کرمهای ریشه، حلزون و پرواز هویج (نوعی حشره).
سنجاقک موفقترین شکارچی در طبیعت است !

سنجاقک موفقترین شکارچی در طبیعت است !
این حشره در 95% از موارد موفق به شکار طعمه خود میشه که نرخ موفقیت در شکار برای شیرها 20% و برای ببر فقط 5% است.
برنامه مدیریت باغ انار - بخش دوم

برنامه مدیریت باغ انار - بخش اول

مدیریت تلفیقی کنترل آفات در زمستان

بررسی ریزبرگی ( قرمزو ) در باغهای پسته

روش هایی جهت کاهش بیماری های باغات

✔️جمع آوری برگهای کف باغ درپاییز و زمستان باعث کاهش چشمگیر بیماریهای زیر در باغ می شود:
1-لکه سیاه سیب
2- لکه سیاه(آنتراکنوز) گردو
3- لکه آجری بادام
4- سنک صنوبر
5- بید انجیر
بهترین و موثرترین راه محلول پاشی باغات و مزارع پهپادهای هوشمند سیرنگ می باشد.
برای ارتباط با کارشناسان ما با شماره زیر تماس برقرار کنید:
09039574929
چند نکته درباغداری پاییزه وزمستانه

✅_آبیاری بعد ازبرداشت محصول درپاییز ،قبل ازخزان برگها یک مرتبه انجام بشه وسعی شود اخرین ابیاری خیلی با تاخیر صورت نگیرد تا درخت وارد مرحله خواب شده ونسبت به سرما مقاوم شود.
✅_بعد از برگ ریزان حتما برگها ومیوه های الوده باقیمانده بر روی شاخه ها از باغ جمع آوری و خارج شود(این مساله درکنترل آفات وبیماریها خیلی مهمه)
✅_بابررسی دمای هوا درطول فصل زمستان،درصورتیکه دمای هوا به حداقل صفر درجه رسید،اقدامات لازم جهت یخ آب را انجام دهید.
✅_ ۱٬۲مرتبه یخ اب درزمستان علاوه برکنترل افات به پوک شدن بافت خاک خیلی کمک میکنه.
✅_ درمناطق سردسیر از هرس باغات در پاییز جلوگیری شود(جهت حفاظت درختان در برابر سرمازدگی)
بهترین و موثرترین راه مقابله با سرمازدگی استفاده از فاگر یا مه پاش سیرنگ است.
برای تماس با کارشناسان ما با شماره زیر ارتباط برقرار کنید:
09039574929
مديريت درختان پسته در فصل پاییز - بخش اول

مديريت درختان پسته در فصل پاییز - بخش دوم

اقدامات مهم پاییزی در باغات

باتوجه به فرارسیدن فصل پاییز وپایان برداشت میوه ها توجه به نکات زیر درمور درختان الزامی است:
✅ محلولپاشی درختان با کود فروت ست جهت تقویت جوانه های بارده سال آینده وجلوگیری ازکاهش میوه(قبل از ریزش برگها)
✅ رنگ آمیزی تنه درختان بامخلوط بردو یا تنه مال درختان جهت جلوگیری از انتشار بیماری شانکر(خروج شیره و صمغ تنه درختان)
✅ سمپاشی بااکسی کلرور مس یابردوفیکس جهت پیشگیری ازبیماریهای قارچی
✅ محلولپاشی با اسیدآمینه جهت جلوگیری ازشوک سرمایی
✅ انجام چالکود در پای درختان
----------------
بهترین راه مبارزه با آفات و بیماری استفاده از پهپاد های کشاورزی سیرنگ هست.
برای تماس با کارشناسان ما با شماره زیرارتباط برقرار کنید.
09039574929
✏️راهبردهای دفاعی در کنه های تارتن (خانواده Tetranychidae)✏️

🟢قسمت اول
🟢برای شایستگی هر موجود زنده، ناتوانی در تشخیص دشمنان طبیعی معمولاً از ناتوانی در یافتن غذا زیان آورتر است. به همین خاطر موجودات، دنیای پیرامون خود را جست وجو و با استفاده از محرکهای بویایی (شیمیایی)، بینایی و شنوایی، خطر شکارگری و حضور رقیب را درک می کنند. در این بین، محرکهای بویایی از مهمترین راههای اطلاعاتی اند.
🟢محرکهای بویایی دو گروهند:
1. مواد فرّار (Volatile) که بدون تماس درک میشوند
2. مواد غیر فرّار (Nonvolatile) که فقط پس از تماس مستقیم قابل درکند.
🟢محرکهای موثر در درک حضور رقیب معمولاً فرومونها هستند اما اگر رقیب، فردی هم گونه نباشد مواد دیگری غیر از فرومون در شناسایی آنها نقش دارند.
🟢محرکهای موثر در درک خطر شکارگری به دو گروه تقسیم میشوند.
🟢گروه اول، کایرومونها (Kairomones) هستند که به صورت نشانهای مستقیم از خود شکارگر، فرزندان آن و محصولات تولید شده توسط آنها مانند فضولاتشان ناشی میشوند.
🟢گروه دوم، فرومونهای
هشداردهنده (Alarm Pheromones) هستند که به صورت نشانهای غیر مستقیم از افراد هم گونه هشدار داده شده،
آسیب دیده و مرده حاصل میشوند.
----------------
بهترین راه مبارزه با آفات و بیماری استفاده از پهپاد های کشاورزی سیرنگ هست.
برای تماس با کارشناسان ما با شماره زیرارتباط برقرار کنید.
09039574929
خسارت پروانه مینوز گوجه فرنگی (Tuta absoluta) بر گوجه فرنگی + تصاویر

پروانه مینوز گوجه فرنگی (Tuta absoluta)از مهمترین خسارت زا ترین آفت گوجه فرنگی می باشد. به طور عمده این آفت به برگها و میوه ها خسارت میزند، اما میتواند روی ساقه، جوانهها و گلها سبب از دست رفتن محصول تا حد 100 درصد شود (Lietti et al., 2005). مهمترین مشخصه ی آفت، دالان های لکه تاولی روی برگ است. درون این تونل های ایجاد شده توسط لارو، لاروها و تودههای سیاه فضولات دیده میشود. در خسارت زیاد، برگها کاملاً پژمرده شده و به دلیل بدشکلی ایجاد شده از تونلها، فتوسنتز کاهش مییابد (Suinaga et al., 1999). لاروها با نفوذ به گیاه علاوه بر ایجاد تونل سبب ورود بیمارگرهای ثانویه و پوسیدگی میشوند. لاروها تنها از بافت مزوفیل تغذیه میکنند و اپیدرم دست نخورده باقی میماند. گوجه فرنگی در هر مرحله رشدی ممکن است مورد حمله این آفت قرار بگیرد ولی در سیب زمینی فقط بخش های هوایی مورد حمله قرار میگیرد (Caffarini et al., 1999). خسارت مستقیم آفت منجر به کاهش ظرفیت فتوسنتز و سطح تولید شده و خسارت غیرمستقیم توسط بیمارگرهایی که در بافت گیاه و میوه وجود دارند باعث آلودگی های ثانویه میشود (Tropea Garzia et al., 2012).
بهترین راه مبارزه با آفات و بیماری استفاده از پهپاد های کشاورزی سیرنگ هست.
برای تماس با کارشناسان ما با شماره زیرارتباط برقرار کنید.
09039574929
تازه های وبسایت


چرا عمر درختان هلو و شلیل کوتاه است؟
هلو وشلیل به آفتاب سوختگی تنه، بیماری غربالی و سرمای زمستان حساسند، لذا در موقع کاشت بایستی در حدود 10 سانتی متر بالاتر از زانوی انسان معمولی هرس شوند.
تا در سال های آتی سایه شاخه ها از تابش مستقیم نور خورشید به تنه ممانعت نماید و یک مزیتی که هرس کوتاه دارد اینکه شاخه های نزدیک به ریشه در سال اول رشد بسیار خوبی خواهند داشت، در صورت امکان تا دو سال بعد از کاشت تنه ها در زمستان با پارچه یا گونی پوشانده شوند و با بیماری غربالی بطور مرتب مبارزه شود، زیرا هر عارضه ای که باعث می شود که تنه هلو وشلیل زخمی گردد، زخم ها محل مناسبی برای تکثیر آفات و امراض می باشند، لذا پس ازهرگونه خراش یا هرس، ان را با چسب هرس بپوشانید، چون این موارد به تدریج در طول 5 تا 6 سال بعد از کاشت موجب زوال و مرگ درخت هلو می گردد، لذا عموم چنین می پندارند که عمردرخت هلو و شلیل کوتاه می باشد. ضمنا با انجام هرس شدید سالیانه بهتر است درخت را وادار به تولید شاخههای جوان نمود تا از پیری زودرس درخت جلوگیری گردد.
منبع

کشاورزی دقیق و آسان با پهپاد
ابزاری بسیار کاربردی و ویژه به نام پهپاد، باعث ارتقاء کشاورزی شده است و این وسیله کشاورزی را به سمت و سوی پیشرفته سوق داده است. پرنده های هدایت از پذیر از دور یا همان پهپاد این قابلیت را دارد تا چشم اندازی هوایی از زمین شما را در اختیارتان قرار دهد. پهپادهای کشاورزی با ارائه اطلاعاتی که ویژگی ها و مزیت هایی را به همراه دارد، میتوانند در کمترین زمان به کمک شما بیایند. از بین بردن مشکلات گذشته، رفع حدس و گمان و تصمیم گیری آگاهانه تر از ویژگی های مثبت آن به حساب میآید. در واقع وقتی از این پس درباره کشاورزی آسان و هوشمند صحبت میکنیم، منظور همان پهپادهای کشاورزی هستند.

عوامل بیماری زا در خاک
چهار عامل بیماریزای موجود در خاک بهصورت زیر تعریف میشوند:
1. همیشگی: ارگانیسمهایی که همیشه در خاک وجود دارند میتوانند تمام چرخه حیات خود را در محیط خاک بگذرانند.
2. تناوبی: ارگانیسمهای بیماریزایی هستند که نیاز دارند تنها بخشی از چرخه زندگی خود را درون محیط خاک بهصورت منظم به پایان برسانند.
3. موقتی: ارگانیسمهای بیماریزایی که ممکن است بهطور طبیعی در خاک وجود داشته باشند، اما محیط خاک برای کامل کردن چرخه زندگی آنها ضروری نیست.
4. اتفاقی: ارگانیسمهای بیماریزای واردشده به خاک از طریق فعالیتهای انسان، فاضلاب، آبهای آلوده، سیستمهای عفونی، شرایط غیربهداشتی زندگی، آبهای سمی، دور ریختن مواد زائد خطرناک و ... . طول مدت حیات این ارگانیسمها بستگی به عوامل فیزیکی و شیمیایی خاک و جریان گنداب دارد و میتواند از ساعتها تا سالها متفاوت باشد.

غلبه بر شوری خاک

اهمیت گیاهان دارویی
امروزه اهمیت گیاهان دارویی و شناساندن نقش حیاتی آن ها در پیشبرد اهداف ملی، منطقه ای و جهانی برای تحقق سلامت، خودکفایی دارویی، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی بر کسی پوشیده نیست.
در سال های اخیر استفاده از گیاهان دارویی به دلیل اثبات اثرات مفید آن، ارزان بودن، نداشتن اثرات جانبی و همچنین سازگار بودن با محیط زیست روزبه روز در حال افزایش است.
شرایط جغرافیایی و تنوع آب و هوایی ایران و امکان رویش اکثر گیاهان دارویی در آن فرصتی طلایی نصیب کشور کرده است تا از آن به بهترین نحو استفاده نماید. بنابراین کشت گیاهان دارویی و تولید فراورده های آن می تواند به عنوان یک ضرورت ملی و در چارچوب یک برنامه مشخص و جامع، خودکفایی دارویی، اشتغال و توسعه بخش کشاورزی را به دنبال داشته و به عنوان عامل مهمی در ارز آوری برای کشور اثرگذار باشد.
پیش به سوی کشاورزی هوشمند، با پهپادهای کشاورزی سیرنگ
ارتباط با کارشناس مربوطه : 09925482825

نکات باغبانی
گیاهان چند ساله به طور کلی به سه سال بعد از کاشت آنها برای رسیدن به اندازه بالغ خود نیاز دارند. این ضرب المثل را بخاطر بسپارید که آنها هر ساله به ترتیب خواب، خزش و جهش میکنند.
بیاموزید که فصل رشد شما چه مدت است. بنابراین می توانید برخی گیاهان را در داخل شروع کنید یا از رشد آنها جلوگیری کنید
سربه سر زدن یک روش خوب برای گیاهان چند ساله و یک ساله است. از آنجا که هدف گیاهان یکساله گل دادن، دانه گذاری و از بین رفتن است، از بین بردن شکوفه های قدیمی به گیاهان یک ساله می گوید که گل بیشتری تولید کنند. از بین بردن گلهای مصرف شده، گیاهان را نیز ترغیب می کند تا به جای تولید بذر، از انرژی خود برای رشد برگها و ریشه های قوی تر استفاده کنند. از گیاهانی که به ویژه برای میوه های تزئینی پرورش داده می شوند، خودداری کنید.
به مقدار نوری که گیاهان مختلف به آن احتیاج دارند بسیار توجه کنید.
در محلی که حداقل هشت ساعت تابش مستقیم آفتاب دارد، سبزیجات را پرورش دهید. بیشتر سبزیجات برای تولید بهترین محصول به آفتاب کامل احتیاج دارند.
منبع

خصوصات فیزیکی و شیمیایی خاک
همکاری با سیرنگ

سیرنگ در استان های مختلف، نمایندگی اعطا می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر فرم زیر را با دقت تکمیل کنید و منتظر تماس سیرنگ بمانید.
پیام سامانه
بستن
در حال اتصال به سرور
اطلاع رسانی سرور
بستن
اجرای موفق
بستن
اجرای ناموفق
بستن
بروز خطا
بستن